Jak si pomoct pri z...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Jak si pomoct pri zlomenine

5 Príspevky
2 Užívatelia
2 Likes
21 Videní
Jitka
(@jitkito1983)
Príspevky: 77
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, znamy si v prosinci pri nehode zlomil lopatku a klicni kost. Lekari zanedbali peci, trvalo dlouho nez ho videl prvni specialista, ktery mu potvrdil, ze mu klicni kost meli operovat hned po nehode. Ted po mesici a pul se dostal k druhemu specialistovi, ktery rika, ze operace uz nebude, jelikoz nesplnuje nejake kriteria. Klicni kost mu zacala srustat dohromady, ale jakoby nad sebou, rozdil je 1cm. Zavodne dela triatlon a zivi se sportem. Lekari mu rikaji, ze se musi smirit s tim, ze uz to nebude jako driv a bude mit pri sportu bolesti, poslali ho jen na rehabilitace ted. Co by si mu doporucil, Jaro🙏🙏🙏 Jak podporit leceni? Jde to nejak udelat, aby ta klicni kost byla v poradku? Dekuji moc. 

 
Publikované : 25. januára 2024 16:48
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

Kosť je v skutočnosti jediné tkanivo, ktoré sa nehojí. Kosť využíva diferenciáciu nových buniek a kompletne sa regeneruje. Vyžaduje na to vysoký elektrický jednosmerný prúd v drene a krvi. 

To znamená, že zmena prostredia, kde dosiahne najvyšší možný kvantový výťažok (skrz slnko, grounding a magnetizmus), následne správny pohyb a zátaź na kosť (nejaký dobrý tréner/fyzio) a k tomu čas a výživu. 

Tieto faktory rozhodujú na koľko sa ešte dokáže problém zahojiť a zlepšiť. U staršieho človeka je vždy krvná plazma a redox nižší, takže taký regeneračný potenciál nevyvinie, ako -ročné dieťa, ktorému dokonca dorastie celý ukazovák, avšak podľa prostredia kde bude má stále možnosti. 

Je to predsa aj normálne a známe, že mnohokrát kosť nanovo musia lekári nalomiť a následne upraviť, pretože vedia, že kosť sa úplne nanovo zregeneruje. Kostná hmota z jedného miesta zmizne a v novom mieste vznikne úplne nová - už podľa smeru, v akom ide prúd/zátaž. 

 
Publikované : 26. januára 2024 12:43
Jitka reacted
Jitka
(@jitkito1983)
Príspevky: 77
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky diky Jaro🙏😊

 
Publikované : 26. januára 2024 12:45
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@jitkito1983 Nie je začo Jitka. Každý kto môže verím pomôže vždy aj ostatným, či už obyčajnou radou alebo minimálne svojím skromným názorom 🙏

 
Publikované : 31. januára 2024 13:34
Jitka reacted
Jitka
(@jitkito1983)
Príspevky: 77
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky ja jsem za kazdou radu vzdy moc vdecna🙏 Kamaradovi by mohl pomoct i Vas láser, ze? Jsem tak rada, ze mi v poradku dorazil az sem na Lanzarote 🙏

 
Publikované : 31. januára 2024 13:49
Zdieľať: