Smoothie, šťavy a ž...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Smoothie, šťavy a žutie potravy

5 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
27 Videní
Monca
(@monca)
Príspevky: 26
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro. Mam takú otázku na teba a budem vďačná aj za hocijakú krátku odpoveď. Viem, že si to aj niekde spomínal viackrát, že smoothie a jesť iba pomleté veci nie je úplne fajn, že treba potravu žuť, no môžeš mi k tomu niečo napísať pls? Alebo článok ak si pamätáš kde to je? Chcela by som to niekomu blízkemu aspoň trochu vysvetliť, lebo daná osoba ide teraz len na šťavách, všetko len proteínove prípravky, rozmixované smoothie, aby schudla, no nemyslím, že je to pre ňu fajn. Chcela by som jej preto niečo povedať čoho sa môže chytiť. Vieš, niečo relevantné, aby si to vedela pripadne overiť. Vďaka 🙂        

 
Publikované : 22. decembra 2022 13:17
Značky témy
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@monca Homosapiens má zuby z nejakého dôvodu a tiež ich má urobené od prírody tak, aby nedokázal potravu požuť úplne. Rovnako nám zuby rastú až neskôr (dieťa ich teda od prírody nepotrebuje kvôli materskému mlieku) a naopak starému človeku tiež zuby vypadnú (pretože potrebuje viac celých kusov rýb, mäkkýšov a mäsa). U dospelého človeka je teda žutie veľmi potrebné. Odporúčam tiež pozrieť na fóre tému s názvom "Je staroba Strašiak".

Čo sa článkov týka, myslím, že predovšetkým tieto 2 zo série Črevo a mozog, hoci odporúčam pozrieť aj ďalšie:

https://jaroslavlachky.sk/crevo-a-mozog-5-mikrobiom-a-traviaca-sustava/

https://jaroslavlachky.sk/crevo-a-mozog-9-skratene-crevo-a-apendix/

Toto sú veci, na ktoré žiadne štúdie netreba (hoci samozrejme sú), pretože skôr ide o to či človek používa aj vlastný rozum, mysli kriticky a samostatne, alebo len slepo nasleduje trendy, či čokoľvek iné.

Keď ide niekto povedzme na dovolenku ako teraz jeden môj kamarát, ktorý sa vrátil z Vietnamu, kde mali UV index 10,bol cely deň v prírode, vonku na slnku, a "frčal" si tam na smoothie a ovocí, tak je to rozdiel ako keď človek z nás, ktorý má nadváhu, zdravotné problémy, pracuje v kancli, chce konzumovať ovocné smoothie plne deutéria v Decembri, v najkratšom dní v roku kedy mame u nás UV index 1 (max 2),svieti iba pár minút denne, slabou intenzitou. To žutie ma totiž obrovský zmysel, rovnako ako potrava, ktorú žuť treba (napr., celé kusy mäsa, rýb, zeleniny,...), verzus potrava, ktorá ani nie je potravou ako napr. smoothie ktoré sa podobá v podstate tekutine, ktorá nám môže stačiť v ideálnych podmienkach na silnom slnku a v prírode, kedy nepotrebujeme veľa externých elektrónov z jedla, pretože ich získavame zo Zeme (grounding) a slnka (ak máme v sebe veľa DHA =potreba UV + dokonalý Cirkadiánny rytmus + Bazanov efekt). 

 
Publikované : 23. decembra 2022 8:08
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

P.S. Tiež odporúčam pozrieť článok o kostiach, plus aj o neuronoch a jednismernom regeneračnom el. prúde a následne si precitaj vetu dole:

https://jaroslavlachky.sk/kb-19-ako-pracuju-kosti-led-kolagen-a-piezoelektrina/

https://jaroslavlachky.sk/kb-20-cns-nervy-neurony-a-ich-regeneracny-elektricky-prud/

 

To, že žujeme potravu a mechanicky vyvolávanie tlak skrz zuby aj v ďasnách ma obrovský zmysel. Tvoj kolagén totiž tvorí piezoelektricky elektrický prúd, ktorý je zaslaný do dôležitých tkanív v tvojich ústach, ale aj lícach a zvyšku tváre. Toto je niečo, čo môže za nás rozvoj tváre a do veľkej miery aj mimiky. Určite vieš, ako sa veľa ľudí, a najmä žien sťažuje na vrásky a "zlú" tvár... tak teraz vieš ďalší dôvod prečo je to dnes viac rozšírené. 

 

 
Publikované : 23. decembra 2022 8:15
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

P.P.S.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/263541#1  

 
Publikované : 23. decembra 2022 8:16
Monca
(@monca)
Príspevky: 26
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

@jaroslav-lachky vďaka, velmi si mi pomohol 🤗 

 
Publikované : 23. decembra 2022 9:36
Zdieľať: