Nedávna štúdia ukáz...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Nedávna štúdia ukázala na 175 krajinách, že jedenie mäsa pozitívne koreluje s predikciou dĺžky života. Viac mäsa = dlhší život

6 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
29 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Celkový príjem mäsa je spojený s očakávanou dĺžkou života: Analýza  údajov až zo 175 súčasných populácií

Celosvetové analýzy korelácie odhalili, že príjem mäsa pozitívne koreluje s očakávanou dĺžkou života.

Tento vzťah zostal významný, keď boli štatisticky kontrolované aj vplyvy kalorického príjmu, urbanizácie, obezity, vzdelania a sacharidových plodín. Postupná lineárna regresia vybrala príjem mäsa, nie sacharidové plodiny, ako jeden z významných prediktorov strednej dĺžky života.

Čo je však zaujímavé, že Naopak, uhľohydrátové plodiny vykazovali slabú a negatívnu koreláciu so strednou dĺžkou života.

 

Až teda budete v najbližších rokoch viac a viac počúvať od Gatesa, či iných ekonomických "leadrov" o tom, ako je mäso škodlivé a mame jesť iba "zdravé" náhrady, či zeleninu, alebo iné "pochutiny" z labáku, tu je dôkaz, že to nie je pravda... 

 

 

 
Publikované : 4. novembra 2023 9:17
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Čo je ešte zaujímavé, z druhej tabuľky:

"Tabuľka 2 ukazuje, že v čiastočnej korelačnej analýze stredná dĺžka života a detská úmrtnosť významne korelujú s príjmom mäsa pri kontrole príjmu sacharidových plodín, urbanizácie, HDP PPP, kalórií a obezity.

Avšak s príjmom mäsa a rovnakými potenciálnymi mätúcimi faktormi, ktoré sa udržiavajú konštantné, uhľohydrátové plodiny vôbec nekorelujú s očakávanou dĺžkou života ani detskou úmrtnosťou.

To môže znamenať, že príjem mäsa koreluje s očakávanou dĺžkou života nie kvôli jeho energetickému príspevku, ale skôr kvôli iným nutričným účinkom."

 

... Zaujímavé slová. Čiže tu nejde len o to povrchové a viditeľné, čo si každý všíma, ako kalórie a makronutrienty.

Keby výskumníci poznali deuterium, myslím, že by dospelí k ešte významnejším rozhodnutiam. 

👉#spoznajsvojubiologiu

👉 #mitochondriak 

 
Publikované : 4. novembra 2023 9:20
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Odkaz na štúdiu je tu:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8881926/

 
Publikované : 4. novembra 2023 9:22
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Publikoval: @jaroslav-lachky

Keby výskumníci poznali deuterium, myslím, že by dospelí k ešte významnejším rozhodnutiam. 

Jaro, rozbaľ  tému  ďalej s deutériom ako to myslíš…💪

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 6. novembra 2023 19:09
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

@coach_empigo To najdôležitejšie je, že deuterium zmení TVAR (topológiu) cytoskeletonu bunky, ktorú preplní, čím zmení jej vlastnosti a tiež spôsob ako aj aké substráty oxiduje. 💪

 
Publikované : 8. novembra 2023 10:24
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

⤵️

Ak je hlavný rozdiel medzi deuteriom a protiom? Oba sú vodík, no deuterium ma po ionizacii nie len proton, ale aj neutron.

Proton je fermion, ktorý má polovičný SPIN 1/2 zatiaľ čo neutron opačne. Neutron ma cely spin 1.

V BIOfyzikálnej reči to znamená toľko, že deuterium nám neumožňuje zachytiť a uskladniť toľko informácie ako ľahký vodík.

Je to rovnaké ako mať v počítači rovnaký harddisk, iba budú mať to isté balenie, no jeden uloží 1 GB dát zavial co druhý iba 500 mb dát.

Aký je však druhý rozdiel, ktory všetci viete? Deuterium je ťažké a na jeho bývanie vyžadujeme visc energie. To znamená UV. Deuterium vieme hýbať s UV. Proton opačne. Protóny sú ľahko hybatelne vďaka červenému spektru. Zároveň ti platí vždy aj opačne.

Deuterium vieme pohnúť vďaka UV a naopak deuterium po stlačení vygeneruje UV. Protóny sa ľahko hýbu vďaka červenému spektru a keď ich stlačíme, generujú červenú.

Presne preto je slnko plne stlačených protónov a väčšina jeho spektra je tvorená červenou farbou. Všetko vo vesmíre, kde je tiež protón, na túto červenú reaguje. Rovnako ako naše mitochondrie, kde je vodík stlačený. Preto červené svwo potrebujeme k životu.

Deuterium je najviac v našej krvi, kde nám zasa naopak pomáha generovať UV a rovnako odtiaľ zachytí najviac UV, pretože pri pobyte na slnku idú žily na povrch a UV absorbujú.

Prečo je tento informácia nesmierne dôležitá pre každého a mal by sa nad tým zamyslieť?

Pretože toto je tiež dôvod, prečo som včera vo webinari o novom prototype panelu spomenul prečo malé deti dnes, pro svojom vzniku ešte v embryu, potrebujú roztvarat viac genetickej informácie, aby odtiaľ uvoľnili UV svetlo. Toto UV svetlo je schopné ako jediné pohnúť nadmerným množstvom deutéria v prvých bunkách vyvíjajúceho sa života a tiež je ako jediné schopné uvoľniť deuteron z metylovej skupiny niektorých nukleotidov v DNA, ktorá sa práve číta a prepisuje, keď stavebný plán (gény dieťatka) dostávajú prvé inštrukcie (Epigeneticky stimul).

Toto je tiež dôvod, prečo nadmerné množstvo deutéria, aké dnes prijímame v strave + ho menej vylučujeme a viac ukladáme, mení spôsob ako naše bunky pracujú.

Bunka s nadmerným množstvo deutéria v nevhodnom mieste, čo je cytoplazma, musí nutne zväčšiť svoj tvar a celý cytoskeleton mení svoju funkciu. Tskto bunka tiež generuje nadmerné ROS, RNS a aj UV svetlo, ktoré stimuluje prechod z G0, cez S až po G2 Fázu.

Toto je to, čo stimuluje bunky k rastu a s nimi nadmernú ubikvitináciu, a časom metabolicky problém, a v istých situáciách až nádor.

Toto UV svetlo má totiž svoj zmysel a musí bsdt veľmi dobre kontrolované na bunkovej úrovni. Tiež to však znamená, že naše telo vyžaduje obdobia s UV a červeným +IČ zvonku, aby mohlo pracovať.

Toto sú zároveň tipy svetla, ktoré v dnešnej, spoločnosti chýbajú!....

 
Publikované : 8. novembra 2023 10:25
Zdieľať: