Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Nobelova cena za fyziku 03.10.2023

4 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
12 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Čo má spoločné včerajšia Nobelova cena za fyziku a kvantová Biológia? Toto. Obe si uvedomujú dôležitosť svetla. 

Nobelovu cenu za fyziku za rok 2023 v utorok, 03.10.2023, získali francúzsky fyzik Pierre Agostini, fyzik maďarského pôvodu Ferenc Krausz a francúzska fyzička Anne L’Huillierová za experimentálne metódy vo výskume dynamiky elektrónov v hmote. V podstate demonštrovali spôsob, ako vytvoriť extrémne krátke pulzy svetla, ktorými možno nahliadnuť do sveta elektrónov a ich pohybu.

Ak si na mojom blogu dlhšie, vieš prečo je táto Nobelovka pre mňa dôležitá. Jeden z prvých článkov na blogu som totiž napísal takmer 4 roky dozadu o tom, čo je Kvantová Biológia (koniec koncov, roky predtým som napísal aj celú knihu Kvantová Biológia), no v článku som napísal túto vetu:

 

Všetky biochemické reakcie (spaľovanie glukózy, tvorba a prepis DNA, apod.) prebiehajú v mikro až nanosekundách, no o ich priebehu, smere, aj celom dianí, je rozhodnuté ešte pred tým. Rozhodujú o nich fotonické procesy, ktoré prebiehajú v atto až femtosekundách.“

 

Ako teda vidíš, aj vďaka tejto práci a Nobelovej cene sa slová opäť raz potvrdzujú.

 

Pamätaj si - Absencia dôkazu ešte neznamená absenciu efektu.

 
Publikované : 4. októbra 2023 19:05
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Dodnes sa vo svete vedy akceptuje hlavne „mainstream“ a zaužívaná dogma, že je to najmä skúmanie chemickej reakcie a hľadanie spôsobov ako ich ovplyvňovať, napríklad pomocou lieku, ktorý „targetuje“ nejaký gén, apod., čo je zodpovedné za zdravie populácie. Verejne prezentujeme, že pomocou skúmania chemických väzieb a molekúl dokážeme prísť na to ako naše telo funguje a prečo máme niektoré zdravotné problémy, aké máme a následne ich zmeniť.

Ako však vidíš, nie je tomu úplne tak a aj samotná veda, v tomto prípade fyzika, dáva odpovede biológii a teda aj medicíne.

Ako už odomňa verím vieš, biológia nie je základná veda. Fyzika totiž diktuje Biológiu, no a tvar, rozmer a zakryvenie priestoru zasa diktujú fyziku, ktorá je aplikovaná na danú biológiu. To znamená, že rozdiel medzi Newtonovým a kvantovo mechanickým svetom určuje rozmer, v akom sa na priestor pozeráme a skúmame ho.

Presne preto bol pred smrťou podľa mňa aj Einstein nešťastný, keď nedokázal vysvetliť vlastnú teóriu relativity, s ktorou prišiel, tak ako by si predstavoval. Sám si totiž v tej dobe neuvedomoval, že aj teória relativity a s ňou tiež všetky fyzikálne zákony sú samé o sebe relatívne a závislé na merítku, v akom ich pozorujeme.

 

Naše bunky, aj mitochondrie sú veľmi malé a  subatomárne častice v nich ešte menšie.

To znamená, že skúmanie chemických reakcií a myslenie si, že vieme čo sa deje je rovnaké, ako sledovanie divadelnej hry na pódiu a myslieť si, že za oponov nik nie je, kto to riadi.

 

Všetkým chemickým reakciám totiž predchádza „niečo“, čo sa deje vo veľmi vysokých rýchlostiach, čo ich kontroluje.

To niečo je svetlo (fotóny), no a najväčším zdrojom na planéte Zem je predsa slnko, z ktorého „spaľovania“ koniec koncov pochádzame my všetci. 

 

Viac v novom článku Epigenetika #13. 

 

https://jaroslavlachky.sk/epigenetika-13-nobelova-cena-za-fyziku-2023-a-kvantova-biologia/

 

 
Publikované : 4. októbra 2023 19:06
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

 
Publikované : 4. októbra 2023 19:09
Zdieľať: