Ako funguje Wim Hof...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Ako funguje Wim Hoffova metóda - očami Kvantovej Biológie

24 Príspevky
4 Užívatelia
12 Likes
180 Videní
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky jou, tento fakt uz dlhsiu dobu poznam. Byvat v horach je vzdy prinostne 💪🙂.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 25. marca 2022 21:29
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zakladateľ témy
 

Malé pokračovanie...

DYCH, označovaný aj ako "Čchi", prahmota, vzduch je prirovnávaný ku energii a je to skutočne tak (v skratke a laicky povedané).

DYCH= ENERGIA!

Dych je v podstate synonymom magnetizmu a naozaj má súvis s našou energiou, avšak ako už vieme, energiu nemožno vytvoriť iba konvertovať. Ako sa teda dych podieľa na konverzii energie?

Prečo všetky stavovce pred 500 miliónmi rokmi začali využívať kyslík ako súčasť dýchania a zároveň aj hemoglobín? Prečo sa dýchanie stalo autonómnym procesom a nie sme uspôsobený prioritne na to, aby sme ho kontrolovali a sledovali 24 hodín denne? Ako proces dychu funguje, a prečo je dôležitý viac samotný CO2 ako kyslík?

Aké formy dychových cvičení stoja za skúšku a ktoré naopak nie? Čo tak Wim Hoffova metóda? Čo ešte k téme neodznelo? Čo tak  občas spomínaná téma - sóda bikarbóna?

 

Môže byť sóda bikarbóna ako potencionálny hack napríklad pre autoimunitné ťažkosti? Môže to naozaj pomôcť? A čo tak pred športom? 

A prečo vlastne? Aký má súvis s deuteráciou, respektíve s odobratím deutéria a pridaním protónu do plazmy a mitochondrie? 

Hemoglobín slúži (podobne ako všetky bielkoviny v krvi) ako molekula s vysokou pufračnou kapacitou. Väčšina oxidu uhličitého sa v krvi transportuje buď ako rozpustený plyn alebo v podobe hydrogénuhličitanového iónu, ktorý vzniká katalýzou karbón anhydrázou. Oxid uhličitý je tiež dôležitý pre transport a uvoľňovanie protónov.

 

  • HCO3- je hydrogénuhličitanový ión (bikarbonat), a H2CO3 je kyselina uhličitá.
  • Hydrogenuhličitan je deprotonizovaná forma kyseliny uhličitej, v podstate prechodná forma.
  • Karbonátdehydratáza v erytrocytoch katalyzuje reakciu: CO2 + H2O⇌H2CO3 ⇌ H+ + HCO3-. Vzniknutý protón se viaže na „menej kyslý“ deoxygenovaný Hb.

 

V prípade, že je v krvi viac CO2, začne sa zlučovať s vodou (CO2 + H2O ⇌ H2CO3 + H), pričom sa uvoľní protón. Takto zmení aj pH krvi.

Uvedomte si, že Bohrov efekt je veľmi dobre známy a každý vie, že je to oxid uhličitý, ktorý kontroluje naše dýchanie. Čo sa však vie menej je to, že Bohrov efekt je EM proces.

Správne uvoľnenie kyslíka vyžaduje jednak dostatočné množstvo CO2 v krvi a tiež magnetizmus ATP syntáza.

Aj na toto sa pozeráme v novom webinári. Link nižšie. 

 
Publikované : 3. apríla 2024 17:15
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zakladateľ témy
 

Arílový webinár 2024 - Biofyzika dychu >>

 
Publikované : 3. apríla 2024 17:15
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
Zakladateľ témy
 

https://medicalxpress.com/news/2018-04-soda-inexpensive-safe-combat-autoimmune.html

 
Publikované : 3. apríla 2024 17:22
Ivana reacted
Stránka 2 / 2
Zdieľať: