Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Infrapanel

31 Príspevky
10 Užívatelia
7 Likes
248 Videní
Andrea Doležálková
(@andrea_dolezalkova)
Príspevky: 71
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahojte. Nedavno som si kupila novy infrapanel, takze moj stary by som chcela predat.

Ide o tento typ, su tam na stranke aj technicke paramentre k tomu: https://www.mitolight.cz/produkty/mito-light-expert/

Bolo by idealne ak by si to niekto vedel prerobit na jednosmerny prud kvoli flickr efektu. 

Cena idealne 450 EUR, osobny odber v Bratislave (alebo inak podla dohody). 

Ak mate nejake otazky, tak sa pytajte 🙂

Dakujem. 

Andrea

 
Publikované : 10. júla 2020 19:44
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 
Len doplním, že zdatný elektrikár by nemal mať problém s úpravou, respektíve so stlmením BLIKANIA.
 
Blikanie ("flicker") ako také, má viaceré negatíva, ktoré môžu predstavovať riziká hlavne z dlhodobého hľadiska. V dnešnej dobe, pri množstve technológií a umelého osvetlenie to môže tiež dopomáhať k migrénam. Z podobných RIZÍK majú napríklad aj piloti vrtuľníka zakázané hľadieť hore, pretože rotujú ca sa vrtuľa spôsobuje blikanie svetla, ktoré prichádza zo slnka a môže pilotom spôsobiť nevoľnosť, závrate a mnohé iné problémy.
 
Tento efekt bol pozorovaný ešte v roku 1950 doktorom Buchom ( https://en.wikipedia.org/wiki/Flicker_vertigo ).
 
Vrelo však odporúčam pozrieť prácu dr. Alexandra Wunscha, od ktorého som sa aj ja veľa učil. Zaoberá sa svetlom a jeho vplyvom na našu biológiu a napríklad aj v tomto videu hovorí niečo o tom.
 
 
 
Publikované : 11. júla 2020 12:14
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

Plus blikanie červeným svetlom môže (a podľa mňa aj má) VPLYV na prácu vodíka v MATRIXE našich mitochondrií v niektorých tkanivách a častiach tela, ktoré môže narušiť a z dlhodobého hľadiska v nich napríklad stimulovať rýchlejšie stárnutie a proteínovú syntézu. To znamená, že sa rýchlejšie proteíny spotrebujú, musia byť viac nahradené, čo sa rovná kratšia životnosť. Preto neodporúčam využívať dlhodobo takéto panele, ktoré blikajú ?

 
Publikované : 11. júla 2020 12:15
(@denisa)
Príspevky: 18
BRONZOVÝ ČLEN
 

@vlocka

Ahoj. A nie je pravda, co píšu, že táto verzia je bez flicker? Alebo to máš staršiu verziu? Ja práve premýšľam, ze si ho kúpim, lebo je bez flicker. 

 
Publikované : 22. augusta 2021 19:36
Andrea Doležálková
(@andrea_dolezalkova)
Príspevky: 71
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@denisa 

Toto je stara verzia, ta bola s flickerom, ta nova je uz bez neho 🙂 
A uz tato ponuka nie je aktualna z mojej strany. 

 
Publikované : 22. augusta 2021 22:17
Patrik Březina
(@pbrez1na)
Príspevky: 6
ZLATÝ ČLEN
 

Ahoj,

Projížděl jsem Alibabu a narazil na pár infrapanelů, podle důvěryhodnosti značky a parametrů mi přijde super tento: SGROW RS900

Chvilku jsem si s nimi psal a flicker prý není, jelikož je zde Meanwall power, to je asi konvertor AC/DC?

A ohledně EMF mi poslali video, v příloze.

Každopádně jsem ještě nikdy z Alibaby nenakupoval, nemáte někdo s nakupováním dražších zásilek z Číny zkušenosti?

A Jaro @jaroslavlachky nelze z těch parametrů něco usoudit, zda to stojí za zkoušku nebo radši připlatit a vzít něco "ověřeného" u nás? Například ten Mitolight, ten mi přijde, že je skoro stejný?  😀 

 

Děkuji a přeji hezký den.

👋

 

 

 
Publikované : 23. augusta 2021 8:51
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@pbrez1na

Ahoj Patrik.

Panel vyzerá pomerne podobne ako ten napríklad z mitolight. Intenzita je porovnateľná (85 vš 125 mW/cm pri 15 cm vzdialenosti) aj vlnové dĺžky (650 + 850 nm) a aj veľkosť panelu (65x22 cm vš 62
3 x22 cm) .

 

Čo sa Flicker týka, vraj tie nové mito majú minimalizovany, rovnako aj tento na alibabe píše, ale či je to právd zistíš iba spektrometrom alebo iným metrom, takže na isto ti neviem povedať.

 

Čo sa EMP v blízkosti panelu týka, v popise majú nulové, čiže usudzujem, že majú jednoduché uzemnenie cez kovovú konštrukciu urobené, ale opäť najjednoduchšie zmerať nejakým lacným metrom, aj s tým z aliexpressu/Amazonu , čo sme tu viackrát pridávali za pár eur.

 

Inak sú si naozaj podobné. Toto je vždy na človeku, čo sa vyberú týka, ja mam ako som viackrát vravel z mychondrie aj preto pretože ma až 3 vlnové dĺžky, no ak chceš, vyskúšaj aj toto. Cenovo je to lacnejšie mam pocit ako ten z mitolight o 200 eur cca 🙂

 
Publikované : 23. augusta 2021 10:12
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

A čo sa obchodu týka, z alibaby som ja osobne nikdy nekupoval, tak neviem, možno ďalší členovia poradia, ale objednávam bežné zo zahraničia (aliexpress Amazon + klasické eshopy, aj teraz man na ceste spektrometer už dva mesiace, ktorý stál veľa), aj za väčšie sumy a nebol problém zatiaľ. Akurát občas doprava trvá plus sem tam sa stretneš z nejakou reklamáciou, a teraz zrejme musíš počítať aj par eur clo, keďže sa zaviedli nejaké dane ďalšie, no stále ta to vide lacnejšie.

 

Už je teda asi len na tebe, čo zvoliš 🙂 

 
Publikované : 23. augusta 2021 10:13
Lukáš Volent
(@lukas-volent)
Príspevky: 26
PLATINOVÝ ČLEN
 

Ahoj Jaro, 

už od jakživa mám doma taký hračkársky panel na IČ a UV svetlo. Má svoj vek, avšak funguje ako nový. UV svetlo nezapínam na ňom vôbec a používam iba IČ žiarivku. Uvedomujem si že má flicker efekt aj zrejme dosť vysoké EMP. Nižšie ti priložím návod na jeho použitie kde môžeš vidieť vlnové dĺžky svetla ktoré vyžaruje a aj iné infošky. Hlavne foto :D. 

Mohol by si mi na základe toho popisu povedať či má ten panel nijaké benefity, alebo teda či zápory nepresahujú klady. Panel využívam iba lokálne na hojenie zranení, podporu regenerácie po športe ... teda na zdravie pohybového aparátu. Nesvietim si stým do očí, čiže flicker si myslím teda že nehrá rolu. Majú teda vlnové dĺžky IČ svetla tam nijaké benefity na pohybový aparát (aplikované lokálne)?  Z akej dĺžky a aký čas by som sa mu mohol (mal) vystavovať. 

Vďaka za radu. 

(Neplánujem ho používať dlhodobo, ale zatiaľ ešte o kúpe nového panela neuvažujem.)

 
Publikované : 16. novembra 2021 23:27
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

@lukasvolentgmail-com S takýmito panelmi opatrne Lukáš. Jednak som tam nikde nenašiel vlnové dĺžky IČ svetla,  aké presne vyžaruje, no môže sa jednať o spektrum až nad 1000, po 2000 nm, ktoré pri vysokej intenzite nie je dobré, rovnako ako UVC a UVB, aké vysiela. 

Tiež je to ortuťová výbojka, čo samo o sebe nemusí byť problém, no poviem ti, ak máš s týmto osobne nejaké problémy, napr. odstránený amalgám, blomby, apod., môže ti to ubližovať a vtedy by som s ňou nesvietil vôbec. Ak nie, občas niekde z diaľky možno hej.

 

Inak kež pozerám manuál, úplne mi to pripomenulo staré knihy, napr. od Johna Otta o svetle a helioterapii, keď roky dozadu ľudia využívali aj liečivé účinky UV, v minulosti pomocou nich dokonca osvecovali detičky so žltačkou miesto dnešných modrých LED, ...no dnes sa na to akosi zabudlo a UV považujeme za ZLO

 
Publikované : 17. novembra 2021 11:23
Lukáš Volent
(@lukas-volent)
Príspevky: 26
PLATINOVÝ ČLEN
 

Vďaka za radu. Aj som predpokladal že tam bude akýsi problém, preto som sa ozval. 

 

 
Publikované : 17. novembra 2021 15:19
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@lukasvolentgmail-com nenazval by som to zrovna problémom, len povedzme, že treba opatrne. 

 
Publikované : 18. novembra 2021 7:27
(@brano)
Príspevky: 2
BRONZOVÝ ČLEN
 

Ahoj @jaroslav-lachky . Nechcel som zakladať nové vlákno o infra žiarovkách, tak píšem sem 🙂 Rád by som sa ťa prosím opýtal na tvoj názor na túto novú žiarovku od Mito Light https://www.mitolight.cz/mito-light-bulb-3-0/ Oproti predchádzajúcej verzii rozšírili spektrum na 4 vlnové dĺžky. Myslíš, že tieto sú nejak prospešné? S infra panelmi nemám zatiaľ žiadnu skúsenosť a nechcem do toho na začiatok investovať veľa peňazí. Chcel by som žiarovku používať hlavne na nejaké lokálne problémy/bolesti, na osvecovanie častí tela ktoré zvyčajne (a hlavne cez zimu) sa ťažko dostanú na svetlo vonkajšieho sveta 😀 a možno na všeobecné večerné svietenie (aj keď už mám žiarovku Vitae od Hynka Medřického a tá je skvelá), tak toto ako doplnok ak tak. 

Kontaktoval som priamo Mitolight s pár otázkami, hlavne ma zaujímali hodnoty EMF, keďže ich neuvádzajú v popise produktu. Odpovedali mi nasledovne: Hodnoty elektrického EMF žárovky ze vzdálenosti 15 cm jsou přibližně 100 V/m, magnetické a rádiové hodnoty jsou nulové.

Myslíš, že je to dobrá investícia? Vďaka

 
Publikované : 25. novembra 2021 17:16
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

@brano Ahoj Braňo. Akurát vČera som to členom vo webinári spomínal, podľa čoho výrobcovia vyberajú svetlá a prečo takto inovujú a ak to niekto z nich bude čítať, zdá sa, že som trafil presne 😀 

No k veci, žiarovku od nich nemám doma žiadnu, takže som nemeral a nemôžem povedať, či majú naozaj eliminovaný flicker. Meral som napr. niektoré zahraničné, ktoré mali mať zero flicker a bol tam aj tak. 

Inak ak si ju chceš kúpiť, prečo nie, vyskúšaj, myslím že ako stropné svietenie za mňa super doplnenie, hlavne takto, keď býva skôr tma, povedzme spolu s VITAE, no jediné, čo odporučím, ak má naozaj pri 15 cm 100 V/m (čo je veľa), bližšie ako 30 až 40 cm od tela ju nemaj. Pri ich písanej intenzite, by si pri vzdialenosti 30 cm od tela mal mať cca 50 - 70 mW/cm2, tak si vieš vypočítať koľko asi svietiť, ak to chceš na nejakú časť tela využiť ako lokálnu RLT. 

 
Publikované : 25. novembra 2021 18:15
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 861
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky JAro, chcem sa opytat, co je posla teba lepsie, therbulb alebo infrapanel koli terapii RED+IR. MAm oboje, to vies, ale zamyslam sa, ci nie je lepsie vyuzivat radsej Therabulb, kedze maju spektrum 390 nm – 1000 nm, tj od cervenej az po IR do 1000nm. Moj IR panel ma iba 5 vlnovych dlzok.

 

plis nemas niekde spektrometrom zmeranu Therbulb?

dakujem

 
Publikované : 4. decembra 2021 6:00
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

@zuzana12345 Hej jasné, že som meral spektrometrom. 

Therabulb má hrozne veľa výhod a osobne som ju využíval skôr ako panely, práve kvôli śirokému spektru, no je to trochu komplikovanejšie. 

 

 
Publikované : 4. decembra 2021 11:20
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

Ak ti ide o terapiu RLT, panel je pre teba vhodnejší. Obzvlášť ten čo máš, ktorý má až 5 vlnových dĺžok (väčšina kupuje len s dvoma). Ide o to, že v tomto prípade dostávaš koniec červeného spektra a IČ spoktrum, ktoré nevyvolávajú ohrev pokožky, no skôr dobre penetrujú tkanivo a prenikajú hlbšie, kde sú absorbované super vodou, mitochondriami a inými časťami. 

 

U therabulb musíš poznať trochu fungovanie a princíp žiarovky. Je to inkadescentná, čo znamená, že vysiela veľkú časť v spektre tepla, ktoré je silné. Spektrum sa mi páči, u Therabulb siaha dokonca nad 1000 nm, no nemá toľko IČ od 780 po 900 nm a naopak viac tepla. Čiže treba opatrne a hlavne ak máš dostatočný redox, čo u teba je trochu problém.

 

Preto osobne radšej, ak by si ju využívala ako svietidlo, z diaľky, prípadne ak využívaš panel (čo dúfam, že áno), tak povedzme cez deň využi panel ako RLT podľa plánu a potom poobede využi Therabulb ako súčasť kúpela, ako sme sa súkromne bavili. Myslím, že vtedy ju takto môžeš využiť, obzvlášť keď si ponorená a ak aj zaradíš SOĽ, ešte viac TOP 

 
Publikované : 4. decembra 2021 11:21
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 861
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky presne takto to robim, vzdy pred jedlom panel /hole brucho/ a vecer vana therabulb. Pri vani svietim 150w therabilg, ziarovku mam blizko vane a vecer v spalni na strope mam 250w nad postelou, a v obyvacke 300w na vzdialenost 5m

dDAKUJEM ZA VYSVETLENIE

 
Publikované : 4. decembra 2021 17:36
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 861
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky preco je pri zlom redoxe zle teplo /napr. Z therabulb/?

 
Publikované : 4. decembra 2021 17:37
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzana12345 ^^^ k tomuto sa trochu hodí Zuzi včerajšie QaA. Vypočuj si ešte raz moju odpoveď, kde som Miške odpovedal na to, prečo mnohým športovcom funguje počítanie kalórií, prečo si paradoxne už takto mladý športovci veľmi ubližujú, a prečo im čiastočne pomáha prísun proteínu ako dočasná kompenzácia. Spomenul som tam kolagenove vlákna ako polovodič.  

 
Publikované : 4. decembra 2021 18:31
Stránka 1 / 2
Zdieľať: