Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Ako blokovať modré svetlo na mobile

3 Príspevky
1 Užívatelia
0 Likes
93 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Ako prvú tému sem chcem umiestniť toto:

 

Verím, že väčšina členov to už pozná a taktiež to aplikuje (je to ich rutina), no tiež sú tu nejaký nový členovia, pripadne rodičia, ktorí majú deti (či už malé alebo väčších a "neposlušných" teenagerov ?), no potrebujú to mať na mysli ako jednu z priorít. 

Využívanie mobilov je v dnešnej dobe úplne bežné, bohužiaľ už od detstva, no treba mať na pamäti, aké svetlo vysiela každá obrazovka. Priveľa modrej farby, nedostatok ostatných farieb dúhy, žiadne UV ani infračervené a svetlo má teplotu aká je vonku cca pred obedom. To znamená, že deti, ktoré hľadia do nechráneného mobilu, dávajú mozgu neustále signál, že je deň.

 

Je to obrovská CIRKADIÁLNA "NEZHODA", ktorá ovplyvňuje ich VÝVOJ, TELO, HORMÓNY, RAST, KOSTI, ale aj NÁLADY. SAMOZREJME, týka sa to všetkých, no dnešné deti sú najrizikovejšie, pretože sa do toho narodia a vyrastajú takto od mala.

Toto bolo tiež medzi prvými bodmi v mojom Ebooku, ktorý som dal zdarma na web na stiahnutie (pôvodne sa volal "Ako používať OBRAZOVKY", no dnes sa volá "mini PRÍRUČKA MODERNÉHO BIOHACKERA") aby to návštevníci webu SPOZNALI a využívali.

!!! Samozrejme treba mať na pamäti, že je to len minimálna ochrana. Ideálne je si zakúpiť OKULIARE NA BLOKOVANIE MODRÉHO SVETLA. Odporúčam buď s oranžovými sklami alebo drahšie a overené, napr. RaOptics, či Mychondria (tieto sú momentálne vypredané). Mnoho firiem už dnes ponúka takéto okuliare, iba preto že je to trend, no NESPĹŇAJÚ bohužiaľ požiadavky blokácie. Využívajú iba marketing na oklamanie zákazníkov.

Okuliare si môžete otestovať napriklad takýmto jednoduchým testom ?
https://jaroslavlachky.sk/test-blokacie-modreho-svetla/

? Budem rád, ak sa podobné tipy dostanú k čo najviac ľuďom. Kľudne zdieľajte, nech sa s tým oboznámi čo najviac ľudí a hlavne RODIČOV.

Tiež to môže byť  zaujímavá "výzva" pre rodičov, ktorí už majú naučené deti na mobily a počítače. Čo myslíš? ?

Takto im ochránia ZRAK, ZDRAVIE, ale aj ich budúcnosť.

 
Publikované : 30. júna 2020 21:47
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Prikladám aj video pre IPhone: Ako si nastaviť blokáciu nadmerného svetla displeja. Je to od skvelého chalana a zakladateľa RaOptics (Matt Maruca). ?

 
Publikované : 30. júna 2020 21:49
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 
Ochrana zraku pre Android iba pomocou IRIS Zdarma a Ochrany zraku v nastaveniach. Rozdiel vyzerá nejako takto.   
 
 
 
Publikované : 10. apríla 2022 13:17
Zdieľať: