Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Ako RLT / Infračervené svetlo zlepší Mikrobíom a črevo

9 Príspevky
2 Užívatelia
1 Likes
88 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Veľa z Vás radi nejaké praktické kroky, tak tu máte ďalší, aplikovateľný. Takto vyzerá jednoduchý protokol aj s presnými údajmi (nm, Joule, Hz).

   

Infračervené svetlo tipu A svietiace na brucho dokáže zmeniť (zlepšiť) mikrobióm už za 11 týždňov. Štúdia je z tohto roku 2022. Zdroj nižšie. 

Citujem:  

"Účastníci mali deväťkrát testovaný mikrobióm, trikrát pred akoukoľvek liečbou, trikrát po rádioterapii a začatí imunoterapie rakoviny prsníka a trikrát po liečbe PBM. Liečba PBM pozostávala z infračerveného laserového ošetrenia (904 nm; pulzná frekvencia 700 Hz, 861,3 joulov) do brucha trikrát týždenne počas 11 týždňov."

***Ako dosiahnuť dané parametre podľa údajov z panela - Výkon a Jouly, si viete vypočítať podľa protokolu. Bolo to písané v Opaľovací protokol, alebo viete použiť verejnú EasyLight kalkulačku

(mimochodom, laser mitochondriak pulse má aj kvôli tomuto v sebe práve 900 nm). 

 

Výsledky: "Mikrobióm účastníkov vykazoval významné zmeny v diverzite po liečbe PBM, ale nie po liečbe rakoviny, so zvýšením počtu známych prospešných baktérií (Akkermansia, Faecalibacterium a Roseburia) a znížením počtu potenciálne patogénnych rodov baktérií."

 

Aké je laické ponaučenie a vysvetlenie po lopate? 

Vystavujte svoje brucho slnku, keď ste vonku. Vaše Črevo a mikrobióm je schválne ukryté pod vrstvou kože aj tuku, pretože chce byť chránený pred niečim z vonku, no zároveň chce niečo pustiť DNU. 

 
Publikované : 6. novembra 2022 12:49
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Zdroj štúdíe z Februára 2022:

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34962422/

 
Publikované : 6. novembra 2022 12:49
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

IČ tipu A (808 nm), spôsobilo 10 000-násobné zvýšenie podielu prospešnej baktérie Allobaculum v mikrobióme, čo je anaerobná baktéria.

 

1. Ailioaie LM, Litscher G. Probiotics, Photobiomodulation, and Disease Management: Controversies and Challenges. Int J Mol Sci. 2021 May 6;22(9):4942. doi: 10.3390/ijms22094942.

2. Bicknell B, Liebert A, Johnstone D, Kiat H. Photobiomodulation of the microbiome: implications for metabolic and inflammatory diseases. Lasers Med Sci. 2019 Mar;34(2):317-327. 

 
Publikované : 6. novembra 2022 12:53
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Záverečné myšlienky pre tých šikovnejších na premýšľanie:

 

Baktérie v mikrobióme produkujú veľa vecí, ako napr. Svetlo (biofotóny), plyny, či SCFA, vďaka čomu ovplyvňujú redoxnú signalizáciu, ovplyvňujú metabolizmus tryptofánu, aktivujú rastlinné polyfenoly a produkujú neurotransmitery, hormóny a peptidy.

To má za následok podporu hrubej vrstvy hlienu, neporušeného epitelu a produkciu mnohých následných metabolomických účinkov.

Mikrobióm komunikuje s telom prostredníctvom týchto metabolitov, ako aj priamou komunikáciou cez blúdivý nerv.

Pri dysbióze znížené hladiny SCFA oslabujú integritu epitelu, čím sa zvyšuje odtok bakteriálnych metabolitov, ako sú proteíny a LPS, čo prispieva k zvýšenej zápalovej reakcii a „leaky gut".

 

Možno by si teraz chcel každý z Vás pozrieť články o Čreve a neurotransmiteroch. Veľa Vám dôjde. 

https://jaroslavlachky.sk/category/neurotransmitery/

 

Nie je náhoda, že sú tie baktérie schované tak hlboko a tiež, že sú to prokaryoty, ktoré majú odlišné membrány. Čo to znamená? Že z nich uniká tisíc násobne viac svetla. Aj modrého svetla, ale aj červeného. 

 

Prečo je to dôležité? Pretože toto je skutočný dôvod, prečo v noci náš mozgomiešny mok zmení smer víru a uspí nás, pričom aktivuje DEEP spánok a zároveň odpojí pohyb čriev, ako ste to počuli vo Webinári o spánku. Iba vďaka tomu následne dokážeme aktivovať niektoré B vitamíny ako Folát, či B12, ktoré nám pomôžu metylovať DNA a utíšiť gény. Viď nový článok Epigenetika #2.

https://jaroslavlachky.sk/epigenetika-2-co-je-epigenetika-a-ako-pracuje/

 

 
Publikované : 6. novembra 2022 13:02
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Blog napreduje rýchlejšie, ako by sa zdalo, ja viem, no spomaliť nemienim! Každý kto si uvedomuje, ako rýchlo sa dnešná doba mení pochopí veľmi rýchlo, prečo je rýchlejšie napredovanie a Spoznávanie dôležité.  

 

No a každý, kto sa chce pridať a "naskočiť na rozbehnutý vlak", stále môže a vie kde začať:

https://jaroslavlachky.sk/kategorie-produktu/premium-clenstvo/

 
Publikované : 6. novembra 2022 13:02
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Môže byť červené a infračervené svetlo dokonca ekvivalentom (náhradou) bežných liekov? Zdá sa, že áno! ...hoci lieky sa (žiaľ) predávajú lepšie...

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3643261/

 
Publikované : 4. januára 2023 19:22
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Názov štúdie: „Fotobiomika“: Môže svetlo, vrátane fotobiomodulácie, zmeniť mikrobióm?

Cieľom tohto prehľadu bolo zvážiť duálne účinky mikrobiómu a fotobiomodulácie (PBM) na ľudské zdravie a navrhnúť vzťah medzi nimi ako nový mechanizmus.

Výsledok: Nedávna práca výskumnej skupiny ukázala, že PBM (červené a NIR svetlo) dodané do brucha môže zmeniť črevný mikrobióm potenciálne prospešným spôsobom. To sa teraz preukázalo aj u ľudských subjektov.

 

 

Poznámka odo mňa: Keď si uvedomíme viac vzťah medzi vodou a svetlom týchto organizmov (aj svetla z externých a interných zdrojov), práca v oblasti aquafotomiky bude ľahšie prepojiteľná aj so zdravým mikrobiómu!

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6859693/

 
Publikované : 29. júla 2023 9:16
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Malé doplnenie aj k tejto téme. Dokáže naše telo, respektíve jeho bunky a mitochondrie vyprodukovať vlastne UV? Napríklad aj na základe dostatku červeného a infračerveného svetla, ktorého sa ku nám mimochodom zo slnka dostáva až cca 70 % z celkového (keď sa to vezme na mnozetvo fotónov/cm/sekundu).???

Vysoko-konverzná luminiscencia je proces premeny dlhovlnovej dĺžky (napr. blízkeho infračerveného (NIR) svetla) na krátkovlnnú (napr. viditeľné svetlo a ultrafialové (UV) svetlo) absorbovaním viacerých fotónov s nízkou energiou, aby sa emitovali vyššie energetické fotóny. 

Presne o tomto som písal v novom dôležitom článku Epigenetika #12.

Spomínaš si, ako som viackrát prirovnával kvantový výťažok ku výplate? Napríklad, že keď niekto zarobí 1000 eur a na nájom minie 800, ostane mu 200? Toto je jeho kvantový výťažok (v skratke napísané). To je verím každému jasné. Z 1000 eur, ktoré dostane, totiž niečo vždy minie a ostane mu menej, však?

 

Odpoveď je áno, avšak osobne som trochu sklamaný, pretože ku dnešnému dňu nikoho z Vás, či už súkromne, v komentároch, no webinári,… nenapadol základný matematický trik. Z 1000 eur, ktoré dostaneme, z ktorých niečo minieme síce 2000 eur nespravíme, no ak do rovnice pridáme parameter ČAS, vtedy to neplatí. Pýtaš sa ako to myslím? Jednoducho.

Ak týchto 1000 eur totiž dostávaš pravidelne (napr. výplata) a si šikovný, v jednom bode, napr. o niekoľko mesiacov, z nich už 2000 eur spraviť dokážeš. To znamená, že svoj kvantový výťažok dokážeš mierne zvýšiť na základe vstupu, aký dostávať v rámci času.

No a podobným spôsobom dokážu naše bunky premeniť červené a infračervené svetlo, ktorého dostanú niekoľko Joulov na viac energetické UV svetlo. To znamená, že dokážu frekvenciu zdvojnásobiť (vlnovú dĺžku rozdeliť) a napr. z takéto červeného svetla okolo 670 až 696 nm dokážu spraviť hlboké UVA s vlnovou dĺžkou 335 až 348 nm.

Len tak mimochodom, toto nie je nová správa, pretože experimety a štúdie boli robené ešte niekoľko desaťročí dozadu, avšak málokto číta ruské, či iné zahraničné knihy, kde je o nich písané.

 

 

 

Možno teraz lepšie rozumieš aj tomu, prečo je červené svetlo extrémne dôležité a prečo mi je ľúto, keď vidím mnoho aj Sk a CZ odborníkov, ktorí rozprávajú o modernom biohackingu, o strave, či mitochondriách, no ani raz nespomenú najdôležitejšie 2 funkcie mitochondrii: Tvorba Vody a tvorba svetla.

Tvoria najmä červené a IČ svetlo. Aj preto vedia v istých situáciách spustiť svoj Reverzný tok elektrónov, ktorý využijú napríklad imunitné, či svalové bunky na produkciu ROS, a tvorbu UV svetla. Žeby bol aj toto dôvod, prečo sa mnohé imunitné bunky - biele krvinky, združujú vo veľkom v položke, hoci pochádzajú z čreva? A žeby preto naozaj komáre vedeli koho uštipnut a rovnako mnohé parazity?

 

Parazit je organizmus, ktorý žije na hostiteľskom organizme alebo v ňom a dostáva potravu od svojho hostiteľa alebo na jeho úkor. Existujú tri hlavné triedy parazitov, ktoré môžu spôsobiť ochorenie u ľudí: protozoa (prvoky), helminty a ektoparazity.

 

Protozoálne parazity sú tie, ktoré často bývajú na povrchu a na koži. Mnoho parazitických prvokov a helmintov používa kožu alebo oči ako vstupnú bránu. Niektoré sa môžu fyzicky zavŕtať do kože alebo sliznice oka; iné porušujú kožnú bariéru bodnutím hmyzom. 

Zároveň môžu prežiť pri bežných okolitých podmienkach. Obzvlášť na potravinách, keď si napr. v chladničke, keď sú spojené s celým radom substrátov. 

Aj v dôsledku toho sa na inaktiváciu protozoálnych parazitov v potravinách, vode a environmentálnych systémoch používajú rôzne Postupy ako ich eliminovať. Bežne používané ošetrenia, ktoré ovplyvňujú prežitie alebo odstránenie protozoálnych parazitov, zahŕňajú zmrazenie (mysli chlad), zahrievanie (mysli vystavenie sa teplu), filtráciu, sedimentáciu, UV svetlo, ožarovanie, vysoký tlak (mysli potápanie) a ultrazvuk (mysli sonolumunescrencia a shumann).

 

Aká je pointa? Naše telo je otvorený ekosystém, ktorý si z okolím neustále vymieňa teplo, UV (aj iné tipy svetla), a tiež informácie skrz OMH vylučujúcich fotónov. 

Žeby preto naše telo dokázalo produkovať aj vlastné UV svetlo a dokonca aj UVC svetlo, ktoré je veľmi "dezinfekčné a sterilné"? Napríklad takých 270 nm (okrem iného)? 

 

 

 
Publikované : 3. októbra 2023 10:53
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Veľmi skrátená verzia aj tu:

 
Publikované : 3. októbra 2023 10:54
Zdieľať: