RECEPT: Ako správne...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

RECEPT: Ako správne pripraviť vajcia + nejaké tipy

53 Príspevky
10 Užívatelia
27 Likes
330 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Tu je ďalší recept alebo skôr nejaké tipy a tentokrát ohľadom vajec.  

(Kľudne prispejte aj svojimi postrehmi, otázkami, či inými tipmi ohľadne vajíčok.)

Plus, na konci pripájam aj recept v krátkej a peknej pdf forme, ak niekto chce.

 

Vajíčka sú z môjho pohľadu u nás na Slovensku aj Česku niečo ako superpotravina a to z toho dôvodu, pretože sú tu pomerne ľahko a cenovo dostupné a dokonca aj v dobrej kvalite (ak viete ako vyberať). Podobne ako niektoré druhy syrov, ako napr. bryndza, čo by nám v zahraničí mohli závidieť. Teraz však k veci.

 

 

 

Ako vidíte na obrázku, pointa pri „príprave“ vajíčok je držať to najcennejšie v nich (žĺtko) v čo možno najprirodzenejšom stave = surovom stave. Schválne som dal slovo PRÍPRAVA do úvodzoviek, pretože vajíčka sa dajú jesť aj surové (aj zvieratká to tak preferujú, keď kradnú cudzie vajcia a zjedia ich), no nie je to pre každého.

 

Sám vajíčka jedávam aj surové, hoci posledný rok to bolo iba zopárkrát, no pointa je, že zvyčajne ľuďom surové robia problém z troch dôvodov:

 

  1. Ak majú autoimunitné problémy, surové im naozaj nemusia urobiť dobre, pretože ich črevo je zničené až až.
  2. Ak človek nepozná kvalitu, respektíve kupuje vajíčko od zle chovaných sliepočiek žijúcich v nehygienických podmienkach.
  3. A najčastejší dôvod je asi NECHUŤ/ODPOR.

 

V tomto príspevku teda o surovom jedení písať nejdem, ani moc nie je čo, pretože ak máš poctivé a zdravé sliepočky a teda aj kvalitné vajíčko, môžeš ho skonzumovať aj surové. Nemusíš sa báť. Dá sa to jednoducho napr. do nejakého „šejku“ zakomponovať.

 

Môj TIP/RECEPT:

 

Suroviny, ktoré používam najčastejšie:

Kokosový olej (na panvicu), vajíčka (samozrejme 😀 ), slanina/klobása/tvrdá saláma (prosciutto, schwardswalska), cibuľasoľ (klasická nejódovaná morská/kelstská) a koreniny (u mňa zvyčajne - čierne, kurkuma, koriander, ...), prípadne ešte olivy.

 

Príprava:

Na KOKOSOVOM OLEJI na chvíľu osmažím cibuľu a slaninu (osobne vždy iba chvíľu, tak minútku, pretože najlepšie je vždy mať slaninu surovú) a potom tam hodím neporušené vajíčka, ako je to vidieť na obrázku. Môžete aj prikryť na chvíľu pokrievkou, no netreba. Pointa je nechať to tak minútku dve, aby bielko vajíčka začalo tuhnúť, no žĺtko je stále tekuté a surové.

V tomto bode sú na výber 2 možnosti:

  1. Kto má rád PRAŽENICU, vypne vajíčka, keď je žĺtok ešte stále tekutý a len to spolu rozmieša, aby sa žĺtok nezoxidoval a bude mať z toho peknú praženicu, hoci nie úplne tuhú. Pri tomto je fajn práve tá slaninka alebo aj nakrájaná tvrdá saláma, ktorá ešte tekuté rozmiešané vajíčko pekne nasiakne a dodá tomu „šmrnc“.
  2. Druhá možnosť je nechať na panvici tak ako je, ideálne na chvíľu prikryť pokrievkou a vypnúť plameň a nechať, dokedy vajíčko, respektíve bielok pekne stuhne, no žĺtok bude stále pekne tekutý a zjesť ich takéto. Túto možnosť preferujem osobne viac.

 

K tomuto sa skvelo hodí, keď si na začiatku na panvicu naukladám na krúžky nakrájanú klobásku a potom si to servírujem ako takú mini vajíčkovúpizzu“.

 

Takto si robievam vajíčka najčastejšie pretože je to chutné, výživné, všetky suroviny sa dajú ľahko nakúpiť a v chladničke vydržia dlhšie (teda netreba každý deň čerstvé) a pre mňa výhoda aj RÝCHLA PRÍPRAVA.

 

3. Ešte spomeniem tretiu možnosť, ktorú často nerobím, ale tiež patria medzi TOP 3, a to sú vajíčka Benedikt 🙂 

Takáto príprava je trosku dlhšia, ale geniálna, a obzvlášť v lete využívam. Nejaký šalát, olivy, rajčiny, paprika, atď., a na to takéto vajíčka. Vajíčko je v ohni krátko (treba dávať pozor, aby sa neprevarilo), no žĺtok ostane pomerne dobre chránený. Odporúčam tak 2 ,max. 3 minútky vo vode a potom vybrať. 

 

 

A prečo sú vlastne vajíčka také super? Odpoveď je DHA, SÍRASELÉN. Samozrejme aj množstvo iných vecí (b vitamíny, minerály,..), no toto je podľa mňa priorita.

Osobne odporúčam cibuľu ako zeleninovú prílohu, kvôli navýšeniu obsahu SÍRI. V lete obzvlášť.  

 

 

Na čo si dať POZOR pri výbere vajíčok:

  • DOMÁCE neznamená vždy LEPŠIE
  • BIO OBCHOD alebo SALAŠ neznamená vždy lepšia KVALITA
  • Označenie 0SK je od sliepočiek chovaných vonku. Vyššie už nekupujte na bežnú konzumáciu

 

Čo sa vajíčok týka, vyberaj si teda múdro. Ak berieš vajíčka napríklad od suseda, ktoré sú síce domáce, no vieš, že ich kŕmi zrnom a usušenou trávou a má ich zavreté v klietke, ich kvalita nebude dobrá. Radšej si nájdi vajíčka v obchode od firmy, ktorá má označenie 0 a vieš, kde daná farma je, aj ako sliepky chovajú. Na internete sa tieto informácie dajú zistiť a vajíčka sa dajú dostať aj v bežných supermarketoch.

 

Podobne je to v rôznych salašoch a BIO obchodíkoch, pretože sám som sa s tým stretol, že niekde predávali dobré syry, či bryndzu, no keď som si od nich kúpil vajíčka zistil som, že to boli obyčajné z obchodu s označením 3SK. Avšak už len to, že ich predávali v takomto BIO obchode veľa ľudí pomýlilo a kúpilo si ich s domnienkou, že sú ZDRAVŠIE.

Preto tiež sám preveruj . 😉 

 
Publikované : 24. januára 2021 15:58
Erika and Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Ešte zopár tipov a poznámok:

 

 

Mnohokrát sa považuje niečo, čo je označené BIO alebo DOMÁCE sa najkvalitnejšie, no nenechajte sa mýliť a premýšľajte vždy vlastnou hlavou.

 

Pri všetkom. Dnes sa totižto takéto nálepky využívajú najviac ako marketingový ťah, podobne ako slovíčko „FIT“, „LOW FAT“, „nízkotučné“, „nízkokalorické“, „celozrnné“, „protein“, apod.

Potravina bez označenia BIO môže mať niekedy vyššiu hodnotu, ako rovnaká s označením BIO a podobne aj pri domácich produktoch.

 

Členovia už vedia, prečo mnohokrát BIO banán alebo listový šalát, ktorý nemá takmer žiadne kalórie, iba VODU, môže narobiť viac neplechy aj človeku zvýšiť hmotnosť viac, ako mastná a tučná slanina. Nie je všetko tak, ako na prvý pohľad vyzerá.

 

Pri vajíčkach ide o to, že sliepočka musí chodiť po holej zemi a konzumovať trávu, ktorá rastie na slnku. Teda čerstvú a zobať ju priamo zo zeme tak, ako tam rastie. Táto tráva je plná omega 3 mastnej kyseliny ALA a sliepočkin tráviaci trakt ju prekonvertuje na DHA a správne uloží do svojho tela aj vajíčka tak, aby potom mohla preniknúť do centrálneho aj periférneho živočícha, ktorý sliepku zje, ale aj jej potomka, ktorý z vajíčka vzíde. Preto iné predátory vedia, že musia sliepku v istom období uloviť alebo jej ukradnúť vajíčka, aby prežili. Bez dostatku správneho DHA by sa im to nepodarilo.

 

 

 

Čo sa teda aj slaninky a mäska týka, kvôli obsahu DHA je najkvalitnejšie jahňacie mäsko. Vnútornosti podobne, no pri vnútornostiach to nie je až taký rozdiel. Ideálne ak budeš striedať a hlavne nájdeš dobrý zdroj.

Slaninka za mňa je najlepšia tá, ktorá pochádza z brucha prasiatka a samozrejme platí čo pri sliepočke. Prasiatko potrebuje žiť aj vonku a prirodzene a papať všetko. Nie iba zrno, zbožie, apod.

 

Ak je kŕmené prirodzene, vyberá si potravu samé, v jeho bruchu je tuk, ktorý má radikálne iné zloženie (KVALITNEJŠIE), ako napríklad svalnaté mäso z býka. Ak sa pýtaš prečo, tak kvôli typu vodíka, aký tam jeho cirkadiálna biológia zhromažďuje. Vo svaloch je iný, ako v tuku.

 

Tu máš hneď aj malý dôkaz, aj keď myslím, že ho ani netreba. Konzumácia celých vajec zvyšuje viac potréningovú proteínovú syntézu v tele ako iba samostatné vaječné bielka !!!

 

https://academic.oup.com/ajcn/article/106/6/1401/4823156

 

 

Dôvod prečo je jednoduchý.

 

Žĺtko vajíčka obsahuje viac TUKU (mysli viac VODÍKA) ako bielko, ktoré obsahuje viac proteínu. Ba čo viac, žĺtko obsahuje iný typ vodíka, ako bielko. O type vodíka budete čítať v budúcnosti, tak zatiaľ by tomu mali chápať iba členovia.

 

Ťažký vodík (deutérium), ktorého je plno v bielku, má väčší objem ako ten ľahší (jednoduchý vodík), ktorého je naopak viac v žĺtku. Toto je dôvod, prečo tuk pláva vo vode (je ľahší) a prečo konzumácia čistých bielok alebo iba mäsa zo svalov (napr. kuracie prsia), je veľmi NEŠŤASTNÁ VOĽBA. Tieto časti tela majú radikálne iné zloženie vodíka, o ktorý sa postaral hydrologický cyklus vody a fotosyntéza, ktorá ich vytvorila. To, že majú kuracie prsia, či vaječné bielky nižší obsah kalórií má tiež svoj dôvod.

 

▼▼▼

Všetko s menším obsahom energie na jednotku hmotnosti, má nižšiu termodynamickú efektivitu a tým pádom aj životnosť a naopak. Preto sa slnko zväčší, keď stárne a nedokáže už spaľovať vodík a z rovnakého dôvodu sa pred infarktom človeku zväčší srdce. Tiež preto starí človek, ktorému sa zhoršujú mitochondrie, priberá TUK.

 

Každý kúsok našej BIOLÓGIE je KVANTOVANÝ, no málokto si to uvedomuje.  

 

 
Publikované : 24. januára 2021 16:04
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Táto štúdia napríklad naznačuje, že strava s vysokým obsahom vajec môže byť bezpečne zahrnutá ako súčasť stravy pri CUKROVKE 2. TYPU a zároveň zvyšuje sýtosť pacientov.

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25833969/

 

 

Sliepočka, rovnako ako jahňa, je dobrý KONVERTOR DHA a z časti aj jódu. Ich vajíčka majú vysoký obsah DHA, ktoré je potrebné na to, aby poháňalo presun červených krviniek a elektrický potenciál v krvi a tým pádom aj okysličovanie celého tela. U cukrovkárov je konštantne zničený REDOX mitochondrie, ktorý klesol z mV pod úroveň -200, pretože stratili prvý respiračný komplex a sú konštantne HYPOXICKÝ.

 

Sliepočka, ktorá papá trávu a hmyz má najvyšší obsah DHA a je to jedna z mála potravín, ktorá aj pri takomto vážnom stave ako cukrovka môže veľa pomôcť.

 

ZDROJ #1 (že tráva má vysoký obsah ALA)

ZDROJ #2 (že sliepočky dobre konvertujú ALA na DHA)

 

 
Publikované : 24. januára 2021 16:20
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Žĺtok vo vajíčkach tiež obsahuje karotenoidy ako napr. Zeastaxantin, či lutein, ktoré po konzumácií prechádzajú do nášho oka, kde pomáhajú zvládať napr. nadmerné modré svetlo a teda chránia aj náš CIRKADIÁLNY RYTMUS.

Takýmto spôsobom ochraňujú napríklad aj vitamín A v oku a tiež nás chránia pred nadmerným oxidačným stresom, aký umelé svetlo vyvoláva.

 

Aj preto máme v oku ŽLTÚ ŠKRVNU, pretože má vysoký obsah luteínu (ten je farbou žltý). Podobnú farbu však má aj vitamín A a každý to môže poznať tak, že ak má problémy, jeho oči zmenia farbu a tiež sa mu časom rozmnožia cievy v oku a bude ho mať "škvrnité" z uvoľneného vitamínu A. 

Karotenoidy ako luteín alebo zeaxantín, sú svojou farbou ŽLTÉ, pretože žltá je komplementárna farba modrej, čo znamená, že modrú absorbujú a žltú vylučujú. Rovnako ako vitamín A. Preto je vitamín A žltý, a rovnako aj bilirubin (viď žltačka).

 

 

Aký je kvantový zmysel karotenoidov? 

Ide o to, že rôzne karotenoidy ovplyvňujú inak niečo, čo sa nazýva KVANTOVÝ VÝŤAŽOK

 

Karotenoidy sa v nás správajú ako fotosenzibilizátory. (Odkaz )

 

Fotosenzibilizátor je molekula, ktorá vo fotochemickom procese produkuje chemickú zmenu v inej molekule. Fotosenzibilizátory sa bežne používajú v chémii polymérov pri reakciách, ako je fotopolymerizácia, zosieťovanie a fotodegradácia.

 

Fotosenzibilizátory sa laicky povedané používajú na generovanie POZITÍVNYCH VOĽNÝH RADIKÁLOV v organických molekulách s využitím napr. pri foto terapii, ktorá sa dnes používa aj pri liečbe nádorov. O triplete a tripletovom stave si čítal v druhej kapitole.

 

Fotosenzibilizátory všeobecne pôsobia absorbovaním ultrafialového (UV) alebo viditeľného svetla (elektromagnetického žiarenia) a následným prenosom energie na susedné molekuly. Inými slovami, dokážu obrovskú prichádzajúcu energiu absorbovať a rozptýliť. 

 

Viac o karotenoidoch som písal napr. TU.

 

Čo to však pre bežného priemerného človeka znamená? Že ak má problém s očami, konzumácia vajec je pre neho nutnosť. 

Problémy s očami však značia narušený cirkadiálny rytmus, ktorý zas odzrkadluje narušenú funkciu hormónu melatonín, ktorý zas odzrkadľuje neschopnosť našich mitochondrií sa OPRAVOVAŤ. 

 

Každý kto žije moderným spôsobom a chce svoju kolóniu mitochondrií čo najviac udržiavať, by mal vajíčka konzumovať !!! (aj ryby a morské živočíchy tieto karotenoidy obsahujú mimochodom.)

 

https://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prevencia/clanok/12496-ked-ochorie-zlta-skvrna/

 
Publikované : 24. januára 2021 21:29
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

 

Emma Morano, ktorá 27. novembra 2016 dovŕšila 117 rokov (umrela 15. Apríla 2017) bola oficiálne najstaršie žijúcou ženou.

Emma jedla najmenej dve vajcia denne a robila to 90 rokov - jej celoživotné množstvo zjedených vajec predstavuje viac ako 100 000.

Narodila sa v roku 1899 v Morano vo Verbanii v Taliansku a začala nábožensky jesť vajcia, keď mala 20 rokov, potom, čo jej lekár diagnostikoval anémiu a povedal jej, aby každý deň skonzumovala dve surové vajcia.

 

Jej lekár Carlo Bava potvrdil, že jeho pacient pani Emma nedodržiavala bežné výživové pokyny. Slová lekára:

"Emma vždy jedla veľmi málo zeleniny a veľmi málo ovocia." Keď som ju stretol, jedla tri vajcia denne, dve surové ráno a na poludnie omeletu, a na večeru kuracie mäso, “povedal lekár.

 

https://nypost.com/2016/10/29/worlds-oldest-woman-says-eggs-are-secret-to-long-life/

 
Publikované : 24. januára 2021 22:05
Jitka reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Táto žena nie len že jedla takmer dokonalú stravu (správny vodík), ale pochádza z Talianska a žila na vyvýšenom mieste Verbania, ktoré je v nadmorskej výške takmer cez 1000 metrov nad morom. Ako sa v novom PROTOKOLE dozviete, každých 300 metrov nadmorskej výšky pridáva masívne množstvo dostupného UV svetla.

 

Toto množstvo UV svetla, aké je vysoko v horách, radikálne zmení magnetické vlastnosti červených krviniek v KRVI, čím pomáha okysličovaniu mitochondrií, tlaku, srdcu, ale aj celému telu. Ba čo viac, aj SÍRA má masívny efekt na našu KRV, pretože v nej pôsobí unikátnymi kvantovými vlastnosťami.

 

Emma vo vajíčkach jedla aj mnoho síri a síra dokáže odrážať frekvencie svetla, ktoré pokožke ublížia a zároveň jej pomáha ju schladiť a absorbovať potrebné frekvencie svetla

 

 

Ďalej Emma žila na mieste, ktoré vyčnieva do Stredozemného mora. Jadranské more je na východe a Tyrrhenské more na západe. Oba vykazujú obrovskú sopečnú činnosť. Emma teda žila v stredomorskej oblasti, na veľmi aktívnej tektonickej a sopečnej doske, kde bola bližšie k zemskej magme a teda aj VYSOKÉMU magnetickému toku.

 

Toto boli obrovské benefity, ktoré si málokto uvedomuje. Magnetické pole z povrchu zeme, po ktorej sa Emma prechádzala, malo obrovský efekt na polovodiče v celom jej tele, ale aj na cirkadiálne fungovanie jej hodín v mozgu. Množstvo UV svetla, aké mala v takej výške bolo obrovský faktor pre dostatok vitamínu D a DHA, ktorého mala vo vajíčkach dosť, no najmä ho vďaka BAZANOVMU EFEKTU v tele dobre recyklovala.

 

https://www.sciencemag.org/news/2016/10/two-weeks-mountains-can-change-your-blood-months

 

 
Publikované : 24. januára 2021 22:06
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky a co vravis na cholesterol vo vajicku? Je pravda ze je to bezvyznamne? Vdaka. Inak tipy super. Ja som si praveze vajcia casto robievala na tvrdo alebo uplne prevarila tak dobuducna budem menit 😅

 
Publikované : 25. januára 2021 7:50
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@ivana pravda je síce relatívna, ale áno, je to bezvýznamné. Myslím, že ohľadom cholesterolu sa už pomaličky dostávajú do pobrežia veci ohľadom toho, že v minulosti niekto ľudí OKLAMAL, aby sa cholesterolu a tuku vyhýbali, na úkor ich ZDRAVIA aj FINANCIÍ. 

 
Publikované : 25. januára 2021 8:33
Ivana reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @ivana

Ja som si praveze vajcia casto robievala na tvrdo alebo uplne prevarila tak dobuducna budem menit 😅

Múdro 😁 vyskúšaj inak niekde na spôsob benedikt, určite ti zachutia. 

Cholesterol je molekula, bez ktorej neprežijeme.

Cholesterol nie je strašiak ani v krvi, ani v strave. Jediný cholesterol, ktorý môže narobiť neplechu je ten zoxidovaný. 

 
Publikované : 25. januára 2021 8:35
Ivana reacted
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky vdaka vyskusam tie vajcia 🙂 momentalne je uz na internete vela rozporuplnych informacii tak niekedy clovek tauko spozna co je fakt a co nie. Aj s cholesterolom.

 
Publikované : 25. januára 2021 9:33
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@ivana

Nie je začo 🙂

To máš veru obrovskú pravdu. Preto vždy tvrdím, že niektorým veciam treba pochopiť, aby sa človek vedel rozhodovať sám a nemusel iba DÔVEROVAŤ. Rovnako je to s LDL cholesterolom, ale aj celkovo cholesterolom.

 

AKO som napísal vyššie, všetko v nás je kvantovabé, čo znamená, že je to veľmi špecificky a citlivo ovládané. LDL cholesterol môže narobiť zlobu napríklad, ak nás T3 (štítna žľaza) alebo vitamín A poklesnú.

 

T3 aj vitamín A sú riadené cirkadialne skrz SVETLO a TEPLOTU, čo opäť raz znamená, že CIRKADIÁLNA BIOLÓGIA je na prvom mieste 

 
Publikované : 25. januára 2021 10:10
Ivana reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Inak dnes by mal prísť email so zľavou na objednávku toho PROTOKOLU, myslím že o 10:30 sa to rozošle, tak pozeraj email.

 

Keďže nie si čitateľka knihy, takže o vitamíne A a cholesterole ešte základ nevieš, no v protokole bude niečo k tejto téme tiež. (sú tam pre Vás aj dva bonusy, tak tie ti dajú tiež veľa). 

 

V kapitole o POHYBE KRVI si všimni, ako vyzerá prierez našej cievy a čo je v ňom (spoiler: cholesterol), pretože tam má obrovský význam spolu so síranom (sulfátom). 

 

 

Rovnako LDL CHOLESTEROL pomáha našim mitochondriam, keď sú preťažené, čo málokto vie.

 

Na kontexte teda záleží 🙂

 

Inak mam nachystaný aj článok o KETÓNOCH a CHOLESTEROLE v tejto sérii MITOCHONDRIE, tak možno tento alebo ďalší víkend bude uverejnený. Ešte uvidím. Takže aj tam sa dozvieš niečo ďalšie.

 

 

 
Publikované : 25. januára 2021 10:17
Juraj and Ivana reacted
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky uplne suhlasim. A email prisiel, hned som kupila a uz som kusok aj citala. Vdaka za taku akciu aj tie bonusy vsetko si musim pozriet poriadne ale najskor chcem precitat.

 
Publikované : 25. januára 2021 14:43
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

@ivana nie je začo. Dúfam že niečo dá a budem rád za prípadnú spätnú väzbu 👍

 
Publikované : 25. januára 2021 15:11
Ivana reacted
(@juraj)
Príspevky: 14
ČLENSTVO ZDARMA
 

Ahoj Jaro. Máš pravdu, že ani LDL cholesterol označovaný za "zly" nie je vlastne taky zlý. Snáď sa to v priebehu rokov dostane viac do ľudského povedomia. A super tipy s vajickami. 👏

 
Publikované : 26. januára 2021 21:54
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

@juraj Vďaka za pekné slová Juraj. Tiež verím, že sa to v priebehu rokov zmení, hoci nie moc zo strany lekárov, pretože oni sú bohužiaľ tlačený masívne do predpisovania liekov a starých noriem. 

 

Naše BUNKY reagujú na všetok STRES zvýšením produkcie cholesterolu. Prečo? Pretože ho na niečo potrebujú (očividne). Ak napríklad človek s infarktom alebo s ťažkým zranením skončí v nemocnici a spravia mu rozbor krvi aj kompletný rozbor cholesterolu, takmer vždy nájdeme vysoký LDL cholesterol. (Osobne som to videl u viacerých ľudí, takže viem o čom hovorím).

 

A nie len to. Zvýšený bude LDL, no rovnako aj TAG (triacylgyceroly) a HDL bude znížený. Prečo? Pretože LDL je prepravný proteínový obal, ktorý prepravuje cholesterol tam, kam ho treba.

Vyšší LDL cholesterol stabilizuje funkciu vnútornej membrány mitochondrie počas stresu, kedy mitochondria rapídne „ždíma“ zo seba všetko, čo môže, aby tvorila ATP, VODU a IČ svetlo.  zvýšený LDL skutočne pomáha mitochondriám udržať si elektrický náboj.

 
Publikované : 26. januára 2021 22:12
Karol reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 
Publikoval: @jaroslavlachky

Vyšší LDL cholesterol stabilizuje funkciu vnútornej membrány mitochondrie počas stresu, kedy mitochondria rapídne „ždíma“ zo seba všetko, čo môže, aby tvorila ATP, VODU a IČ svetlo.  zvýšený LDL skutočne pomáha mitochondriám udržať si elektrický náboj.

Teraz však ďalšia strana mince.

Na správne použitie cholesterolu v tele a bunkách potrebujeme aj nejaké „medzičlánky“, aby vďaka nim cholesterol stabilizoval membrány a tvoril všetky naše steroidné hormóny. Čo to znamená? Že ak bunke chýbajú látky, ktoré potrebuje na využitie cholesterolu, môže nastať problém.

Rovnako môže nastať problém, ak je v okolí znížený REDOX = zmena pH = zníženie pH = zníženie exkluzívnej zóny = zvýšená koncentrácia protónov a znížená koncentrácia elektrónov = ZÁPAL = vyššie CRP = vyššie využitie endogénnych antioxidantov vrátane vitamínu C = vyššia oxidácia cholesterolu.

 

 

Až takto sa cholesterol stáva skutočne zlou látkou zvanou sdLDL, ktorá sa ľahko oxiduje. Nemá to však nič spoločné s tým, koľko ho jeme.

výrobu steroidných hormónov taktiež potrebujeme cholesterol aj dostatočné množstvo hormónu štítnej žľazy T3 a vitamínu A. Iba takto môžeme premeniť cholesterol na vitamín D3 alebo na pregnenolón a potom na DHEA a ten na sDHEA (pridaním SÍRANU, viď článok https://jaroslavlachky.sk/neurotransmitery-3-ako-zvysit-serotonin-a-melatonin/ ).

 

No a čo je na tom najkrajšie? Že T3, ale aj vitamín A sú riadené fotoperiódou, na základe slnečného žiarenia. Je teda naozaj CHOLESTEROL strašiak? Alebo niečo iné? Niečo, čo máme neustále pred očami, no sme voči tomu slepý???

 
Publikované : 26. januára 2021 22:17
Karol
(@karol)
Príspevky: 136
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Ahoj. Dúfam, že nevadí, že to píšem sem, no všimol som si vyššie debatu a napadlo ma to. Mám otázku. Dá sa ešte ten protokol kúpiť v akcii? Nejako som to prešvihol alebo mi to uniklo, no na webe máš, že už to skončilo a bude sa dať kúpiť v priebehu týždňa normálne. Je teda ešte nejaká možnosť ako sa dostať k tej akcii? Alebo počkať a kúpiť až normálne za plnú sumu? Vopred Ďakujem 🙂 

 
Publikované : 27. januára 2021 18:47
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

@karol áno, v predaji originál bude buď zajtra alebo v piatok, ale už bez bonusov a za plnú sumu. A v emailovom zozname si nebol registrovaný však? Ak dobre chápem? 🤔 

 
Publikované : 27. januára 2021 19:04
Karol
(@karol)
Príspevky: 136
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Nie nebol. Ale pochopím ak sa už nedá, kľudne počkám do piatku a kúpim aj potom 🙂 

 
Publikované : 27. januára 2021 19:17
Stránka 1 / 3
Zdieľať: