Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Kokosky🥥

1 Príspevky
1 Užívatelia
3 Likes
19 Videní
Veronika Brezani
(@veronika-brezani)
Príspevky: 92
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj, rada by som sem pridala recept, ktorý som si dnes spravila. Je to môj pokus o čo "najbezpečnejšie" pečenie.

Suroviny:

Strúhaná kokosová dužina

Kokosový olej

Bielka z vajíčok

Postup: 

Bielka z vajíčok si oddelíme od žĺtok a vyšľaháme do peny. Roztopíme kokosový olej do tekutého skupenstva, pridáme k bielkam. Pridávame strúhaný kokos, kým sa nám konzistencia nezdá byť tak akurát. Kokosky by nemali byť riedke, ani sypké, mali by držať pekne v guličke. V trúbe pečieme cca 20min.

Suroviny som zvolila zámerne, podľa svojho myšlienkového experimentu, ako čo najvýhodnejšie piecť. Ide hlavne o tuhú zložku. Bežne sa na pečenie používajú rôzne múky, čo ale teraz v zime nie je moc vhodné, kvôli tomu, že múky sú bežne odtučnené - čiže viac deutéria. Používajú sa aj mleté orechy, čo ale nie je dobré, kvôli vyššiemu obsahu PUFA a MUFA, ktoré sa teplom znehodnocujú. Viem, že kokosová dužina je z rastlinných produktov na tom najlepšie, čo sa týka obsahu SFA (veľa), ako aj obsahu deutéria (málo). Vďaka vysokému obsahu SFA kokosová dužina vydrží teplo a vďaka málu deutéria nám poskytne veľa použiteľného H. Čiže funkčné jedlo, ktoré nám dá veľa energie.

Kokosový olej je potom jasný, to isté, len ešte navýšené benefity, keďže je to čistý tuk.

Bielka sú potom ako spojovací materiál, v receptoch na kokosky sa majú takto oddeliť, ale ak chcete ešte komplexnejšie jedlo, môžete tam neskôr pridať aj žĺtka. (Popravde neviem koľko toho vydržia vajíčka, čo sa týka teploty, ideálne preto piecť pri nižšej teplote preventívne).  

Pridávam fotku, ako vyzerajú🤗 

 
Publikované : 24. decembra 2022 16:57
Zdieľať: