Adaptácia na chlad ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Adaptácia na chlad a vyrážky na koži

6 Príspevky
3 Užívatelia
1 Likes
38 Videní
(@kamil-2)
Príspevky: 5
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahojte všetci, 

mam takú otázku na ostatných, či sa niekomu stalo, že po tom čo začal využívať chlad, otužovanie, adaptácia na chlad, tak síce ide všetko super, dokonca aj nejaká váha šla Dole, no mam pocit že sa niektoré dni vyskytuje viac vyrážok po tele. Ma niekto podobnú skúsenosť? Vďaka za každý feedback  
  

 
Publikované : 25. novembra 2022 14:21
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@kamil-2 ahoj Kamil. Myslím, že si si odpovedal viac menej sam.

Chlad ťa sam o sebe tuku zbaví, čiže ak si mal nejakú nadváhu, tuk ide z tela postupne dole (viscelarny, aj podkožný). No a v tuku sa skrýva síce veľa dobrých vecí, napríklad vodík, a iné, ale aj niektoré "zlé", ktoré tam mohli byt roky "uskladnené" a tým, že idú von, do krvného obehu, nejako sa musia dostať preč. Napríklad skrz fistulu (akné, pupáčik, vyrážka,...) 

 
Publikované : 25. novembra 2022 14:54
Kamil reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Teraz som si nie istý, či si to bol ty včera aj pri QaA kto mal dane otázky, no ak áno a videl si cele vysielanie cez zoom, aj moje odpovede napríklad Danielovi, či Martinovi, tak práve aj tam som k tomuto rozptaval.

Pripadne pozri záznam, ešte dnes pod večer by mal byť pridaný, a vypočuj si tie otázky ku chladu. Myslím, že ti veľmi rýchlo dôjde zároveň teda aj napovie, že nemusí ísť nutné o niečo zlé 🙂   

 
Publikované : 25. novembra 2022 14:56
(@kamil-2)
Príspevky: 5
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslav-lachky vďaka za odpoveď. A áno, ano, to som bol ja včera 😀

 
Publikované : 25. novembra 2022 18:24
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

@kamil-2 Tak super 😉 Ako vravím, pozri ešte raz záznam celý a pozrel by som prípadne aj články, ktoré som včera pre teba spomenul a tiež si stiahni praktické pdf-ká, najmä o meraní si tuku, jedálničky a ten o tréningu + chlade, ...myslím, že ti môžu k tejto téme rýchlo pomôcť

 
Publikované : 25. novembra 2022 19:21
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

Ďalšie doplnenie aj k tejto téme je na blogu.

Čo keby ti niekto povedal, že tvoj Redox ("batéria") v skutočnosti leží niekde medzi koncovou časťou proteínov (chvostom) v bunke a vodou? Čo keby si dokonca vedel, aký je to proteín? Čo keby si vedel, ako tento proteín a jeho "chvost" fungujú a ako pomocou neho príroda komunikuje s tvojími bunkami?

Čo keby si sa dozvedel, ako tento "chvost" na konci tvojich proteínov funguje a ako transformuje energiu zo Slnka do vody v bunke a do proteínu? A čo keby si zistil, že čím viac toto prepojenie lepšie a intenzívnejšie funguje a čím viac má daný proteín energie, tým dlhšie v tebe vydrží bez potreby nahradenia a tým menej musíš spustiť svoj Epigenóm?

Môže byť týmto proteínom aminokyselina cysteín? A môže byť cysteín stavebným kameňom aj cystínu, pričom cystín je zas stavebným prvkom glutatiónu (Detox), ale aj kolagénu (pokožka/pleť)? 

Ak áno, neznamená to náhodou, že šikovný mitochondriak takto dokáže podľa stavu svojej pravidelnej stolice a čreva, pokožky/pleti určiť, ako asi vyzerá jeho intracelulárna hladina glutatiónu a teda aj Redox?

 

Odpoveď na všetky otázky vyššie je ÁNO!

Aj preto ide často "odplavovanie" látok/toxínov/chemikálií z tela ruka v ruke s pokožkou a hladinou glutatiónu, ktorý je tvorený kde? Skrz Pentózový cyklus a proteín NADPH!

 

Viac v novom článku:

https://www.jaroslavlachky.sk/epigenetika-5-sira-cystein-glutation-a-detox-verzus-redox/

 
Publikované : 11. decembra 2022 10:34
Zdieľať: