Pripomenutie - Zajt...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Pripomenutie - Zajtrajší webinár o Spánku

13 Príspevky
3 Užívatelia
8 Likes
118 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Len pripomínam všetkým, že zajtra beží živý webinár o Spánku a Regenerácií, na ktorí sú pozvaní všetci prémium členovia (strieborní a vyšší) a samozrejme každý, kto si registroval miesto cez Eshop!   

 

 

https://jaroslavlachky.sk/eshop-produkty/webinar-spanok-bdenie-a-regeneracia/

 

Webinár začína o 17:30 a keďže boli nejaké technické ťažkosti s webom, píšem radšej info aj sem. Webinár pôjde cez ZOOM, a každý dostal LINK na email, plus dnes a zajtra obdržíte aj automatickú pripomienku, kde je tiež LINK na zoom a Heslo. Dostal ho každý, aj prémium členovia (tak ak neviete nájsť, pozrite aj priečinky Reklama a SPAM).

 

 

Webinár bude samozrejme potom pridaný pre prémium členov aj v knižnici ako záznam a každý, kto si zakúpil ho dostane súkromne aj na email ako záznam!

Vidíme sa zajtra a prajem pekný večer. 

 
Publikované : 26. októbra 2022 19:24
Monca, Ivana and Karol reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

P.S. Práve bol zverejnený článok KB #21, ktorý má zopár "bonusových" informácií a hlavne AHA momentov pre všetkých, ktorí chcú z info vyťažiť maximum. Kto má čas prečítajte pred vysielaním, no kľudne aj po. Verím, źe pomôže. 

 

https://jaroslavlachky.sk/kb-21-koherentna-domena-vody/

 

 
Publikované : 26. októbra 2022 19:27
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Aká je kľučová pointa článku? ...nič ako "prázdny priestor" nejestvuje! 

Kvantová fluktuácia hovorí o interakcii medzi hmotou a elektromagnetickými poľami.

 

Kvantové fluktuácie a spojenie medzi hmotou a elektromagnetickými poľami v QED skutočne predpovedajú kvantovú koherenciu pre kvapalnú vodu aj pri bežných teplotách a tlakoch. Emilio Del Giudice a jeho kolegovia z Milánskej univerzity tento problém skúmajú od 90. rokov minulého storočia. Ich teória naznačuje, že interakcia medzi elektromagnetickým poľom a kvapalnou vodou indukuje tvorbu veľkých, stabilných "zhlukov" ktoré sa nazývajú koherentná doména (KD).

 

Jedna takéto koherentná doména, ktorá pripomína nejaký plávajúci malý balón vo vode, má priemer približne 0,1 mikrometer (100 nm). No a sú to práve KD, ktoré dokážu vysvetliť všetky špeciálne vlastnosti vody, vrátane života samotného a tiež (možno?) aj spánku.

 

 

Veľa ľudí si pod pojmom prázdny priestor, teda vákuum, predstaví niečo naozaj prázdne. Že tam nič nie je. V prírode to však neplatí. V prírode a vesmíre, ako aj v tele, je všetko neustále prepojené a to práve vďaka svetlu (fotónom) a okolitému poľu.

 

 

 
Publikované : 26. októbra 2022 19:30
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Zvláštnosťou vody je, že koherentná oscilácia nastáva medzi základným stavom a excitovaným stavom pri 12,06 eV, čo je tesne pod prvým ionizačný prah vody pri 12,60 eV, kedy sa voda štiepi:

H2O → H+ + OH−

O tomto bolo aj v článku o molekulárnom vodíku.

V kvapalnej vode má KD priemer približne 100 nm. Takéto KD obsahujú milióny molekúl vody a zahŕňajú súbor (alebo plazmu) miliónov takmer voľných elektrónov, ktoré možno ľahko darovať elektron-akceptorovým rozpusteným látkam.

(Viac som o tomto do detailov aj s výpočtami a peknými ilustráciami písal v mojej druhej knihe, takže teraz len zhrnutie.)

 

Výpočty, ktoré vykonal Del Giudice a kolegovia, ukázali, že KD je v podstate kvantová superpozícia základného koherentného stavu a excitovaného stavu v pomere 0,87 a 0,13, čo dáva priemernú energiu excitácie na molekulu 1,56 eV. Toto je kombinované s energiou kolísavého elektromagnetického poľa 3,52 eV na molekulu a interakčnou energiou -5,34 eV čo vedie k negatívnej energii -0,26 eV na molekulu.

 

Renormalizovaná (fyzikálne pozorovateľná) frekvencia zachyteného EMP v KD zodpovedajúca 0,26 eV je 6,24 × 10(na13tu) Hz. Keď túto frekvenciu premeníme na vlnovú dĺžku zistíme, že je v infračervenej oblasti. Bingooooo!

 

Kvapalná voda je teda dvojkvapalný systém (analogicky ako supratekuté hélium), ktorý pozostáva z koherentnej fázy – asi 40 % celkového objemu pri izbovej teplote – a nekoherentnej fázy. V koherentnej fáze molekuly vody oscilujú medzi dvoma elektronickými konfiguráciami vo fáze s rezonujúcim EMP.

Čo je tiež dôležité je, že tieto dve fázy majú značne odlišné dielektrické konštanty: konštanta koherentnej fázy je 160 v dôsledku vysokej polarizovateľnosti koherentne usporiadaných molekúl vody, ktoré oscilujú v zhode; zatiaľ čo dielektrická konštanta nekoherentného stavu je približne 15.

 

Tento obraz kvapalnej vody sa podľa Del Giudice a kolegov odráža v mnohých pozorovaniach, ktoré podporujú dvojstavový model vody, v ktorom podstatná časť molekúl existuje ako neustále sa fluktuujúci vodíkový stav podobný obyčajnému ľadu, alias tekutý kryštál.

V skutočnosti sú tieto vodíkové väzby - interakcie krátkeho dosahu - dôsledkom indukovanej koherencie v koherentných doménach vo vode!

No a aký je dôležitý Záver, ktorý sa týka aj toho, čo sa dozviete zajtra vo webinári? Pozrime sa na to!

 

 

Del Giudice a jeho kolegovia tiež zistili, že vodné KD sa dajú ľahko excitovať a sú schopné zbierať malé excitácie, aby vytvorili akoby jednotlivé koherentné víry, ktorých energia je súčtom všetkých malých excitačných energií, čím sa pôvodne vysoká entropická energia mení na koherentnú energiu s nízkou entropiou.

 

Tak a konečne vidíš, ako sa predošlé články prepájajú do väčšieho obrazu. Koherentná doména je v podstate akoby lokálna rezonujúca bublina vo vode, ktorá má menšiu entropiu (je organizovaná) na rozdiel od bežnej vody (vysoká entropia).

 

Čo je však dôležité je, že všetky molekuly majú svoje vlastné spektrum vibračných frekvencií. Ak spektrum molekuly obsahuje frekvenciu zodpovedajúcu frekvenčnému spektru vodného KD, bude priťahovaná ku KD, stane sa hosťujúcim účastníkom koherentnej oscilácie KD a usadí sa na povrchu KD.

 

Veta možno čudná, no až si ju prečítaš ešte raz, spolu s predošlými článkami (a webinárom o fungovaní neokortexu mozgu) dôjde ti, ako a prečo je celá naša mozgová kôra pokrytá vodou a tiež prečo aj ako sa v noci melatonín uvoľní z epifýzy a prenikne do tkanív, ktoré ho potrebujú. Je to kvantovo koherentný efekt, ktorý je ovplyvnený vírom vody.

 

 

 

Zvuk je mechanická vibrácia a svetlo je elektromagnetické vlnenie. Oboje mama denno denne vedľa seba (sme obkolesení svetlom aj zvukom) a oboje majú vplyv na vodu a naše telo je plne vody, rovnako ako krv. Aj naša krv je z 93% voda. Aká to náhoda...

 

Príroda si práve z tohto dôvodu vybrala vodu, ako dôležitú "substanciu" pre všetko živé. Voda má schopnosť lokálne narúšať symetriu, a umožniť energií meniť svoju podobu a tým pádom pozmeniť aj hmotu, a teda aj časti nášho tela. 

 

Zvukové vlny alebo odborne akustické fonóny, sú riadené magnetickým poľom (toto vieme od roku 2014).

 

Veci rozpustené vo vode, napríklad kyslík, reagujú aj na magnetické polia. Z webinárov, ale aj z článku Adaptácia na chlad #4 Melatonin a magnetizmus viete, že kyslík je paramagnetický, čo znamená, že sa priťahuje k veciam, ktoré vytvárajú magnetické pole. Preto je kyslík v našom tele tiahnutí k mitochondriám.

 

V našich mitochondriaćh sú fyzické motory, ATP-syntázy (viď článok mitochondrie #6 ATP), pričom otáčajúca sa hlava z ATPázy vytvára magnetické pole, ktoré je síce pre nás ako "veľkých" ľudí vnímané ako malé a slabé, keďže je to na subatomárnej úrovni, ale pre mitochondriu je toto magnetické pole veľké a dostačujúce, aj na „ovládanie“ kyslíka...

Voda vo vnútri našich buniek je tiež magnetický dipól (má negatívnu a pozitívnu stranu) kvôli vodíku a kyslíku, ktoré spolu tvoria molekulu vody. 

 

Vodík ma el. náboj + a kyslík má - . To vytvára efekt podobný bežnému magnetu so severným a južným polom. 

 

Tieto fyzikálne vlastnosti vody pomáhajú častiam nášho tela reagovať na elektromagnetizmus, zvuk a svetelné stimuly.

 

Žeby práve preto bola naša krv, rovnako ako bunky plné magnetickej vody? A žeby preto boli v našej krvi aj mnohé porfiríny, ktoré vibrujú podľa svetla a zvuku, aké naše telo zachytí?

 

 

Práve preto sa aj melatonín tvorí v rôznych častiach tela, a v oku je akoby prioritný, pretože priamo ovplyvňuje to, čo sa robí v oku, na sietnici, ako aj v SCN, no tvorí sa napríklad aj v priamo v mitochondriách, čo má za následok ich slučka autospätnej väzby.

   

 

Tu je krátky výcuc z knihy Fyziologie a patologická fyziologie: pro klinickou praxi - autor Richard Rokyta:

 

„Modrým světlem dojde k aktivaci melanopsinové signální dráhy a ke tvorbě pulzů v gangliových buňkách. Ty vedou informaci retinohypotalamickým traktem do suprachiasmatického jádra, které impulz zpracovává. Odtud je pak imuplz veden do hrudní míchy a přes ganglia cervicales superiores prostřednictvím sympatických nervových vláken do epifýzy, kde probíhá vlastní syntéza melatoninu. Ve tmě množství vzruchů v sympatických vláknech stoupá, v epifýze se uvolní noradrenalin, zvýší se aktivita N-acetyltransferázy a následně syntéza melatoninu. Proto se melatonin označuje jako hormon tmy. Světlo utlumí množství vzruchů v sympatických vláknech, sníží se výdej noradrenalinu a zastaví se syntéza melatoninu v epifýze.“

 

Aký je však mechanizmus, ktorý tento proces uvoľnenia reálne ovláda? Je ním molekulárny fosterov rezonančný prenos energie alebo transfér (skratka FRET)

 

 

„FRET je fyzikální jev popisující přenos energie mezi dvěma fluorofory. Při vhodně zvolených fluoroforech (nutnost překryvu emisního spektra donoru a absorpčního spektra akceptoru) může donor, který je v excitovaném stavu, přenést energii na akceptor pomoci nezářivé dipól – dipól interakce. Výsledkem je excitovaná molekula akceptoru, která poté vyzáří energii, kterou původně absorboval donor.“

 

 

To znamená, že medzi našimi časťami tela, rovnako ako medzi nami a slnkom nemusí byť priame fyzické prepojenie, pretože je medzi nami rezonančné prepojenie, ktoré odovzdáva nie len energiu, ale aj inštrukcie (informáciu-natočenie subatomárnych častíc).  

 

Presne preto stačí keď ráno naše oko zachytí slnečné svetlo, rovnako ako naša pokožka, a tým sa rozvibruje VODA v našej krvi, ako aj porfiríny v nej. Táto vibrácia je to, čo drží melatonín tam kde je a zmena jej vibrácie večer (prechod do silného modrého spektra pred večerou a následne úpadok modrej farby = tma) je to, čo dá melatonínu signál, aby sa uvoľnil v epifýze do obehu.

 

 

https://jaroslavlachky.sk/kb-21-koherentna-domena-vody/

 
Publikované : 26. októbra 2022 19:35
Karol reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Ahojte, len malý update: včerajší záznam sa už spracúva a dnes poobede až večer bude odoslaný všetkým, ktorí si webinár zakúpili, súkromne do emailovej schránky. Spolu s diskusiou má webinar 2 hodiny a 55 minút.  

 
Publikované : 28. októbra 2022 12:24
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Tak záznam je uložený a každému bol odoslaný na email. Ak by niečo, napíšte na podporu. 

Webinár má nakoniec 2 hodiny a 55 minút, pričom posledná hodinka bola diskusia + otázky.

Tu je krátka osnova:

  • Samotný webinár začína od 10 minúty a trvá po 02:00:00 + následná diskusia
  • - od 01:30:00 – 02:00:00 -  Ukážka nejakých praktických krokov, ako zlepšiť spánok!
  • - 02:00:00 až 02:55:00 -    Zodpovedanie otázok a voľná diskusia 

 

Stručná osnova, čo vo webinari odznelo pre všetkých ostatných:

- Ako presne spánok začína

- Čo je zodpovedné za to, že živočíchy zaspia

- Ako súvisí myelín, elektrický prúd a mozgomiešny mok s tým, koľko, kedy, ako a či vôbec spíme

- Ako naozaj funguje anestéza, aký má vzťah s jednosmerným prúdom neurónov alebo vlnami mozgu

- Prečo spánok prebieha v cykloch, čo ktoré vlny/cykly znamenajú a čo sa vtedy fyziologicky deje?

- Prečo spánok v skutočnosti predchádzal vzniku bdenia a vedomia? Čím podporím túto hypotézu?

- Ako presne spánok mechanisticky (a fyziologicky) prebieha a čo sa v ňom deje? Aká je hlavná (PREKVAPIVÁ) úloha spánku?

- Ako prebiehajú 2 kľúčové fázy spánku - DEEP a REM sleep, čo sa počas týchto fáz deje, ako súvisia s našou regeneráciou, či detoxikáciou, ako ich posilniť a naopak, čo ich ničí?

- Ako sa naozaj regenerujú v spánku naše tkanivá, ako sa regenerujú naše neuróny, ktoré fázy spánku za to môžu a ako svoj spánok vyhodnocovať?

- Pozrieme sa na históriu a objavy, ktoré stoja za poznatkami o priebehu a fungovaní spánku, ale aj mozgu, aby si to každý mohol sám "preveriť".

- Pozrieme sa konkrétne na jednotlivé fázy spánku, ako prebiehajú, čo ich iniciuje, ako ich ovplyvniť, ako súvisia s našou regeneráciou a teda aj na to, ako rozoznať, aká fáza spánku nám viac chýba.

- Dozviete sa ako sa naozaj čistí náš glymfatický systém na úrovni mozgu, ale aj periférií.

- Dozviete sa ako ľudia formujú nové spomienky, či pamäť, ako funguje neuroplasticita a ako ju spánok môže zlepšiť alebo naopak zhoršiť (oslabiť)?

- Dozviete sa ako si vyhodnocovať svoj spánok a aké parametre si všímať + Ako spánok aspoň základne vyhodnotiť aj bez meriacich prístrojov ako napr. Oura?

- Tiež sa dozviete ako Hacknúť spánok nejakými pomôckami alebo "bio-hackmi"?

- a ešte viac .

 

Každý, kto si webinár zakúpil v predpredaji má odomna tiež aj BONUS a to v podobe pdf Transcriptu, ktorý má 26 strán. Verím, že pomôže, keďže niekto radšej číta a chce to mat aj na papieri. 

Od dnes v predaji už ako záznam na Eshope (čoskoro bude aj samostatný Transcript) + premium členovia si záznam aj Transcript nájdu normálne v knižnici ako Novembrový Webinár. 👍

 

 

 
Publikované : 28. októbra 2022 21:43
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Ahoj Jaro, mal by som na teba otazku: zamyslel som sa nad tym, aky vplyv moze mat orientacia mozgu na spanok?

Myslim si, ze spat hlavou smerom na sever je asi najlepsie. Co si myslis?

Riesil si to niekedy?

Apropo: mal by vplyv na rege a spanok inac orientovany mozog? Napr. inac stranovo orientovany alebo spanok v sede?💪🙂

Zaujimalo by ma ako to robia zvierata v prirode, lebo ich dopamin a intuicia je asi inde 😃😉🧠.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 31. januára 2023 6:37
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@empigo-osobny-trener-kosice áno riešil, veľakrat sa ma na to pýtali, myslím ze aj tu niekde. A áno, hoci by som nepovedal, že priamo na sever najlepšie, no otočenie sever juh. 😉

I keď na rovinu, dnes je to pre väčšinu ľudí nepodstatné. Je to asi v n-tom poradí, pričom n je veľké číslo, pretože predtým treba riešiť iné, podstatnejšie veci.

 

 
Publikované : 31. januára 2023 8:28
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

A Spánok v sede nie. To je veľmi zlý nápad a už zajtra v novom webinari dostaneš odpoveď prečo 😉my si v spánku lahame schválne a rovnako sa aj "schúlime", pretože v noci je efekt svetla z vonku minimalizovaný, no na druhej strane je maximalizovany nás magnetizmus. 

 
Publikované : 31. januára 2023 8:30
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky

 

Ahoj Jaro, v dnešnej dobe rapídne stúpajú problémy s bolesťami spodnej časti chrbtice, vytečené platničky a podobne. 

Často to spomínaš vo webinároch. Kde si o tom rozprával najviac? Vo webinári o spánku 11/22?

Za hlavnú príčinu (vo všeobecnosti) považuješ endo dehydratáciu a zlý spánok a zlú rege skrz jednosmerný rege prúd?

Fixnutie redoxu je tu základ skrz zlepšovanie spánku.

 

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 27. októbra 2023 8:13
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@coach_empigo ahoj Miro. Áno, v tomto webinari som to spominal tiež a ak ma pamäť neklame aj vo webinari o čreve s Vami (2021 tuším koniec alebo tak nejak?).

Nepovedal by som že je to hlavný dôvod, ale môže byť. Pohyb, držanie tela, nás moderný spôsob života v kancelárii je obrovský faktor a práve toto sa k tomu veľmi pridružilo, čo znamená, že už nikto z nás nemá regenerační kapacitu ako kedysi. 

Časti tela, ktoré logicky musia trpieť najviac sú tie distslne od mozgomiesneho moku, ktorý sa skrz 4. komoru nalieva do miechy a obmýva stavce S aj L, kde tieto problémy vznikajú.

Je to oblasť chrbtice, ktorá pri zlom držali tela dostáva zabrať a zároveň sa nedokáže regenerovať tak, ako by mala, pretože voda dnu už nie je, rovnako ani svalstvo a je to nahradzane tukom a deuteriom = slabšia schopnosť generovať pod myelinom v tejto oblasť jednosmerný prúd a zregenerovať tkaniva, vrátane platničky, stavcov,.. 

 
Publikované : 27. októbra 2023 8:34
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky Dakujem, presne tak. Kvalita vody v mozgu je tu podstatna. Elektrický potencial klesa, dielektrikum klesa, rege klesa, svalstvo chrbtice degraduje…uzavretý kruh. Prva vec je fixnut rege skrz spanok🛌

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 27. októbra 2023 9:36
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Zaujímavé video, kde je malá ukážka toho na koľko dokáže ľudský mozog pomocou tzv. magnetorecepcie reagovať na magnetické pole, hoci nevedome (autonómne). Participanti boli zo zaviazanými očami v tienenej miestnosti s umelými generátormi unipolárneho mag. pola, ktoré menili cca každé 3 sekundy. 

Všimnite si tie zmeny v alfa vlnách mozgu zachytené na EEG hlavne pri rotácií externého magnetického poľa v protismere hodinových ručičiek. 

Podľa mňa je to znakom toho ako naše telo a konkrétne CNS a mok reagujú na externé magnetické podmienky. Alfa vlny sú prítomné v mozgu počas relaxácie, no nie spánku.

 

 
Publikované : 21. marca 2024 21:20
Zdieľať: