Elektromagnetické ž...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Elektromagnetické žiarenie

9 Príspevky
4 Užívatelia
2 Likes
107 Videní
Michal Stahel
(@michal)
Príspevky: 6
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahojte, poradíte mi, či je takéto vedenie vysokého napätia tiež nezdravé pre svoje okolie? Často chodím totiž na túto lúku, kade takéto vedenie prechádza cez Malé Karpaty.               

 
Publikované : 8. marca 2021 10:38
Karol reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@michal

Ahoj Michal. 🙂 

V prvom rade by som vymenil slovíčko "nezdravé". Často to v ľuďoch vzbudzuje pocit strachu a ten nie je dobrý nikdy. Človek sa nesmie báť, ale veci poznať a naučiť sa rozhodovať podľa toho.

 

Pri týchto veciach, ako aj pri všetkom umelom EMP, ale aj pri prirodzenom EMP je najdôležitejší tzv. zákon obráteného štvorca (Inverse-square law)

 

 

 

To znamená, že či si bližšie k zdroju, tým väčší vplyv. Všetky tieto veci totižto pracujú na nelineárnom efekte, čo znamená, že aj maličký stimul časom vyvolá masívny efekt. Rovnako pracuje UV svetlo a ako už vieš, napríklad cez naše oko prenikne cca iba 3% z UV svetla ktoré ani nevidíme a nevnímame, no vyvolá tam nelinearny efekt a všetko v našom tele sa podľa toho správa.

 

Pri týchto stĺpoch ber teda tiež v úvahu vzdialenosť. Keďže tam nežiješ stále, iba tade chodíš, adekvátna vzdialenosť ti môže stačiť.

 

Prirodzené elektrické pole našej Zeme sa pohybuje v rozmedzí asi 0,1 až 20 kV/m (kilo Voltov na meter), v závislosti od atmosferických podmienok.

Pre porovnanie, elektrické vedenie, ktoré máme takmer všade vonku, ktoré je aj na tvojej fotke, má silu 400 kV a frekvenciu 50 Hz. Keď stojíš priamo pod vedením, vo výške 1 meter nad povrchom zeme je ELEKTRICKÉ POLE o veľkosti cca 5kV/m. (Takéto pole mimochodom postačuje na zasvietenie fluorescentnej trubice, ktoré sa používajú napr. v nemocniciach).

 

Niektoré druhy rýb dokážu napríklad vnímať elektrické pole tak malé, ako 1 mikroVolt na meter. To je 5 MILIÁRD KRÁT slabšie, aké je pod elektrický vedením.

 

Prirodzené magnetické pole Zeme je u nás na Slovensku cca 40 mikro Tesla (v závislosti od polohy na planéte s odchýlkou asi 2%, pretože epri rovníku je 30 a pri poloch cca 50 mikro Tesla). Zasa pre porovnanie, ak stojíš pod tým istým elektrickým vedením, vo výške asi 1 meter nad zemou je 12 mikroTesla.

 

V živočíšnej ríši, napríklad mnohé vtáky alebo včely, dokážu vnímať zmeny v magnetickom poli menšie ako 1 nanoTesla. To je 50 tisíc krát menej, ako vysiela Zem a 12 tisíc krát menej ako vysiela elektrické vedenie.

 

 

Ak sa teda bavíme o "NORME" tak už cca 2 až 5 metrov vzdialenosť od stĺpu je v "bezpečnej zóne". Ideálne však zmerať Gauss metrom a sam uvidíš. V ďalšom webinári sa o tomto budeme baviť, kedy Vám budem ukazovať niektoré obrázky z môjho merania v domácnosti.

Čiže za mňa osobne keď chodíš na takúto lúku, bud ďalej ako 5 až 10 metrov od.

 

(Zdroj na tie výpočty vyššie Van Wijk Roeland, Light in Shaping Life – Biophotons in Biology and Medicine, viď obrázok v prílohe 😉)

 
Publikované : 8. marca 2021 11:52
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Inak ak rád čítaš a nerobí ti problém angličtina, odporúčam túto knižku Going Somewhere od Andrew Marino .

Je skvelá a Andrew bol právnik aj Biofyzik, vyhral niekoľko súdnych sporov v minulosti práve ohľadom tohoto a popisuje tam úplne celú históriu aj zákulisie telekomunikačného biznissu. 

 

Je tam veľa AHA a hlavne by to malo byt takmer povinné čítanie, pretože si človek uvedomí koľko toho z vecí, o ktorých ani len nepochybujem a považujeme ich ta fakt, sú tak trochu inak. Nájdeš ju inak aj v mojej knižnici aspoň na ukážku a nejaký popis 

 

 

 

 

 

 
Publikované : 8. marca 2021 11:55
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky jaro, meral si niekedy emf na hodinkach, co maju klasicku bateriu?

Nosis na ruke hodinky?

 

Btw. 3 dni mame vypnutú wifi v dome a zasuvky v spalni a predlzuje sa.mi spanok:) je to neuveritelne;) este stale to vsak moze byt nahoda

 
Publikované : 7. augusta 2021 10:50
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@zuzana12345 S tými hodinkami, áno meral. Mám už asi 4 roky od InsportLine, ktoré majú aj hrudný pás a posledné 2 roky ich už nenosím. Iba občas, keď robím nejaké meranie pri tréningu a meriam si tep. 

 

Pri meraní je to minimum, ale niečo vyžaruje, pretože obsahujú bluetoth, ale práve preto som ich prestal nosiť a nerád mám na tele čokoľvek takéto a momentálne ako som Vám aj hovoril v poslenom QaA webinári myslím, v najbližších rokoch by som zvažoval hlavne u žien aj nosenie kovových vecí priamo v kontakte s kožou. TO platí hlavne na miestach okolo veľa elektroniky a  veľké mestá, centrá.

 

Mám aj niekde obrázok tých hodín a meranie myslím, ak chceš potom pohľadám a postnem. Ale záleží od tipu hodiniek. No ako vravím, hodinky tipu Garmin alebo také so zapnutým bluetoth (mnohé majú nonstop zapnuté) by som nenosil. Iba na nejaký čas, keď chceš o sebe niečo zistiť, zmeriať si a tak a potom už nie. 

 
Publikované : 8. augusta 2021 9:24
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 
Publikoval: @zuzana12345

Btw. 3 dni mame vypnutú wifi v dome a zasuvky v spalni a predlzuje sa.mi spanok:) je to neuveritelne;) este stale to vsak moze byt nahoda

To ma teší a určite hrá úlohu súhra viacerých faktorov, no je to skvelé 🙂 daj vedieť, ako to pôjde ďalej. Pri tebe sú takéto opatrenia podľa mňa "must go" 

 
Publikované : 8. augusta 2021 9:25
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky mam hodinky obyčajné,  citozen, na baterky gombikovu, to si meral niekedy? Garminy spia v policke, prave koli emf s tomu zelenemu svetielku

 

Preco je problem.kov na kozu?

Aj nausnice a retiazka?

 /ked to nebudem nosit, aspon usetrim;)))/

 
Publikované : 8. augusta 2021 11:41
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@zuzana12345 Takéto som veru nemeral, nepredpokladám, že tam niečo bude, keďže sa jedná o slabú batériu, plus vnútri hodiniek je kov, ale ak spojazdním staré, ktoré mám doma už dávno, zmeriam. 🙂 Skôr ak sú celé z kovu a priamo v kontakte s kožou by som sa pomaličky odnaučil

 

S tým kovom, ...jedná sa v podstate o čokoľvek vodivé. V skratke ide o niečo, čo sa nazýva "skákajúca vodivosť" (jump conduction) a z povrchu tela sa môže stať lepšia "anténa". Podobne, ako keď sme boli malé deti a boli ešte staré televízory a ak bol zlý signál, jednoducho si chytila do rúk anténu alebo si sa len priblížila a signál sa zmenil. 

 

V niektorých prípadoch sa frekvencie svetla (EMP) môžu preniesť aj cez vzduch alebo iný materiál, ktorý je bežne izolant. Jednoducho ide o to, že aj takéto maličkosti podľa mňa v najbliźších rokoch môžu spôsobovať väčšie problémy, keďže sa všetko od mobilov až po práčky elektronizuje a prepája, čím sa hustota žiarenia stáva väčšou a väčšou. 

 

 

A v tomto súhlasím, ušetríš a patrí do kategórie, že nemusíš vynaloźiť pre to žiadne úsilie, skôr ešte naopak, a môžeš získať. 🙂

 

Dôvod, prečo podľa mňa aj tetovania u mladých žien budú veľký problém a ich črevo s pokožkou budú rýchlejšie strácať funkciu. 

https://www.nature.com/articles/d41586-018-02788-3

 

 
Publikované : 8. augusta 2021 14:03
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

A s garmin = dobre vyriešené. Myslím, že v poličke je ich správne miesto 

 

https://www.activistpost.com/2018/03/fitbit-recalls-wifi-dizziness-nausea-pain-headaches-erratic-pulse.html

 
Publikované : 8. augusta 2021 14:05
Zdieľať: