Ako ubližuje umelé ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Ako ubližuje umelé modré svetlo mitochondriám

8 Príspevky
3 Užívatelia
6 Likes
169 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Krátke doplnenie k poslednému blogu Prečo umelé modré svetlo dehydratuje a zníži vitamín D.

 

Tento príspevok je pre každého, aby si vedel v hlave jednoducho predstaviť, prečo pre nás umelé svetlo nie je dobré a prečo to našim mitochondriám ubližuje. Teraz to vysvetlím na jednoduchom príklade so záhradnou hadicou.      

                        

 

Umelé modré svetlo nie len že dehydratuje teba, ale hlavne dehydratuje tvoje mitochondrie. Keď sa stane mitochondria dehydratovanou, nedokáže už robiť to čo má. S pôvodne živej a funkčnej baktérie sa stane disfunkčná „mŕtva“ baktéria. Mitochondria, rovnako ako všetko živé na Zemi, potrebuje vodu.

 

 

 

 

 

Takže, najskôr laické vysvetlenie PREČO a AKO nás umelé svetlo dehydratuje a potom príklad, aby si to každý vedel predstaviť v mysli.

 

 

1️⃣ Chronické (to znamená neustále/dlhotrvajúce) umelé modré svetlo obsahuje nadmernú fotoelektrickú energiu, ktorá ak je dodaná bez adekvátnej UV a IČ farby, spomalí náš elektrónový transportný cyklus a tým zníži produkciu vody v mitochondrii.

 

 

Modré svetlo teda spomaľuje tok elektrónov v elektrónovom transportnom cykle na vnútornej mitochondriálnej membráne a tým znižuje točenie ATP-syntázy.

(Články mitochondrie #5mitochondrie #6 to objasňujú viac)

 

 

Ak je toto svetlo aplikované v nadmernom množstve, mitochondria stráca kontrolu a jej ETC sa stáva chronicky spomaleným a disfunkčným, vďaka čomu na štvrtom komplexe nevzniká voda a mitochondria, ale aj bunka sa stáva dehydratovanou.

 

Slovo SPOMALENÝ ETC je dôležité a hneď ti na druhom príklade vysvetlím prečo. ⬇️⬇️

 
Publikované : 24. marca 2021 17:06
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

2️⃣ Určite si niekedy polieval záhradku záhradnou hadicou však? Ak áno, tak si to teraz vybav v hlave. Predstav si, ako stojíš, polievaš a voda z hadice tečie. Teraz si predstav, čo si robil, keď si chcel s hadicou dostrieknuť ďalej...Musel si na koniec (na otvor) priložiť prst, čím si „utesnil“ prietok a voda striekala rýchlejšie však?

 

Pýtaš sa prečo ti to teraz píšem? Pretože presne toto isté sa deje s mitochondriou.

 

 

Veľa ľudí, ktorý majú svoju záhradku a skutočne denne polievajú vedia, že hadica sa časom opotrebuje a jednoduché riešenie je prelepiť izolačnou páskou spoj, kde voda presakuje (tam, kde je hadica porušená). Otázka však znie, v akom mieste sa hadica poruší? Odpoveď je pre niekoho možno paradoxná, no je to tam, kde ide voda veľmi pomaly. Nie tam, kde voda preteká rýchlo.

 

Ak je teda hadica na jednom konci užšia a voda tade preteká rýchlo, v danom mieste voda vyvíja nízky tlak  na stenu hadice. Naopak tam, kde voda tečie slabo, tam vyvíja vyšší tlak a práve v tomto mieste pravdepodobne časom hadica praskne. Ak si to nevieš predstaviť, zamysli sa sedliackym rozumom.

 

Ak budeš šprintovať, budeš mať čas tlačiť? NIE. Ak však budeš kráčať alebo stáť na mieste, vtedy tlačiť môžeš. Už rozumieš? V mieste kde je TOK VODY pomalý, tam je vyšší tlak a v danom mieste sa hadica poruší skôr ako tam, kade voda preteká rýchlo.

 

 

 

Keď je flow elektrónov na vnútornej membráne mitochondrie plynulý a rýchly, nie len že je membrána pod väčšou stabilitou, ale nemá dôvod sa „rozpínať“. Ak sa však flow spomalí, mitochondria je nútená zväčšiť sa.

 

 

Jej flow a pohyb častíc dni ovplyvňuje jej tvar. Ak sa mitochondria zväčší a roztiahne, respiračné komplexy už nie sú blízko pri sebe, a elektróny nedokážu dobre prúdiť a to znamená, že vzniká menej vody. Takto sa mitochondria dehydratuje a zároveň vytvorí menej vody zbavenej deutéria. Toto tiež znamená, že sa bude deutérium hromadiť viac dnu a celá mitochondria prichádza o kvantá energie a stáva sa neefektívnou.

 

^^^

Dúfam, že tomuto jednoduchému príkladu porozumel každý a na záver prikladám staršie video. Vypočujte si ho ešte raz a premýšľajte pri ňom nad tou hadicou. Verím, že to lepšie každý pochopí.

 

A ak si niekto stále myslí, že je to STRAVA, ktorá je prioritná, snáď zase o kúsok lepšie chápe, čo mu uniká... Vzdialenosť respiračných komplexoch v angstromoch je to podstatné. Odborne sa to nazýva termodynamická dĺžka mitochondrie

 

 
Publikované : 24. marca 2021 17:08
Tomas reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

P.S. na základe príkladu so záhradnou hadicou a tlakom si teraz vie každý predstaviť, prečo dnes máme okolo seba ľudí s problémami s tlakom.  

 

Tok krvi v cievach je rovnaký ako tok vody v tej hadici.        

    

Naša krv je z 93% voda a keď strácame v krvi REDOX (myslím tým, keď prichádzame o elektróny), tok krvi sa spomalí a tlak sa zvýši.  

 

Kto vie prečo dnes má viac a viac ľudí s tlakom problém a už aj mladí,... 🤔   

 

https://www.healthline.com/health-news/high-blood-pressure-ignored

 

 
Publikované : 24. marca 2021 17:19
Emilia Mayer Huskova
(@milka)
Príspevky: 154
ZLATÝ ČLEN
 

Uz pár rokov si uvedomujem,ze dlhorocní vegáni sú extrémne vysusení.Po precítaní Tvojho clánku "Preco umelé modré svetlo dehydratuje....."

uz viem preco.🙂 .

Dr.McDougall ,74 r.

 

Dr. Douglas Graham ,69 r.

Dr.Robert Morse,72 r.:

 

 

 

 

 

 

 

 
Publikované : 9. apríla 2022 22:14
Ivana reacted
Emilia Mayer Huskova
(@milka)
Príspevky: 154
ZLATÝ ČLEN
 

preco nebyt vegánom: 

 
Publikované : 9. apríla 2022 23:09
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
 

@milka Niekedy človeku stačí malý kúsok do skladačky, aby lepšie uvidel celý obraz.

Veľa ľudí berie naozaj vegánstvo za zdraviu prospešnejšiu stravu a dokonca aj za stravu prospešnejšiu pre planétu (vzhľadom na CO2), no nie je tomu úplne tak.

Zdravá strava už dnes nejestvuje, iba Optimálna strava, vzhľadom na podmienky daného človeka (živočícha)

 

4 dôležité body na zopakovanie:

  1. Potrebujeme proteín (preto sme celý z proteínov, najmä z kolagénu a naša DNA kóduje iba proteíny)
  2. Proteín potrebuje elektróny, aby sa stal hydrofilným (nasiakne vodu = hydratácia proteínu). Takto sa z neho stáva ANTÉNA
  3. Takýto proteín s vodou potrebujú dostatok IČ svetla (ale aj zvuku) na to, aby voda separovala elektrický náboj = budovanie Redoxu
  4. Vtedy je voda pripravená aj na silné UV, pretože EZ má absorpciu práve v UV (270 nm)

 

...každý kto už trochu chápe súvislosti rozumie, prečo moderný ľudia potrebujú viac živočíšnej stravy, s dostatkom vodíka, elektrónov, ale aj proteínu. 

Nedostatok elektrónov = dehydratácia

 
Publikované : 10. apríla 2022 8:48
Emilia Mayer Huskova
(@milka)
Príspevky: 154
ZLATÝ ČLEN
 

Miestne zastupiteľstvo zmenilo všetky modré pouličné svetlá na červené a teraz sa tu šťastne liahnú korytnacky. Tak toto modré svetlo ovplyvňuje aj iné druhy, nielen nás, možno aj našich domácich miláčikov.   

    https://www.abc.net.au/news/2023-02-09/lighting-changed-to-help-endangered-sea-turtles-nests-hatchlings/101939142?widget=6956&t=1677618269000&fbclid=IwAR3XLIzM2Thk8G-FvEJIrht0qbAfK06BuAteID5MwOzf5bbgwdr1IqTraJI

 
Publikované : 1. marca 2023 12:10
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

@milka to je super 🙏

 
Publikované : 1. marca 2023 13:13
Zdieľať: