Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Borelioza?

22 Príspevky
4 Užívatelia
6 Likes
101 Videní
(@danielka)
Príspevky: 1
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Ahoj, potrebovala by som poradit s tuhnutim pod pravou celustou a pravou stranou krku az s vystrelovanim pod lopatku. Pred rokmi borelioza neliecena antibiotikami. Lekarku som uz vzdala.

 Dakujem za kazdu skusenost a radu. 

 
Publikované : 25. augusta 2022 21:53
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@danielka príčin môže byť mnoho, no môj názor je, že to súvisí so zlým kolagénom a fasciálnou sústavou v okolí hlavy, krku a ramena až CNS. Tvoj mozgomiešny mok pod myelínom nad axónmi v kortexe mozgu už nerobí to čo by mal a kolagén v častiach tela spolu s vodou strácajú štruktúru a už nie sú v koherencií.

 

To, čo spôsobuje v dnešnej dobe najviac stratu kolagénu a aj vody je umelé EMP a svetlo a čoskoro k tomu budú aj konkrétne články na blogu o epifýze, melatoníne, vápniku a melanopsine. 

 

 

 
Publikované : 29. augusta 2022 11:06
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Atóm vápnik pozná každý, no nie každý ho reálne videl a vie v čom je špeciálny. Vápnik je v periodickej tabuľke prvkov pod číslom 20 a keď sa pozrieš na jeho obrázok zistíš, že má v poslednej vrstve 2 voľné elektróny, ktoré nemajú partnera. Toto ho robí špeciálnym.

https://flic.kr/p/2nGREb3

Tieto 2 voľné elektróny hľadajú partnera s opačným SPINOM (hore alebo dole), aby sa atóm ustálil. Aj preto sa vápnik označuje ako ión Ca2+. Normálne sú ióny, ako napr. ión sodíka atómy, ktoré stratili elektrón a teda majú pozitívny náboj a chcú priťiahnúť elektrón, no vápnik má 2 voľné elektróny, ktoré chcú tiež "pritiahnuť partnera". Preto ten názov Ca2+.

 

Presne preto tiež Biológia využíva vápnik vo všetkom živom, pretože sa skvelo "prichytáva". Napr. o vodu, ale hlavne o proteíny. Jednoducho sa s jedným elektrónom (alebo oboma) prichytí na voľný elektrón na bočnom reťazci aminokyseliny, ako to bolo písané v článku o Asociačno Indukčnej hypotéze.

 

Proteíny sú zložené z aminokyselín, ktoré majú rôzne tvary, dĺžky a náboje (+ vs. -), na ktoré sa pripája voda aj katióny.

V danom článku som ti tiež po prvý raz predstavil čo je to Hydratačný rádius a prečo má menší atóm väčšiu hydrofilnosť. Menší atóm ma vyššiu elektronegativitu a hydratuje sa lepšie. Je teda viac hydrofilný.

 

Vápnik je väčší atóm, okolo ktorého je menej EZ, čo znamená, že je viac hydrofóbny a preto sa využíva ako "zips". 

No a keďže vápnik drží veci "zazipsované", podobne ako suchý zips na bunde, a zároveň nie je veľmi hydrofilný, znamená to, že drží proteín aj vodu za ním viac ORGANIZOVANÉ.

Väčšia organizácia zasa znamená väčšia Negatívna Entropia alias bunka má k dispozícii viac energie (aj informácie) na život.

Koncentrácia vápenatých iónov (Ca2+) mimo eukaryotickej bunky je cca 1000 až 10 000-krát vyššia ako koncentrácia vo vnútri bunky, pričom cca 90 až 99% je naviazaného a iba zvyšok je ako voľný, ionizovaný vápnik. [2, 3]

Podobne aj v rámci tela, kde je cca 90 až 99% vápnika uloženého v kosti a endoplasmatickom retikulu buniek a iba veľmi málo je ho voľného. Vápnik je totižto dôležitý poslíček pre bunku a signalizuje mnoho dráh. Preto musí byť veľmi úzko kontrolovaný a v bunke viazaný, ako hneď zistíš.

Keď si pozrieš číslo vyššie, ohľadom toho, že mimo bunky je cca 10 tisíc krát menej vápnika ako vo vnútri bunky, dôvod by ti mal dôjsť hneď. Súvisí s jeho vlastnosťami a „deštruktúrou“ vody.

Vnútro bunky je totižto plné hustej cytozolickej vody, ktorá je vo forme tekutého kryštálu. No a kedykoľvek ide vápnik dnu, táto voda mení štruktúru, čo z dlhodobého hľadiska nie je dobré.

Tiež si to môžeš spojiť so slovami vyššie o tom, že menšie prvky sú viac hydrofilné. Napríklad taký horčík. Horčík aj vápnik sú paramagnetické prvky, pričom horčík je hydrofilný a vápnik hydrofóbny.

To znamená, že keď vápnik prejde cez membránu bunky dnu, alebo do mitochondrie, voda okolo okamžite mení štruktúru, znižuje sa množstvo EZ a bunka tým pádom stráca horčík. Toto je jeden z dôvodov, prečo je dnes väčšina ľudí na horčík deficitná

 

Endoplazmatické retikulum je mimochodom podobné vnútornej membráne mitochondrie, pretože je jeho membrána veľmi postáčaná a tam tiež veľa DHA a zhodou náhod, je toto miesto blízko jadru bunky, kde je naša jadrová DNA a tiež sa blízko nachádzajú mitochondrie. Nič z tohto elegantného usporiadania nie je náhoda, ale zámer prírody.

Pre teba je však dôležité to, že práve tu sa ukrýva väčšina bunkového vápnika. Odtiaľto si ho bunka berie a presúva cez svoju membránu, ak ho potrebuje a tiež sa odtiaľto uvoľňuje sám, ak má na to podmienky, čo môže, ale aj nemusí byť vhodné. Vhodné je to napr. v srdci, pri sťahoch svalov, no ak sú priliš tuhé ukazuje ti to, že máš v tele v danom mieste vápnik príliš uvoľňovaný. 

 

 

 
Publikované : 29. augusta 2022 11:11
Kuba Černý reacted
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslavlachky Jaro, mám boreliózu (už 4měsíce) Na prvních testech asi po 2mesicich jsem měl od lékaře minimum protilátek. Moc jsem ten jeho výklad nechápal a v podstatě mi sestra řekla, že podle výsledků boreliózu nemám, ale lékař mi ji diagnostikoval podle vizualniho zbarvování kůže. Odmítl jsem antibiotika, lékař mi hrozil, že se borelióza může dostat na míchu atd.. Před měsícem mě začalo bolet v kříži, tak jsem měl trochu obavu, jestli se tam něco neděje v důsledku nemoci. Aktuálně čekám na další výsledky, ale moc tomu lékaři nedůvěřuji. Máš na tohle nějaký názor? Poradí si s tím tělo samo nebo bych měl uvažovat nad léčbou antibiotikami? Děkuju moc za odpověď, zbarvení kůže (flek) mám pořád a možná větší.

 
Publikované : 20. októbra 2022 10:08
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jakub-kuba-cernyseznam-cz Ahoj, pred 13rokmi som prekonal boreliozu. Bral som ATB. Treba vyuzit aj tazke "zbrane"=ATB. Je to lepsie, ako sa bat, ze sa mi zruti strecha. Potom si nevyhody atb vyriesis. Tot moj nazor.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 20. októbra 2022 11:14
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 
Publikoval: @jakub-kuba-cernyseznam-cz

flek) mám pořád a možná větší.

Zmizol mi po par dnoch po nasadeni atb.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 20. októbra 2022 11:16
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@empigo-osobny-trener-kosice díky Miro za sdílení a názor. Nedodal jsem, že jsem 3měsíce užíval přírodní antibiotika v kapslích s obsahem lidově,, štětky" kterou se borelióza léčí. Mě právě odradili klasické antibiotika a v létě bch nemohl ani 20 dní na slunce 🙈 Jsem zvědavý, co mi lékař řekne teď a máš jinak pravdu, prostě když tam bude riziko, tak si vezmu antibiotika - otázka je, jak on ty testy zhodnotí...

 
Publikované : 20. októbra 2022 11:59
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@jakub-kuba-cernyseznam-cz protilátky aké? A biele Krvinky boli na tom ako? Tiež všetko v norme? 🤔

 
Publikované : 20. októbra 2022 12:09
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@jakub-kuba-cernyseznam-cz ale inak hej, je to vždy na rozhodnutí. Pri takýchto problémoch sa zvyčajne bavíme o nižšom elektrickom náboji v danom mieste na koži, vďaka čomu nie sú schopné aktivovať sa a diferenciovať tunajšie T bunky v mieste. Dané miesto na koži tiež takto nie je schopné absorbovať UV, alebo naopak UV svetlu ani vystavené nie je. U teba to bude asi prvý problém.

Antibiotika problém vyriešia, no samozrejmosťou je ako lose Miro, čo budeš robiť potom aby si negatíva antibiotík minimalizoval. A samozrejme ak sa problém vráti o pár mesiacov tak budeš hneď vedieť, že je problém inde, konkrétne v prvej časti vety hore a tiež asi v niečom okoo teba ktoré to vyvoláva podľa mňa 🤔

 
Publikované : 20. októbra 2022 12:13
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jakub-kuba-cernyseznam-cz  presne tak. Radsej sam zhodim cast strechy skrz ATB, nez by mala ta strecha cela spadnut - bez ATB.

 

 

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 20. októbra 2022 13:11
Kuba Černý reacted
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslavlachky v pondělí si budu volat, jak dopadly výsledky, tak sem napíšu

 
Publikované : 21. októbra 2022 8:05
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslavlachky flek je tmavého zbarvení, takže dává smysl, že neabsorbuje tolik UV, jak píšeš. A jinak ano, já zrovna chodil celé léto hodně času skoro nahatý po dvorku, takže slunce na toto místo (bok, část břicha a zad) mělo prostor působit. Uvidíme, co mi vůbec řeknou za výsledky.. eventuálně bych si nějaké testy udělal sám.. Protilátky budu vědět určitě.

 
Publikované : 21. októbra 2022 8:11
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@jakub-kuba-cernyseznam-cz uvidíš podľa výsledkov. Môže s a jednať aj o nejaký skrytý autoimunitný problém

 
Publikované : 21. októbra 2022 8:58
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @jaroslavlachky

@jakub-kuba-cernyseznam-cz uvidíš podľa výsledkov. Môže s a jednať aj o nejaký skrytý autoimunitný problém

@jaroslavlachky Tak opět nějak to samé, jako minule. Protilátky,, skoro" žádné.. Výsledek teda, že jsem boreliózu zdárně zaléčil a už v mém těle není. Když jsem se ptal, jestli bych teda po prodělaní neměl mít právě vyšší protilatky🤔 tak ani už nevím, co mi odpověděl - nějak tak, že si nemůžu být vlastně jistý ničím. Bílé krvinky mi nedělali. Ptal jsem se tedy, jestli mi udělá nějaký test, kde bude vidět, jestli moje tělo s něčím bojuje... Tak si dr vzpomněl, že by šel udělat ještě nějaký panel, neřekl mi jaký, tak tam jdu ve čtvrtek.

Jaro, neměl bych si říct o nějaké konkrétní testy, když tam budu? Doktorovi už po dnešku nevěřím vůbec, že ví, co dělá.... 

 
Publikované : 1. novembra 2022 15:31
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Krevní obraz je základ, že? 

 
Publikované : 1. novembra 2022 15:33
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 
Publikoval: @jakub-kuba-cernyseznam-cz

Krevní obraz je základ, že? 

No, krvný obraz ukáže aspoň biele krvinky, červené, atď., takže ak budú zvýšené (čo býva zvyčajne, keĎ niečim organizmus prechádza), tak máš hneď nejaké vodítko 

 
Publikované : 1. novembra 2022 16:45
Kuba Černý reacted
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @jaroslavlachky

Publikoval: @jakub-kuba-cernyseznam-cz

Krevní obraz je základ, že? 

No, krvný obraz ukáže aspoň biele krvinky, červené, atď., takže ak budú zvýšené (čo býva zvyčajne, keĎ niečim organizmus prechádza), tak máš hneď nejaké vodítko 

Dávám zpětnou vazbu ➡️ Z posledních testů, co mi lékař řekl po telefonu, mám IGG z nějakého minima stouplé na 30. Krevní obraz mi teda nedělal. Závěr teda zní, že jsem boreliózu zdárně vyléčil... 

 

 
Publikované : 18. novembra 2022 15:14
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Publikoval: @jaroslavlachky

Z posledních testů, co mi lékař řekl po telefonu, mám IGG z nějakého minima stouplé na 30. Krevní obraz mi teda nedělal. Závěr teda zní, že jsem boreliózu zdárně vyléčil... 

 

Môže byť. IGG sú zvyčajne tie, ktoré ostávajú dlhodobejšie ako Imunizácia. Môže sa teda jednať o prekonanie a následnu tvorbu imunitných látok, ktoré ti ostanú Jakub. 

 

 
Publikované : 18. novembra 2022 15:22
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslavlachky děkuju moc Jaro, trochu mě mrzí neznalost lékařů. Já vím, jak to chodí... Ale teď jsem to pocítil na vlastní kůži, byl jsem přesvědčený, že si s tím tělo (za pomocí přírodních antibiotik) poradí. S přístupem lékaře jsem ale ztrácel jakoukoliv jistotu při,, léčbě".  Příští týden si jdu udělat zase nějaké základní kontrolní testy, tak tam hodím i krevní obraz.

 
Publikované : 18. novembra 2022 15:34
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@jakub-kuba-cernyseznam-cz Som zvedavý Jakub. A žiaľ u lekárov je to dnes veľakrát tak. Nikoho neodsudzujem, to vôbec, nie každý robí svoju prácu zle, to vôbec, len žiaľ zvyčajne nemajú dnes ani čas na čokoľvek iné/diskusiu/rozhovor s pacientom,... pretože sú len tlačený tým, čo majú robiť.

 
Publikované : 18. novembra 2022 18:00
Stránka 1 / 2
Zdieľať: