Strava deti, senior...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Strava deti, seniori

2 Príspevky
2 Užívatelia
1 Likes
49 Videní
 eva
(@eva)
Príspevky: 2
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro,  

pls a ako je to s detmi, napr 4 rocne, co by mali jest? Co robit, ak nechcu jest a neprosperuju? Urcite pricin je vela, ale ako ich 'opravit'?:) A ako je to s ludmi po 60tke, 70tke, tiez sa opdoruca v zime ketogenna strava? Alebo co im pomaha, aby boli co najdlhsie fit? , strava ale aj ine odporucania. Dakujem      

 
Publikované : 25. augusta 2022 13:53
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@eva

Ahoj Eva 

Myslím, že ako prvé si určite prečítaj opätovne ak si nečítala, aspoň dvakrát, článok Črevo a mozog 8. Všetko dôležité bolo v ňom s čoskoro na to nadviažem, pretože sa dozviete na blogu vri dôležité súvislosti.

https://jaroslavlachky.sk/crevo-a-mozog-8-zenske-telo-porod-vyvoj-mozgu-a-ketoza/

 

Čiže, čo sa malého dieťatka týka, ale aj dospievajúcich, je kvalitná živočíšna strava s dostatkom DHA, jódu selénu, B12, železa, atď., kvalitná voda, fotoelektrický jav a uzemnenie (grounding). Toto je v podstate to čo vytvorí jeho pole. Môžeš si to pamätať z nedávneho článku KB #12 o 4 fenomenoch Biológie. Všetky tieto sily (voda, svetlo a elektromagnetizmus) následne reagujú s jeho bunkami, na základe čoho jeho telíčko a hlavne mozog dospieva a vyvíja sa. Aj myelin a aj všetko ostatné.

 

Tiež nezabúdaj, že malé dieťa sa narodí nemyelinovane. Jeho myelin sa tvorí až do veku 21 až 26 rokov. No a časťi, ktoré sa myelinujú sú miecha a aj mozog a tiež predný čelný lalok, kde sa nachádza veľa dopaminu (mysli na inštinkty a správanie). Čo je dôležité je, že množstvo myelinu okolo axónov následne Ovplyvňuje to, koľko regeneračného Beckerovho jednosmerného elektrického prúdu jeho nervová sústava bude mať a teda bude aj môcť telo rast a regenerovať sa. Menej myelinu = horší vývoj = tiež horšie zdravie a aj pozornosť a správanie.

 

Ak sa pýtaš čo je to tento regeneračný potenciál, v najbližších článkoch sa dozvieš presne aj ako sa tvorí, odkiaľ presne pochádza a ako sa regeneruje.

 

Základ pre malé dieťatko je teda matka, ktorá musí byť zdravá a mat kvalitní u výživu aj zásobu predovšetkým DHA, jódu, vitamínu D, selénu, progesterónu a leptínu, pretože to všetko cez placentu prenáša na dieťatko. Čiže stav matky a následne čo najdlhsie kojenie zabezpečuje prvotnu výživu. Od toho sa odvíja ďalej, koľko čoho dieťatko potrebuje, keď už nie je kojene.

 

No pravda je, že dnes ako aj píšeš, detičky nechcú moc papať to, čo je vhodné. Čiže asi jediný spôsob (teda aspoň podľa mňa) je ísť príkladom a zmeniť chod rodiny, nie len tanier dieťatka. Dieťa zvyčajne robí to, čo vidí, pretože si na základe toho buduje svoje vzorce správania. Ak teda prídu prvotné zmeny u celku ako rodiny, tak myslím, že aj dieťa sa prispôsobí. A ideálne je co s stravy týka, aspon jedno jedlo mat kvalitné živočíšne (už podľa možností, financií, atď.). Možnosti je veľa na zostavenie.

 

Ďalšia dôležitá vec, ktorá však nevyžaduje zvyčajne nič extra, skôr len dieťa nechať byt dieťaťom je hrať sa. Hrať sa a hýbať sa (pohyb = gravitácia = 1 z faktorov, ktoré vplýva na epifyzu, ako zistíš v ďalšom článku) a tiež hrať sa vonku bosy.

Chôdza na boso = grounding = magnetizmus Zeme (ďalší veľký vplyv na epifyzu ako čoskoro zistíš).

Čo však ďalšie robí uzemnenie ľudskému mozgu? Veda o uzemnení je jednoduchá na pochopenie: Slnko je katódový lúč, ktorého svetlo dopadá na Zem, ktorá pôsobí ako anóda. Toto má 2 veľké efekty pre všetko na Zemi.

 

1. Keďže ide o tretiu anódu od slnka (Zem je 3 planéta), nastavuje svoju harmonický frekvenciu = zvuk. Jednoducho pomyslí na to, že svetlo ktoré dopadne na zem sa na zemi šíri ako akustická vibracia vzduchu (pomyslí na Shumannovu rezonanciu). O zvuku bol nedávno článok. Pozri KB #6 fonony a solitóny

No a ver ci never, čoskoro zistíš, že tento zvuk mení mozgomiešny mok a tiež vplýva na epifyzu a teda aj na spánok, myelinaciu mozgu a teda aj na vývoj dieťaťa.

 

2. Keď katódový lúč zasiahne anódu, uvoľnia sa z povrchu anódy voľné elektróny. To je dôvod, prečo sú ľudia JEDINÝMI primátmi, ktorí majú potné žľazy na rukách a nohách. Nie sme už obyvateľmi stromov, ako boli naši predkovia v Savanach Afriky. Homosapiens sa zo stromov dostal preč, keď ostal uväznení v Vychodoafrickej priekope, kde bolo chladno a vlhko a plno makkysov.

Preto nám príroda poskytla ďalšiu výhodu na vyrovnanie nášho života na Zemi, keďže sme dvojnohí cicavce a dala nám potne žľazy. Vďaka nim asimilujeme veľa voľných elektrónov zo zeme.

 

Avšak, teraz si radšej sadni.

Ľudský prsník je tiež modifikovaná ľudská potná žľaza na prenos elektrónov medzi mitochondriami matky a dieťaťa. Čiže to, či a koľko je dieťatko kojenie ma obrovský Kvantovo biologicky efekt a netýka sa to iba stravy a výživy. Matky prsník prenáša aj veľa elektrónov, fononov a fotonov, vďaka čomu a okolitému polu sa v dieťatku spúšťajú epigeneticke spúšťače a dieťatko sa formuje podľa toho, aké signály prichádzajú a koľko ich prichádza.

 

Ak je bábätko deficitne na elektróny už v skorom detstve kvôli nedostatku elektrónov, jeho objem je zvyčajne väčší.

 

Aj takto svetlo zo slnka používa fotoelektricky a fotoakusticky efekt na napájanie a INFORMOVANIE života na zemi a dáva mu informácie na organizáciu buniek a na riadenie telesného plánu, ktorý sa má vybudovať.

Toto je rozhodujúce pre organizáciu mozgu dojčiat a detí.

https://returntonow.net/2018/06/30/being-barefoot-benefits-brain-development/

 

Čiže áno, dobre píšeš, že nie len strava. Aj všetko ostatné pretože aj strava je koniec koncov len ďalšia informácia z prostredia závislá od toho, ako tento foto elektrický a fotoakusticky jav medzi slnkom a zemou prebieha.

Čiže platí to čo už každý tu musí vedieť. Čím horšie a umelé prostredie, a čím horší stav človeka, tým viac živočíšnej stravy plnej DHA potrebuje. Dieťatko nie je výnimkou, práve naopak.

 

Čiže ako vidíš, ak dieťa nechce, tak podľa mňa je skôr cesta nechať ho sa viac "hrať" a byť Viyc dieťatom, ako by aj malo byť, aby chcelo skúmať, objavovať, hrať sa, ušpinit sa vonku, zjesť celé vajíčko ako aj mama s tatom a nie len rozomletú presnidávku, byt viac bosí, skúsiť ísť do studenej vody a vyliezť, keď to bude veľa, prebehnúť sa v snehu, atď., atd., jednoducho byt viac tým, čím sme bývali kedysi a naši starí (alebo prastarí) rodiča to možno poznajú najlepšie

 

 

 
Publikované : 26. augusta 2022 14:54
Zdieľať: