CT a kontrastná lat...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

CT a kontrastná latka

17 Príspevky
4 Užívatelia
4 Likes
96 Videní
Erika
(@eika)
Príspevky: 259
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jarko je možné niecim zmierniť 1. účinky žiarenia po CT alebo klasickom rontgene 2.po podanej kontrastnej jodovej látke? Ďakujem        

 
Publikované : 21. júla 2022 16:41
Značky témy
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@eika samozrejme Erika.     

1. Ionizijuca radiacia z tvojich polovodičov odoberá fotony zatiaľ čo slnko ti ich do tela pridáva.

2. Detox. Jód je taktiež halogen, takže Hydratácia je bod číslo jeden a v podstate aj všetko čo bolo v protokole pre mitochondrie   

 
Publikované : 22. júla 2022 10:38
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
 

Prečo moderná medicína, ale aj biológia ignoruje niektoré fakty, vďaka čomu dodnes nemá odpovede na niektoré problémy? Jedným z dôvodov prečo je, že nevie o Polovodičoch. Polovodiče sú materiály, z ktorých je tvorená nie len elektronika, ale aj naše telo. 

 

...no počkať, počkať! Tvrdím naše živé telo? Mám na tieto tvrdenia aj nejaké dôkazy? 

 

Ak je niečo ukryté pred očami pozorovateľa, neznamená to, že to nejestvuje, podobne ako nevidíme UV svetlo, hoci každý vie, že tu je a dokáže zásobovať solárny panel energiou.

 

Absencia dôkazu však neznamená absenciu efektu. Dnes ti však poskytnem aj dôkaz!

 

Všetky proteíny majú potenciál reagovať s veľkým množstvom vody. V skutočnosti však iba niektoré proteíny interagujú s veľkým množstvom vody „natrvalo“. Jedným známym proteínom zadržiavajúcim vodu je napr. želatína. Toto každý pozná. Každý určite niekedy videl koláč zo želatíny, ktorý je plný vody, no aj napriek tomu sa nikdy nerozleje. Táto schopnosť vody v želatíne vzdorovať gravitácii, ktorú má aj ľad, naznačuje, že interakcia vody s vodou v želatíne sa nejakým spôsobom zmenila obyčajným pridaním inej zložky – ŽELATÍNY alias vhodného proteínu.

 

Hlavným zdrojovým materiálom želatíny je proteín známy ako kolagén, čo je zhodou náhod aj hlavná bielkovinová zložka aj našich šliach, kože a vlastne celého tela. Kolagén tvorí v podstate všetko živé na tejto planéte.

 

Proteíny sú molekuly s dlhým reťazcom. Avšak na rozdiel od bežných reťazcov, kde je každý článok ako iný samostatný článok, proteíny sú reťazce tvorené z rôznych druhov väzieb, ktoré sa nazývajú aminokyselinové (alebo aj polipeptidové) zvyšky.

 

Každá takáto aminokyselinová zložka proteínu ponúka pár elektricky nabitých alebo polárnych skupín medzi aminokyselinami v proteínovom reťazci. Je tam záporne nabitý karbonylový kyslík (CO-), ktorý nesie „osamelý pár elektrónov“ (záporne nabité) a atóm vodíka – respektíve protón (NH+ – kladne nabitý), ktorému chýba jeden elektrón.

 

Tieto slová sú hlavne pre odborných labužníkov, no pre každého laika stačí, ak si pozrie obrázky nižšie a predstaví si, že každý proteín v tele, a hlavne kolagén, obsahuje na sebe strany s nábojom PLUS, ako aj MÍNUS, ktoré čakajú na svojho partnera!

 

 

Na obrázkoch vyššie je vidieť v podstate všetko. Len si pekne pozri ako vyzerá aminokyselina. Aminokyselina je základný kameň proteínu, rovnako ako glukóza sacharidu. Tieto aminokyseliny majú zas každá rôzne bočné strany, pričom niekde je negatívny náboj, inde pozitívny, niektoré reagujú s vodou, iné ju odpudzujú, atď.

Teraz si predstav to, čo ti často tvrdím. Proteíny sú hady. Presne takto sa spájajú jednotlivé aminokyseliny (napr. prolín, glycín a lyzín v kolagén), vďaka čomu vzniká proteín, ten sa zasa spojí s ďalším až vznikne obrovský dlhý „had“ (proteín), ako napr. kus svalu!

 

Vo väčšine proteínov je každá karbonylová skupina pripojená (alebo viazaná vodíkovou väzbou – to poznáš z článku o tekutom kryštáli) k atómu vodíka a z amino skupiny (NH+) zasa k ďalšej aminokyseline v reťazci. Laicky povedané, jedna aminokyselina s koncom mínus sa pripojí na ďalšiu s koncom plus, atď., čím vytvoria hada.

Týmto spôsobom proteínové reťazce prevezmú to, čo je známe ako štruktúra alfa-helixu (alebo aj primárny tvar).

Takýmto spôsobom sa napr. tvorí aj kolagén, ktorý pozostáva iba z 3 aminokyselín: glycín, lyzín prolín a niektoré Ďalšie ako hydroxiprolín, hydroxilyzín.

 

Polárne (elektricky nabité) NH+ aj CO- skupiny majú tiež afinitu k molekulám vody. To znamená, že ich priťahujú. Opäť si pozri obrázok, nech si to vieš predstaviť.

 

Koniec molekuly vody H2O sa môže pripnúť na NH+ miesto proteínu; Vodíkové konce molekúl vody H2O sa zasa pripnú na atóm kyslíka proteínového miesta CO-. To znamená, že proteíny sa dokážu spojiť aj samé so sebou (skrz svoje opačne nabité konce), no tiež vedia absorbovať (pritiahnúť), ale aj adsorbovať (odtlačiť) molekuly vody na svoje bočné reťazce, čím vytvoria akoby obrovské elektricky vodivé káble, ktoré sú schopné šíriť elektróny, protóny, fotóny, ale aj fonóny.

 

Slová vyššie znamenajú, že povedzme jedna polárna strana proteínu PLUS (napr. amino skupina) reaguje s MÍNUSOVOU stranou molekuly vody vedľa (napr. s atómom kyslíka), okolo ktorej ostane samotný protón s nábojom PLUS, ktorý následne reaguje s MÍNUSOVOU stranou druhej molekuly vody, atď., atď., čím vzniknú polarizované (usporiadané) vrstvy elektricky vodivých „káblov“ – alebo aj tzv. ŠTVRTEJ FÁZY HMOTY.

 

Mimochodom, nepripomína to niekomu niečo? Pretože práve teraz by malo… Napríklad „Diera“ a Elektrón naviac alias materiál materiál - polovodič!

 

 

V čom sú polovodiče zaujímavé? Že obsahujú atómy (prímesy), ktoré majú elektróny naviac a iné, ktoré majú diery. 

 

Viac v novom dôležitom článku:

 

https://jaroslavlachky.sk/kb-11-asociacno-indukcna-hypoteza-alias-proteiny-ako-polovodice/

 
Publikované : 23. júla 2022 10:29
Erika reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
 

Audio verzia, ktorá je trochu obohatená o myšlienky (keďže som šiel z hlavy) je tu: 

 

https://open.spotify.com/episode/6gkAL3h5jMi4W8UUGzDeA5?si=09ccb7b14515479d

 
Publikované : 23. júla 2022 10:29
Erika reacted
Lenka Dohanos Pindrochova
(@l3konka)
Príspevky: 19
STRIEBORNÝ ČLEN
 

Rada by som "oživiť" túto tému. Čaká ma kvôli ukrutným bolestiam (utz ani rtg nič neukázali) CT s kontrastnou látkou ako vypiť perorálne, tak s kombináciou do žily kvôli presvieteniu. Dobre som laicky z odpovede pochopila, že na elimináciu stačí užívať jód, alebo treba nejaké silnejšie kalibre ? V tých odborných veciach sa ešte neorientujem, čiže skôr hľadám návod, čo urobiť pred a aj po CT-čku, ďakujem

 
Publikované : 28. februára 2023 12:16
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@l3konka budem rovno týkať Lenka, verím že nebude prekážať.

V tomto prípade by som sa popytal ci nie je možnosť spraviť aj (alebo iba) MRI, bez kontrastu, T1, a 1 až 1,5 Tesla max.

Čo sa CT týka, vieš akú kontratnu látku dostaneš? Záleží aj na tom, niektoré môžu  mať horší efekt 🤔 potom keď bude čas, pozri webinar November 2022 o Spánku a vypočuj si úryvok kde o tom hovorím aj chceš. Pripadne keď už do toho pôjdeš, keďže ti to môže niečo ukázať  počkaj kým budeš mat Magnetico doma. Verím že pomôže potom.

Inak hej jód určite zaraď do stravy už teraz a čistú vodu, do ktorej vždy pridávaj citrón, a u teba aj normálnu morskú soľ 

 
Publikované : 28. februára 2023 14:13
Lenka Dohanos Pindrochova
(@l3konka)
Príspevky: 19
STRIEBORNÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky ano samorzejme tykanie moze byt 🙂 MRi mi robili pred 5 rokmi tiez cez kontrastnu latku...dostanem vopred pripravu cize antialergicku latku, kedze mam alergiu na urcite lieky a nechcu to riskovat,  pri tom MRI to bola tiez tekutina obsahovala tusim gadolinium, bez toho v podstate nevedia brusne organy "presvietit", kedze mi hrozia tou "najhorsou diagnozou", ktoru radsej nechcem ani pisat, a pre tie ukrutne bolesti v oblasti apendixu az do krizov, sa neda fungovat...teda tazko sa mi rozhoduje nedat si kontrastnu latku, ak by to vysetrenie malo byt kvazi zbytocne....dakujem za tipy, budem dalej postupovat podla odporucani

 
Publikované : 28. februára 2023 14:36
Lenka Dohanos Pindrochova
(@l3konka)
Príspevky: 19
STRIEBORNÝ ČLEN
 

len tak pre zaujimavost som nasla ku gadoliniu tieto informacie na SUKL, takze dufam, ze to uz nepouzivaju, sama som zvedava na nazov kontrastnej latky a podla toho asi zvazim rizika Kontrastné látky obsahujúce gadolínium – konečné stanovisko EMA, Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (sukl.cz)

 
Publikované : 28. februára 2023 14:40
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
 

@l3konka na MRI bez kontrastu s T1 sa toho dá vidieť viac, ak vieme čo hľadať, no to je na dlhšie. Určite zisti, čo to bude za látku, záleží aj či a aký halogén tam bude a daj vedieť. Som zvedavý.

 
Publikované : 28. februára 2023 21:42
Lenka Dohanos Pindrochova
(@l3konka)
Príspevky: 19
STRIEBORNÝ ČLEN
 

Teda dali mi na doma prípravu, kto je alergik, tak pre neho platí aj to vľavo dithiaden alebo ine, pýtala som sa na to telefonicky, takže sa podáva dnes jódový roztok a tento sa pije pred vyšetrením zriedený 

 
Publikované : 4. marca 2023 15:22
Lenka Dohanos Pindrochova
(@l3konka)
Príspevky: 19
STRIEBORNÝ ČLEN
 

tu je ta priprava

 
Publikované : 4. marca 2023 15:23
Lenka Dohanos Pindrochova
(@l3konka)
Príspevky: 19
STRIEBORNÝ ČLEN
 

no a tu som našla článok, že nejaká žena po podaní práve takejto kontrastnej látky mala problémy, takže teraz som na vážkach, ale bez toho mi CT brucha asi teda neurobia  U pacientky po podaní kontrastnej látky pri magnetickej rezonancii testy potvrdili oslabenie imunity (noviny.sk)

 
Publikované : 4. marca 2023 15:37
Lenka Dohanos Pindrochova
(@l3konka)
Príspevky: 19
STRIEBORNÝ ČLEN
 

a ešte k tomuto odbornejší výklad 8937e1ab3b8e629226bd841cecd6380c.pdf (solen.sk)

 
Publikované : 4. marca 2023 15:43
Lenka Dohanos Pindrochova
(@l3konka)
Príspevky: 19
STRIEBORNÝ ČLEN
Lenka Dohanos Pindrochova
(@l3konka)
Príspevky: 19
STRIEBORNÝ ČLEN
 

čiže oni tou "antialergickou" pripravou  napr. dithiadenom zabrania u pacienta alergickej reakcii ? je mozne, aby toto stacilo ?

 
Publikované : 4. marca 2023 15:51
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
 

Publikoval: @l3konka

no a tu som našla článok, že nejaká žena po podaní práve takejto kontrastnej látky mala problémy, takže teraz som na vážkach, ale bez toho mi CT brucha asi teda neurobia  U pacientky po podaní kontrastnej látky pri magnetickej rezonancii testy potvrdili oslabenie imunity (noviny.sk)

Ja mám uložené z minulosti napr. takéto niečo (hoci to bolo eŠte s používaným gadoliniom):

 

https://www.emf-portal.org/en/article/24215

 

Myslím si však, že podobne ako tu, ak by sme sa pozreli detailnejšie na prácu a mesto kde a ako daná žena žila, našli by sme niektoré korelačné súvislosti s takýmto spustením reakcie. To je ale môj subjektívny (ne-lekársky) názor 🤔 Plus Bratislava a pobyt v nemocnici je podľa mňa jedno z miest, kde sa chce človek nachádzať len "jednou nohou dnu a druhou von". Podobne ako na nejakej veži s radarom a miliónmi vysielačmi okolo, kde sledujú lietadlá - proste nočná mora to prostredie. 

 

 
Publikované : 5. marca 2023 12:03
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
 

Publikoval: @l3konka

čiže oni tou "antialergickou" pripravou  napr. dithiadenom zabrania u pacienta alergickej reakcii ? je mozne, aby toto stacilo ?

Myslím, že to bude veľmi individuálne. U teba to nepredpokladám, hoci takáto nálož halogénu môže byť u kaźdého odlišná, no aj tak by som ako najlepšiu prevenciu predtým aspoň pár dní bol čo najmenej okolo EMP a nejaký čas vždy na slku, bosý., a hlavne po. Prípadne si domov zakúp aspoň nejakú UVA žiarovku, z najbližšieho obchodu pre plazy, a len tak keď budeš doma, že nemôžeš byť vonku, by som ju zdiaľky zapol. 

Príprava v zmysle ako je hore odporúčaná je samozrejme pomerne fajn, v rámci liečiv, majú tam antihistaminiká a glukokortikoidy, ktoré potlačia akútnu odpoveď, no je to len syntetika. Cieľom je imunitnú odpoveď kontrolovať aj potom.

 

 
Publikované : 5. marca 2023 12:09
Zdieľať: