Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Helicobakter

4 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
23 Videní
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, chcela by som sa ta opýtať na tvoj názor, ohľadne helicobaktera, opakovane sa mi vracia, viem ho úspešne liečiť pitim koloidného striebra, ale viem ze to nedoporučujes.Ked nasadim antibiotika neviem ho zničiť prvou dávkou, ale až nejakou treťou dávkou.  Antibiotika sa mi zdajú horšie, vzhľadom na to ze potom bojujem aj s mykozou, čo je veľmi nepríjemné. Prosím tvoj názor, ako by si to riešil ty, ďakujem

 
Publikované : 16. januára 2024 15:19
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@andrea u teba môže veľkú úlohu zohrávať aj celkovo bili rubín a nižší hemoglobín, resp. kolujúce leukocyty.

Aj v jari, lete boli takéto problémy, alebo len teraz po prvýkrát a ťahá sa to? 🤔 Je možné že koncom februára to automaticky zmizne (skus pripadne pripomenúť vo štvrtok na zoome ak budeš). 

 
Publikované : 16. januára 2024 15:46
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj, aj v jari a v lete boli takéto problémy, je to pre mňa opakujúci sa problém, vracia sa ten helicobakter. Chcela by som byť na zoome, tak dúfam ze mi to vyjde, pripomeniem sa, ďakujem 

 
Publikované : 16. januára 2024 16:37
(@poradnamastichaterapia-sk)
Príspevky: 1
PLATINOVÝ ČLEN
 

Ahojte.

K helikobakterovi (HP) také zaujímavosti. Predpokladá sa, že HP máme v minimálnom množstve každý, problém nastáva keď sa premnoží. Čital som jednu štúdiu, kde sa hovorilo, že môže mať význam hlavne v detskom veku pri tvorení imunity, a že ak bol HP v tomto období inhibovaný, tak bola väčšia šanca rozvoja alergií, astmy atd. HP sa chová v žalúdku tak, že v prípade silnej kyseliny okolo seba vytvorí ureázu, ktorá to okolie okolo seba zneutralizuje. Takže nie je pravda keď sa hovorí že HP miluje kyslé prostredie, ale skôr vie v ňom prežiť. Ale aj to len do istej miery pretože on vlastne začne robiť problémy vtedy keď sa začne zavŕtavať do sliznice žalúdka, čo je podľa mňa jeho snaha sa pred kyslým prostredím chrániť. Ureáza dráždi sliznicu a spôsobuje zápal + samotná imunita organizmu ešte k tomu zvýši zápal v danej oblasti, čím vzniká silný zápal, gastritída a po čase vred. 

Liečba spočíva v podávani inhibítorov protonovej pumpy, ktoré znižujú tvorbu žal.štiav v kombinácii s ATB. Mechanizmus je zrejme taký, že znížením kyselého prostredia HP znižuje tvorbu ureázy a prestáva mať potrebu sa skrývať v sliznici čím sa pre ATB stáva dostupnejším. Rezistencia na ATB je však každým rokom vyššia a tak HP začína byť v spoločnosti docela veľká téma. 

Pre mňa je záhadou, kedy presne nastane rozmnožovanie HP. Mnohí tvrdia, že príčinou je vysoká tvorba žal štiav (čo je podľa mňa skôr následok ako príčina)) alebo nízka tvorba žal. štiav (ktoré by sa mali starať o likvidáciu baktérií z vonkajšieho prostredia). Ja som si liečil premnoženého HP živicou (chioská masticha) čo má v súčastnosti aj živí, keďže po tom ako som si s ňou HP vyliečil som ju žačal dovážať na Slovensko, v súčasnosti mi už žiaľ nezaberá, keďže som ju bral príliš často a taktiež ani ATB nezaberajú. Chcel by som vyskúšať kvapky esenciálnych olejov oregano,tymián, saturejka v tejto kombinácii - v srbsku je už na trhu takýto produkt pár rokov a majú veľmi dobré výsledky. Dostal sa mi do rúk aj prístroj -  biorezonancia - aký máš prosím na to názor, myslíš že by to mohlo fungovať? A celkovo ak máš nejaký vhľad čo môže byť príčinou a ako to liečiť, budem vďačný.

 
Publikované : 20. januára 2024 9:55
Zdieľať: