Objem a farbivo ery...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Objem a farbivo erytrocitov

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
15 Videní
Veronika Brezani
(@veronika-brezani)
Príspevky: 92
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jarko, robila som si krvné testy a vo výsledkoch mi vyšlo, že hodnoty objemu a farby erytrocitov sú pod stanovenú normu. Hemoglobín mi vyšiel vporiadku, ajtak ma to ale zaráža, keďže jeme hovädzie mäso a pečienku asi 3-4krát do týždňa cca.

Vedel by si ma prosím nejako nasmerovať, čo by to mohlo pre mňa znamenať?

Výsledky:

Stredný objem erytrocytov: 81,3 fl (norma: 82-98)

Farbivo erytrocytov: 27,2 pg (norma: 28-34)

Hemoglobín: 137 g/l (norma: 120-160)

 
Publikované : 15. februára 2024 8:38
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Glukózy nám v krvi pláva cca 5 gramov, čo je až 25-násobne viac ako mastných kyselín, no množstvo vodíka je iba 4 krát menšie. Prečo? Mastné kyseliny sú termodynamicky efektívnejšie, čo je dôvod, prečo ich tam stačí menej.

Teraz ďalšia vec - máme iba 2 možnosti, ako energiu získať a navýšiť.

Buď nabraním potencionálnej energie, ktorá sa ukrýva v protónoch vo vodíku (mysli na mastné kyseliny) alebo skrz elektróny a fotóny (zvýšenie ich frekvencie). Protón je „hmotnostná“ energia a fotón naopak „bez-hmotnostná“.

Práve preto v lete vyžaduje zdravý živočích menej tuku a stačia mu sacharidy s malým obsahom vodíka, pretože obsahujú elektróny nabité UV svetlom a tiež je toto svetlo v prostredí a dopadá na jeho POKOŽKU, OČI a KRV.

 

Druhá strana mince je však kyslík. Prečo ho podľa teba má glukóza o toľko viacej? Prečo ho potrebuje naše telo viac v glukóze, ako ho potrebuje v mastnej kyseline? Pri glukóze sa bavíme až o 143- násobne väčšom množstve kyslíka pri danom množstve molekúl v krvi. Odpoveď je opäť termodynamika a hlavne elektromagnetizmus mitochondrie.

Pýtaš sa čo to znamená v ľudskej reči? No znamená to toľko, že keď tvoje mitochondrie oxidujú tuk, majú konštantný prísun vodíka (mysli prísun elektrónov a protónov). No a je to práve táto hromada elektrónov, ktoré sú na jej vnútornú membránu „vháňané“, ktoré na nej vytvoria plynulý a rýchly flow. No a všade kde vzniká elektrický tok, indukuje sa (vzniká) aj o 90 ° naklonené magnetické pole. Podobné magnetické pole taktiež tvorí aj rotujúca sa hlava ATP-syntázy.

Teraz sa pozri na obrázky a popremýšľaj nad tým, prečo Evolúcia vytvorila tvar mitochondrie taký, aký je. Ten „vejár“ má svoj zmysel, pretože vďaka tejto geometrii využíva elektromagnetizmus a 90° vo svoj prospech!

 

 

 

Práve takto ovplyvňujú fyzikálne zákony tvoju Biológiu a to aj napriek tomu, že to očami nevnímaš, pretože sa to deje na mikro úrovni. Nezabúdaj, že absencia dôkazu neznamená absenciu efektu! Môžeš to však vnímať s odstupom času napríklad v zrkadle alebo vyobrazené na „zvláštnych“  krvných testoch ako znížené hormóny, zvýšená glukóza a inzulín v krvi, zvýšené triglyceridy a CRP, zmena veľkostí a objemu červených krviniek (zvýšené MCV),…No čo, dáva trochu zmysel?

Ak je krv hustá, pravdepodobne voda v krvi stráca štruktúru, negeneruje dostatok hydroniovych iónov a teda ani protónov, ktoré zabezpečujú plynulý flow kvapaliny v hydrofilnej trubke (kapiláre) a následkom toho môžete očakávať, že všetko v krvi zväčší objem. Takto si reálne viete overiť, či je krv naozaj hustá.
 
To znamená, že cholesterol v krvi bude najväčší (VLDL), bude tam viac ApoB, tiež stupne šírka červených krviniek aj doštičiek.
 
U teba je šírka doštičiek užšia čo ti ukazuje opak - termodynamickú efektivitu a teda aj cholesterol by mal byť v norme (nie vysoký) a bez VLDL a objemných LDL! 
 
Publikované : 25. februára 2024 13:23
Zdieľať: