Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.
⇒ PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo
Ahoj Jaro, mám len rýchlu otázku.
Myslíš, že je úplne potrebné vždy jesť raňajky? Aj keď je človek "oukej", nemá nejaké problémy a tak? Niekedy sú raňajky len tak tak, no chcem mať dlhší čas pauzu od jedla cez deň tak by som radšej jedla asi neskôr. Vďaka
Ahoj. Keďže rýchla otázka tak ti dám pre teba aj rýchlu "prémium" odpoveď 😃
Ked neberieme v úvahu iné faktory, problémy, atď., a predpokladám že u teba je všetko fajn (ak si dobre pamätám), riadil by som sa HsCRP.
Ak je pod 1 (no ideálne pod 0,5), tak v kľude raňajky preskoč. Ako ti vyhovuje, v rámci tvojho životného štýlu, kľudne skus niečo v zmysle 16/8 apod., no raňajky ako prvé a skoré jedlo po zobudeni vtedy nemusia byť. 👍
Takze s chladom to az ak nesuvisi resp. - telo oxiduje MK aj v horucavach (pri aerobnych cinnostiach) myslim - ale skor tie s potravy/krvneho obehu.
S podkozneho tuku- tam uz treba asi chlad?
Ak je HsCRP pod 0,5 znamena ze je aj nizky kortizol - ci podla situacie?(ranny nahlenie a pod..)
Dakujem
@vladdo Samozrejme Vlado, tvoje telo oxiduje MK neustále, ak na tom nie si extra zle. Aj na spiroergometrii alebo na Chem 7 teste to spoznáš. To, či idú z podkožia alebo zo stravy závisí prioritne na organizme a na tom, ći si najedený alebo nalačno.
Chlad tvoju oxidáciu tuku zvyšuje. prirodzene.
Chlad = vyšší magnetizmus = viac pritiahnutého kyslíkana štvrtý komplex = vyššie vyvinuté napätie (sila), ktoré tiahne elektróny z 1. a 2. komplexu = vyššia donáška vodíka na membránu = vyššie spaľovanie tuku.
Ak je HsCRP pod 0,5 znamena ze je aj nizky kortizol - ci podla situacie?(ranny nahlenie a pod..)
Dakujem
Nie. HsCRP ti ukazuje na to, čo sa deje v pečeni a množstvo zápalu (stratu elektrónov). Kortizol sa mení v závislosti od časti dňa a situácie. Niekedy je nižší, inoéedy vyšší. Problém nastáva pri chronickom strese a zápale, kedy telo pomaly tvorí viac kortizolu.
Viac kortizolu a po dlhšiu dobu= strata kyslíka = strata magnetizmu = strata elektrónov = strata steroidných hormónov = hypoxia.
https://jaroslavlachky.sk/hormony-7-strata-elektronov-kortizol-a-vycerpanie-nadobliciek/
Zaujímavá to nedávna štúdia s ešte zaujímavejším výsledkom.
Parafrázujem:
Výsledky: Neštíhli jedinci (tí čo majú vysoký telesný tuk) skonzumovali väčšinu svojich kalórií o 1,1 hodiny bližšie k nástupu melatonínu, ktorý je predzvesťou začiatku biologickej noci, než štíhli jedinci (tí čo mali nízky obsah telesného tuku).
Na rozdiel od tohoto neboli žiadne rozdiely medzi chudými a neštíhlymi jedincami v hodine konzumácie jedla. Viacnásobná regresná analýza ukázala, že načasovanie príjmu potravy vo vzťahu k nástupu melatonínu bolo významne spojené s percentom telesného tuku, zatiaľ čo medzi hodinou príjmu potravy, kalorickým množstvom a makro živinami v jedle sa nenašli žiadne vzťahy.
Záver zo štúdie znie:
Tieto výsledky poskytujú dôkaz, že konzumácia jedla počas cirkadiánneho večera a/alebo noci, nezávisle od tradičnejších rizikových faktorov, ako je množstvo alebo obsah príjmu potravy, množstvo zkonzumovaných kalórií a úroveň aktivity, hrá dôležitú úlohu v zložení tela.
Inými slovami jedzte vtedy, kedy sú Diurnálne cicavce ako sú ľudia uspôsobené jesť a to je vtedy, kedy je vonku slnečné svetlo, Ktoré ovláda SPIN elektrónov, ktoré sa z jedla na mitochondriálnu membránu uvoľnia. 👍