Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Sklerodermie

5 Príspevky
3 Užívatelia
0 Likes
46 Videní
(@radekmlynekprotonmail-com)
Príspevky: 3
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, chci se zeptat na možnosti podpory řešení sklerodermie. Jak to uchopit v tak specifickém případě problémy s tvorbou nadbytku kolagenu a kalficikace?  

 

Jak snížit/optimalizovat tvorbu kolagenu? - systemické enzymy? - natokináza, serrapeptáza..? 

Jak optimalizovat kalcifikaci? - K2, hořčík? 

Samozřejmostí je optimalizace lifestylu, stres management apod. 

 

Co s fotobiomodulací, otužováním - kudy to vést? 

 

Co je na škodu, co je naopak třeba řešit víc, než jinde? 

Díky 💪

 
Publikované : 30. septembra 2022 14:52
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
 

@radekmlynekprotonmail-com Ahoj Radek, no myslím, že po posledných článkoch a aj tvojich osobných vedomostiach vieš, čo je prioritou č.1. Nasledovné články budú ešte o kostiach a neurónoch/nervoch, kde  bude doplnený zvyšok. 

Pridávanie nejakých enzýmov by som skôr nechal ako úplne posledné body, pretože tu je zrejme chyba v usmernení kolagénu a jeho rastu. 

Kolagén sa tvorí ako reťazce (krátke kúsky nití), ktoré sa skrúcajú do trojitých závitníc (šnúr) okolo stredu. Toto sa nazýva tropokolagén. Tieto zostavy sú následne spojené do lán (fibril).

Fibrily sú potom usporiadané do vrstiev a kryštály apatitového minerálu (hydroxyapatit vápenatý) sa ukladá medzi vrstvami. No udeje sa to iba ak je tu na okolí „štruktúrovaná voda“, ktorá prichádza z perineurálnych prúdov a mozgomiešneho moku a tiež ak sú tam atómy medi, ktoré celú štruktúru DOPUJÚ. Posledná vec, ktorá je potrebná je jednosmerný prúd, ktorý smer tvorby kolagénu usmerní!

Tento smer prúdu v okolí axónu pod myelýnom v periférnych nervoch dokonca usmerňuje aj rast samotných nervov a následne to, kde bude v oblasti kosti alebo kože "negatívna elektróda" (nadbytok elektrónov) a kde pozitívna strana. Kolagénové vlákna sa vytvoria v radoch kolmo na siločiary okolo zápornej elektródy. Toto dokonale zapadá aj do života a pohybu, pretože siločiary na negatívnej (stlačenej - kompresia) strane ohnutej kosti sú presne v rovnakom zarovnaní ako kolagénové vlákna novej kosti, ktoré sa tam vytvorili. 

 

Inými slovami takýto problém poukazuje na disfunkciu a zrejme aj atrofiu nervov v danej oblasti, kde je lokálna sklerodermia a tiež sa zrejme bavíme aj o demyelinácií daného miesta, alebo dokonca aj CNS v mozgu. Ženy sú od príoŕody myelinované menej a neviem akú má minulosť daný človek, no ak poćas svojho detstva nenabral dostatok myelínu, môže to siahať ešte hlbšie. 

 

Dostatok K2 aj horčíka samozrejme, za predpokladu že je osoba hydratovaná (nie dehydratovaná = zápcha, veľmi suchá pleť,...). 

 

Úplná eliminácia EMP minimálne v okolí daného miesta je nutnosťou, pretože inak dané nervy ani únik vápnika a nadmernú kalcifikáciu v danom mieste nezlepší podľa mňa. 

 

  1. Fixnutie CR (vstávať aspoň niekoľko týždňov rovnako ráno a vidieť ráno slnko) a večer okuliare a tma
  2. Dostatok proteínu a hlavne cystínu+ DHA (obnova polovodičov)
  3. Eliminácia všetkej elektroniky aj uEMP a to hlavne v oblasti miesta, kde je problém najväčší (u žien obzvlášť dôležitý aj črevo, krk, ruka, brucho,...)
  4. Konzumácia predovšetkým ketogénnej stravy (viď protokol pre lepšie Črevo)
  5. Grounding + Voda a množstvo podľa kontextu 
    1. Bod 4 až 5 ti zabezpečia dostatok elektrónov = nabíjanie polovodičov elektrónmi a protónmi = lepšia funkcia nervu a rast/kontrola kolagénu
  6. Dostatok Infračerveného svetla 
  7. Schladzovanie povrchu tela (zefektívnenie polovodičov) 
  8. Postupné pridávanie UV svetla (Až keď je polovodič v poriadku a obsahuje veľa elektrónov, môže si dovoliť energiu UV svetla).

 

 
Publikované : 2. októbra 2022 17:51
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
 

 

Tiež by som využíval súčasne chlad aj Teplo, ideálne formou možno IČ panel = ľadový obklad a súčasne. Miesto, kde je poškodenie postupne chladiť na pár minút potom IČ, vystriedať a skončiť chladom, alebo chladiť a druhé miesto, o kúsok Ďalej (v závislosti od polohy miesta na tele) vystaviť naopak IČ a po pár minútach.  

Tiež je určite fajn aj masáž, šiel by som na to postupne, prípadne aj iné miesto na tele (opäť podľa toho, na akej časti tela je tento problém) a sústredil sa na akýkoľvek piezoelektrický stimul, ktorý je s miestom prepojený, čiže celé telo. 

Pri paneli, by som šiel ideálne až po 900 nm, teda od niekde 630 nm po 900 nm a vykryť čo najviac vlnových dĺžok. Kľudne aj nejaký panel s 5 dĺžkami ako sme sa vtedy bavili by nebol na škodu 🤔 

 
Publikované : 2. októbra 2022 17:51
(@radekmlynekprotonmail-com)
Príspevky: 3
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky Skvělý, děkuji 👌

 
Publikované : 4. októbra 2022 15:50
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@radekmlynekprotonmail-com nz 👌

 
Publikované : 4. októbra 2022 18:09
Zdieľať: