Vysvetlenie slinneh...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Vysvetlenie slinneho testu nadobliciek (Adrenal Saliva Test)

8 Príspevky
3 Užívatelia
2 Likes
97 Videní
 Luci
(@sleepfreak)
Príspevky: 3
STRIEBORNÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Dobry den, som tu nova a velmi ma zaujali vase clanky. Potykam sa s mnozstvom roznych ochoreni a symptomov, v skratke uvediem-Hashimoto(beriem lieky Euthyrox 112) cysta v Hypofyze (beriem lieky-medocritpitne), chronicka nespavost (naspim 3-5.5 hodin bdeleho prerusovaneho spanku) (opat lieky),SIBO- velke traviace problemy, intolerancie, on and off bolesti klbov...toto je taky vycuc toho najhorsieho. Zapadna medicina ziadna pomoc. Cinska medicina-po vyvaroch a bylinach je mi este horsie. Uz neviem na koho sa obratit. Ale k veci, dala som si spravit slinny adrenal test ci to moze byt vycerpanie nadobliciek a vysli mi taketo vysledky: 

Ranny kortizol 8:00 11.21 nmol/l 

Poobedny kortizol 13:00 3.75 nmol/l

Poludnajsi kortizol 16:30  5.16 nmol/l

Nocny kortizol 23:00  1.76 nmol

Referencne hodnoty vravia ze ok, ale su fakt cudne lebo zacinaju nulou a ako moze byt nula kortizol ok?? Viete mi prosim poradit ci moje vysledky su v norme, nech mozem vylucit dalsiu vec a hladat dalej kde je zdroj mojho problemu?

Vysledky stitnej zlazy su v norme, ale ja sa citim ako crap. Mam 42 rokov, stihla postava aj ked jem neustale kvoli hypoglykemii.

Dakujem 

Lucia

 
Publikované : 4. októbra 2022 15:09
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@kremeskoyahoo-com Dobrý deň Lucia,   

ako prvá vec, vzhľadom na veci, ktoré píšete ma napadá eflux vápnika. Preto by ma zaujímali Vaše hodnoty vitamínu D, HsCRP a sDHEA a tiež vápnika v krvi, za posledné roky. Tieto napovedia veľa. 

Nadmerný únik vápnika je totiž jedna z najčastejších príčin, prečo PVN v mozgu prestane pracovať, následkom čoho nadobličky nerobia to čo majú, hoci rozbor v slinách vyzerá pomerne fajn. 

A áno, nula v poriadku nie je a je prakticky nedosiahnuteľná, no je to referenenčná hodnota. Označenie nejakých "hraníc" podľa čoho laboratórium hodnotí či dá na výsledok "fajočku", "plus" alebo "mínus". 

 

 

 
Publikované : 4. októbra 2022 19:08
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@kremeskoyahoo-com Momentálne, v rámci najrýchlejšieho pochopenia toho, kde sa nachádzate odporúčam prečítať tento protokol, plus posledné cca 4 až 5 článkov a hlavne najbližšie 3 o Kostiach, neurónoch/nervoch a mozgu a tiež absolvovať/pozrieť si nadchádzajúci webinár o spánku.

K nemu bude prístup umožnený všetkým, ktorí sa registrujú. To, že nespíte, respektíve spíte zle je veľmi dôležité a doslova Vás to "oberá" o regneračný elektrický prúd, ktorý teraz vyžadujete viac ako Čokoľvek iné. 

 
Publikované : 4. októbra 2022 19:13
 Luci
(@sleepfreak)
Príspevky: 3
STRIEBORNÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky Dobry den/vecer Jaroslav...chcem sa podakovat za vase odpovede. Od kedy som ich nasla, hltam vase clanky a ani neviem ako som zrazu pri vybere vhodnych okuliarov na blokovanie RGB 😉 Moje hodnoty vitaminu D su OK, naposledy v juny 109,40 nmol/l, avsak musim supplementovat a pomerne dost cca 4000-8000 units denne(v lete menej)... sCRP: 92.02 (robene v ramci reumatologickych testov, ktore vysli negativne), sDHEA neviem (to si dam dorobit, uz som si stiahla aj vase cenniky labakov, vdaka!) a vapnik v krvi 2.49 (rok 2021) a 2.25 (rok 2022). Bola mi diagnostikovana Osteopenia vo veku 40 rokov, ale kalciom nesaplementujem, kvoli ukladaniu vapnika v tkanivach. Uz som si nastudovala vase clanky o adrenals aj leaky gut, je to velmi zaujimave a napomocne aj ked pri mojej hypoglykemii (spojistost s Hashimoto) sa mi neda jest len 3x denne, ked zjem na ranajky 3 vajcia, zeleninu a chlieb do 2.5 hodiny mi klesa cukor a musim opat jest, aby som sa vyhla symptomom. Som chodiaca spajza. Vsade nosim jedlo. Pritom mam len nieco cez 50kg.

Na margo vasich blogov a clankov, su skvele, prehladne, do detajlu vypracovane...vela info som spoznavala este z US kde som roky zila, tam je v plnom prude rozbehnuta funkcna celostna medicina posledne desatrocia, tu mam pocit ze to len zacina, stale sa tu liecia len symptomy a nie zdroj...som absolutne frustrovana z nevedomosti novodobych trendov v nasom zdravotnictve. Takze velmi ocenujem ze som nasla vasu stranku, idem preluskavat dalej.

 
Publikované : 7. októbra 2022 22:12
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@kremeskoyahoo-com veľmi ma teší Lucia, že vyberáte okuliare. Držím palce pri vybere. Je to jedna z veci tipu za malo peňazí, veľa muziky, ktorá sa určite vyplatí každému. A ak neprekáža, kľudne tykajte do budúcna.

Ak uz ste mali diagnostikovanu osteopeniu, tak máte hneď miernu výhodu, že aapo niečo o sebe poznáte a vzhľadom na to, že už zverejnený aj ďalší článok, ktorý je presne k tejto téme pre Vás o kostiach, veľa veci by vám mohlo dôjsť.

 

https://jaroslavlachky.sk/kb-19-ako-pracuju-kosti-led-kolagen-a-piezoelektrina/

 

Aj ste mala robenu denzinometriu? A rozbor štítnej žľazy (keď píšete o hashimoto) v zmysle, že sú robené aspoň všetky hormóny ako voľná T3, voľná t4 (a nie len cekolva T4) Plus TSH a protilátky? Pripadne aj paratrohormon, pretože pri takýchto prípadoch sa často jedna o diaregulaciu vápnika, ktorú určite treba sledovať.

Velmi jednoducho a v skratke, ak vaše telo prichádza do bodu, že stráca kostnu hmotu, kvôli neadekvátnej regenerácii (v článku je to popísané), vyžaduje dostatok vápnika, no práve tu prichádza moderný paradox. Ak co ek splementuje VITAMÍN D, jeho Účinky sú radikálne odlišné ako sulfstovany vitamín D, ktorý vytvoríte v koži. Ten prirodzený nemá žiadny vplyv na vápnik v čreve, no Suplement áno. Supelemntovany VITAMÍN D núti črevo vstrebať vápnik do krvi, čím dáva negatívnu spätnú väzbu receptorov, ktoré skrz štítnu zlazu a paratrohormon koriguju metabolizmus vápnika aj fosforu, čo je kritické. Ak do toho zarátané zlý stav čriev a uEMP, tento proces môže bst nekontrolovany následkom čoho sa deje to, že telo znižuje produkciu vitamín D v tele. Zistiť sa to dá jednoducho vysadení doplnku a zmerať o pár týždňov. Niekedy je totiž pre telo lepšie mať vitamín D nízko a pri problémoch s kosťami, nadmerným únikom vápnika, to môže byť ten prípad.

Vápnik totiž pri vyšších koncentráciách automaticky inhibuje sodík, čím znemožní napríklad depolarizovat potenciál svalu v srdci elbo neuronr a zhorší tak sympatickú plasticitu, tlkot Srdca a mnohé ďalšie veci. A v týchto prípadoch je akýkoľvek doplnok vitamínu D, obzvlášť bez opravy čreva a hydratácie, viac na škodu, pretože jednoducho prinúti telo visc vápnika vstrebať. Nezávisle na tom ci ho zjete. Vápnik mate v tele vždy (viď predposledné 2 články). 

 

Osobne by som sa teda obhliadol skôr týmto smerom, zistil o sebe nejaké veci (spánok, kvalita spánku, či snívate ako spite, koľko energie mate, kolo vôdy pijete, smäd,..), aká je kondícia, dych, a podla toho robil kvalifikovanejšie rozhodnutia.

 


 

 
Publikované : 9. októbra 2022 11:53
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Podobne aj s daným hladom. Je to pre Vás automaticky znak, na základe ktorého sa môžete (samozrejme opatrne) riadiť.

Keď je človek takto hladný a potrebuje jesť automaticky vie, že eneetiu stráca na úrovne mitochondrie. Často to vysvetľujem členom ako žiarenie absolútne čierneho telesa. Na blogoch som sa k tomu ešte nedostal, no ak chcete, na Google si Informácie vyhľadajte.

 

Jednoducho si predstavte kus železa v ohni. Bežné je železo tmavé, no keď ho začnete ohrieva, zrazu začne byť červené, potom oranžové, žlté, až modré a biele. Je to preto, pretože vyššia TEPLOTA = strava fotónov s vyššou energiou. Modrá a UV majú najvyššiu energiu.

Presne preto je aj v našom mozgu zakódované spojenie Teploty a Farby. Tepla = modrá.

 

Čím vyššia teplota = menej elektrónov a strata kontroly nad protonmi. Toto určite poznáte aj z US, pretože to veľa funkčných a alternatívnych smerov rieši pod pojmom ZÁPAL (inflamácia).

Zápal = priveľa protónov = nižšie pH = strata väčšieho množstva energie = modrá farba.

Toto je dôvod, prečo majú napr majú . ľudia s chrípkou horúce celé a studené končatiny. Ich mozog zvyšuje teplotu (zápal = priveľa protónov) a naopak telo stráca energiu. Čím viac jej stráca, tým je viac v modrej a UV spektre. Keď naopak zdravý človek vylezie do studenej vody jeho telo bude v teple, hoci povrchová teplota klesne, pretože jeho mitochondrie tvoria veľa IČ svetla, skrz UCP. Toto je tej rozdiel.

 

U ľudí s anorexiou aj u vašich ťažkosti sa zrejme bavíme o probléme na úrovni kotvu a hypotalamu, ktorý stráca viac energie a vaše tkaniva nevedia prijatú energiu z jedla využívať.

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/postid/6230/

 

Cieľ je fixnúť, Cirkadiánny rytmus, leptin a Spánok, aby Vás mozog "lepšie hospodáril" s prijatými elektrónmi, protonmi a fotónmy, a následne sa upravia aj chute, respektíve potreba po jedle.

 

Ono cukor v krvi ma totiž veľmi veľa dôvodov a to, že takto prudko klesá nemusí byť až tak zapríčinené tým, že telo vyžaduje jesť. Je to skôr kvôli vode, ktorú stráca a vyžaduje ju nahradiť novou a kvalitnejšiou. 

 
Publikované : 9. októbra 2022 12:01
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @kremeskoyahoo-com

Na margo vasich blogov a clankov, su skvele, prehladne, do detajlu vypracovane...vela info som spoznavala este z US kde som roky zila, tam je v plnom prude rozbehnuta funkcna celostna medicina posledne desatrocia, tu mam pocit ze to len zacina, stale sa tu liecia len symptomy a nie zdroj...som absolutne frustrovana z nevedomosti novodobych trendov v nasom zdravotnictve. Takze velmi ocenujem ze som nasla vasu stranku, idem preluskavat dalej

S týmto súhlasím, hoci to nikomu nezazlievam ani nikdy v zlom nerozprávam o lekároch. Väčšina za to nemôže a sú žiaľ len "tlačení systémom". Aj preto som sa rozhodol informácie radšej dostať medzi ludi, pretože takto sa veci viacej a rýchlejšie zmenia podľa mňa, učením verejnosti ako snahou pretlačiť niečo do Sféry v odbornom obore, kde je to prakticky nemožné. Bežní lekár žiaľ nemá čas sa s pacientom ani pozhovárať poriadne, nie to ešte sa sám vzdelávať v iných smeroch.

 

Aj toto je dôvod, prečo strata fotoelektrického efektu (napr. obliekanie sa, okuliarmi, opaľovacie krémy,…) a strata groundingu (každý nosí topánky), nosenie mobilu vo vrecku blízko L1 až L6 aj orgánom ako pečeň, či pankreas, začína proces fyzickej degenerácie, ktorý dnes vidíme všade okolo.

 

Tiež je to pre mňa smutné aj z toho dôvodu, že to občas vidím aj pri návšteve v nemocniciach, kde chodí čoraz viac a viac ľudí, aj mladých ľudí s problémami s kosťami, chrbticou, migrénami,… pričom ich zvyčajne v čakárni vidieť s bluetooth slúchadlami v uchu, ktoré samé o sebe dokážu vyvolať dekalcifikáciu niektorých častí tela, tiež hľadia do nechránenej obrazovky mobilu pripojeného obojsmerne na novú 3 až 5G sieť,…

 

Zároveň však lekár s pacientom zvyčajne rieši iba kde a čo ho bolí, následne aké vyšetrenia mu spraví, aké mal spravené a aké lieky predpíše. Nikdy (alebo aspoň takmer nikdy) sa ho však nespýta ako sa stravuje, či má dostatok železa, medi a DHA v strave, či spáva aspoň 8 hodín, či má pred spaním kľud a tmu, či dbá na Cirkadiálny rytmus, či trávi čas aj vonku a v prírode, či nosí pri sebe a pri časti tela, s ktorou má problém zapnutý mobil, či sa pravidelne hýbe, či má dobre vzťahy, či je obkolesený pozitívnymi ľuďmi, či sleduje pred spaním TV,…

 

Otazky sú možno pre niekoho zvláštne, pre zavedenie do bežnej praxe takmer nezmyselné, no a práve to je ten dôvod, prečo vždy prízvukujem, že len JA (ako osoba a teda každý z nás ) musí prevziať kontrolu nad sebou. Žiaľ, nemyslím si, že niekedy príde politik alebo organizácia, či inštitúcia, ktorá ti zariadi krásny, šťastný a zdravý život za Teba.

 

 
Publikované : 9. októbra 2022 12:06
Daska and Ivana reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Keď býva takáto potreba po jedle a ešte aj vyšší a častý pokles cukru, musíte ísť na to jednoducho pomaly a stabilné so stravou s vyšším obsahom tukov, s miernym obsahom bielkovín a s miernym obsahom sacharidov. Rad by som napísal, že veľmi nízkym obsahom sacharidov, no nepoznáme sa, je to iba takto na fóre, takže nechám odpoveď tak ako je. 

 

Musíte použiť vhodnú diétu (na základe toho, ako vaše elektróny zvládajú elektróny, protóny a fotony) a slnečné svetlo, aby ste znovu zaviedli správny signál mozgu, aby mohol prepojiť všetky časti tela, vrátane pečene a korigovania glukoneogenéz, skrz PEPCK, čo u Vás viazne.. Takto sa veci zvyčajne vrátia do vášho hypotalamu. 

 

Táto vynútená zmena nervového vedenia hypotalamu sa jednoducho musí znova vykonať pomocou neuroplasticity. Svetlo, správna diéta a Spánok. Najlepším spôsobom, ako monitorovať zlepšenie, je buď hormonálny panel, hladina deutéria v tele, sledovanie svojich túžob, kvalita REM a hlbokého spánku. Práve toto "chcenie" tela je do veľkej miery aj funkcia NPY a dopamínu. Aj preto často hovorím, že niekedy stačí počúvať inštinkty, no tiež, že ak je človek na tom zle, a jeho telo a mozog nie je funkčný tak ako by mal, inštinkty a "chute" môžu klamať.  

 
Publikované : 9. októbra 2022 12:17
Zdieľať: