Štítna žľaza, strum...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Štítna žľaza, struma nodosa, hypertenzia, s-tyreoglobulín

4 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
27 Videní
 Maca
(@maca)
Príspevky: 1
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jarko, chcela by som ťa poprosiť o tvoj názor. Objavil sa mi hrvoľ na krku, bezbolestný, bola som u obvodnej doktorky, ktorá ma poslala k endokrinológovi. Endokrinológ mi spravil vyšetrenie krvi, podľa endokrinológa, všetky hodnoty boli v norme, okrem S-Tyreglobulínu, ten mal hodnotu 86,50 ng/ml. T3 voľný = 5,39 pmol/l, T4 voľný = 15,22 pmol/l, S-TSH = 1,30 mIU/l, aTG/Tyreoglobulín = 0,29 index, S-Vápnik = 2,49 mmol/. Struma vo veľkosti: 20x30x41, bez mikrokalcifikátov. Lekár mi nepredpísal žiadnu liečbu, záver: struma nodosa, hypertenzia, poslal ma na punkciu a jeho predpoklad znel, že je to nádor, ktorý bude treba operačne odstrániť. Chcela by som ťa poprosiť o tvoj názor na výsledky z krvi, čo by som mala zmeniť, aby sa mi struma zmenšila, zmizla, a zdravotný stav zlepšil, čo ovplyvňuje vyššiu hodnotu tyreglobulínu.

Ďakujem.

Maca  

 
Publikované : 22. februára 2023 22:00
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@maca ahoj Maca,

Píšeš, že sa ti objavil. Objavil kedy? Čo toku predchádzalo? Kde a ako žiješ? Menila si niečo posledné roky? Mala si nejaké príznaky/problémy predtym? Toto sú aspoň základné/minimálne otázky, ktoré si musíš zodpovedať aby sa dalo lepšie odpovedať.

Ak endokrinológ vraví, že výsledky sú v poriadku, no očividne tvoje telo nie je, tak, odpoveď vidíš hneď. Toto je presne ten prípad a zdravotný problém, o ktorom som hovoril v decembrovom webinari.

Ako prvé teda napíš, ako vyzeral tvoj vápnik v minulosti? Mala si ho meraný viackrát a tiež VITAMÍN D? Predpokladám, že vápnik v krvi mohol byť dlhodobo, roky, mierne zvýšený a tvoja štítna žľaza produkovala veľa kalcitoninu aby ho znížila, vďaka čomu postupne prešla až k tomuto, ak nemala dostatok uva svetla. Tento vápnik ss zrejme roky ukladal po tele a hlavne do buniek, kde neustále zhorsuje štruktúru vody, a tým pádom aj depolarizaciu, čo sa odzrkadľuje na vonok ako horšia svalová činnosť. Ak si teda mala v minulosti alebo teraz pridružené aj niečo so srdiečkom, lietsnjie tlaku, svalová atrofia, horšie svalové kontrakcie, kŕče,... môže to na to poukazovať. Toto je totiž zrejme jeden z dôvodov, prečo roky vznikal daný problém.

Ako druhé by som si určite pozrel aj kalcitonin, prokalcitonin, vitamín D, pripadne aj selén (ako úplne minimum, no samozrejme ak si môžeš zaplatiť aj ďalšie testy, bude to len plus).

 

 
Publikované : 23. februára 2023 11:48
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Publikoval: @maca

čo by som mala zmeniť, aby sa mi struma zmenšila, zmizla, a zdravotný stav zlepšil, čo ovplyvňuje vyššiu hodnotu tyreglobulínu.

Ďakujem.

Maca  

Jednoznačne poztrujes uva a naopak máš nadbytok modrého svetla. Toto je dôvod, prečo je u mnohých ľudí dnes štítna žľaza prestimulovana. UVA je potrebné ako soľ. Pre tebq obzvlášť a práve prechod - viditeľné svetlo a príchod UVA. toto poztrujes robiť chronicky jie koľko mesiacov 

 
Publikované : 23. februára 2023 11:51
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Toto fórum ti asi nepôjde rozkliknut, keďže nie si premium člen, no ak a raz rozhodneš, tam nájdeš presné vysvetlenie, a to aj na poslednú vetu vyššie:

https://jaroslavlachky.sk/forum/diskusia-tipy-a-skusenosti-clenov/degradacia-estrogenu-uv/

 
Publikované : 23. februára 2023 11:52
Zdieľať: