Vajíčka a žĺtok, bi...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Vajíčka a žĺtok, bielok

10 Príspevky
5 Užívatelia
5 Likes
65 Videní
(@martina)
Príspevky: 12
ČLENSTVO ZDARMA
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, chcem sa spýtať čo si myslíš o príprave vajíčok bez žĺtka, ako sa to občas odporúča. 

Povedzme 4, či 5 vajec ako jedlo a žĺtok iba z 2 alebo 3 vajec. Je to v poriadku? Alebo nerobiť vôbec vajcia takto, teda ak to nemá benefity? Vdaka 

 
Publikované : 12. septembra 2022 12:33
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Ahoj @martina a @jaroslavlachky. S dovolením mám k vajíčkům taky otázku, tak se připojím 🙏 jak je to se stravitelností/využitím živin že syrového bílku? Dělám si majonézu, kde dávám celé vejce. Není lepší udělat jen že zloutkulů a bílek zpracovat tepelně? Děkuju ☀️

 
Publikované : 12. septembra 2022 14:30
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
 

@martina Myslím, že tvoja odpoveď je v tomto obrázku. 

 

To, kde sa nachádza v normálnom celom vajíčku bielok a kde žĺtok verím vieš 👍 

 

 
Publikované : 12. septembra 2022 18:35
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
 

Žĺtok s vajíčka od sliepky chovanej poctivo vo voľnom výbehu = cca 115 až 120 ppm deutéria + veľa kvalitného vodíka + kvalitných mastných kyselín

 

Bielok z rovnakého vajíčka = cca 135 až 145 ppm deutéria + málo tuku + nejaké bielkoviny

 

Myslím, že je to skôr ďalší z ešte stále niekde zaužívaných fitness "dogiem", ktoré neboli nikdy ničím experimentálne potvrdené, iba založené na chybných domnienkach "zlého" cholesterolu a následne sa tisíckrát zopakovali, až sa stali verejne zaužívanou pravdou. 

Čiže určite by som žĺtok nevyhadzoval. 

 
Publikované : 12. septembra 2022 18:39
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
 
Publikoval: @jakub-kuba-cernyseznam-cz

Ahoj @martina a @jaroslavlachky. S dovolením mám k vajíčkům taky otázku, tak se připojím 🙏 jak je to se stravitelností/využitím živin že syrového bílku? Dělám si majonézu, kde dávám celé vejce. Není lepší udělat jen že zloutkulů a bílek zpracovat tepelně? Děkuju ☀️

Tvoja otázka ma prijmela na myšlienku, že sem môžem hodiť recept na majonézu. 🤔 Mám ho dlhšie uložený v NTB vo worde, že ho sem pridám, no nejako na to neprišlo. Osobne som už veľmi dávno nerobil, no snáď pomôže. Idem pozrieť a hodím ho medzi recepty

 
Publikované : 12. septembra 2022 18:41
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslavlachky tak já někdy udělám i videjko s tyčovým mixerem 🙂 ať máme i druhou verzi.. hotové za 15 vteřin. A teda Jaro prosím, ten bílek je lepší syrový nebo tepelně upravený 🙂

 
Publikované : 12. septembra 2022 20:15
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3905
Admin
 

@jakub-kuba-cernyseznam-cz Povedzme, že najväčšia hodnota je v žĺtku, takže kľudne surové v tomto prípade. 

+ nápad s videom super, teším sa 😉 

 
Publikované : 12. septembra 2022 20:18
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Jaro, mnozstvo deuteria je podstatna zalezitost pri tvorbe EZ. Mas nejaku tabulku potravin kde je napisany odhad deuteria na ppm? 🙂

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 18. septembra 2022 20:28
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @empigo-osobny-trener-kosice

Jaro, mnozstvo deuteria je podstatna zalezitost pri tvorbe EZ. Mas nejaku tabulku potravin kde je napisany odhad deuteria na ppm? 🙂

Nie len pri tvorbe EZ. Pri vssrkom v tvojom tele. 

A áno, jasne, že mám. Malú tabuľku, kde je zopár dôležitých potravín máš aj v knihe Kvantová Biológia. Kapitola deuterium, cca 120 strana. 😉

 
Publikované : 19. septembra 2022 10:46
Zdieľať: