Srdce a umelá chlop...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Srdce a umelá chlopňa

14 Príspevky
2 Užívatelia
2 Likes
77 Videní
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Jaro, ak uz vo veku okolo 40 rokov zlyhava praca chlopni srdca a je potrebna transplantacia, tak to je znak, ze bud tam bola nejaka vrodena dispozicia alebo ten clovek nieco fakt zle robil. Zle prostredie, stres...

 

Pre takeho cloveka je intenzivne cvicenie urcite tabu. Vysoko-objemove lahke kardio tiez.

 

Co je vhodne podla mojho nazoru?

 

Lahka ,kratka kardio praca typu chodza, turistika , plavanie v jazere- asi topka, bicykel a tiez aj joga na zahrade. Dvihanie tazkych vah urcite nie- skor cvicenie s vlastnou vahou a variabilna rezistencia.

 

  1. Co si o tom myslis ( cvicenie s umelou chlopnou resp. cvicenie pred operaciou ?
  2. Co si myslis umelych chlopniach? Ludom zvyknu implementovat z prasiat, ale mladym ludom titanove... Hmm

 

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 14. septembra 2022 6:01
Značky témy
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky 🧡 Srdcovo- cievne ochorenia  Bohuzial stale patria k c. 1 pre umrtia na SK.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 14. septembra 2022 19:43
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

@empigo-osobny-trener-kosice

V podstate treba podĺa mňa v prvom rade chápať vlastne význam krvného toku, pretože hoci srdce nie je „pumpa“, ako sa to bežne berie, medzi jeho kompetencie spadá „vytlačenie nejakého množstva krvi naplnenej paramagnetickým kyslíkom.

 

Srdce má zároveň  najviac mitochondrií v tele, spolu s mozgom a rovnako srdce obsahuje dôležité svalstvo, čo znamená, že je závislé od svalovej činnosti a od funkcie aktínu a myozínu dnu a tiež od kvality kolagénu.

 

V prvom rade prietok krvi.

Do srdca vchádzajú žily s deoxyhemoglobínom a vychádzajú z neho tepny s oxyhemoglobínom (z pľúc opačne), no a samotná krv, ktorá prúdi v artériach musí byť logicky v kontakte s okrajom cievy, keďže sa bavíme o trubici – artérií.

Toto je podobné ako v čreve, kde je výsteĺka čreva. Vo výsteľke je veľa mitochoondrií, podobne v artériach. Tiež je okraj z kolagénu, čo znamená, že by tam malo byť aj veľa elektrónov a povrch by mal byť hydrofilný. To jednoducho znamená, že pri okraji sa vytvorí EZ a následne z okraja sú vylúčené protóny, ktoré sa spájajú do hydroniových iónov, ktoré neustále prijímajú a vylučujú protóny. Toto sa deje uprostred trubice, keďže v priereze sa bavíme o kruhu. Takto sa v podstate vytvárajú obrovské protónové vodivé káble, cez ktoré sa protóny presúvajú, no a nezabúdaj, že protóny nie sú zlé, no musíme ich mať pod kontrolou. Kedykoľvek kontrolu strácame, klesá pH, strácame EZ a výsledok je zápal – problém. Toto je základ práce Geralda Pollacka.

 

 

No a 93% krvi je voda. To znamená, že naše artérie, ktoré prenášajú krv do tela a teda aj „uľahčujú“ prácu srdcu, ak je prietok hladký, sú celé hydrofilné a je v nich na kraji veľa EZ a naopak uprostred veľa neustále sa vypúšťajúcich protónov. Toto indukuje samovoľný tok krvi. Tiež je dobre známe, že všetko v krvi, vrátane krviniek, došťićiek, atď., je sulfátované, vďaka čomu má negatívny náboj a neustále sa tak od seba odpudzuje = cieva sa neupchá a flow je plynulý. To však nie je všetko. Teraz trochu biofyziky, ktorá bola popísaná z časti aj v KB #14.

Krv sa tiež víry a to ako v artériach, tak aj priamo pri prechode a vypudení zo srdca. Tu sa dostávame už od práce Pollacka ku práci FeynmanaSchaubergera (určite o tom budeš ešte čítať, takže neboj). Čo je dôležité, že Schauberg ešte v minulom storočí pozoroval vodu, rieky a víry a vypozoroval, že teplota aj energia v miestach, kde voda prechádza napr. okolo kameńov, alebo sa víry, je rozdielna. Voda, ktorá sa víry je chladnejšia. Pre nás to znamená, že je v nej viac EZ.

To znamená, že stĺpec krvi vypudzovanej zo špirálového srdca sa otáča okolo centrálnej osi, keď prechádza pozdĺž hlavných tepien, čím sa umožní maximálnemu obsahu vody vytvoriť EZ. Ako sa EZ tvorí a vyvíja protónové vodivé káble, ktoré sa vytvárajú v strede arterii, toto zvýši prietok krvi bez vynaloženia ďalšej mechanickej práce srdca a teda aj bez ďalšej energie.

 

PreČo sú však tieto zdanlivé detaily dôležité? Pretože ako sa v ďalších blogoch a webinári dozvieš, aj podĺa práce Schauberga vieme, že voda, ktorá sa víry a pohybuje nesie rozdielne množstvo energie. Nesie jej viac. Rovnako informácie. Takýmto spôsobom sa naša krvná plazma dokáže pohybovať ako kvyntizovaný systém, ktorý zároveň ide „na hrane“ 2. termodynamického zákona. To znamená, že aj naša krv je v podstate Maxwellov démon. Využíva totiž iba „obyČajné“ fyzikálne princípy na to, aby sa krv hýbala veľmi rýchlo a zároveň, aby udržiavala nízky tlak na steny artérií, keďže sú dostatočne hydrofilné a negatívne.

 

Ak je niečo z tohto systému narušené, náš pohyb krvi sa zhorší a 2. termodynamický zákon už ide proti nám. To znamená, že sme nútení využívať viac energie na pohon.

 

 

Teraz trochu k srdcu. Ak naša krv nevyžíva 2. term. Zákon, je viac závislá na ATP. Čo to znamená? Že svaly v srdci, a ich celková kolagénová štruktúra + voda, plus sťah a uvoľnenie, musia ísť na maximum a vyžadujú maximálnu donášku ATP.

 

Teraz trošku o vápniku a kontrakcii svalstva. Kde sa v bunke vápnik nachádza:

Koncentrácia vápenatých iónov (Ca2+) mimo eukaryotickej bunky je cca 1000 až 10 000-krát vyššia ako koncentrácia vo vnútri bunky, pričom cca 90 až 99% je naviazaného a iba zvyšok je ako voľný, ionizovaný vápnik.  

Podobne aj v rámci tela, kde je cca 90 až 99% vápnika uloženého v kosti a endoplasmatickom retikulu buniek a iba veľmi málo je ho voľného. Vápnik je totižto dôležitý poslíček pre bunku a signalizuje mnoho dráh. Preto musí byť veľmi úzko kontrolovaný a v bunke viazaný, ako hneď zistíš.

Keď si pozrieš číslo vyššie, ohľadom toho, že mimo bunky je cca 10 tisíc krát menej vápnika ako vo vnútri bunky, dôvod by ti mal dôjsť hneď. Súvisí s jeho vlastnosťami a „deštruktúrou“ vody.

Vnútro bunky je totižto plné hustej cytozolickej vody, ktorá je vo forme tekutého kryštálu. No a kedykoľvek ide vápnik dnu, táto voda mení štruktúru, čo z dlhodobého hľadiska nie je dobré.

Tiež si to môžeš spojiť so slovami vyššie o tom, že menšie prvky sú viac hydrofilné. Napríklad taký horčík. Horčík aj vápnik sú paramagnetické prvky, pričom horčík je hydrofilný a vápnik svojim spôsobom hydrofóbny.

To znamená, že keď vápnik prejde cez membránu bunky dnu, alebo do mitochondrie, voda okolo okamžite mení štruktúru, znižuje sa množstvo EZ a bunka tým pádom stráca horčík. Toto je jeden z dôvodov, prečo je dnes väčšina ľudí na horčík deficitná. Súvisí to s ich vnútornou intracelulárnou dehydratáciou. Horčík ako doplnok problém sám o sebe nevyrieši. Poďme však ďalej...

Ako teda vieš, vápnik vo vnútri nesmie byť vo veľkej miere a v zdravom stave bunky ani nie je. Najviac sa ho ukrýva uloženého a naviazaného na proteíny v endoplazmatickom retikule.

 

Endoplazmatické retikulum je mimochodom podobné vnútornej membráne mitochondrie, pretože je jeho membrána veľmi postáčaná a tam tiež veľa DHA a zhodou náhod, je toto miesto blízko jadru bunky, kde je naša jadrová DNA a tiež sa blízko nachádzajú mitochondrie. Nič z tohto elegantného usporiadania nie je náhoda, ale zámer prírody.

Pre teba je však dôležité to, že práve tu sa ukrýva väčšina bunkového vápnika. Odtiaľto si ho bunka berie a presúva cez svoju membránu, ak ho potrebuje a tiež sa odtiaľto uvoľňuje sám, ak má na to podmienky, čo môže, ale aj nemusí byť vhodné.

Teraz - aké mechanizmy sú zodpovedné za presun Vápnika cez membránu bunky dnu aj čo ich spúšťa? Ako môže reálne vyzerať uvoľnenie vápnika z proteínu („odzipsovanie“), napr. niekde v bunke v srdc?  

 

VGCC je skratka pre Voltage-Gated Calcium Channels, čo je v preklade niečo ako vápnikové brány závislé na voltoch (elektrickom napätí). O tomto bude nasledovný článok, takže len v skratke, lebo sa to týka problému, na ktorý sa pýtaš. Ako teda hneď z názvu vidíš, opäť sa dostávame k elektromagnetizmu a nie ku kalóriám. Tieto brány sa nachádzajú takmer vo všetkých eukaryotických bunkách, pretože prechod vápnika využívajú na svoju signalizáciu (zahubenie, rast, smrť,...).

VGCC v podstate slúžia ako senzor, ktorý vníma elektrický potenciál (elektro-statickú silu opačných nábojov) v blízkosti membrány, na základe čoho riadia presun vápnika.

 

Takto depolarizujú celý priestor. Laicky napísané: „Ak sa v bunke stane niečo, čo prudko zvýši jej elektrické napätie, VGCC sa spustia a presunú cez membránu vápnik, čím zmenia štruktúru vody dnu a znížia el. napätie späť.“

Dôvod prečo je vápnik až na toľko dôležitý je ten, že vápnik má podobne ako draslík dokonalú atómovú štruktúru aj veľkosť, vďaka čomu je jeden z najdôležitejších signalizačných prvkov v bunke a využíva ho každý eukaryot na planéte. Kedykoľvek sa teda zmení elektrické pole okolo, zmení sa aj elektrický potenciál bunky a vápnik na to reaguje. Vápnik následne bunka využije ako signál. Vápnik tiež signalizuje dôleźitému protéinu s názvom Kalmodulin, ktorý má nesmierne veľa úloh v tele.

 

VGCC má viacero druhov, ktoré sú tvorené v rôznych množstvách a rôznych častiach tela. Sú napr. v bielych krvinkách (v ktorých riadia imunitné reakcie), v srdci (riadia jeho kontrakciu), v neurónoch mozgu (prenášajú signál) alebo vo svaloch (kde riadia ich kontrakciu).

Všetky VGCC sú si v podstate dosť podobné a v srdci je L-typ, ktorý sa nachádza vo svaloch.

Ako teda vyzerá vápnik v srdci, kontrakcia svalstva a dekalcifikácia kostí?

Ako musí byť jasné, keďže vápnik drží proteín pohromade a vyvoláva deštruktúru vody, vápnik musí hrať úlohu aj vo svalstve. A je to tak.

 

Vnik vápnika do bunky je potrebná udalosť k tomu, aby sa aktín a myozín stiahli a sval vykonal kontrakciu.

 

Avšak nezabúdaj, že najdôležitejší sval v tele nie je Biceps, ale srdcový sval, pretože bez jeho dobrej funkcie, nebude srdce dobre pracovať a naše zdravie rýchlo upadne. No a keďže ako si videl, vápnik sa podieľa na kontrakcii a sťahu, sval sa následne musí aj roztvoriť. A na to vyžaduje dostatok elektrónov a kvalitnú hydratáciu.

Aj preto nie je jedno, koľko ATP má telo k dispozícií a ako efektívne máme mitochondrie. Nezabúdaj, že proteíny sú kvantované polovodiče, pričom ATP zapríčiní ich plné roztvorenie a odhalenie bočných reťazcov vode. Ak v bunke nie je dostatok ATP, alebo vody, proteín sa nedokáže plne roztvoriť a zredukovať, čo znamená, že nedokáže podávať dobrý výkon a musí byť nahradený novým.

 

Keď do toho zarátame nedostatok EZ a DHA v kapilárach, ktoré opúšťajú srdce, steny ciev strácajú svoj Redox, prestávajú byť dostatočne hydrofilné, vďaka čomu voda v krvi nevylučuje toľko hydróniových iónov, nevíri sa a pohyb krvi je pomalší a viac závislí na čisto mechanickom „pumpovaní“ srdca a menej na biofyzikálnych vlastnostiach vody.

 

Presne takto začínajú mnohé moderné problémy na čele s kardiovaskulárnymi ochoreniami. Tiež majú zvyčajne takýto ľudia problémy aj s cukrom v krvi, kosťami a v nejakom bode sa prejavia aj problémy s mozgom.

Svaly a kolagén v srdci musí byť totižto v takomto prípade nahradený a na to vyžaduje vápnik (toho máme v dnešnej dobe nadbytok vďaka uEMP), no tiež regeneračný jednosmerný elektrický prúd, o ktorom sa dozvieš viac už čoskoro.

Tento prúd pochádza z hlavy, z vody, šíri sa pod myelínom a je sám o sebe zodpovedný za sformovanie trojitej závitnice kolagénu, ak je okolo voda. Ak nie, kolagén sa nedokáže správne sformovať, telo nedokáže využívať jeho piezoelektrické vlastnosti a vápnik sa nedokáže usmerniť a hromadí sa viac tam, kde by nemal, ako napr. v artériách.

To znamená, že všetci ľudia, ktorý majú takéto problémy, majú zrejme veľmi zlý spánok a pradvepodobne, ak by si sa pozrel bližšie zistíš, že majú minimálny REM spánok, kedy prebieha aj autofágia, hneď po hlbokom spánku, kedy je zas vylúčený rastový hormón. Práve autofágia je totiž zodpovedná za to, źe svoje proteíny a kolagén neustále regenerujeme a následne dokážeme využívať ako prácu srdca, tak aj vlastnosti vody.

 

 

Presne preto majú dnes ľudia aj viac problémov s osteoporózou a rovnako ide ruka v ruke dehydratácia, nadmerné uvoľnenie vápnika a strata horčíka. Toto je tiež dôvod podľa mňa, prečo sa horčík dnes tak dobre predáva, hoci problém nikdy nevyrieši. V istých situáciách ho môže dokonca zhoršiť.

 

Tiež je samozrejme normálne a v dnešnej dobe viac rozšírené, že sa malé dieťa narodí už so slabším srdiečkom. Zvyčajne je to u matky, ktorá má nejaký problém aj s dopamínom a pravdepodobne pochádza z vajíčka matky, kde bola aj cukrovka. Práve preto často tieto problémy idú transgeneračne a ak má povedzme babka cukrovku, pričom je dcéra, teda niekoho matka, má taktiež problémy so srdcom, svalstvom, prípadne aj cukrovku, je veľký predpoklad, že vnučka sa narodí už s veľkým deficitom a heteroplazmiou a musí si dávať veľmi záležať na všetkom, ak chce problém zmeniť.

 
Publikované : 15. septembra 2022 12:24
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

Čiže áno, skutočne KV ochorenia patria medzi prvé priečky a pomaly sa to vymieňa za neurologické problémy, no rýchlejšie sa rozvíjajúce sú autoimunitné ťažkosti, depresie, či obezita. 

Všetky sú totiž závislé na regeneračnom el. jednosmernom prúde a práci mitochondrií. Srdce a mozog majú mitochondrií najviac, preto sa tieto problémy prejavovali neskôr (hoci dnes už o niečo skôr), no ďalšie problémy sú schopné prejaviť sa rýchlejšie. 

 
Publikované : 15. septembra 2022 12:26
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

Takže áno, aj tréning ak daná osoba chce, musí byť logicky prispôsobený. Ak srdcové svaly nepodávajú výkon, ako by mali, je pochopipteľné, že aj kostrové svaly majú nekvalitný kolagén a možno aj neprimerané množstvo vápnika častejšie, ako by mali. 

 

Všetky veci, ktoré zlepšia flow krvi sú vítané - Koenzým Q10, vitamín C,..., no predovšetkým využívanie spektra svetla, chodenie viac von, chôdza na boso, eliminácia technológií v blízkosti tela, zlepšenie spánku a cieľ je snívať, a pohyb samozrejme áno, prirodzený a všestranný. Už len pohyb sám o sebe stimuluje prácu ATP-SYNTÁZY a teda aj lepšie zbavovanie sa duetéria a postupné vynahradzovanie vody v bunke, vďaka čomu sa začne krebsov a moćový cyklus lepšie točiť. 

Napr. hemoglobín aj steny tepien majú rovnakú absorbciu svetla a vrchol absorpcie svetla aorty a hemoglobínu je cca 280 mm, 420 nm, 540 nm a 580 nm a má ostrú hranicu pri 600 nm. To znamená, že vnútro krvi - hemoglobín, absorbuje viditeľné svetlo a aj UV, ktoré počas dňa svieti odlišne vrámci sezóny.

 

Zároveň však vieme, že zasa zvyšok krvi, a teda VODA, absorbuje od 600 nm až po 3000 a teda vypĺňa celé spektrum svetla, na základe čoho tvorí EZ a indukuje flow krvi.

 

Vlnové dĺžky svetla sú kľúčom k tomu, aby sa stav krvi zlepšil a teda, aby sa uľahčilo aj srdcu a následne malo dostatok času využiť autofágiu a regenerovať svoje kolagénové vlákna jeden po druhom. 

 

 
Publikované : 15. septembra 2022 12:33
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 
Publikoval: @empigo-osobny-trener-kosice

 

  • Co si o tom myslis ( cvicenie s umelou chlopnou resp. cvicenie pred operaciou ?
  • Co si myslis umelych chlopniach? Ludom zvyknu implementovat z prasiat, ale mladym ludom titanove... Hmm

 

Cvičenie ako bežný a prirodzený pohyb je vždy prospešný, pokiaĺ človek môže.

2. No s tým titanom som si nie istý. Narážam na to, o čom som rozprával v poslednom webinári o autizme 🤔 

 
Publikované : 15. septembra 2022 12:35
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky Dakujem za odpovede. Preto sa srdce zvacsi a stupa krvny tlak. Inac toto ma zaujima, preco Mg v zime nie....No pockam si na rozuzlenie 😃💪.

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 15. septembra 2022 13:56
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 
Publikoval: @jaroslavlachky

2. No s tým titanom som si nie istý. Narážam na to, o čom som rozprával v poslednom webinári o autizme 🤔

No, neviem to posudit.... ale jedno je iste: niektore poruchy su nezvratne a neopravitelne. 

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 15. septembra 2022 14:01
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

 Dakujem este raz za tvoj cas a odpoved. Musim si to precitat viac krat, aby som vstrebal a nasiel asociacie.  

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 15. septembra 2022 14:02
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 
Publikoval: @jaroslavlachky

Presne takto začínajú mnohé moderné problémy na čele s kardiovaskulárnymi ochoreniami. Tiež majú zvyčajne takýto ľudia problémy aj s cukrom v krvi, kosťami a v nejakom bode sa prejavia aj problémy s mozgom.

Svaly a kolagén v srdci musí byť totižto v takomto prípade nahradený a na to vyžaduje vápnik (toho máme v dnešnej dobe nadbytok vďaka uEMP), no tiež regeneračný jednosmerný elektrický prúd, o ktorom sa dozvieš viac už čoskoro.

Malý update:

 

Beckerovu prácu som spomínal schválne od začiatku blogovania a každý, kto si dal tú námahu a číta články (ideálne má aj knihu Body Electric) má teraz obrovskú výhodu.

Becker si totiž pri svojej práci uvedomil niekoľko vecí:

  • že regeneračný jednosmerný el. prúd, ktorý vieme, že v nervoch je, nemôže byť ionický, ale polovodivý (pokus s tekutým zmrazeným dusíkom a hallovo napätie, plus pokus so slaným roztokom a rozrezaním tkaniva)
  • Tiež si uvedomil, že tento prúd smeruje z mozgu do periférií (Becker chybne predpokladal, že ide z mozgového kmeňa)
  • No a poslednú vec:

...že tento jednosmerný elektrický prúd dokonca nie len že stimuluje rast, ale rovnako na základe svojej polarizácie (smeru) udáva nervom a axónom, akým smerom majú rásť.

Toto je extrémne dôležitá vec, pretože to vysvetľuje presne ako praxuje náš mozog, neokortex, kosti, pokožka, ale aj celá naša regenerácia.

 

Tiež to vysvetľuje, prečo majú ľudia problémy so srdcom, ak zle spia a nie sú schopný svoje svalové fibrily v srdci nahradiť novými a srdce tak musí využívať menej "fyziku vody" a viac "mechanické pumpovanie"!

 

 

Kolagénové vlákna sú tvorené z dlhých vlákien, ktoré sa podobajú neuvareným špagetám, z prekurzorovej molekuly nazývanej tropokolagén. Táto zlúčenina, ktorá sa často používa v biologickom výskume, sa extrahuje z vytvoreného kolagénu, často z chvostov potkanov, a potom sa vytvára roztok. Mierna zmena pH roztoku potom vyzráža kolagénové vlákna. Avšak takto vytvorené vlákna sú obyčajná, plstnatá hmota, ktorá pripomína nejakú zmotanú guľu klbka nite, ktorá v žiadnom prípade nepripomína nič ako vrstvené paralelné vlákna kosti.

Keď však pri pokusoch roztokom previedli slabý jednosmerný prúd, vlákna sa samovoľne usporiadali v radoch kolmých na siločiary okolo zápornej elektródy. To znamená,

 

Teraz, ako si má každý z vás predstaviť kolagén. Kolagén sa tvorí ako reťazce (krátke kúsky nití), ktoré sa skrúcajú do trojitých závitníc (šnúr) okolo stredu. Toto sa nazýva tropokolagén. Tieto zostavy sú následne spojené do lán (fibril). No a fibrily sú potom usporiadané do jednotlivých vrstiev, ktoré tvoria časti tela.

„Vec“, ktorá je potrebná je jednosmerný prúd, ktorý smer tvorby kolagénu usmerní!

 

Keď si ešte raz prečítaš vetu o 2 odstavce vyššie, zistíš, že flow vody z mozgu do končatín skrz miechu určuje smer rastu nervov, ktoré regenerujú ďalšie tkanivá, ako aj naše črevo, pokožku, SRDCE a mnoho ďalšieho. To znamená, že tento prúd, jeho Sila, intenzita, smer, množstvo,... rozhoduje o tom, kam, ako, koľko nervov rastie, ako sa myelinujú a tiež ako a koľko regeneračného prúdu dostanú.

 

Presne preto dnes vieme, že aj správne aplikované červené a hlavne infračervené svetlo dokáže podporiť regeneráciu nervov a dokonca spomaliť degeneráciu v miestach, kde sa stráca myelín, vďaka lepšej expresii olygodentrocytov a rovnako vďaka lepšiemu rozpoleniu vody v interfasiálnej tekutine.

Nezabúdaj, že myelín je dôležitý na to, aby sa tento prúd dokázal cez axón dostať a to či už v mozgu, ale aj z miechy do končatín a opačne.

Myelinácia je v podstate obaľovanie axónov (dlhých „káblov), ktoré idú s neurónov, vďaka čomu je axón chránený voči prostrediu (podobne ako kábel s bužírkou) a tiež vďaka tomu axón dokáže prenášať akčný potenciál aj jednosmerný prúd vo vode, pod myelínom.

 

Existuje niekoľko typov gliových buniek, ako napr. oligodendrocyty, Schwannove bunky, astrocyty, atď, pričom  základným typom gliových buniek v CNS sú astrocytyoligodendrocyty. V periférnom nervovom systéme (PNS) sú to zasa prednostne Schwannove bunky.

Oligodendrocyty poskytujú myelín v CNS, zatiaľ čo Schwannove bunky poskytujú myelínovú ochranu pre axóny v periférnom nervovom systéme (PNS).

 

 

Každý kto je pozorný, nový článok mu dá veľa „lepidla“ na zalepenie mnohých „kúskov puzzle“ z predošlých článkov a webinárov do väčšieho „OBRAZU“! A to aj čo sa srdca týka.

 

Nie je náhoda, že väčšina infarktov nastáva nad ránom a v zime. Čo je vtedy iné? Nad ránom sa predsa prirodzene zvyšuje krvný tlak a sila magnetického poľa, aké dostáva epifýza z horného krčného nervu, ktorý smeruje rovno zo srdca a tok mozgomiešneho moku sa mení. V zime je zasa menej slnka, viac TMA a Zima, ktorú ľudia nežavívajú. 

Čo tieto dva body vyššie spája? Disfunkčný cirkadiánny rytmus a epifýza = neschopnosť regenerovať tkanivá tela aj srdca a zlý pohyb vody v krvnej kapiláre!

 

 

https://consumer.healthday.com/cardiovascular-health-information-20/heart-stroke-related-stroke-353/strokes-more-likely-in-early-morning-517309.html

 
Publikované : 15. októbra 2022 16:07
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

https://uticaparkclinic.com/winter-weather-and-stroke-risk

 
Publikované : 15. októbra 2022 16:08
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

Viac v článku:

https://jaroslavlachky.sk/kb-20-cns-nervy-neurony-a-ich-regeneracny-elektricky-prud/

 

 
Publikované : 15. októbra 2022 16:15
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky 

 

Spoznat svoju biologiu je podstatna vec.

Fyzika bola skor nez zivot a to si treba uvedomit. 

Nie sme stavani na velmi casty pohyb bez vysokej dane.

Bez patricnej regeneracie sa dan plati z najvacsej pokladnice ( mozog a srdce ).

Preto chapem preco si znizil naroky na frekvenciu cvicenia. Pre teba to bola nutnost skrz autofagiu....

Ked to zoberiem z pohladu zdravia, tak je  inervacne, fascialne a multikomplexne cvicenie topka. Ak je clovek zdravy, tak to cvicenie je demonicke-Maxwel. demonicke 😉. Alebo sa aspon k tomu stavu na hrane 2 termidyn. zakona dostat a udrzat to tam zamknute. Ako to udrzat zamknute? O tom je cela tvoja praca. Jaro, za mna si TOP bloger!

 

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 18. októbra 2022 9:44
mato reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 
Publikoval: @empigo-osobny-trener-kosice

Spoznat svoju biologiu je podstatna vec.

Fyzika bola skor nez zivot a to si treba uvedomit. 

Vidím, že sa stávaš veľmi inteligentným a inštinktívnym Miro a neskutočne ma to teší 👍

 
Publikované : 20. októbra 2022 12:16
Zdieľať: