Deti, Slnko a Bioha...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Deti, Slnko a Biohacking

18 Príspevky
4 Užívatelia
9 Likes
198 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Biohacking s deťmi  

Ako je to s detičkami, ich vystavovaním sa slnku, prípadne predchádzaním mnohých problémov, ktoré dnes mladí ľudia majú?  

Môžu v tom hrať úlohu aj "nenápadné" veci ako opaľovacie krémy a hlavne slnečné okuliare?

 

Pridávam sem záznam zo včerajšieho rozhovoru s Erikou, mamičkou dvoch malých, krásnych detí, s ktorou sme sa venovali práve tejto téme. 

Ako svoje detičky učiť a pripraviť na slnko? Ako ich vystavovať alebo aj chrániť pred silným UV? Prečo je dôležitá plodová voda a akú úlohu zohráva matkine bruško ešte počas tehotenstva v príprave solárneho mozoľu jej dieťatka?

Koho téma zaujíma, vypočujte si, rozhovor bol dlhší, ale stojí za to 👍  

 
Publikované : 28. marca 2022 14:56
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

            

 
Publikované : 28. marca 2022 14:57
Kamil and Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Ako využívať appku dMinder / krátky video návod je tu: 

Koho zaujíma iba návod na appku dMinder, preskočte rovno na 6 minútu 👍  

 

 

 
Publikované : 28. marca 2022 16:13
Ivana reacted
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky veľmi pekný rozhovor. Vďaka aj za takéto zdieľanie. To prirovnanie s tými okuliarmi sa mi veľmi páčilo, aj keď si ho nedokončil. Je ozaj škoda, že často to ľudia robia už len zo zvyku a potom deti opakujú takéto maličkosti, ktoré ani nevieme ze môžu mať takýto veľký dopad do života     

 
Publikované : 29. marca 2022 11:15
Kuba Černý reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

@ivana Vďaka za spätnú väzbu. 

Áno, tie okuliare sú naozaj veľká maličkosť, hoci sme spoločnosťou naučený, že je to niečo ako "cool", keď ich máme a detičky tieto vzorce preberajú od rodičov už od mala. Sám som toho svedkom a bavili sme sa o tom pred vysielaním so zopár ľuďmi akurát, že to presne takto robili (pokým nevedeli), detičkám ešte trojročným dávali okuliare, pretože ich aj ocko a mamina mali, tak aj im ich dali. 

Schválne som iba laický základ povedal a prirovnanie s ovládačom, no je toho s okuliarmi omnoho viac, už len s polarizáciou svetla dopadajúceho do oka,... 😎 🙃  

 
Publikované : 29. marca 2022 16:27
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Veľa ľudí sa často pýta, či má zmysel byť vonku, keď je škaredo alebo zamračené, či aj vtedy máme nejaký stimul pre cirkadiánny rytmus, atď., a odpoveď je áno. 

Tu sú pekné fotky z merania, ktoré som dnes robil, aby to každý aj reálne videl. 

 

 

 

 

 

 

 
Publikované : 3. apríla 2022 10:14
Kuba Černý reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Pridávam pekné video pokračovanie aj k tejto téme.

Momentálne máme ročne obdobie, ktoré môže každý využiť vo svoj prospech ak vie ako. Respektíve ak vie, ako si aspoň nerobiť napriek (opaľovacie krémy, zakrývaniepokozks, atď.).

 

Po novom článku o rozpoleni vody verím každému čitateľovi lepšie dôjdu súvislosti. 👍

 

 
Publikované : 19. mája 2022 7:06
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

 

 

 
Publikované : 19. mája 2022 7:07
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Melasma, stmavnutie miest na pokožke, tmavé fľaky, ktoré sa vyskytujú najmä u žien, a obzvlášť v období okolo tehotenstva.

Dodnes sa predpokladá, že sa jedná o problém spôsobený najmä SLNKOM, teda UV svetom a mali by sme sa mu teda vyhýbať a obzvlášť mu nevystavovat dane tmavé miesta. Je to vsa pravda? Hneď pochopíš, prečo je to iba čiastočná pravda, pretože UV svetlo tu naozaj hrá úlohu, no nie to zo slnka. Ak sa pýtaš, odkiaľ prichádza UV, ak nie zo slnka, hneď sa to dozvieš.

 

Melasma je za mňa osobne opačný prípad ako pehy a je spôsobená nadmernou tvorbou voľných radikálov vo vrchnej časti kože, veľkou stratou UV svetla z týchto buniek a prílišnou stimuláciou MELANOCYTOV.

 

Pre chápanie ďalších súvislosti by mal mať kazd prečítané aspoň články  o solárnom mozole opaľovacích krémoch + nový KB #4 o rozpoleni vody a molekulárnom vodíku pretože na ne budem nadväzovať. Pozri si hlavne tú časť, ako sa solárny mozoľ tvorí za pomoci keratynocytov, pretože toto sú práve tie BUNKY, ktoré UV strácajú, čím stimulujú stmavnutie melanozómu a spôsobia melasmu.

 

 

 

Schválne som pridal obrázky, aby každý videl, ako hlboko do tela farby svetla prenikajú.

Napríklad taká červenámodrá, či UV. Z článku o opaľovacích krémoch vieš, že MELANOCYTY (bunky, ktoré tvoria náš tmavý pigment melanín), sa stimulujú práve vďaka MODRÉMU UV svetlu. Všimni si, že obe preniknú cez prvú časť pokožky, kde sa melanocyt nachádza. Obe však majú iný účinok a ak vynecháš jednu, môže nastať problém.

Podobne ako JING a JANG alebo DEŇ a NOC. Jedno bez druhého nemôže fungovať. 

 

Predpokladám, že ti niečo práve došlo a toto „niečo“ si potrebujú časom uvedomiť, alebo nad tým aspoň začať premýšľať, aj DERMATOLÓGOVIA, ktorí ľuďom odporúčajú chrániť sa pred slnkom, nosiť opaľovacie krémy a nevarujú ich pred tým, že sedenie doma pred TV spôsobí rakovinu kože skôr ako slnko. Veď koniec koncov, posledné roky sme toho podľa štatistiky svedkami. Ak neveríš, pozri si tento onkologický záznam o tom, ako umelé svetlo večer spôsobí rozšírenie rakoviny prsníka až do kostí.

 

Určite si pamätáš to starších článkov o protrinoxh minokyselinu TYROZÍN. Pamätáš? Je to aromatická aminokyselina, ktorá zachytáva UV a nachádza sa v malom množstve aj v pokožke.

Pri pehách pracuje trochu inak a pri melasme zasa inak. Chceš vedieť prečo? Pretože sa v koži tiež nachádza enzým TYROZÍNKINÁZA, ktorý túto aminokyselinu OXIDUJE (odoberá z nej elektróny) a tvorí s jej pomocou PIGMENT MELANÍN, ak má na to dôvod. Ten, čo spôsobí danú tmavú vyrážku. Teraz však príde pointa, respektíve, tak si radšej sadni.

 

Za prvé, to oxidu je je dôležité. Poukazuje ti to na to, že tyrozynkynaza odoberá elektróny z tyrozinu, z ktorého sa môže potom štát melanin, ktorý našu pokožku ztmavne a znemožní hej prepustiť toľko UV svetla. Toto je dôležité napríklad v silných solárnych podmienkach ako je to z nás v lete alebo pri rovníku. Avšak spomeň si na rozpolenie vody. Ak sme zároveň na slnku, tyrozynkynaza síce odoberie elektróny, no slnečné svetlo zároveň čo vode v krvi tieto elektróny získa nazad. To znamená, že slnko tu musí hrať aj druhú úlohu, však? Ako je to tak

 

Melanocyty sú bunky, ktoré tvoria melanozóm aj melanín (pigment), a sú stimulované najmä MODRÝM UV žiarením. Každý haplotyp má však inak uspôsobené tieto mechanizmy a má aj iné rozloženie buniek v pokožke, vrátane tyrozínu.

Vieš, čo je zodpovedné za to, aby sa nevytvorilo v pokožke priveľa MELANÍNU a nevznikla HYPERPIGMENTÁCIA, čiže MELASMA? Neuveríš, ale SLNKO a konkrétne jedna oktáva z troch, ktoré na zem vysiela, infračervená. Dochádza?

 

Slnko je prirodzený inhibítor tyrozínkinázy, čím bráni nadmernej oxidácii tyrozínu a vzniku priveľa melanínu. Ak by tento mechanizmus v našej koži neexistoval, bledí ľudia, ako je aj väčšina Slovákov, by v letnom období okamžite a priveľa stmavla, UV by takmer nenačerpali (pretože melanín zároveň aj chráni kožu pred UV) a nevytvorili by žiadny vitamín D3.

 

Opäť vidíš, že príroda nehrá na náhodu... 

 

Teraz by si mala lepšie chápať, prečo som v solárnom mozole písal tak veľa o infračervenom svetle. Je naozaj potrebné. Vyššie si videla obrázok, ako vyzerá slnečné spektrum. Až 42% zo svetla na zemi tvorí infračervené tipu A. Toto svetlo bez UV máme vždy ráno a večer. Toto je kľúč. Práve k tomuto ti bude taktiež prospešný malý kalendárik, ktorý bude k druhej knižke.

 

 

Prečo môžu mať ženy s melasmou problémy aj s baktériami a infekciami? A prečo majú ženy celkovo vždy viac takýchto problémov ako muži? A ako to súvisí s tým, čo hovorím vo videu vyššie? 

Ak si čítal môj starší článok MITOCHONDRIA a DÝCHACÍ REŤAZEC tak vieš hrubý základ, ako to tam prebieha. 

Pointa je, že do mitochondrie vstúpi VODÍK, ktorý uvoľní elektróny, ktoré prúdia cez jednotlivé komplexy. Na konci ich čaká KYSLÍK, ktorý ich vezme k sebe a vznikne VODA. Teraz si spomeň na článok o endosymbióze, z ktorého si máš pamätať pointu, že MITOCHONDRIA je pôvodom BAKTÉRIA (prokaryot), rovnako ako iné baktérie, ktoré ľudia na sebe majú (pokožka, tráviaci trakt, pohlavné orgány, atď).

 

Niektoré baktérie sú pre nás prospešné, pretože nám zabezpečujú istú FLÓRU, no iné nie. Ak sa rozmnožia, môžu vyvolať rôzne infekcie, zápaly a problém ešte zhoršiť.

Baktérie sa vyznačujú v tom, že nevyužívajú iba KYSLÍK. Pred kambrickou explóziou, pred tým ako sa inovovala mitochondria, bolo kyslíku málo a baktérie dýchali iné plyny. Podobné baktérie máme v sebe aj dnes a tiež dokážu využívať iné plyny, miesto kyslíka. Prečo ti to však píšem?

 

Určite si niekedy bol celý deň na kúpalisku a na slniečku však? Ak áno, mohol si si všimnúť, že ti vtedy vystúpili žily von a pokožka sa aj začervená, pretože sa do nej zvýši prívod krvi o cca 40 až 60%. V našej krvi sa plaví mnoho vecí, ako napríklad červené krvinky, hemoglobín a rôzne fenoly.

 

Fenoly sú látky, ktoré zachytávajú UV svetlo. Tieto látky v sebe hromadia aj mnohé rastlinky s tenkou šupkou (čučoriedky, maliny, černice, hrozno) a práve vďaka nim zvládnu silné UV. Tiež je to v prospech živočícha, ktorý ich zje, pretože tieto „ochrany“ a „pomocníkov“ v jednom, dostane do tela. Vidíš, ako to do seba zapadá? My aj rastlinky máme všetky potrebné ochranné mechanizmy proti UV v sebe.

 

Ďalšia podstatná vec, ktorá sa plaví v krvi je KYSLÍK, ktorý sa takto dostane aj do mitochondrií v pokožke, v melanocytoch, či v keratynocytoch. Vďaka kyslíku môžu naplno využívať dýchací reťazec. Vieš však, čo ten kyslík z krvi uvoľní? UV svetlo.

 

 

V mojej prvej knihe som to ukazoval (v druhej to bude ukázané do detailu), no tiež to spomínam ja vo videu vyššie a tebe stačí vedieť, že UV svetlo dokáže v našej krvi (konkrétne v ŽILÁCH) uvoľniť KYSLÍK, podobne ako ho uvoľní v atmosfére z ozónu.

Vieš čo je zle u človeka, ktorý má melasmu alebo takéto fľaky? Tým, že je v danom mieste priveľa melanínu, UV svetlo do pokožky neprenikne a nebude okysličená. To znamená, že mitochondrie nemajú dostatok kyslíku a začnú sa tam množiť iné baktérie. Aj preto je UV svetlo skvelý STERILIZÁTOR.

 

Ďalšia vec, ktorá sa vo veľkom nachádza v červených krvinkách je enzým KATALÁZA. Kataláza s nachádza takmer vo všetkom živom, ktoré využíva kyslík. V rastlinkách, zvieratkách, ovocí, zelenine,… Keď je naša pokožka vystavená diurnálne slnku a prívod krvi do nej sa zvýši, ako povedzme na tom kúpalisku, do pokožky sa dostane veľa katalázy. Vieš prečo tam je? Pretože rozkladá PEROXID VODÍKA (H2O2) na VODU (H2O) a KYSLÍK (O)

 

Peroxid vodíka je voľný radikál, ktorý sa tvorí normálne v mitochondrii a jeho tvorba sa zvýši pri vystavení pokožky UV svetlu. Kataláza je nesmierne výkonná a za jedinú sekundu dokáže rozložiť  5 miliónov molekúl peroxidu vodíka! O peroxide ste tiež čítali v článkoch o Športovoch a glykogéne. 

 

 

 

 

 

 
Publikované : 19. mája 2022 8:12
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Práve kvôli tomuto sa podľa mňa melasma zvyčajne vyskytuje u žien a obzvlášť na tvári. Ženy zvyčajne nosia makeup, ktorý má v sebe aj UV ochranu, podobne ako opaľovacie krémy. Ženy sa tiež zvyčajne zdržujú v interiéri, pred obrazovkami a pod umelým modrým svetlom, ktoré neobsahuje IČ ani UV, čo ich problém ešte zhoršuje. Aj preto je pre ženy ďalším pekným testom hladina železa ferritinu v krvi (viď bežný ženský problém dnes, akým je anémia). U mužov je tento problém menší, pretože nenosia makeup. Teraz napíšem niečo, čo ťa pravdepodobne šokuje, no zároveň ti to vysvetlí vetu z úvodu a tiež problém s KOMÁRMI, ktorý som opisoval na Instagrame. (Ak niekto nečítal, odporúčam pozrieť. Iba klikni na môj profil a je to uložené ako hneď prvá „story“ s názvom KOMÁR a UV).

 

Naše telo, ale aj každá živá bunka na planéte, vylučuje isté množstvo UV svetla. My UV nevidíme, no komáre áno a preto vedia koho uštipnúť. Prečo to však miešam s melasmou? V úvode otázky som napísal, že podľa mňa tento problém súvisí naozaj s nadmerným UV svetlom, no nie tým zo slnka. Mal som na mysli ENDOGÉNNE UV, pretože tieto ženy ho strácajú viac. Ako je to možné?

 

Mechanizmov ako sa to deje je viac, na teraz to nie je dôležité, no ten, ktorý ti teraz prezradím je PEROXID VODÍKA. Je to veľmi škodlivý voľný radikál, ktorý musí byť rýchlo odstránený. Za normálnych podmienok sa väčšia časť odstráni vďaka KATALÁZE, čím vznikne VODA a KYSLÍK a zvyšok spôsobí oxidáciu membrán BUNIEK v pokožke, z ktorých unikne UV svetloTento únik je však malý a zachytávajú ho napríklad FENOLY, hemoglobín, voda, … a niečo samozrejme vždy unikne von.

 

Ak však KATALÁZA v mieste na pokožke chýba, pretože je dané miesto málo okysličené, pretože má po dlhú dobu nedostatok infračerveného a UV svetla zo slnka, peroxid vodíka sa hromadí a spôsobuje veľkú oxidáciu membrán, ale aj ÚNIK UV SVETLA z keratynocytov. Keďže melanocyty v pokožke sú už stimulované modrým svetlom (toho majú ľudia až až), dané unikajúce ENDOGÉNNE UV svetlo je to, čo spôsobí stmavnutie melanozómu a tým aj MELASMU. Rozumieš? 

 

 

 
Publikované : 19. mája 2022 8:15
Kamil and Kuba Černý reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Citujem zo zaujímavej štúdie:

"Physiological responses go beyond production of vitamin D. When the skin is stimulated with UVA radiation, nitric oxide is released, stimulating vasodilation and lowering of blood pressure. During active exposure to UVA, diastolic blood pressure in one study fell by roughly 5 mmHg and remained lower for 30 minutes after exposure. A reduction of diastolic blood pressure by 5 mmHg decreases risk for stroke by 34% and coronary heart disease by 21%"

Preklad:

" Fyziologické reakcie presahujú produkciu vitamínu D. Keď je koža stimulovaná UVA žiarením, uvoľňuje sa oxid dusnatý, čo stimuluje vazodilatáciu a znižuje krvný tlak. Počas aktívnej expozície UVA diastolický krvný tlak v jednej štúdii klesol približne o 5 mmHg a zostal nižší 30 minút po expozícii. Zníženie diastolického krvného tlaku o 5 mmHg znižuje riziko mŕtvice o 34 % a ischemickej choroby srdca o 21 %"

 

Zaujímavé to závery a tiež je zaujímavé, že oxid dusnaty je jedným z najviac používaných medikacii dnes, pretože má čoraz viac ľudí vyšší tlak. Druhý najčastejší liek sú kalciové blokátory, ktoré zabraňujú prílišnému uvoľňovaniu Vápnika. Kto vie prečo 🤔

 

 

https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/07315724.2015.1039866

 
Publikované : 25. júla 2022 7:44
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Život totižto potrebuje UV svetlo. A nie len to. 

UV svetlo môže byť aj kľúčom k naštartovaniu života vo vesmíre pred miliardami rokmi ⤵️

https://www.discovermagazine.com/the-sciences/uv-light-could-be-key-to-kick-starting-life-in-the-cosmos

 
Publikované : 25. júla 2022 7:49
Táňa
(@tania)
Príspevky: 73
PLATINOVÝ ČLEN
 

Aha Jaro čo som dnes nasla. Zdieľam to sem aj pre ostatných. Je smutné ze ešte aj detská lekárka radi malým deťom nosiť slnečné okuliare, ale tak vieme prečo asi.

https://najmama.aktuality.sk/clanok/4hjIb6J/slnecne-okuliare-detom-do-6-mesiacov-nie-ale-neskor-je-lepsie-okuliare-nosit-ako-ponechat-ocka-bez-akejkolvek-ochrany-radi-detska-lekarka/

 
Publikované : 25. júla 2022 11:05
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@tania

 

Žiaľ, je to dnes bežné a zároveň je to ukážkou vlastnej ignorácie faktov, pretože to, že slnko nespôsobuje problémy, o ktorých počúvame, je viac ako do očí bijúce a to či už laicky (zdravý rozum), ako aj skrz štúdie z posledných rokov (viď. napr. Tu).

 

Dunningov Krugerov efekt je veľmi silný

 

Musíme si len uvedomiť, že modernu paradigmu alias dogmu ľahko nezmeníme, no môžeme s ňou "bojovat" vlastným príkladom.

 

Ľudia totižto viac ako za pravdu, aj keď ju majú pred očami (čo je aj prípad slnka a jeho benefitov na zdravie), bojujú za svoje presvedčenie a vieru.

 

A čím viac je táto viera podporená rokmi vlastného štúdia, titulmi a certifikátmi, tým je menšia šanca, že si človek prizná, že to čo sa za tie roky naučil je možno chybné, hoci je vďaka danemku štúdiu označený za "odborníka" a mal by začať odznova.

 

Nie každý je ochotný zahodiť svoje presvedčenie, či minulosť, rovnako ako nie je Každý ochotný najskôr Riskovať ak stojí čelom výzve, ktorá mu však môže priniesť trvalé Zdravie, či Šťastie, a radšej sa uspokojí s tým, čo je pre neho "komfortné", bezpečné a nenúti ho to nejakým spôsobom ísť proti svojej viere, či zaužívaným známym kolajom a snažiť sa o niečo Viac.

 

Príroda však pracuje opačným spôsobom. Práve o tomto je a aj bola vždy Kvantová Evolúcia. Vždy keď mala príroda k dispozícii dostatočnú Pravdepodobnosť, formou superpozicie elementarych častíc na to, aby život vylepšila, spravila to. Rovnako sa inovoval aj náš druh, v Afrike, blízko rovníka, kde sme vďaka UV svetlu a chladu budovali nás predný čelný lalok, neokortex aj dopamin, ktoré nás spravili tým čím sme - modernými ľuďmi, alias Homosapiens 

 

Naopak bez dostatku slnečného svetla, obzvlášť v detstve, bude náš dopamin príliš nízky, čoho následkom bude horší vývoj mozgu mentálnych funkcií už od detstva (myslíte na depresie) a tiež budú ohrozené svalové vlákna. Dôvod prečo je dopamin.

 

Dopamín kontroluje rast a rozvoj našich svalových vlákien a to nie je len v oku a koatrovom svalstvo, ale aj v srdci.

 

Práve preto pochádzajú najlepší bežci na planéte z miest ako Keňa, vid napr. Usain Bolt.

 

Naopak moderní ľudia, ktorí žijú ďalej od rovníka, ako je to napr. v Česku a Slovensku, ktorí sa pred slnkom ešte posledné generácie stránia, natieraju sa opaľovacimi kremami, nosia slnečné okuliare, ktoré bránia prieniku UV na sietnicu a pigmentovy epitel oka, a k tomu využívajú umelé obrazovky a EMP, svoj dopamin degraduju ešte viac a s ním aj svoje svalstvo, zrak, inštinkty a mentálne fungovanie.

 

Modré svetlo a umelé EMP tiež spôsobujú znížené napätia kyslíka v buňkách, čím zhoršia ETC, ale aj Apoptozu. Naopak celospektrálne svetlo zo slnka, ktoré obsahuje aj UV je to, čo zvyšuje napätie kyslíka v krvi, ktoré sa tak môže dodať vo veľkom do mitochondrií na pohon ETC, ale aj tiež môže spolu s vitamínom D a oxidom dusnatym inhibovat ECT z cytochrómu 1/2 na 4, čím sa zvýši apoptóza.

Takto sa detičky, s vyššou heteroplazmiou a nemyelinovaným mozgom, ktorú zdedia od rodičov žijúcich v umelom prostredí, zbavia v detstve aspoň nejakých zlých "motorov" (mitochondrii)...

 

 

Naopak veľa umelého modrého svetla, napr. modré svetlo z mobilu od narodenia, či z TV je to, čo ich mitochondrie dehydratuje a zničí ešte viac!

 

https://www.psychologytoday.com/us/blog/mental-wealth/201508/screentime-is-making-kids-moody-crazy-and-lazy

 

 
Publikované : 25. júla 2022 12:13
Rudo and Táňa reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Nový webinár aj k tejto téme je v knižnici. Množstvo a tip vody, vo vnútri bunky a mitochondrií vo vajíčku ženy/matky má obrovský vplyv na to, Ako a koľko sa jadrová DNA vyvíjajúceho človeka roztvorí/alebo neroztvorí, ako ďaleko budú mitochondrie od jadra a ďalších častí v bunke, čo následne ovplyvní aj schopnosť transformácie energie v celom organizme - človeku/dieťatku. 

A nezabúdajte nikdy, že čím viac sme termodynamicky efektívnejšíe, tým menej sme nútení roztvárať epigenóm a tým dlhší a zdravší život bez chorôb nás čaká!

 

No a za celú našu energetiku zodpovedajú takmer výhradne Mitochondrie!

 

https://jaroslavlachky.sk/premium/webinare/webinare-2023/april-2023-voda-plavanie-a-transgeneracna-epigenetika/

 
Publikované : 1. apríla 2023 13:14
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Presne preto je nezmyslom hľadať odpovede na moderné choroby skúmaním DNA a vyvíjaním liekov, ktoré targetujú toto. Mimochodom, ľudská DNA má viac ako 23 tisíc génov. 

Mitochondriálna DNA má 37 génov. Nebolo by teda rozumnejšie skúmať 37 miesto 23 tisíc? Obzvlášť keď vieme, že za našu energetiku aj kontrolu DNA zodpovedajú Mitochondrie? Nech si každý odpovie sám...

 

Pozrite si posledné nastavené 4 minúty, potom webinár a týmto sa Vám otvárajú ďalšie obrovské nové Dvere do sveta Skutočnej Biológie a Vašej Výkonnosti aj Zdravia!

 
Publikované : 1. apríla 2023 13:17
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Erika pridala rozhovor z minulého roka aj na spotifa, takže pre tých, ktorí radšej počúvajú, tu je link:

Na inej vlne https://open.spotify.com/episode/0pUu1QWWsgGnonrl8FEzf7

 
Publikované : 18. júla 2023 12:06
Zdieľať: