Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

HOMA IR ako lacný test pre Redox

4 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
88 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Ako si zistiť svoju citlivosť na Inzulín a ako si lacno približne zmerať svoje delta psí (možno aj Redox)?? 

 

Presne o tomto je tzv. skóre HOMA (alebo aj HOMA IR, Homeostatický index inzulinové rezistence).

Mnohé štúdie aj vedci začali už dávnejšie miesto iba glukózy v krvi merať aj inzulín. Ukázalo sa totižto, že samotná glukóza neukáže takmer nič (hoci aj napriek tomu, dodnes bežne u lekárov merajú iba glukózu)

Avšak čo pre teba je pomerne dobrý (lepší) ukazovateľ je pomer glukózy nalačno k inzulínu nalačno. ⠀

Toto sa nazýva skóre HOMA IR   

 

Homeostatický index inzulinovej rezistence HOMA sa počíta takto:

HOMA IR = inzulín nalačno (µIU/ml) x glykémia nalačno (mmol/l) / 22,5

 

Vo všeobecnosti sa zistilo, že optimálna citlivosť na inzulín je, ak má človek HOMA-IR menšie ako 1. Úrovne nad 1,9 už signalizujú skorú inzulínovú rezistenciou a viac už sú zvyčajne spojené s cukrovkou a metabolickým syndrómom.

 

Na ukážku pripájam môj výsledok HOMA-IR, aby si to videl v praxi. Výsledok je zo Septembra 2021. Môj inzulín bol 1,74 mIU/L glukóza 4,3 mmol/L. Samozrejme oba nalačno.

 

1,74 x 4,3 / 22,5 = 0,33.

HOMA IR = 0,33

 

Dôvod prečo potrebuješ takéto lacné meranie POZNAŤ a sledovať si je, že si naozaj potrebuješ uvedomiť tri veci

1. Za prvé, strava nie je tá najdôležitejšia. Preto ani samotná glukóza v krvi nie je smerodajný údaj ⠀


2. Rovnako ako nie je cukrovka problém stravy, ani nikdy nebola.⠀

Cukrovka je problém Redoxu.

3. No a po tretie, Ľudia sa ma často pýtajú, ako môže človek vedieť, ako je na tom jeho redox, apod.? Dá sa to nejako zmerať aj v praxi?⠀

Neuveríš, ale áno, dá. A práve HOMA IR je jedným z lacných trestov pre teba 👍⠀


Tvoje HOMA IR skóre je v podstate meranie úrovne delta psí, aké máš v mitochondriách. ⠀


Ak totižto glukóza v krvi stúpa, musí stúpnuť aj inzulín. A ako už vieš, zvýšený inzulín nájdeš iba tam, kde je vyššie delta psí. Toto je v lete kedy bude viac UV svetla a teda aj vyšší redox. Preto sa vtedy HOMA-IR príliš nezmení hoci inzulín aj glukóza stúpnu. Podľa ich výšky a pomeru teda dokážeš zistiť výšku Redoxu na úrovni mitochondrie.

Ak však stúpne glukóza priveľa, no citlivosť na inzulín človek stratil, jeho HOMA ostane zvýšené. Toto sa pri dostatočnom redoxe stať nemôže. To znamená, že som ti práve ukázal, ako dokážeš tieto Kvantové udalosti na úrovni mitochondrie merať a diagnostikovať v praxi.

Ak teda môj blog číta nejaký lekár, či iný odborník, budem rád ak to začnete využívať v praxi.

Veľa ľudí mi totižto v minulosti povedalo, keď som sa snažil o tomto „kvantovom“ svete trochu rozprávať, že tieto informácie nie sú aplikovateľné pre bežných ľudí a už vôbec nie v praxi. Verím, že som ťa práve vyviedol z omylu. Sú.

 

 

Aj kvôli tomuto dnes veľa ľudí v lowcarb a keto svete vie, že na to, aby sme tvorili ketóny (ketogenéza), musíme mať v krvi nižší inzulín. Inzulín teda musí klesnúť, aby sa ketóny tvorili. Nikdy tu však nešlo o inzulín, ale o REDOX.

Inzulín už len odzrkadľuje delta psí v mitochondrii, ktoré je následne ovplyvnené tým, ako pracuje prvý komplex. Ten pracuje na základe UV svetla. Ak UV svetlo v okolí nie je, delta psí by malo klesnúť, čoho dôsledkom je aj tvorba ketónov.

Preto sa tento fakt v keto sfére vie.

 

Viac bolo v novom článku na blogu:

https://jaroslavlachky.sk/hormony-11-hnedy-tuk-ako-liek-na-cukrovku/

 
Publikované : 19. marca 2022 9:52
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Tu je pekné a laické video pre každého pre lepšie pochopenie a aj pre vizualizáciu. Premýšľajte pri ňom nad tou HADICOU!

 

       

 

Krátky popis k videu:

Aká je skutočná úloha ketónov v našej Biológii, ako súvisia s REDOXOM inzulínom HOMA alebo s delta psí?

Vo videu si si mohol vypočuť aký je v našom tele jeden z hlavných významov ketónov... Význam, ktorý uniká zdá sa aj všetkým výživovým poradcom⠀

Ketóny sú schopné mitochondrii znížiť množstvo miliVoltov (jej delta psí), no zároveň jej udržia vysokú tvorbu ATP. Toto je niečo trochu odlišného od toho, čo si čítal vyššie⠀

Aký to môže mať zmysel? 

Napríklad taký, že vďaka vyššej tvorbe ATP mitochondria dokáže udržať proteíny dostatočne roztvorené, aby nasiakli viac štruktúrovanej vody na svoju karboxylovú skupinu, vďaka čomu dokáže mitochondria fungovať a využívať energiu vody. Takto si mitochondria kompenzuje dočasne nevhodné prostredie a nedostatok slnka. 

 
Publikované : 19. marca 2022 9:53
Robert Kačalka
(@robert-kacalka)
Príspevky: 71
STRIEBORNÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky aktuálne 2,29 🙁

 
Publikované : 9. decembra 2022 8:49
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

@robert-kacalka Tak vidíš kde si Róbert. Máš to ako ref. hodnotu. V normálnych podmienkach, vzhľadom na tvoju minulosť a problémy, ti môže chvíľu potrvať dostať sa niźšie, ale malo by to klesnúť ako prirodzený vedľajší efekt 😉

 
Publikované : 9. decembra 2022 20:09
Zdieľať: