Protokol pro střevo...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Protokol pro střevo a sezóna

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
35 Videní
Kataslukova
(@kataslukova)
Príspevky: 15
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, mám prosím ještě otázečku k protokolu pro obnovu střeva. 😊 Protokol mám nastudovaný a i webináře jsem si pouštěla, ale zajímá mě, jak je to s daným protokolem a sezónností. Protože jsem koukala, že při dodržování tohoto protokolu se vyřazují samozřejmě všechny obiloviny, lilkovité i ovoce a fruktóza (sacharidy), a proto se chci zeptat, jestli je vhodný ho zařazovat na jaře a v létě? Vzhledem k tomu, když je člověk alespoň nějakou dobu v tyto dny na světle a uzemněný a nepoužívá chlad. Jestli to opět není trochu kontraproduktivní vzhledem k prostředí? Ale zároveň je tu i velká nutnost obnovy střeva a mikrobiomu? Dá se to zvládnout zkombinovat dohromady v toto roční období? Vím, že na mikrobiom má samozřejmě velký vliv EMP a světlo zároveň, ale beru to teď i čistě z pohledu leaky gut a obecně zahojení výstelky střeva atd. a spojení informací z protokolu a sezónnosti. 

 

Děkuji! Káťa

 
Publikované : 17. apríla 2023 11:48
Značky témy
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@kataslukova Ahoj Katka 🙋‍♂️

Áno, samozrejme, že sezóna hra veľkú úlohu (hoci nie prvoradú). No cieľom protokolu je hlavne fixnúť črevo v prípade, ak má človek naozaj problém. To znamená, že ak ho ideš sama použiť, pripadne máš klienta, ktorému chceš veci z neho poradiť, musíš zvážiť ako je na tom. Ak má napríklad veľmi zle črevo, čo vie rozoznať aj pocitovo, stolicou, zdravotne, či krvnými testami a trápi ho to povedzke dlhodobo pričom sa rozhodne pre zmenu niekedy na jar, je teda celkom na mieste aj vtedy vyradiť minimálne najviac problémové potraviny (to sú hlavné obilniny, pečivo, lulkovita zelenina, saponiny, bezne mliečne produkty kvôli dpp4). Následne, možno už po pár týždňoch, kedy bude stále leto, môže postupne niektoré veci zaradiť do jedálnička a obzvlášť ložní nejaké ovocie.

 

Čiže ide hlavne o to komu, prečo a kedy daný protokol treba zaradiť. Ak je to len vo všeobecnosti, ako prevencia a dodržiavanie bežnej setonnosti, vrámci priemerne dobrého zdravotného stavu, vtedy naozaj netreba v letných mesiacoch vyraďovať všetko. Vtedy môžu byť aj takéto látky ako občasný "stimul" pre imunitný systém fajn 😉

 
Publikované : 17. apríla 2023 23:04
Zdieľať: