Groundingová podlož...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Groundingová podložka + Budoucnost Čech a Slovenska ohledem 5G

9 Príspevky
5 Užívatelia
5 Likes
153 Videní
Monika Komárková
(@monika_navarro)
Príspevky: 22
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro,  

 

právě si prohlížím tvé odpovědi na IG a vznikly mi v hlavě nové otázky na tvé odpovědi. Doufám že nevadí, že spojuji 2 témata dohromady? (teprve se tu rozhlížím)   

 

1) Zmiňoval si že by sis v životě nepořídil groundingovou podložku do zásuvky - mohl by ses k tomu nějak detailně vyjádřit? Chtěla jsem si ji pořídit, ale vypadá to, že radši ušetřím peníze na matraci. 😀 Adam z risebyperformance ji doporučuje, co mu uniká? 

 

2) Ještě si se v těch odpovědích zmiňoval ohledně budoucnosti Čech a Slovenska a ještě relativně vhodných podmínek pro život vzhledem k EMF, 5G atd. Mohl by si k tomu také napsat více slov? Máš nějaké nástroje, kterými naši situaci monitoruješ? V jakém časovém horizontu to s námi ještě vypadá dobře, popř. jaká země by přišla v úvahu, pokud bychom překročili hranici únosnosti? 

 

Omlouvám se za mnoho otázek. 😀 

 

Děkuju 🙂 

 

monča 

 
Publikované : 3. februára 2022 17:40
Karol and Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@monika_navarro

Ahoj Monika,

Úplne v poriadku ako píšeš. Kľudne napíš čo máš na srdci a keď mám čas určite zodpoviem, prípadne ma niekto tu doplní. 😊 

 

V prvom rade, trochu sa ospravedlňujem, že občas využívam výrazy, ktoré pripomínajú názor iba „čierno“ alebo „bielo“, pretože mi to v tej chvíli tak príde, ale pri tomto to viac menej platí.

 

Ale v podstate, dané dve témy, ktoré si spojila, si spojila správne, pretože spolu naozaj súvisia. Respektíve tá druhá téma je dôvod, prečo tú prvú už sám neodporúčam. Hoci priznám sa, sám som si gronuding pad roky dozadu kúpil, no „zneužil“ som ho na výrobu uzemňovacieho kábla pre počítač (máte o tom celý postup vo webinári #10).

 

Adama nesledujem, tak neviem presne v akom kontexte to odporučil, no až trochu porozumieš základom elektromagnetizmu, dôjde ti. A ver, že nepotrebuješ veľa, takže sa nemusíš lakať, na blogu ťa všetko naučím, a dovolím si povedať, že už v najbližších niekoľko článkoch. 

 

V našich domácnostiach máme totižto mnoho vodivých materiálov (vodičov), elektronika zas pracuje na báze polovodičov, no a aj naše telo pracuje hádaj na akej báze - polovodičov. To znamená, že všetky tieto materiály svojim spôsobom vedú a prenášajú ako elektrické, tak aj magnetické pole a práve v tomto je problém.

 

Ak si vezmeš jednoduchý príklad vlnenia, každé svetlo (wifi, žiarovka,...), všetko sa prenáša pomocou vlnenia. No a elektromagnetická vlna šíri elektrické aj magnetické pole. Stačí ak vždy pri tomto pomyslíš na známy obrázok, ktorý často vyhadzujem. Tento.

 

 

No a zasa teraz, keď pomyslíš na to množstvo vodičov, ktoré máme v stene, ktoré sú napojené na 50 Hz okruh, ktoré napája každý spotrebič, tie tiež šíria elektrický prúd a aj elektrické a následne magnetické pole. Vieš si to zmerať jednoduchým metrom za pár eur z Amazonu a sama uvidíš, že aj pár cm od steny toto pole stále je. Pri zásuvke je obrovské.

 

No a laicky keď sa nad tým zamyslíš zistíš, že tieto polia medzi sebou musia interferovať (jedna ovplyvňuje druhú). A práve to sa aj deje a zároveň je to ten hlavný problém, prečo tieto veci dnes neodporúčam ľuďom.

 

Jediný spôsob, kedy takéto niečo dokonca schvaľujem je, ak má človek dom a vie si vyviesť podložku priamo von, do uzemnenej kotvy prepojenej do zeme, presne ako to býva spravené s rozvodovou skriňou, ktorá má niekoľko metrové medené tyče strčené v zemi. No nie cez zásuvku ako to býva pri grounding padoch (podložkách), hoci je to napojené iba cez kolík.

Čokoľvek totižto, čo napojíš do zásuvky, aj keď je to spojené iba cez kolík a nie fázu, je už ovplyvnené okruhom a podlieha vzájomným rušeniam. No a tu prichádzajú na radu tvoje mitochondrie. Ony majú vlastnú rezonanciu, vlastné elektrické aj magnetické pole a toto umelé (neprirodzené vlnenie) im znemožňuje prácu (laicky povedané).

 

No ako píšeš, myslím, že pošetriť na matrac sa určite oplatí. Ja som ho s radosťou kúpil a dokonca aj pre priateľku. Magnetico je veľká pomoc podľa mňa, a obzvlášť, ak využívaš aj chlad (pracujú synergicky), čo ak si dobre pamätám z minulosti, ty áno. Takže tento matrac a chlad môžu veľmi zlepšiť tvoj spánok a teda aj tvoju autofagiu a následne výkonnosť a dlhovekosť 😉 

 

Pozri ak chceš sem, tu sme to so Zuzkou dávnejšie riešili, pridával som tam aj fotky a zuzka tam dávala dokonca aj firmu, ktorá matrace prepravuje lacnejšie ak si dobre pamätám:

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/diskusia-tipy-a-skusenosti-clenov/magnetico-sleep-magneticky-matrac/

 
Publikované : 3. februára 2022 18:45
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

2. K druhej otázke, pri tomto je strašne veľa faktorov, už len rozdielnosť CZ a SK je veľká, plus rozdielnosť v mestách (veľké verzus dedina), no pointou je, že v najbližších 5 až 10 rokov bude väčšina populácie využívať zariadenia, ktoré budú pracovať na upravených frekvenciách a budú viac menej pracovať ako obojsmerné antény. To znamená, že všetko s čím budeš vo fyzickom kontakte bude mať na teba a tvoje mitochondrie priami vplyv a to omnoho väčší, ako teraz.

 

Je totižto jedna vec, ktorú si vo fyzike vieš veľmi ľahko overiť a to, že jediný spôsob, ako zmeniť energiu svetla u nás je, pomocou zmeny jeho frekvencie. To znamená, že keď svetlu zvýšiš frekvenciu, zvýšiš jeho energiu a naopak. Práve toto sa deje s moderným pokrokom, keďže sa potrebuje presúvať viac objemu dát za kratší čas a následne sa aj všetky antény potrebujú dostať bližšie k povrchu zeme a zároveň bližšie k sebe. Aby nepodliehali efektu takej interferencie s okolím a materiálmi.

 

Na teraz a jednoducho ti stačí vedieť, že si potrebuješ uvedomiť, že si chceš vytvoriť podmienky a prostredie pre seba také, aby si mala svoje miesto na život, kde môžeš byť čo najviac uzemnená na povrchu zeme, byť na slnku a zároveň byť čo najmenej vo fyzickom kontakte s elektronikou. To však nemyslím, aby si sa začala báť alebo „vyšilovať“ 😀 

To vôbec. Nie som zástancom takéhoto prístupu. Naopak. Ty chceš veciam pochopiť a robiť adekvátne, aj zodpovedné rozhodnutia, pretože mnohým veciam sa nevyhneme.

 

 

Skôr sa už však bavíme pri týchto 5G technológiách a pokroku ako takom celkovo o modulácií a širokospektrálnom využívaní EM vĺn na komunikáciu, no pravda je, že od miesta k miestu to bude iné a bude sa tam musieť využívať rôzny tip vysielačov, transmiterov,... Veľa ľudí na to nie je pripravených a veľa ani nechce byť. 

 

Ono pri nových generáciach ide vždy aj o posun vĺn, ktoré šli smerom ku kratším vlnovým dĺžkam. Momentálne 5g sú niekde v rozmedzí až 300 GHz, čo už si milimetrové (a menšie) vlny, a posun smerom nižšie už moc prakticky možný nie je. Čiže tuto to bude viac menej končiť. Predstaviť si to môžeš podobne ako na RTG u lekára. Tak malé vlny už dokáže prerušiť mala molekula. To znamená, že ich šírenie by bolo nereálne, pretože by mali dosah max niekoľko cm. A ver čí never aj niektoré vlnenia z týchto sieti sú náchylné na obyčajný dážď a kvapky. Preto musia byť vo veľkých miestach antény blízko a rozšírené. 

 

Čiže aj pri týchto nových sieťach ide postupne skôr o to, že sa rieši infraštruktúra, modulácia vĺn, atď. Samozrejme u nás na SK a CZ v najbližších rokoch určite nebude dosiahnutý taky pokrok ako niekde v New Yorku (našťastie), keďže sme malý trh, čo znamená, že vysielače nebudú až tak blízko a vlnová dĺžka nebude až tak malička. Avšak ako roky pôjdu ďalej, technológie sa budú prispôsobovať a rovnako ako má dnes každý LED TV, aj chudobnejší ľudia, hoci ju nepotrebuju, časom aj tieto technológie budú viac a viac využívané a to z rôznych zdrojov okolo (z hora, dola, bokov, od každého suseda okolo, atď.).

 

A každé miesto na planéte bude odlišné. Nie len v tom, aký technologický rozvoj tam bude, a bude to záležať aj od polohy krajiny, geologických podmienok, hustoty populácie, atď. Hovoril som o tom už viackrát aj v predošlých webinaroch, keď tak kľudne pozri, pripadne pozri vetvu o 6g sieti v inom fore a prelúskaj.

 

No čo je najsmutnejšie, tieto zmeny sa dotknú všetkého a takmer každej oblasti života, od detičiek v škole a toho, čo im budú štátne školy servírovať na obed až po to, čím budú nútený ľudia voziť sa do a z práce, aké telefóny používať atď., atď.

 

A ohľadom nástrojov, samozrejme. Mám doma niekoľko trimetrov ako taký "základ" aspoň na meranie rádio a mikrovĺn, plus základné: gauss meter, meter na meranie elektrického poľa a samozrejme posledný do mojej zbierky, ktorý som minulý rok zabezpečil, spektrometer

 
Publikované : 3. februára 2022 18:50
Karol reacted
Kuba Černý
(@jakub-kuba-cernyseznam-cz)
Príspevky: 360
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@monika_navarro Ahoj Moni, mám od Adama protokol cyrkadianni biologie a tam říká, že podložky jsou shit, ať si na to dáváme pozor 🙂    

 
Publikované : 3. februára 2022 21:40
Táňa
(@tania)
Príspevky: 73
PLATINOVÝ ČLEN
 

Ja som priznám sa dávnejšie na chvíľu takúto podložku skúšala pod vankúš, počas spánku, no cítila som sa horšie (neviem samozrejme či kvôli tomu) a po pár dňoch som ju radšej nechala tak. Nebola drahá tak som ju dala preč      

 
Publikované : 3. februára 2022 22:56
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@tania Viac ludi sa s tým stretlo myslím, a tiež tam zvyčajne býva problém s nadobličkami a kortizolom.         

 
Publikované : 4. februára 2022 8:24
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

Kortizol v skutočnosti umožní kolagénu v skorých ranných hodinách "rozopnúť sa", čím v podstate kolagén zväčší objem, daný proteín sa roztiahne a nasiakne viac vody. Presne takýmto spôsobom ťa tvoje telo ráno na svitani vzbudí aj bez budíka, ak ti funguje cirkadiálny rytmus. 

 

Kortizol je teda v podstate zodpovedný za roztiahnutie buniek a neurónov v mozgu, ktoré boli počas celej noci zakondenzované a scvrknuté vďaka melatoninu a chladu. Kortizol ich takto nad ránom roztiahne, zväčší a umožní im nasiaknut viac deštrukturovanej vody. Kortizol spraví rvjmu mozgu teda niečo podobné, sako prirodzene každý z nás keď vstane. Natiahneme sa. A ver či never, to natiahnutie ("strečing") má vtedy obrovský význam. 

 

Presne preto sa nám tiež nad ránom telesná teplota oproti noci naopak zvýši, pretože stratíme túto štruktúru a začíname sa oxidovať. V noci sme naopak plne redukovaný. No teraz príde Pointa.

 

 

Hádaj, čo sa normálne po tomto natiahnutí ráno stane. Po tom, čo nás kortizol preberie. Vtedy vychádza slnko alebo je už na obzore a hneď ako človek vide von, a jeho telo slnečné svetlo zachyti, dana voda infračervené sveo zachytí a stane sa z nej Exkluzívna Zóna, štruktúruje sa, scvrkne a proteíny sa opäť mierne stiahnu. Presne vtedy sa kortizol v krvi začne naopak znižovať. Je to slnko a Energia fotonu, ktorá kortizol zníži. Rovnako ako vtedy vďaka neskoršiemu eneegetickejšiemu modrému svetlu dáme signál melatoninu a stiahne sa aj ten. Naopak steroidné hormóny vtedy, vďaka tomuto "strečing" začnú nastupovať. 

 

O tom, prečo je pre mitochondriu dôležité ráno zväčšiť objem (strečnúť sa) ste čítali nový článok. 

 

 

Teraz si možno už dokážeš domyslieť, prečo majú moderní ľudia často vyšší kortizol, dokonca aj večer, horšie zvládajú stres, ich pomer kortizol ku DHEA vyzerá hrozne a ich nadobličky sa rýchlo vyčerpajú. Je to nedostatok slnka a melatoninu a naopak nadbytok umelého EMP aj svetla, ktoré za to môže.

 

 

Keď je kortizol vylúčený v nesprávny čas dňa, a ešte aj priveľa, no melatonin nie, spánok je zničený a s ním aj naša schopnosť využívať počas REM spánku autofágiu a recyklovať tak svoje proteíny. Takto sa človek ráno zobudí s mitochondriami aj proteinmi v tele, ktoré sú zle zložené (missfolding proteín), následne neplnia svoju úlohu a človeku tak stúpa heteroplazmia, ubiquitinácia a naopak klesá energia. Tvorba nových proteínov v tele je totižto metabolicky najdrahší proces a spotrebuje najviac ATP. Viac, ako akékoľvek iné procesy. 

 

Plus zle zložený proteín nedokáže na seba absorbovať toľko vody a vytvoriť dostatok negatívnej entropie (viď Vianočný Webinár o Entropii a ATP), vďaka čomu bunka prichádza o energiu a blíži sa viac k rovnovážnemu stavu.

Toto je to miesto, ktoré sa odborne nazýva "chorobou", hoci zvyčajne sa to dlhé roky predtým prejavuje iba ako únava, vyčerpanosť a nedostatok energie. 

 

 

Keď do toho zarátame prostredie plné umelého svetla aj vlnenia, ktoré v nás uvoľňuje vápnik, veľa vecí začne dávať zmysel. Vápnik je totižto v tele voľným radikálom a signalizačnym atómom, no zároveň drží naše proteíny pohromade a "zazipsované". Keď sa vápnik v tkanive uvoľní, proteín sa roztvorí, no následne sa potrebuje vrátiť nazad. Ak to nedokáže, pretože je vápnik pod neustálym "bombardovaním", nedokáže na sebe udržať štruktúrovanú vodu a opäť prichádzame o negatívnu entropiu a teda energiu. 

 
Publikované : 4. februára 2022 8:26
Emilia Mayer Huskova
(@milka)
Príspevky: 154
ZLATÝ ČLEN
 

Ahoj Jarko,sledujes tento summit? https://emfhazards.com/day-three-1563

 
Publikované : 26. marca 2022 21:43
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3889
Admin
 

@milka Ahoj Milka, teraz nie, ale minulý rok som pozeral. Ale keď kukám teraz free, akurát to končí 😀 

Inak hlavne od Braina odporúčam vypočuť  

 
Publikované : 27. marca 2022 11:51
Zdieľať: