Redox, vesmír, Biol...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Redox, vesmír, Biológia a svetlo

9 Príspevky
2 Užívatelia
5 Likes
119 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Je Redox, Vesmír, ale aj naše Zdravie o svetle? Koľko toho naozaj vieme o Svetle?

Zaujímavá myšlienka/fakt na úvod.          

1. Na každý atóm vo vesmíre pripadá cca miliarda fotónov (zdroj - video nižšie od nejakej 25 minúty).     

Dôvod je ten, že keď spolu aninhaluje častica si svojou antičasticou, jednoducho vzniknú cca 2 fotóny, neutríno, antineutríno, atď. Toto dôležité zatiaľ nie je.  

Avšak aj toto málo, čo fyzikovia vedia, nám hovorí, že v štandardnom časticovom modeli fyziky ako aj v moderných dogmách Biológie, máme mnohé medzery.

 

 
Publikované : 7. júna 2022 11:08
Karol reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

2. Druhý zaujímavý fakt, odvodený od slov vyššie je ten, že svetlo je teda niečo, čo je ukryté aj hlboko v atómoch, respektíve v ich jadre -protónoch a neutrónoch a aj v elektrónoch, ktoré svetlo na chrbte nesú.

Ak sa totižto častica a antičastica stretnú a aninhalujú, pričom vznikne svetlo, dane svetlo tam už predsa byť muselo. To len tak medzi rečou.

 

Aj preto je mimochodom protón jedna z najviac asymetrických častí v celom vesmíre.

 

3. Pokračujem ďalej. Fotón (častica ktorá prenáša svetlo) je nositeľom elektromagnetickej sily. To vie Každý, aj nováčikovia. Členovia to musia vedieť už všetci.

Práve preto je elektromagnetická sila najdôležitejšia vo vesmíre, keďže všetko je zložené zo svetla.

 

Kto si nespomína pozrite Aprílový webinar o kvantovej evolúcii  a krásne video z úvodu.

 

Tento pomer svetla k atómom spomenutý vyššie by mal teda napovedať každému so zdravým rozumom, že svetlo je stále tou najviac nepochopenou vecou vo svete, a to dokonca aj dnes. Ťažko tomu síce uveriť, ale je to tak. Svetlo je niečo, vďaka čomu každý život interaguje s okolím, vďaka čomu vlastne aj vnímame realitu, tiež vďaka nemu vieme odlíšiť že žijeme a nie sme mŕtvy, vieme vďaka svetlu odlíšiť tmu, vieme kedy sa narodíme keď otvoríme oči a uvidíme svetlo, atď.

 

No aj napriek tomu, že je svetlo "všade", je svetlo najmenej pochopená a naviac komplexná vec vo vesmíre aj vo fyzike.

Prečo teda dodnes aj moderná fyzika ignoruje takéto základné nezrovnalosti? Boli by ste prekvapení, koľko nezrovnalosti sa za posledné roky, vďaka urýchľovači častíc podarilo odhaliť. Vedci sa ti však snažia nahrádzať a maskovať novými a novými (niekedy až vymyslenými) matematickými dôkazmi, pomocou ktorých im to zápasu je do teórie.

 

Ako pri všetkom, aj Vedci, keďže sú ľudia, sú zaujatí. A to platí o fyzike, matematike, ale aj biológii, a modernej výžive a "zdravom" životnom štýle.

Avšak obavy zo zaujatosti nenapravujú zaujatosť. Niekedy obavy zo zaujatosti spôsobujú ešte viac zaujatosti. Napríklad ak sa daný výskumný tím boji, že objaví niečo, čím prídu o roky práce a tak radaej po zmenia spôsob práce, alebo výskum, či teóriu, aby k tomu nedospeli.

 

Alebo ak povedzme v minulom storočí biológovia vedeli, že v bunke mame mnohé nezrovnalosti, tiež vedeli, že je tam nejaká sodno-draslena pumpa, cez ktorú prechádza sodík a draslík, ktoré tak udržujú svoju asymetrickú kompozíciu a pripísali to všetko ATP.

 

To, že biológovia v bunke objavili ATP, a tiež, že tam, objavili sodno draselnu pumpu, cez ktorú prechádzajú sodík aj draslík, je však iba korelácia. To neznamená kauzalitu. A takýmto spôsobom by sa dalo pokračovať aj ďalej.

Ako však raz povedal jeden z mojich vzorov Paul Dirac (tak trochu parafrázujem z pamäti):

"Ak príroda spravila čokoľvek, čo sa zdá možno malé a zanedbateľné, spravila to s nejakým zámerom. A preto by sme to nikdy nemali zavrhovať a považovať za nepodstatné a vždy by sme mali nasledovať prírodu."

 

A práve preto by aj našim cieľom malo byť nie si dokazovať "pravdu", ale úprimne sledovať prírodu ako nezaujatý pozorovateľ a všímať si čo robí, a snažiť sa jej pochopiť.

 

Nie snažiť sa pochopiť komplikovaným matematickými teóriám, ktoré vymýšľajú ľudia, ale tomu ČO a PREČO robí príroda. V tomto sa podľa mňa ukrýva veľa odpovedí, aj to aj v oblasti zdravia a pomoci väčšiemu množstvu ľudí, ktorí dnes trpia viac a viac chronickými problémami.

 

Bojovať proti zaujatosti so záujmom o zaujatosť je ako bojovať proti ohňu ohňom. Držanie sa dôkazov je najlepšou a jedinou ochranou pred zaujatosťou.

 
Publikované : 7. júna 2022 11:10
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Aj kvôli slovám vyššie si napríklad osobne myslím, že kľúč ku gravitácii nenájdeme v tom, čomu sa venuje fyzika dnes a to v hľadaní záhadnej častice, ktorá ju prenáša. Kľúč ku gravitácii nájdeme v oblasti a výskume svetla, respektíve v pôsobení a vznikajúcej fyzike elektromagnetickej sily.

 

 

 

Toto je tiež dôvod, prečo teoretickí fyzici "vymysleli" temnú energiu/ a temnú hmotu.

Ja Vám členom, ktorú ste tu, na rovinu hovorím, že podľa mňa je to bullshit. Žiadna temná hmota tam nie je, pretože hmotnosť vesmíru sa dá vysvetliť aj inak. 

A v najbližších mesiacoch až rokoch vám poviem prečo si to myslím, aj ako presne to vysvetľujem.

 

Tiež si však myslím, čo je aj dôvod, prečo som včera spravil webinar na tému, na akú bol, že sa v najbližších rokoch posunieme v techolnologii práve vďaka topologickým izolatorom a tiež, že sa kozmologovia dozvedia nové veci o vesmíre vtedy, keď sa začneme verejne zaoberať viac mitochondriami a mikro svetom. 

 

To, čo živé bytosti totižto dokážu je veľmi špeciálne, priam až neuveriteľné.

Včera ste všetci dostali malý náhľad toho, čo mám na mysli -  https://jaroslavlachky.sk/premium/webinare/webinare-2022/webinar-jun-2022-asociacno-indukcno-topologicka-hypoteza/

 
Publikované : 7. júna 2022 11:10
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3870
Admin
 

Krátke spontánne pokračovanie slov vyššie je na blogu. 

Čo má spoločné naše Zdravie, Vesmír, Priestor, Redox, ale aj moderné (niekedy tvrdohlavé) dogmy? Môže byť Svetlo kľúčom, ktorý ich prepája? 

A prečo nás niekedy vlastná zaujatosť, či ignorácia nepoznaného, brzdia na našej vnútornej ceste vpred? Aj na tieto zaujímavé úvahy, sa dnes pozrieme, a rovnako ťa čaká zopár zaujímavých myšlienok nie len o vesmíre a kozme.

 

https://jaroslavlachky.sk/je-svetlo-odpoved-pre-lepsie-zdravie-redox-ale-aj-moderne-dogmy/

 

 
Publikované : 7. júna 2022 21:18
Karol and Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3870
Admin
 

Ako môže vyzerať ďalšia zaujatosť a vlastná ignorácia toho, čo ešte nevieme? Môžu niektoré nevysvetlené dogmy z minulosti zasahovať do biológie a medicíny až do dnes? Zdá sa, že áno a nepochopenie významu ATP je jednou z nich. 

Dokedy si moderná doba, biológia, chémia, ale aj medicína neuvedomí, že naše BUNKY sú KVANTOVANÉ, len ťažko sa pohneme verejne vpred!

 

Dnešný a budúci článok, túto tému načínajú, kedy sa každý čitateľ dozvie, čo naozaj ATP robí a tiež uvidí na jednoduchom príklade so sodno draselnou pumpou, že ATP nedokáže pokryť energetické nároky bunky. 

Sodno draselná pumpa dokonca v bunke nie je potrebná vôbec na to, aby sodík a draslík udržiavali svoju asimetrickú kompozíciu. 

 

Nový článok TU:

https://jaroslavlachky.sk/kb-7-skutocna-chemicka-energia-atp-a-voda/

 
Publikované : 11. júna 2022 11:41
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3870
Admin
 

Pre tých, ktorí radšej počúvajú, odporúčam podcast. Je v ňom opäť o trochu viac, keďže väčšinu nečítam 👍 

 

https://open.spotify.com/episode/378l6lEdypvTubHb9BFNNJ?si=04891e395e314234  

 
Publikované : 11. júna 2022 11:42
Karol and Kuba Černý reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3870
Admin
 

Druhé pokračovanie ATP (o pár dní bude ešte tretie) je na blogu. 

V dnešnom článku nadviažeme na predošlý o neschopnosti ATP pokryť energetické nároky bunky a ukážeme si jednoduchý pokus, prečo bunka nepotrebuje sodno draselnú pumpu. Uvidí to každý sám, na vlastné oči, ako si sodík presunie aj bez pumpy. 

https://jaroslavlachky.sk/kb-8-sodno-draselna-pumpa-alias-dokaz-ze-atp-nie-je-zdrojom-energie/

 

 

Audio verzia TU:

https://open.spotify.com/episode/76VAgnSkJmVLDDnV7SToIg?si=I7Ic4zDXTkCFg2ghK1XXSA

 
Publikované : 26. júna 2022 12:38
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3870
Admin
 

Ďalší článok k téme je na blogu.

Zákony termodynamiky už pozná každý z dávnejších článkov a určite teda vie, že energiu nemôžeme vytvoriť, ani zničiť. Energia vo vesmíre je teda nemenná a fixná. Preto ten zákon zachovania energie.

Zároveň tiež vieme, že na každý atóm vo vesmíre pripadá cca miliarda fotónov. Je to vo videu vetvy úplne hore.

To znamená, že svetlo je naozaj kľúčový hráč. Je niečo ako žolík v kartách, ktorý vie príroda využiť keď treba!

 

Ako teda matka príroda zostrojila prvý Kvantový počítač s názvom bunka? Alebo mozog? Mohla na to využiť atómy v nás, ktoré obsahujú elektróny, ktoré ako jediné podľa QED reagujú so svetlom?

Príroda (niekto by ju nazval možno Bohom) vie, že na každý atóm pripadá cca miliarda fotónov a tiež, že svetlo prenáša energiu, ale aj informáciu, pričom nemá hmotnosť. To znamená, že informácia a energia vo svetle môže byť použitá na programovanie a usmerňovanie hmoty.

 

Keďže na jeden atóm pripadá jedna miliarda fotónov, energia a informácia musí vždy prúdiť zo svetla na atómy a nie naopak. Podobne ako sa keď vedľa seba postavíš 2 sústavy s odlišnou teplotou, pričom teplo pôjde s teplejšieho ku chladnejšiemu.

 

Vieš, čo táto myšlienka znamená? Že atómy sú hardvér počítača (niečo ako základná doska, procesor a RAM-ka), pričom svetlo je softvér (niečo ako Windows), ktorý riadi počítač. Bez softwaru je ti počítač k ničomu.

Znamená to tiež, že informácie a energia sa neustále presúvajú zo svetla do atómov v nás, pretože obsahujú elektróny. No a čím viac elektrónov z tela a polovodičov strácaš, tým menej energie aj informácie zo svetla dokážeš absorbovať. Bodka.

 

Toto je dôvod, prečo je pre niekoho silné UV svetlo nevhodné, alebo solárium, či dokonca slnko na pravé poludnie, uprostred leta, kedy má vysokú silu. To však neznamená, že je slnko zlé, a má sa pred ním človek chrániť. Nie. Znamená to len, že polovodiče danej osoby sú na tom veľmi zle a sú veľmi deficitné na elektróny.

 

Prečo si však príroda vybrala svetlo?

Pretože Svetlo – fotón, prenáša niečo, čo sa nazýva Orbitálny Moment Hybnosti (OMH), ktorý umožňuje vesmíru, prírode aj životu robiť neobyčajné veci, ktoré si zatiaľ nedokážeš ani len predstaviť, no postupne sa ich dozvieš...

 

https://jaroslavlachky.sk/kb-16-kvantovanie-kvantizacia-a-qed/

 
Publikované : 10. septembra 2022 8:44
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3870
Admin
 

Audio verzia tu:

https://open.spotify.com/episode/27MiKE8YMqKGztH02FXPRH?si=a83adb2e96fb4b34

 
Publikované : 10. septembra 2022 8:44
Zdieľať: