Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

GERD

2 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
19 Videní
Veronika Brezani
(@veronika-brezani)
Príspevky: 92
PLATINOVÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jarko, po dlhšej dobe ti píšem s otázkou. Bol mi diagnostikovaný Reflux - mám oslabený zvierač v pažeráku. Prejavy mám len nenápadné, pálenie alebo podobnú bolesť v danej oblasti nikdy necítim. (Zaujímavosťou je, že reflux má aj moja sestra.)

Otázka znie, ako mám poupraviť svoju bežnú (hlavne stravovaciu) životosprávu, aby bola kompatibilná práve s týmto ochorením? Zvykla som si už samozrejme stravovať sa v zime hlavne tučne a jesť len 2krát denne, čo teda samozrejme dosť zaťažuje žalúdok. Všímam si, že keď dlhšie nejem tak to pôsobí negatívne práve na príznaky GERD. Máš pre mňa nejaké odporúčenie, podľa čoho postupovať, prípadne nejaké konkrétne materiály, na ktoré sa obrátiť?

 
Publikované : 10. februára 2024 14:10
Značky témy
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@veronika-brezani ahoj Veronika 🙋‍♂️

Ako prvé hneď skúsiť viac rybiek papať, pripadne vyskúšaj aj nejaký normálny rybí olej (zinzino, alebo tak) a v oblasti pažeráku by som porozmýšľal ci nemávaš nejakú elektroniku.

Teraz, kedy ide jar a leto, je super, že nepotrebuješ toľko jest a ani takú "ťažkú" stravu, plnú tuku a proteínu, čo znamená, že nebudeš tvoriť a uvoľňovať toľké kyseliny. Potrebuješ však "oživiť" sval pažeráka, aby sa neotvaral priveľa.

https://jaroslavlachky.sk/tag/gerd/

 
Publikované : 14. februára 2024 11:39
Zdieľať: