Materská dovolenka=...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Materská dovolenka=uväzok 24/7

35 Príspevky
6 Užívatelia
6 Likes
197 Videní
Jitka
(@jitkito1983)
Príspevky: 77
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky ahojky Jaro, prosim te, me by velmi zajimalo co dlouhodobe kojeni? Myslim deti starsich 4 roky a vice. Ma to stale prinosy?

A jeste jedna vec, nad kterou ted premyslim. Na social.sitich jeden vyhlaseny spanelsky pediatr rika, ze je zcela normalni, ze male deti onemocni v prumeru 8 - 11x do roka. Ze si takto buduji imunitu. Jde mi o to, ze starsi ctyrleta je druhym rokem ve skolce a od zari do listopadu byla nachlazena 5x. V breznu donesla kasel a horecky a ted po 2 mesich zase. Samozrejme to nakonec chytne i mladsi. A vzdy je to pro me velmi unavne, potrebuji mnoho pozornosti a spanek je sileny. Tak se jen ptam jestli to tak ma byt nebo to neni v poradku a musim se na to zamerit. Dekuji🙏🙏

 
Publikované : 23. mája 2022 18:51
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jitkito1983 áno, určite má prínosy kojenie, obzvlášť do nejakého povedzme 6 roku. Potom je to samozrejme už aj v rámci sociálnych a iných interakcii trošku o inom no prínosy má.

Hlavička dieťatka sa schválne rodí takato nevyvinuta a potrebuje veľa mliečka, aby hlavičku udržali v neustálej ketóze, a tiež potrebuje veľa spánku, REM spánku, pretože neustále buduje svoje nervové tkaniva aj imunitu.

 

https://jaroslavlachky.sk/crevo-a-mozog-8-zenske-telo-porod-vyvoj-mozgu-a-ketoza/

 
Publikované : 24. mája 2022 7:07
Jitka reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jitkito1983 no a čo sa týka takejto frekvencie chorôb, nemyslím si, že je to v poriadku. Lekár má pravdu v tom, že dieťatko naozaj buduje svoju imunitu, preto potrebuje aj špinu, rôzne prirodzene vplyvy (nie neprirodzene), pretpz ena základe toho jeho mozog - črevo - koža - imunita získajú doživotný základ.

 

Ono vysvetlím ti to takto. Veľmi jednoducho a myslím ze pochopíš.

Každý z vás si už vie predstaviť atóm.

 

Jednoducho nejaké JADRO okolo ktorého obiehajú elektróny. Elektróny sú tam vždy vi vrstvách.

 

Blízko jadra sú len dva, no sú s jadrom spojené veľmi silno a tiež odolaju veľkej radiacii. Ďalej je zas 8 elektrónov, potom 16,atd.

 

 

Jednoducho vo vzdialenej vrstve od jadra je elektrónov viac, no sú zároveň slabšie a náchylnejšie na "odtrhnutie sa". Stačí im iba trochu svetla a ľahko odídu. Preto napríklad chlorid sodný ľahko rozložíš a vodík ťažko. Vodík ma iba prvý jeden elektrón v prvej vrstve a sodík ma až 3 vrstvy a 11 elektrónov.

 

Teraz si to predstav ako ľudské telo.

 

Jadro je tvoj základ (kostra, svalstvo, atď.) a vzdialenejsie elektróny sú naše postupne sa vyvíjajúe systémy. Tie najviac vzdialené a najviac nychalne sú najnovšie.

 

Mozog a imunita sú naše najnovšie a zároveň najdokonalejšie systemy. Čiže mozog a imunita sú ako posledne vrstvy atómu, kde je najviac elektrónov, no sú zároveň najviac náchylné na "odtrhnutie"

 

No a dôvod prečo ti to takto píšem je, že musíš pochopiť ze tieto dva systémy - mozog a imunita, majú najviac elektrónov, čo znamená že vydržia veľa a tiež majú veľkú "silu" (vďaka nim je homosapiens na špici). No zároveň sú ich elektróny najviac náchylné. To znamená, že ak je človek v prostredí, ktoré ta konštantne oberá o elektróny, tieto dva organy (mozog a imunitný systém) o ne prichádzajú najviac. Vydržia síce dlho, preroz rich majú veľa (preto neuro degeneratívne choroby prichádzajú až vo vyššom veku), no organy samotné trpia veľmi dlho predtým. 

 

Čiže ak je tam nejaký takýto častý imunitný problém je to znak, že tieto "vonkajšie vrstvy" sú "pod paľbou 

 

 

 

 
Publikované : 24. mája 2022 7:16
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Tu je zaujímavá štúdia ešte z 2014. Čítaj pozorne abstrakt, prekladám.

Abstrakt:

"Počítačová simulácia pomocou MRI skenov hlavičky detí je jediným možným spôsobom, ako určiť mikrovlnné žiarenie (MR) absorbované v špecifických tkanivách u detí. Deti absorbujú viac MR ako dospelí, pretože ich mozgové tkanivá sú absorbujúcejšie, ich lebky sú tenšie a ich relatívna veľkosť je menšia.

MR z bezdrôtových zariadení bolo vyhlásené za možný ľudský karcinogén. Deti sú vystavené väčšiemu riziku ako dospelí, keď sú vystavené akémukoľvek karcinogénu."

 

Zároveň napr. Belgicko, Francúzsko, India a ďalšie technologicky sofistikované vlády už postupne od vtedy prijímajú zákony a/alebo vydávajú varovania o používaní bezdrôtových zariadení deťmi. WHO napr. oficiálne vidalo nariadenie, že malé deti do 6 rokov nemám byt pred obrazovkou vôbec. Žiadny čas, pretože si sami uvedomujú, aký vplyv to na ne ma... 

 

Ty si len predstav, že takáto detská hlavička ktorá nemá myelin a ma veľa elektrónov vo vonkajšej vrstve je veľmi náchylná na radiáciu. Aj preto je škola veľmi riziková oblasť žiaľbohu pre malé detičky.

 
Publikované : 24. mája 2022 7:20
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Zdroj tu:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2213879X14000583

 

 

Čiže skôr by som sa Jitka zameral na doatrocmu výživu detičiek, spánok, hru, čas s rodinou, a ďalšie potrebné veci a sledoval ako bude napredovať. Ak bude choručká bývať viac, bude to pre teba skôr znak 😊🙏

 
Publikované : 24. mája 2022 7:21
Jitka
(@jitkito1983)
Príspevky: 77
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky dekuji moc Jaro, tak tady me intuice nezklamala.

 
Publikované : 24. mája 2022 13:40
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jitkito1983 intuícia je niekedy viac. A u ženy a ešte aj matky obzvlášť 🍀

 
Publikované : 24. mája 2022 13:45
Jitka reacted
Jitka
(@jitkito1983)
Príspevky: 77
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky dekuji mockrat i za odpovedi na moji druhou otazku🙏 castokrat si rikam, ze je velka skoda, ze jsem na tebe a tvuj blog nenarazila drive, jeste predtim, nez jsem se stala maminkou. Ale zaroven jsem moc vdecna, ze jsem na tebe vubec narazila🙏🙏 a snad  napachane skody pujdou opravit.

Bohuzel holky chodily velmi casto k babicce a dedovi, kteri doma ziji jak v jeskyni, jen s tim rozdilem, ze sviti vsude a vzdy a televize u nich jede nonstop😔 v posledni dobe mam problem je tam poustet, protoze oni se proste nezmeni, neveri mi ani muj muz, natoz aby uverili oni, ze vsechny tyto veci nam muzou velmi ublizovat. Kdyby to bylo jen na me, nemame ani televizi ani wifi, jenze muj se toho vzdat nechce. Takze se musim zorganizovat jinak a snazit se travit vice casu s holkama venku. 

 

 
Publikované : 24. mája 2022 14:00
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jitkito1983 rado sa stalo Jitka, aj ja som rád, že som na teba natrafil. Myslím, že vždy sa ľudia posúvajú a dostávajú spätnú väzbu obojsmerne 🙏

Nejde ani tak o to, čo bolo a aká je naša minulosť ale skôr o to, či a kedy človek preberie zodpovednosť, pretože co bolo nezmením, no to co bude, naša REALITA, tú si každý tvorime sami ci už si to priznáme alebo nie 😊

 

A úplne chápem. Spomínam si aj z minulosti, nejaký rok a pol dozadu keď si prvýkrát tuším písala. Vždy je to o kompromisoch a obzvlášť vo vzťahu. A tiež vždy záleží, či sú partneri ochotní ich robiť, pretože ak je medzi nimi prepojenie, myslím, že vždy sa dá nájsť cesta a vymyslieť spoločne plán. A priznám sa, tiež to v tomto mame ťažké, s prístelkou sme rozdielne povahy a napríklad pŕ rodičoch, jej obaja bohužiaľ fajčia, no sme za sebou obaja a dohodnuti aj s nimi, že pokým neprestanú, tak až (ak) budeme mať detičky, nebudú u nich samé nikdy bývať.  

 
Publikované : 26. mája 2022 11:53
Jitka
(@jitkito1983)
Príspevky: 77
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky más super pamet🤗

Jinak u nas doma ty zmeny jdou veeeelmi pomalu, posuny tam jsou, ikdyz ne tak velke jak bych chtela. Ale treba ted zrovna pred 2 dny, muj zacal konecne nosit bryle blokujici modre svetlo (doma jsou uz nekolik mesicu!!). 

A je super, ze se na tech dulezitych vecech shodnete, viz.to koureni. 

Krasny zbytek vikendu😊

 
Publikované : 28. mája 2022 18:51
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3915
Admin
 

@jitkito1983 Myslím, že aj to je posun. A osobne si myslím a aj to vidím, źe tieto veci sú dnes stále brané najmä s "estetického" hľadiska a veľa ľudí, aj keď vie, že im to spraví dobre, si ich jednoducho z pohodlnosti nedá a rovnako sa radšej z pohodlnosti neskôr rozpráva o tom, ako im je blbo, či aký su nevyspatí, apod. Nie samozrejme každý, ale na niekoľkých ľuďoch v okolí to občas vidím, že keď sa spýtam, prečo si ich nedá keď ich má doma, jednoducho preto, pretože si ich zabudol v inej izbe a potom uź zabudol, atď. No sám po upozornení hneď uzná, že s nimi sa mu lepšie napríklad zaspí 😀 

Aj Vám pekný víkend Jitka, pozdravujem 🤗 

 
Publikované : 29. mája 2022 18:20
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3915
Admin
 

Nový článok, ktorý sa dotýka aj tejto témy, je online. 

Dnes to bude náročné, pretože sa schválne dotknem aj ťažších tém ak pôrod, či tehotenstvo, no verím, že lepšie pochopíš ako súvisí moderný životný štýl a rozhodnutia rodičov s narodením a vývojom dieťatka.

Inými slovami, ako dokáže matka aj otec, svojim životným štýlom ovplyvniť to, či sa transgeneračná epigenetika prejaví v dobrom, alebo naopak.

 

https://jaroslavlachky.sk/epigenetika-7-ako-a-kde-zacina-transgeneracna-epigenetika/

 
Publikované : 11. augusta 2023 14:16
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3915
Admin
 

Audio verzia tu:

 

https://open.spotify.com/episode/29PMw7dtkygTecy6SdaH5c?si=bef4711e1bc24a68

 
Publikované : 11. augusta 2023 14:16
(@watsonthomas)
Príspevky: 6
ČLENSTVO ZDARMA
 

Materská dovolenka je obdobie, kedy matky majú možnosť venovať sa starostlivosti o svoje novonarodené alebo malé deti. Toto obdobie môže byť zároveň radostné a náročné, pretože zahrňuje 24/7 starostlivosť o dieťa. Vzhľadom na túto neustálu starostlivosť sa často hovorí, že materská dovolenka predstavuje "uväzok 24/7" pre matky, ktoré sú v tomto období plne angažované.

Materská Dovolenka: Nádherná Výzva: Materská dovolenka je časom, kedy matka môže venovať svoju lásku, starostlivosť a pozornosť svojmu dieťaťu. Je to príležitosť zažiť jedinečné momenty spoločne so svojím potomkom a budovať nezameniteľné väzby. Tento čas umožňuje matke sledovať každý míľnik vývoja dieťaťa a vytvárať spomienky, ktoré zostanú na celý život.

 

 
Publikované : 12. augusta 2023 7:14
Tomáš Krajčovic
(@tom)
Príspevky: 13
PLATINOVÝ ČLEN
 

Ahojte členové, tohle téma je pro mě docela na denním pořádku jelikož čekáme první narození dítěte v půlce septembera, dělal jsem pro to vše už od počátku, kdy jsem se to dozvěděl a jako budoucí otec mám velkou radost a těším se na to.

A tady se Vás ve skupině zeptat, jaké jsou zkušenosti po porodu ohledně dítěte na co si dávat pozor a podobně, případně odkazy. Otázka kojení a další. Díky předem za informace

 
Publikované : 13. augusta 2023 9:47
Stránka 2 / 2
Zdieľať: