Mitochondrie a nark...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Mitochondrie a narkóza

3 Príspevky
2 Užívatelia
1 Likes
50 Videní
Kataslukova
(@kataslukova)
Príspevky: 15
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, zakládám tady nové téma. 🙂 Hodně by mě zajímalo, co se v těle děje počas narkózy/anestezie? Má to nějaký významný vliv na naše mitochondrie? Je možné, že to může zpomalovat metabolismus? Může to ovlivnit i nějak funkci a efektivitu mitochondrií? Hodně mě to zajímá. Za svůj život jsem prodělala 2 operace v celkové anestezii a mám pocit, že vždy po zákroku mi bylo tak půl roku celkem dost hůře. Po každé narkóze jsem se dlouhou dobu cítila velmi špatně. Tak mě napadlo, co to vlastně vyloženě dokáže udělat s tělem a jestli to má nějaký významný vliv na mitochondrie nebo celkový systém? (Předpokládám, že nějaký vliv to určitě mít bude :D) Možná to nemá s mitochondriemi nic společného a nemá to na ně žádný vliv, ale kdyby náhodou, tak by mě to opravdu zajímalo. :))

 

Moc děkuji za odpověď! 

 
Publikované : 26. januára 2023 17:17
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@kataslukova ma to obrovský vplyv Katka. Narkóza znení flow tvojho moku, ktorý obmýva mozgovú kôru a zruší flow elektrónov z mozgomiešneho moku do dentritov a axonov, čím ta uspi. Niečo podobné sa deje každú noc keď spis počas DEEP spánku, no toto je umelo vyvolané, zvyčajne skrz halogen (preto je dôležite aj o akú anestezu šlo). 

Pozri si Novembrový webinar, a to, čo sa tam dozvieš ta zaskočí. Všetky odpovede, ktoré hľadáš sú v ňom.

 

https://jaroslavlachky.sk/premium/webinare/webinare-2022/webinar-november-2022-spanok-bdenie-a-regeneracia/

 
Publikované : 26. januára 2023 17:35
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Tvoje mitochondrie to teda priamo neovplyvní, ale nepriamo ano. Anestéza naruší tok elektrónov a jednosmerný elektrický prúd, ktorý normálne počas bdenia máš pod myelinovým obalom na axóne v interfascialnej tekutine, ktorý následne dodáva tento prúd do zvyšku tela. Takže nepriamo je ovplyvnené všetko, závisí už od spôsobu narkózy, jej podania, tipu halogenu a hlavne záleží od toho, v akom stave je človek predtým, aký redox mal celkovo, ktoré časti tela boli na tom pred anestezou horšie a ako sa prebral. Toto ovplyvní to, ako rýchlo sa zotaví človek a či úplne (podľa môjho skromného názoru) 

 
Publikované : 26. januára 2023 17:36
Zdieľať: