Využitie infra žiar...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Využitie infra žiaričov

13 Príspevky
4 Užívatelia
5 Likes
88 Videní
Miro
 Miro
(@miro)
Príspevky: 108
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro,

čítam druhú kapitolu a neviem kam to zaradiť. Pri čítaní o vode ma napadla otázka. Využívaš "nahrievanie sa" konkrétnymi infražiaričmi na vytvorenie EZ vody v tele? A druhý spôsob je správne použitie chladu?

 
Publikované : 10. novembra 2020 20:02
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@miro Ahoj. 

Áno, mám doma posledné roky zopár takýchto zariadení, hlavne kvôli osobnej skúsenosti a rôznym experimentom, a tiež kvôli svieteniu miesto bežných žiaroviek. Ideálne je samozrejme infračervené svetlo zo slnka, ktoré tvorí 42% z celkového svetla, ktoré na zem dopadne. 

S tým chladom, asi neviem ako presne túto myslíš otázku, môžeš trochu upresniť? 🤔 

 
Publikované : 10. novembra 2020 20:47
Miro reacted
Miro
 Miro
(@miro)
Príspevky: 108
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky Myslel som tiež na EZ. Keď pri mrznutí vznikajú vrstvy EZ vody.  Ale uvedomil som si, že tam ide o zefektívnenie práce mitochondrií. Teraz ma napadlo, nie je premeniť vodu na ľad a potom ju rozmraziť spôsob ako znížiť v nej obsah deutéria?

 
Publikované : 10. novembra 2020 20:50
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@miro

Áno, aj o zefektívnenie mitochondrií. Je tam toho omnoho viac, no toto je pre teba momentálne priorita. Páči sa mi, že ti to myslí, tak ti pridám aj ďalšiu vec, ktorú chlad v nás vyvoláva. (Toto je tiež dôvod, prečo občas pri vystavení sa chladnej vode v jazere v zimnom období nechám telo prejsť kontrolovanou triaškou).

Pri triaške, ale aj pri fyzickom cvičení, naše telo, respektíve tukové tkanivá, produkujú cytokíny, ktoré sú schopné náš biely podkožný tuk zhnednúť. Jednou z týchto látok je Irisin.

Irisin môže byť vyvolaný cvičením alebo CHLADOM. Expozícia za studena zvýšila cirkulujúci irisín a FGF21. Kľúčom však je pochopenie toho, ako môžu byť PROTÓNY odpojené skrz UCP od ATPázy, čo mitochondrie vedia využiť na množstvo vecí. Môže to byť bránou do „pekla“, ale aj do „neba“.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1550413114000060?fbclid=IwAR0Lh4ilU6OwgrIfP78IV4CqfQcr9VdUbViu9LwNSa81POc4e1_d9wd-Au0

 

https://qz.com/quartzy/1463490/the-surprising-benefits-of-exercising-in-cold-weather/

 

 
Publikované : 10. novembra 2020 21:04
Miro reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@miro 

CHLAD je jednou z mála vecí, ktorá dokáže ZAKONDENZOVAŤ poškodené mitochondrie, ktoré tak môžu pracovať efektívnejšie. To znamená, že chlad znižuje vzdialenosť v Angstromoch medzi respiračnými proteínmi a táto zmena geometrie zlepšuje tok elektrónov cez ECT, čo zasa znamená zlepšenie autofágie a teda opravi a recyklácie mitochondrií.

 
Publikované : 10. novembra 2020 21:06
Miro reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 
Publikoval: @miro

Teraz ma napadlo, nie je premeniť vodu na ľad a potom ju rozmraziť spôsob ako znížiť v nej obsah deutéria?

Veľmi dobrý postreh a áno, aj takto elegantne funguje PRÍRODA. Stará sa o to hydrologický cyklus vody na Zemi, čo je dôvod, prečo zvieratká v zimnom období prirodzene SCHUDNÚ, pretože je v prírode prirodzene nižší obsah deutéria, rovnako v potrave ako vo vode. 

Deutérium má odlišný kinetický efekt, čo znamená, že sa topí aj mrzne pri inej teplote a naozaj sa dá aj takouto formou prefiltrovať voda, no je to zdĺhavé a pri každom cykle sa prefiltruje iba pár ppm. 

Neviem ako ďaleko si s čítaním, no na konci kapitoly o deutériu spomínam aj výskum jedného odborníka. Nájdeš to aj tu v mojej knižnici:

Kniha s názvom Defeating Cancer 

 

 
Publikované : 10. novembra 2020 21:09
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Rovnako ako strom nedokáže vyrobiť drevo v kmeni bez svetla, nemôže si ani živočích bez infračerveného svetla vyrobiť vodu v mitochondriách na udržanie metabolických procesov. My vodu tvoríme v mitochondrii, konkrétne v matrixe a využívame na to UV a IČ svetlo, ktoré TO ROBÍ.

Rastlinky potrebujú VODU, CO2 a SVETLO, živočíchy využívajú svetlo, O2 a VODU vytvoria nazad, konkrétne na štvrtom cytochróme. Krásne video k tomuto je od Feynmana.

 

 

Rovnako ako KMEŇ stromu sa v zime „stiahne“ a zakondenzuje, pretože nemá dostatok deutéria vo vode a pretože nemá dostatok UV svetla zo slnka, aj naše mitochondrie potrebujú CHLAD a kondenzáciu, aby lepšie presúvali protóny a zároveň sa efektívne zbavili deutéria, ktoré potrebujú držať ďalej od matrixu.

 
Publikované : 10. novembra 2020 21:28
Miro reacted
Miro
 Miro
(@miro)
Príspevky: 108
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky Už som prečítal celú kapitolu. Teším sa na webinár. Áno čítal som aj o liečbe rakoviny pomocou vody, zbavenej deutéria.

 
Publikované : 11. novembra 2020 11:40
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@Miro super to ma teší. Rýchlo čitateľ. Táto kapitola bola dosť dôležitá, uvidím ako si to spravíme, možno spravím až dva webinare (jeden pre deuterium a druhy pre vodu) a samozrejme ak bude treba QaA, aby ste z toho mali čo najviac, pretože toto bude veľmi dôležité pri všetkom ostatnom.

DEUTÉRIUM je veľmi dôležité, potrebujeme ho, rovnako ako VOĽNÉ RADIKÁLY, no obe môžu otvárať brány aj k pozitívnym veciam aj negatívnym.

 

Tento týždeň pridám do knižnice knihu aj od Geralda fourth face of water (štvrtá faza vody), tak môžeš pozriet ako dodatok 🙂 

 
Publikované : 11. novembra 2020 11:49
Vladdo
(@vladdo)
Príspevky: 65
ZLATÝ ČLEN
 

Ahoj Jaro,

chcem sa ta opytat ci umele IR ziarenie nenarusa cirk. rytmus.

Teraz v zime ked slnko zapada skor mal by som ho pouzivat aj vecer?Aby nebolo telo potom v klame dna. Viem teda ze nie je to modre svetlo ale aj tak, dost zle sa my potom spi.

Resp. v zime je aj vonku malo/ziadne IR takze mozno by som to v zime nemal pouzivat?

dakujem

Vlado

 
Publikované : 19. októbra 2021 12:54
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@vladdo samozrejme Vlado, ako píšeš.

 

Toto je častá chyba "BIOhackerov" keď berú zimu na to, aby suplementovali viac umelého svetla, ktoré mali keď tak pridávať skôr v lete 👍

 
Publikované : 19. októbra 2021 13:31
Vladdo
(@vladdo)
Príspevky: 65
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky 

Este by som mal taky oneskoreny dotaz - cize celu zimu by sa nemalo (tj. ani na obed) suplementovat IR(ci uz infrapanel alebo ohrievac)?

Lebo teraz ako su tieto pekne dni tak si vybehnem von na obed bez tricka 🙂

 
Publikované : 31. októbra 2021 17:51
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@vladdo Nie Vlado, to som nepovedal. Hovorím, že tak, ako máme v zime menej slnka, tak isto by sme mali prispôsobiť aj takúto "suplementáciu" ak sa pre ňu človek rozhodne. To znamená, že aj čas dňa, kedy využíva musí byť skresaný a aj intenzita a dĺžka. 

Ak povedzme v lete niekto využíva panel 2krát denne, prvýkrát ráno o 6:00 a večer o 19:00, v zime by to nebolo optimálne, pretože v oboch časoch je vonku tma a pre telo to nebude optimálne 👍 

 
Publikované : 1. novembra 2021 10:51
Zdieľať: