Neutríno - ďalšie p...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

[Zatvorené] Neutríno - ďalšie potvrdenie z 19.03. 2023

4 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
60 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 

Som rád, keď sa experimentálne potvrdzujú vo fyzike veci, ktoré boli predpovedané roky pred aj pomocou kvantovej biológie a dobrého pozorovania prírody a mitochondrií/chloroplastu. 

 

Neutrína alebo aj "strašidelné častice", ktoré zriedkavo interagujú s ostatnými časticami (alebo akoukoľvek hmotou), boli predbežne zaznamenané vo Veľkom hadrónovom urýchľovači v roku 2021. Teraz fyzici potvrdili, že sú skutočné aj novým experimentom v urýchľovači častíc, zrážkou protónov, z 19. Marca 2023.

 

Na zachytenie týchto subatomárnych "strašidiel" (neutrín) fyzici postavili Husté kovové platne z olova a volfrámu, ktoré spájali viaceré vrstvy svetlo detegujúceho šrotu nazývaného emulzia. Keď sa vysokovýkonné a urýchlené protóny navzájom "zrazili" vo vnútri LHC, vytvorili spŕšku častíc vedľajších produktov, z ktorých malú časť tvoria aj neutrína, ktoré vstupujú do zostrojeného prístroja. Neutrína z týchto zrážok potom narážajú do atómových jadier v hustých kovových platniach a rozpadajú sa na ďalšie častice. Emulzné vrstvy fungujú podobným spôsobom ako staromódny fotografický film, pričom reagujú s vedľajšími neutrínovými produktmi, aby vytlačili obrysy častíc, keď nimi prechádzajú.

Takto sme opäť raz potvrdili existenciu týchto častíc s názvom neutríno!

 

„Vývojom“ tejto filmovej emulzie a analýzou stôp častíc fyzici prišli na to, že niektoré tipy boli vytvorené prúdmi častíc vytvorenými neutrínami prechádzajúcimi cez platne; mohli dokonca určiť, ktorú z troch časticových „príchutí“ neutrína – tau, miónu alebo elektrónu – zachytili.

Šesť tipov neutrín zaznamenaných týmto experimentom bolo prvýkrát identifikovaných v roku 2021. Fyzikom trvalo dva roky, kým nazbierali dostatok údajov na potvrdenie, že sú skutočné. Teraz očakávajú, že nájdu oveľa viac a myslia si, že by ich mohli použiť na skúmanie prostredí vo vesmíre, kde sa vytvárajú vysokoenergetické častice duchov. 

 

Po mnohých rokoch sa teda potvrdili a našli aj neutrína vyprodukované priamo "človekom" pomocou vysokoenergetických urýchlených protónov a potvrdila sa ich existencia. Je však možné, že je tu aj iný tip neutrína? Niečo, čo zatiaľ fyzici neskúmajú, pretože sú zaneprázdnený svojou novou hračkou - LHC? 

 

Áno je. O tom nepochybujem. Absencia (momentálna) dôkazu ešte neznamená absenciu efektu. 

Každý kto pozorne sleduje moju prácu posledné roky, číta ju, kde som k tejto téme už dávno písal veľa zaujímavých informácií, prípadne bol aj na niektorých súkromných prednáškach, vie prečo to hovorím!

 

Kvantová Biológia zasa raz ukázala svoju krásu.   

 
Publikované : 1. apríla 2023 13:54
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Na včerajšom poslednom Vorku VOZ sme v diskusii zábradlí tak trochu aj do "pokročilej" Kvantovej Biológie (mala predsvezť toho, koľko je stále toho pred nami a ako ďaleko Vás chcem všetkých dostať) a každý kto tam bol, tu máte niečo maličké na prečítanie. Je to z 3 dní dozadu a zamyslite sa nad tým, čo som hovoril.

 

Príjemné premýšľanie, a nechajte tomu voľný priebeh. Ak sa budme stretávať aj naďalej (čo s mnohými budeme), postupne Vám dôjdu ďalšie veci, ďalšie praktické veci, samé.

Všetko má predsa svoj ČAS, čo je aj našim najväčším cieľom!

 

https://www.techexplorist.com/scientists-captured-first-reactor-neutrinos-using-water-filled-neutrino-detector/58841

 
Publikované : 16. apríla 2023 10:59
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

A až dočítaš slová vyššie, čítaj opätovne aj toto vlákno dole z roku dozadu. Následne si spomeň na slajd, ktorý bol na konci včerajšiej prednášky o biofyzike pohybu a dýchania a tiež slová z konca diskusie, potom čo sme merali EMR tek panely, a tie žiarovky. Je to len pre Vás, a verím, že zasa raz veľa dôjde. Pekne postupne, krôčik po krôčiku.

Každý ten čas máme, aby sme si ho dopriali, otázkou len je, či sme ochotný ho Investovať do nášho vlastného Aktíva, alebo sa oň necháme dobrovoľne oberať iba pasívami

 

https://jaroslavlachky.sk/forum/zacni-tu/co-ma-v-tvojom-zivote-najvyssiu-hodnotu-cas/  

 
Publikované : 16. apríla 2023 11:00
Zdieľať: