Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Svetlo ako liek?

7 Príspevky
2 Užívatelia
1 Likes
86 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Svetlo ako liek? Zdá sa, že áno. Aj podľa jednej z najväčších priekopníkov v oblasti RLT a výskumu červeného aj infračerveného svetla - Tiiny Karu

 

 

https://www.wisconsinacademy.org/magazine/winter-2014/essay/light-medicine  

 
Publikované : 10. novembra 2022 10:59
Značky témy
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Niečo málo z histórie:

 

Koncom osemdesiatych rokov pracoval inžinier Ron Ignatius v spoločnosti, ktorá spolupracovala s Wisconsinským centrom pre vesmírnu automatizáciu a robotiku (WCSAR), ktoré financovalo Marshall Space Flight Center NASA v Huntsville v Alabame. Keď technológia svetelných diód (LED) vstúpila na komerčný trh, Ignatius spolupracoval s WCSAR na štúdiu tohto nového osvetlenia pre pestovanie rastlín vo vesmíre. 

Vroku 1989 Ignatius založil spoločnosť Quantum Devices Inc. a financovanie výskumu malých podnikov (SBIR) od NASA zaplatilo spoločnosti za dokončenie jednotky LED na pestovanie rastlín, ktorá pestovala zemiaky na raketopláne v roku 1995.

 

Výskum však mal aj vedľajší účinok:

"LED diódy boli červené a modré, pretože ide o najefektívnejšie svetelné vlnové dĺžky na riadenie fotosyntézy a vedci z NASA, ktorí trávili čas prácou s rukami pod osvetlením, zistili, že odreniny na rukách sa hoja rýchlejšie ako normálne."

 

... a tak vznikol obor a ďalší výskum RLT 

Zdroj: 

https://spinoff.nasa. gov/

 

 
Publikované : 10. novembra 2022 11:01
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

Síce staršie video, ale stále pomerne aktuálne: 

 

 
Publikované : 10. novembra 2022 19:36
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

^^^

Update z nového Júlového webináru 2023 

https://jaroslavlachky.sk/premium/webinare/webinare-2023/jul-2023-kolagen-kortizol-a-vypoctova-kapacita-mozgu/

 

Národný ústav reumatických chorôb (NÚRCH) v rámci projektuCentrum pre pokročilé terapie chronických zápalových ochorení pohybového aparátu(CPT ZOPA), spolufinancovaného Európskou úniou, skúmal aj efektivitu využitia nových fyzioterapeutických metód u pacientov s reumatoidnou artritídou (RA) a ankylozujúcou spondylitídou (AS).  Cieľom bolo najmä porovnanie štandardného a intenzívneho, inovatívneho fyzioterapeutického režimu. Aké výsledky výskum priniesol, či s akými ťažkosťami sa potýkal, priblížil zástupca vedeckého tímu NÚRCH-u, doc. MUDr. Richard Imrich. 

Podľa vedeckého tímu za jeden z najdôležitejších výsledkov je možné považovať dosiahnutie významného efektu pri použití  vysokovýkonného lasera.

 

https://www.nurch.sk/aktuality-detail/podla-zaverov-vyskumu-fyzioterapeutickych-metod-v-nurch-u-je-laser-nielen-ucinny-ale-aj-efektivny?fbclid=IwAR10jzdpGQxohMaLQySbfMGQyChdJoi9MPr2bfmNxl0bZYPmd5EVpXqA13g

 

Svetlo na obrovský potenciál a to nie len v liečbe reumy a verím že po dnešnom webinari + poslednom článku VOZ #18 sa o ňom dozvie zopár ľudí zasa viac.

Nie je svetlo ako svetlo a nie je vlnová dĺžka ako vlnová dĺžka. Rovnako to platí aj o frekvencii, polarizácii a hybnosti, no jedno je isté.

Svetlo na obrovský potenciál Liečby a ako sa ukazuje, dokonca bez vedľajších účinkov, ako je to pri farmaceutických produktoch.

 

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19091612/

 
Publikované : 1. júla 2023 10:05
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 
Syndróm polycystických vaječníkov(PCOS) je častý zdravotný problém, ktorý postihuje 5 až 10% žien v plodnom veku, najčastejšie od 15 do 44 rokov. Ženy s týmto syndrómom, majú hormonálnu nerovnováhu a metabolické problémy, ktoré môžu mať vplyv na ich celkové zdravie aj vzhľad.
 
Polycystické ováriá bývajú tiež častou, ale liečiteľnou, príčinou neplodnosti. Ako teda na tento problém vplýva cirkadiánny rytmus a to, čo sa deje v našom mozgu a aj za okom?
 
 
Koncom roku 2015 Vedci z Nového Zélandu dosiahli ďalší míľnik vo svojom celosvetovom úsilí o pochopenie nervových mechanizmov, ktoré sú základom hlavnej kontroly plodnosti mozgu. Títo výskumníci Neuroendokrinológie zverejnili prvý priamy dôkaz, že sú to neuróny kisspeptínu pracujúce synchrónne, ktoré generujú malé, epizodické, hormonálne pulzy, ktoré sú kľúčové pre normálne reprodukčné fungovanie u ľudí a iných cicavcov.
 
Poznámka: Čo znamená pulzné (produkujúce pulzy)?
 
Inými slovami oscilujúce, alebo aj vylučujúce sa v istých intervaloch = musí tu byť nejaký oscilačný riadiaci mechanizmus...
 
Každý komu teraz napadol cirkadiánny rytmus,... veľmi správne 👍
 
 
ProfesorAllan Herbison, ktorý viedol štúdiu, hovorí, že epizodické pulzyhormónu uvoľňujúceho gonadotropín(GnRH) do hypofýzy sú už dlho známe ako nevyhnutné na udržanie plodnosti: 
 
"Tieto epizodické, pravidelné pulzy, ktoré sa vyskytujú približne každú hodinu, podnecujú hypofýzu, aby uvoľnila do krvného obehu dva kľúčové hormóny (LH - Luteinizačny hormónaFSH - Folikuly Stimulujúci Hormón). Tieto 2 hormóny uvoľňuje tiež pulzným spôsobom.
 
Luteinizačný hormón je mimochodom zodpovedný za stimulovaneprogesterónu, čo je hlavnýhormón plodnosti. Obzvlášť u žien. Progesterón spolu s leptinom riadi aj placentu.
 
Progesterón = progestácia.    
 
Nedostatok progesterónu = neplodnosť
 
 
Mnohé typy neplodnosti sú výsledkom práve porúch pulzného uvoľňovania hormónov, od problémov v puberte až po neschopnosť otehotnieť.
 
Tak napríklad veľmi častá príčina neplodnosti u žien,syndróm polycystických ovárií, je spôsobená príliš rýchlymi pulzmitýchto neutrónov.
 
 
V danej štúdií hovoria, že kľúčovou nevyriešenou otázkou bolo, aký je základný mechanizmus, ktorý generuje pulzy hormónu uvoľňujúceho gonadotropín (GnRH).
 
 
"Sú to iba neuróny GnRH, ktoré generujú pulz, alebo iná aktivita v širšej sieti neurónov, ktoré riadia plodnosť?"
 
Pri štúdiu myší sa výskumný tím snažil odpovedať na túto otázku pomocou najmodernejšíchoptogenetických techník (o nich si vypočujete na konci webináru) na selektívnu aktiváciu kisspeptínových neurónov v určitej časti hypotalamu.
 
Po meraní vzoriek krvi zistili, že aktivácia tejto malej populácie kisspeptínových neurónov bola pozoruhodne účinná pri vytváraní pulzov sekrécie LH.
 
 
 
"Tieto zistenia podľa slov profesora predstavujú dôležitý poznatok, ktorý bude dôležitý pri budúcom úsilí o vývoj nových spôsobov liečby plodnosti zameraných na produkciu väčšieho alebo menšieho počtu impulzov GnRH v závislosti od problému."
 
 
Predpokladá sa totiž, že až jedna tretina všetkých prípadov neplodnosti u žien zahŕňa poruchy v oblasti mozgových obvodov, ktoré študuje profesor Herbison a jeho tím.
 
 
Takže... Žeby predsa len ten náš oscilačný mechanizmus s názvomCirkadiánny rytmusbol dôležitý? 
 
Odpoveď je áno, je dôležitý.
 
Magnetizmus, svetlo a gravitácia. Všetko sú to vnemy, ktoré náš mozog vníma a prenáša do vody (mozgomiešneho moku), ktorej je plný, pomocou ktorej tvorí našumomentálnu realitu, priestorovú orientáciu, vnímanie času,ale ajoscilačný mechanizmus, ktorý je schopný prenášať energiu, ale aj informáciu do každej časti tela pomocou polarizovaných a usporiadaných vrstiev vody, ktoré následne dokážu lámať a rotptylovat svetlo, z ktorého vytvoria polarizované svetlo, ktoré má mnoho úloh.
 
 
Publikované : 1. júla 2023 10:05
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

A tu je ešte niečo na zamyslenie. Čítaj text v obrázku a aj popisok pod. 

 

 
Publikované : 1. júla 2023 10:31
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

^^^ Môže byť toto dôvod, prečo detičky s vyšším statusom omega 3 DHA vykazujú lepšie inteligenčné vlastnosti (IQ) a rovnako aj EQ?

Áno, môže. Bez DHA nemáme zdroj elektrónov a bez elektrónov, ktoré sú fermióny, nedokážeme transformovať dostatok hybnosti zo svetla (bozónov) do tkanív po tele, vrátane mozgovej kôri, ktoré pozostávajú výlučne z bozónov. 

 

https://neurosciencenews.com/dha-iq-preterm-babies-21740/

 
Publikované : 1. júla 2023 10:35
Zdieľať: