Čo je ubikvitinácia...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Čo je ubikvitinácia alias vyššia potreba po proteíne?

3 Príspevky
2 Užívatelia
0 Likes
25 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Nový článok bol dnes zverejnený a pridávam aj sem.

https://jaroslavlachky.sk/voz-7-co-je-ubikvitinacia-alias-nahradzanie-proteinov/

 

Ubikvitinácia. Slovíčko, ktoré som posledné týždne schválne na viacerých miestach skloňoval, niektorý to odomňa počuli aj osobne v konzultácií, iný vo webinároch, atď., a teraz to už máte aj v prvom blogu. 

Je to veľmi dôležité, pretože ako vidíte, ubikvitinácia je jeden z prvých cyklov bunky, ktorý urČuje o tom, koľko proteínov degradujeme a teda koľko a či vôbec ich potrebujeme nahrádzať. 

 

Laicky teda:

Keď je v tvojom tele nejaký proteín príliš zoxidovaný (pomysli, že stratil elektróny a klesol jeho Redox), už nedokáže byť správne hydratovaný a transformovať v bunke energiu. Preto ho bunka pomocou vylúčenia ubikvitínu označí a pre bunku a je to signál, že je proteín neefektívny, treba ho zahubiť a nahradiť novým!

Nezabúdaj totiž, že DNA kóduje iba proteíny. No a budovanie proteínov je najdrahší proces, aký v našom tele je, čo sa spotreby energie, ale aj ATP týka. Len pripojenie jediného atómu dusíka do štruktúry nového proteínu stojí tvoje telo až cca 5 molekúl ATP. 

 

Tiež nezabúdaj na to, že na budovanie proteínov, ktoré DNA kóduje, je nutné roztvoriť Génom, „odzipsovať“ zavretý hélix DNA, uvoľniť z neho nejakú časť, preložiť ju, preniesť do bunky, dekódovať, atď., a vyskladať proteíny nanovo. Je to teda drahý proces, no a čím častejšie ho robíš, tým menej energie ti ostane na ostatné – ako napríklad na Život, na fungovanie, myslenie, hýbanie sa,…

 

Viac stimulovaná ubikvitinácia teda znamená rýchlejšie nahrádzanie proteínov = vyššia spotreba po ATP = väčšie a čatejšie otváranie génu = rýchlejšie stárnutie. 

 

Čo sa však každý čitateĽ z nového článku dozvie je to, že Dehydratácia vyvoláva automaticky zvýšenie ubikvitinácie. Toto je kľúčom, ktorý som chcel prízvukovať aj sem!

 

 

Nedostatok Vody v bunke (dehydratácia) = nízky Redox = znížený regeneračný jednosmerný elektrický prúd = znížená autofágia = vyššia stimulácia ubikvitinácie = vyššia spotreba ATP = vyššia oxidácia glukózy = rýchlejšie stárnutie a kratší horší život!

 
Publikované : 27. februára 2023 21:11
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Môže byť toto dôvod, prečo často, a hlavne ženám, odporúčam konzumáciu proteínu na raňajky?  

Proteín v strave, ráno po tom, čo ešte aj vidíme slnečné svetlo = synchronizácia CR s ubikvitináciou = doplnenie aminokyselín do krvi = mierna "brzda" ubikvitinácie, pokým sa nenapraví úplne. 

 

 

Citácia zo záveru štúdie:

"Táto štúdia poskytuje silné dôkazy o tom, že vyšší príjem bielkovín, dokonca aj pri absencii energetického obmedzenia, je spojený s priaznivejším zložením tela v bežnej populácii."

 

Zdroj: 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3411511/

 
Publikované : 27. februára 2023 21:15
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Nový článok - pokračovanie k Ubikvitinácií, je na blogu!

V dnešnom článku spoznáš Praktické Kroky a Tipy ako merať (kvantifikovať) svoju ubikvitináciu aj ako ju Pribrzdiť a kontrolovať!

Najskôr ti predstavím jednoduché testy (krvné testy ako serotonín, vitamín D, močovina, a iné), tiež nejaké subjektívne ako kvalita spánku, apod., a následne sa pozrieme na to, ako ju Brzdiť/Kontrolovať 3 hlavnými krokmi. Poďme na to!

 

Sumár článku tu:

  • Krátke zopakovanie čo je to Ubikvitinácia
  • Praktické Kroky/Tipy ako svoju ubikvitináciu zistiť (kvantifikovať) ako:
    • Využívanie modrého svetla verzus uEMP (viac DHA alebo Vitamín A)
    • Močovina/Kreatinín – Dehydratácia
    • Meranie Kortizolu (kortizol v slinách test)
    • Meranie serotonínu (test na serotonín v krvi/moči a vyhodnotenie)
    • Spánok a jeho kvalita
    • Cholesterol, Vitamín D, selén, glutatión a ďalšie
  • Praktické Kroky po tom čo svoju Ubikvitináciu trochu spotnáš, ktoré ti ukážu ako ju aspoň zo začiatku ako laik Riešiť!
  • Záver, zhrnutie, nejaké tie tipy a body na závere

 

 

Celý článok tu:

https://jaroslavlachky.sk/voz-8-ubikvitinacia-a-prakticke-kroky-a-testy-ako-ju-zlepsit/

 
Publikované : 5. marca 2023 21:32
Zdieľať: