Naozaj nás chlad "n...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Naozaj nás chlad "núti" tvoriť teplo?

10 Príspevky
5 Užívatelia
7 Likes
97 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2713
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 
Cez víkend som, dostal "zaujímavú" otázku, ktorú som pôvodne bral ako reálnu otázku, na ktorú chce daný človek počuť skutočný názor, zamyslenie sa a odpoveď , no nebolo tomu tak. Zrejme šlo skôr o reakciu, ktorou som sa mal ja spochybniť a mal som ostať vyvedený z miery.
 
 
Práve preto to teraz napíšem sem, pretože jednak verím, že nikto z ľudí, ktorí tento web a fórum navštevujú, podobný nonsen uz rozoznajú aj sami, no ak by náhodou niekto dostal niekedy podobnú otázku, tu máte slová, ktoré mu môžete povedať... 
 
 
Než začnem, tiež zdôraznim to, čo som x-krát v rôznych videách tu prízvukoval a je to veľmi dôležité a to NIKDY NIKOHO NEPRESVIEDČAJTE. NIKDY.
 
 
Človeka nemôžete o svojom názore, premýšľani, ani o ničom presviedčať. Nemá to význam ani pre Vás, a ani pre danú osobu.
 
Podobne ako malé dieťatko nemôžete presviedčanim odnaučiť papať sladkosti, či hrať sa 5 hodín denne na počítači, apod., no môžete ho "presvedčiť" vlastným príkladom, rozhovorom, hrou,.. no vždy tam musí prísť ten bod, keď človek sám dospeje do bodu, kedy je pripravený posunúť sa, alebo sa vzdať nejakého svojho starého presvedčenia, zvyku,.  a sám sa Vás potom ešte raz spýta, alebo sám vyskúša tu druhú "stránku". Nikdy to však nepríde opačne.
 
 
 
Takže, teraz daná otázka/poznámka, ktorú som dostal 
 
Publikované : 15. novembra 2021 12:25
Ivana reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2713
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 
Ľudia vraj nie sú na chlad žiadni zvyknutí, robí nám zle, no to hlavne je to, vraj keď sme v zime alebo v chlade tak svoje telo nútime vyrábať si teplo. A prečo ho teda nútiť? Prečo mu robiť zle?
 
 
 
Takže. Naozaj teda svoje telo "nútime" a ešte aj "vyrábať" teplo? Nie je náhodou teplo niečo, čo je s nami neustále a to ja bez nutnosti "Výroby"?
 
 
Veľa ľudí sa pri rôznych diskusiách, obzvlášť na internete a virtuálne rado oháňa rôznymi termodynamickými zákonmi, no keď sú následne niečím takýmto konfrontovaní, už to nie je také...
 
 
Často ľudia hovoria, že predsa prijaté kalórie rovnajú sa Vydaté kalórie, a ak predsa prijmeš viac, nemôžeš schudnúť a podobne, no ja mam tiež jeden zákon termodynamiky.
 
 
Dnes totižto vieme, že energia sa nemôže len tak objaviť, ani zmiznúť, iba mení svoju podobu. Inými slovami, energia je konzervovaná.
 
Je tu však aj druhá strana tejto rovnice a to, že kedykoľvek sa prijatá energia nejakým spôsobom "neuskladní" alebo nepremení na inú formu, či hmotu, musí byť termalizovaná. To znamená, že sa táto zvyšná energia vylúči ako teplo.
 
 
Teplo = termálna radiaca = infračervená radiácia.
 
To je ten tip svetla (elektromagnetickej radiácie/vlnenia), ktoré okom nevidíme. Je nad 780 nm.
 
 
Prečo som tuto vetu o teple napísal v súvislosti s touto otázkou?
 
Pretože ako vidíš, teplo nemusíme nijako tvoriť, pretože teplo v sebe neustále "vypúšťame" ako vedľajší produkt transformácie energie.
 
 
Len pre predstavu, v každej bunke v našom tele (a že ich je tam veľa) každú jenu sekundu prebehne cca 100 tisíc chemických reakcií. Celkom slušne číslo...
 
Tieto chemické reakcie však prebiehajú na základe biochemických reakcií, ktoré sa dejú pomocou valenčných elektrónov medzi atómami/molekulami, ktoré takto uvoľnia svetlo, ktoré danej reakcii umožní prebehnúť. Vždy tu teda nastáva transport energie a nejaké množstvo je termalizované.
 
 
Čo to teda znamená v ľudskej reči?
 
Že v našom tele sa telo neustále tvorí a šíri ďalej a taktiež ho neustále zachytávame, využívame, atď.
 
Toto je dôvod, prečo sme teplokrvný cicavce a tiež dôvod, prečo keď na seba otočíš termálnou kameru uvidíš toľko farieb. Tiež je to dôvod, prečo keď chytíš svojho partnera za ruku, pocítiš TEPLO.
 
A hádaj čo. Na to, aby si to teplo z neho cítil, nemusí partner svoje telo nijako "nútiť", aby ho tvorilo.
 
Zaujímavé...
 
 
Pokračujem ďalej. Teraz už každý verím vie odkiaľ a ako sa v nás teplo neustále berie a to nezávislé na tom, či si dáš studenú sprchu, alebo budeš chodiť vonku v krátkom tričku až do decembra.
 
 
Čo sa tak teraz zamyslieť nad tým čo s tým teplom robíme? A ako príroda zabezpečila, aby sme ho Len tak nestrácali? Čo tak voda?
 
 
Naše telo je z 98,73% voda, čo sa množstva molekúl týka a je to práve voda, ktorá miluje teplo. To znamená, že teplo absorbuje, vďaka čomu sa z nej stane batéria - exkluzívna zóna - štvrtá fáza vody, ktorá separuje elektróny od protónov. 
 
 
A ak sa niekto pri riadkoch vyššie pýtal, odkiaľ preboha naše telo berie toľko energie na pohon 100 tisíc reakcií, v každej bunke tela za sekundu, tak toto je odpoveď. VODA.
 
 
 
Položil si niekto niekedy otázku, či vie o všetkých anomáliách aké voda má? Ja teraz zopár napíšem.
 
 
Viete o tom, že voda má jednu pozoruhodnú vlastnosť a to, že je v zime stlačiteľnejšia ako v lete? Viete, že voda zbavená deuteria je ešte viac kompresná?
 
 
A viete, že obyčajná voda má ďalšiu super vlastnosť, ktorou je superschladenie?
 
To znamená, že keď sa takto "pod chladená" studená kvapalná voda ohrieva, jej jednotlivé molekuly sa zmrštia, objemná voda sa zmrští (zmenší objem na minimum) a je menej stlačiteľná, zvýši sa jej index lomu, zvýši sa rýchlosť zvuku, ktorí sa v nej šíri, plyny sa v nej stanú menej rozpustné a samotná voda sa ľahšie  zahrieva a lepšie vedie teplo?
 
 
Na rozdiel od toho, keď sa horúca kvapalná voda ohrieva, expanduje, ľahšie sa stláča, znižuje sa jej index lomu, znižuje sa rýchlosť zvuku v nej, plyny sa stávajú rozpustnejšími, ťažšie sa zahrievajú a je horším vodičom tepla.
 
(a áno, aj toto je dôvod, prečo som Vám neodporúčal piť pre varenú vodu, či už si robíte kávu alebo čaj). 
 
 
 
Tiež je napríklad zaujímavé, že keď voda mrzne a vzniká ľad, voda začne vyžarovať infračervenú radiáciu. Prichádza o teplo, ktoré dovtedy zadržiavala vo svojich elektrónoch..
 
 
 
Naozaj nás teda chlad "núti" tvoriť si teplo a je to pre nás zbytočný stres? Alebo je to inak? Vy odpoveď poznáte a dúfam, že nad podobným nonsensom nebudete extra dlho premýšľať.
 
 
 
Chlad je environmentálny faktor, ktorý nám pomáha a v minulosti pomáhal naše mitochondrie práve vďaka teplu a scvrknutiu vody okolo aj v nich udržiavať ich menšie termodynamicky efektívne, vďaka čomu sa stane ETC plinulím a efektívnejším.
 
Ba čo viac, keď voda absorbuje teplo a stane sa z nej Exkluzívna zóna, táto VODA zo svojho okraja vylúči všetko, až na úroveň protonu a to aj deuterium.
 
Na dnes stačí. 👍
 
Publikované : 15. novembra 2021 12:27
Táňa and Ivana reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2713
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 
 
 
Publikované : 15. novembra 2021 12:28
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 892
ZLATÝ ČLEN
 

ja len poznamku, ja idem na chlad pomalsie vzhladom na zdravotny stav, ale uz teraz citim, ako lepsie tolerujem chlad.

co je vyhoda, asi usetrim na zimnych topankach a svetroch, lebo napr vcera som si dala do officu tenucky sveter s dlhym rukavom a prevelmi mi bolo teplo, musim nadalej zostat na trickach.

proste teraz mam pocit, ze je vsade prekurene.

ked doma nekurim, mm to chodi zabalenz v deke, potom zisti, ze som kurenie vypla 🙂

 
Publikované : 16. novembra 2021 4:27
Ivana and Táňa reacted
Táňa
(@tania)
Príspevky: 73
PLATINOVÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky vdaka za zdielanie myslienok

 
Publikované : 16. novembra 2021 9:41
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2713
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

@zuzana12345 vďaka za zdieľanie skúsenosti Zuzi 👍

Osobne považujem z dlhodobého hľadiska zmenšenie šatníka tiež za benefit, jeden z mnoha 

 
Publikované : 16. novembra 2021 10:34
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

Ja som tiež napríklad kedysi neverila, že studenú sprchu zvládnem ale myslím ze to bolo skôr preto lebo som to ani neskusila. Dnes v pohode už vydržím na studenej sprche aj 2, 3 minúty  

 
Publikované : 16. novembra 2021 13:34
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3951
Admin
 

@ivana 

To, čo býva v spoločnosti považované za normálne, nie vždy býva bežné a naopak. To, čo človek nepozná a považuje za nenormálne, môže byť v skutočnosti pre našu biológiu bežné.

 

 
Publikované : 16. novembra 2021 19:47
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3951
Admin
 

V modernej spoločnosti, kde platia nové "štandardy" sa tiež posúvajú normy. To znamená, že to čo je normálne, nemusí byť bežné a naopak.

Dnes je normálne, ak sa stretnú akýkoľvek dvaja ľudia a začnú si vymieňať skúsenosti s lekármi, o tom aké zdravotné problémy majú, že ich niečo bolí, atď., a ak problém niekto nemá, vyčnieva. Podobne napr. podľa štatistík, priemerný Slovák ma nadváhu.

 

Čo nám to hovorí? Že zmena kvantového výťažku prostredia koreluje zmene novým štandardom. Zvyčajne sa takéto zmeny diali sezónne, v závislosti od polohy na planéte, no dnes je to viditeľné globálne.

Na druhej strane to však znamená aj riešenie pre každého, koho svoje zdravie a život zaujíma.

Ak chceme byť dnes zdravý a mat svoj život pod kontrolou, musíme preto robiť "neobyčajné" veci, ktoré sa tiež väčšine zdajú "mimo štandard", ako napr. všímanie si svojho svetelného prostredia, EM smogu, kúpanie sa v studenej vode, vystavovanie sa chladu, sledovanie svojho hormonálneho panelu,...

 

Všetko sú to nie normálne veci, ktoré kedysi neboli potrebné, no dnes sú. Vďaka takýmto "nenormálnym" veciam potom môžete svoje zdravie udržať v norme (v tom, čo bolo kedysi bežné)

 
Publikované : 16. novembra 2021 19:47
Ivana reacted
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

Veľmi pekne napísané.    

 
Publikované : 18. novembra 2021 14:06
Zdieľať: