Avokádová pena s or...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Avokádová pena s orieškami

37 Príspevky
7 Užívatelia
11 Likes
184 Videní
Zuzana Golitkova
(@zuzi-2)
Príspevky: 134
PLATINOVÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslav-lachky toto s tym tvarohom ma moc nepotesilo, ale nevadi. Ja ho mam rada a casto mi ide na chut, mam ho ako druhe jedlo dna a viem si k nemu primiesat surove zltko a bud smotanu alebo mascarpone alebo aj domaci kefir /ten som mala z kozieho mlieka urobeny/ a k tomu si prisypem skoricu, raw kakao, sladke drievko, suseny zazvor, kurkumu, cierne korenie sem tam konopne semienka a dnes som si dala aj lyzicku kokosoveho oleja k nemu.

Takze tvaroh by som mala obmedzit. Stale viem, ze mam este veci, co musim optimalizovat a aj mnozstvo stravy u mna. Chlieb a pecivo a sladke kolace mnou upecene mam uz viacmenej zvladnute a momentalne v zime mi nejdu na chut ani zemiaky ani ryza. Ja lubim jest veru :-). Sice teraz v zime jem 2x za den a max o 16:00 posledne jedlo a nejem 17 hodin, ale to mnozstvo jedla este potrebujem zredukovat. Ja zjem svoj skvelo vyskladany tanier a potom este spekulujem. Aj sa mi podarilo pribrat oproti letu 2 kg, ale hore mi to uz nejde som na rovnakej vahe asi 1-2 mesiace.

Vcera som bola vo farmfoods a maslo maju chutovo vyborne 85% (byva 82% alebo max 84%). Mliecne vyrobky su pasterizovane. A jasne, ze som tam kupila aj tvaroh 🙂

 
Publikované : 2. decembra 2022 13:51
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi-2 nemyslím, že by si mala byť nejako nešťastná, presne preto som aj Veronike vyššie písal, aby to nebrala iba čierno bielo.

U nás máme na SK aspoň výhodu v tom, že veľa týchto produktov je kvôli pekným horám a lesom pomerne kvalitných, no ak máš ostatné veci v poriadku a nerobí ti to problém, nevidím dôvod prečo sa ho snažiť nejako prestať jesť. Skôr máš ďalšiu vec do budúcna, ak by si nieco pozorovala. U teba tiež keďže piješ menej, je to o njieco lepšie a obzvlášť keď tvoja strava nespočíva iba v tom + klasická západná 🙂 

 
Publikované : 5. decembra 2022 10:45
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi-2 s tou chuťou na jedlo, plus pribratim to nemusí byť opäť nič negatívne. Vzhľadom na to, čo o tebe viem. Tiež máš nižšie percento tuku ak si sppmkinqm, respektíve tam nie je nijaká nadváha a telo sa chce prirodzene dostať do istej (hlavne vyššej) časti s tukom, pretože ver, že je to benefit.

 
Publikované : 5. decembra 2022 10:47
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Maslo veru z farm foods tiež milujem. To je jediné čo tam obecné teraz nakupujem. Priateľke ešte odtiaľ chutil taky krásky tvrdší syr, čo mávali, len potom po pár mesiacoch začal bývať trochu iný chuťovo, neviem prečo, no prestalo sme ho kupovať potom.

Teraz zas kupujeme, možno pomôže, v kauflande u nás mávajú také sekcie s rôznymi produktami z farmy z okolia, a mávajú tam také tvrdé tiež syri, s korkou tuším (ale je ich tam viac druhov) a ten nám obom veľmi chutí teraz 

 
Publikované : 5. decembra 2022 10:51
Veronika Brezani
(@veronika-brezani)
Príspevky: 92
PLATINOVÝ ČLEN
 

Ahoj Jarko, ja som dnes ochutnala kombináciu mascarpone so škoricou a veľmi mi to zachutilo, tak som si povedala, že ti o tom poviem, aby si to aj ty mohol otestovať :). Tým, že mascarpone je tučné tak sa so škoricou nezmieša, tak ho nechávam na vrchu len ako taký poprašok a tie chute sa ti zmiešajú až potom v ústach. Je to podľa mňa úplne skvelý dezert, chutí to úplne ako nejaká torta.

 
Publikované : 8. decembra 2022 17:35
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3835
Admin
Zakladateľ témy
 

@veronika-brezani Som rád, že zachutilo, tak máš prípadný dezert aj na sviatky a možno aj rodičia ochutnajú trochu. Ja to so škoricou jedávam vždy Veronika po pravde, bez škorice si ani neviem predstaviť niečo takéto 😀 Zvyčajne pridám aj trochu kakaa alebo kurkumu a škoricu.

 
Publikované : 8. decembra 2022 17:49
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3835
Admin
Zakladateľ témy
 

Tu máš potom ďalšiu potencionálnu jednohubku/dezert na vyskúšanie do budúcna:

https://jaroslavlachky.sk/forum/postid/7855/

 
Publikované : 8. decembra 2022 17:54
Zuzana Golitkova
(@zuzi-2)
Príspevky: 134
PLATINOVÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslavlachky ako som uz pisala velmi rada peciem. Toto mi fakt chyba, lebo pri tomto stravovani to ani netreba. Ale aj tak pre seba som naposledy upiekla kolac. Napisem ingrediencie a ak by si mi mohol vysvelit, ak sa ti to nepozdava tak preco. Tvaroh uz viem, ze ma dost deuteria.

co som pouzila:

domace vajicko, domaci kefir (bio kravske mlieko ano ma kazein A1, ale nemam problem s kyslomliecnymi vyrobkami ine ani nejem), repkovy olej (je staly pri vyssej teplote a ma fajny pomer omega 3 a omega 6), šťavu z citrona, malu lyzicku cukru (klasicky biely), stipka soli a k tomu pridavam zmes korenin (kurkuma, skorica, cierne korenie, suseny zazvor, badian, sladke drievko-doda sladkost cestu) a muky lanova, tekvicova a kokosova (vsetky maju mimalny obsah tukov - k oxidacii tu teda pecenim nedojde - to je moj predpoklad) a rada pouzivam aj kakao (nealkalizivane 20-22%) do cesta teraz som nedala, nastruhanu koru z bio citronu a na skyprenie sodu bikarbonu.

Peciem na 170°C pokial je prepecny vo vnutri, toto si sledujem, nenechavam dlho piect.

K tomu je super mascarpone. A teraz som kefirove huby vlozila do 33% smotany a nechala nech sa napamaju a ma to skvelu chut a konzistecniu po fermentacii. Tu som potom zmiesala s maskarpone, prihodila k tomu 3 makadamove oriesky a velmi mi to chutilo.

Vdaka.

 
Publikované : 9. decembra 2022 9:57
Monca reacted
Veronika Brezani
(@veronika-brezani)
Príspevky: 92
PLATINOVÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Super, ďakujem! Ja mám rada jesť mascarpone aj s horkou čokoládou. Najradšej tak, ze si ju do toho namáčam a tak si ho naberám do úst 🙂 to človek už ani nepotrebuje lyžičku, miesto toho môže použiť tabličky čokolády.

 
Publikované : 9. decembra 2022 10:00
Veronika Brezani
(@veronika-brezani)
Príspevky: 92
PLATINOVÝ ČLEN
 

@zuzi-2 to je super tip na použitie kefírovej huby, ďakujem, to skúsim!

 
Publikované : 9. decembra 2022 10:03
Zuzana Golitkova
(@zuzi-2)
Príspevky: 134
PLATINOVÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslavlachky mam este jeden recept na rybaciu pomazanku.

Pouzit mozete kto ake rybicky ma rad z konzrevy, zo skla (ak je v nejakom oleji alebo vo vlastnej stave - nechavam odtiect).

Ja som teraz robila aj z udenej makrely, ale kludne aj z lososa alebo z inej ryby. Lahko tu vymixujete aj kozu napr. z losa.

V mixeri vymixovat vsetko spolu:

ryba , cervena cibula, cesnak, trochu stavy z citronu, kurkuma, cerstvo mlete cierne korenie, suseny zazvor, 2 surove zltka, 2 lyzice olivoveho olej a morske riasy k tomu (susene, varene) sol podla chuti.

Na zaver k tomu primiesam jednu nastruhanu mrkvu.

Vdaka zltkam a oleju ma pomazanka dobru konzistenciu.

Inak uz som to robila aj z masa z vyvaru. Ak vam ostane maso ci z pecenia dusenia a uz vas nebavi jest to iste, takto toto da masu iny rozmer.

 
Publikované : 9. decembra 2022 10:07
Monca
(@monca)
Príspevky: 26
ČLENSTVO ZDARMA
 

@zuzi-2 vďaka za zdieľanie receptov 🙂

 
Publikované : 9. decembra 2022 10:14
Zuzana Golitkova
(@zuzi-2)
Príspevky: 134
PLATINOVÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Toto su muky co som pouzila

- tekvicova muka

https://biocare.sk/eshop/produkt/tekvicova-muka

- lanova muka

https://www.najtelo.com/muka-z-hnedych-lanovych-semien-500g/

- kokosova muka

https://www.brainmarket.sk/brainmax-pure-kokosova-mouka-bio--1-kg/?gclid=Cj0KCQiA1sucBhDgARIsAFoytUsYWTx8ghs_3fOf3IVvlZkFRxGeXX42vUu72Q9mENOIoeIBeqskpGYaAnZUEALw_wcB

Najvacsi podiel v kolaci mala tekvicova muka. 

Inak ta kombinacia farieb vsetkych ingrediencii sposobila zafarbenie kolaca po upeceni do cervena. Vyzeral pekne a aj chutil.

A este je aj makova muka, ale tu teraz nemam ta mam malo sacharidov.

https://www.najtelo.com/makova-bezlepkova-muka-400g/

 
Publikované : 9. decembra 2022 10:27
Veronika Brezani
(@veronika-brezani)
Príspevky: 92
PLATINOVÝ ČLEN
 
  1. @zuzi-2 super otázka s pečením, to by aj mňa zaujímalo. Ja som rozmýšlala, že by mohlo byť fajn nápad miesto múky použiť kokosovú dužinu a tú si pred pečením rozmixovať. Tá nie je odtučnená. Ja by som práve chcela, aby bol koláč tučný, ak ho nechcem jesť len ako dezert ale ako hlavné jedlo dňa, ktoré mi dá veľa H. Kokos má veľa SFA a málo PUFA (pokiaľ viem) čiže by to tuk mohol vydržať v dobrom stave. Ale na posúdenie by sa tu hodil Jarkov názor 🙂
 
Publikované : 9. decembra 2022 10:28
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi-2 teší ma Zuzi, že už aj medzi sebou takto visc zdieľate. A keďže ja mam tiež "obmedzené kapacity" + myslím, že recepty je jedna z oblastí, kde viete zasa vy doplniť skvelo mňa. Obzvlášť to bude po novom blogu, ktorý bude o Sire a glutatione (asi cez víkend zverejním), kde spomínam práve aj stravu a nejaké veci ohľadom varenia.

Teraz ma len napadá, že by bolo fajn možno to skopírovať a založiť novú tému na každý recept Zuzka. Do budúcna, keby to niekto vyhľadával a môže ku to pomôcť, nájde to. Tskto to horšie najde 🤔

 
Publikované : 9. decembra 2022 12:04
Zuzana Golitkova
(@zuzi-2)
Príspevky: 134
PLATINOVÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@jaroslav-lachky veľmi rada, môžem to založiť a keď nabudúce budem niečo chystať môžem aj nafotiť a zdieľať aj obrázoky. A tiež budem rada tvojej spätnej väzbe, nech to vysperkujeme.

 
Publikované : 9. decembra 2022 14:42
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3835
Admin
Zakladateľ témy
 

Publikoval: @veronika-brezani

@jaroslavlachky Super, ďakujem! Ja mám rada jesť mascarpone aj s horkou čokoládou. Najradšej tak, ze si ju do toho namáčam a tak si ho naberám do úst 🙂 to človek už ani nepotrebuje lyžičku, miesto toho môže použiť tabličky čokolády.

Ako keby som seba počul Veronika, mávam to občas rovnako  😆 

 

 
Publikované : 10. decembra 2022 11:50
Stránka 2 / 2
Zdieľať: