Môže mať HETEROPLAZ...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Môže mať HETEROPLAZMIA vplyv na našu chuť na SOĽ a SODÍK?

55 Príspevky
7 Užívatelia
20 Likes
277 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 
Môže byť z časti aj dnešná zvyšujúca sa heteroplazmia matiek, ktorú prenášajú na dieťa dôvod, prečo dnešné malé deti a teenageri často siahajú po nevhodných slaných polotovaroch, pretože ich mozgu chýba SOĽ, ktorá by ich slabým mitochondriám pomohla udržiavať vhodnú vibráciu a teda aj betaoxidáciu?
 
 
Môže to byť zároveň dôvod, prečo sa detičky rodia s hypoxiou a obéznejšie, keďže majú disfunkčné mitochondrie neschopné spaľovať tuk? 
 
 
Aký je vzťah medzi SOĽOU, respektíve slanou vodou v mozgu, oceánom a HETEROPLAZMIOU? Je tu nejaká súvislosť? 
 
 
 
Tento krátky príspevok bude zároveň malým doplnením pre všetkých pravidelných čitateľov blogu a obzvlášť pre zlatých členov ku novej kapitole TOPOLÓGIA (na premýšľanie).
 
 
 
Môže množstvo soli kontrolovať množstvo exkluzívnej zóny (štvrtej podoby vody) v mozgu a teda aj našu schopnosť premýšľať? Nie je náš mozog náhodou plný mozgomiešneho moku, ktorý je takmer z 99% tvorený prefiltrovanou vodou, ktorá pochádza z krvnej plazmy? 🤔
 
 
Každý stali čitateľ už určite niekoľko krát opätovne čítal článok o ŠTVRTEJ PODOBE VODY. Zlatí členovia o tom mali celú veľkú kapitolu a venovali sme sa tomu aj vo WEBINÁROCH. V mojej knižnici nájdete aj knihu od Geralda Pollacka, Fourth Face of Water (odporúčam ju každému, kto chce svoje telo, zdravie a výkonnosť začať lepšie chápať).
 
 
 
 
 
 
Pokračujem ďalej. Aký je vzťah medzi soľou, vodou a HETEROPLAZMIOU (a teda kvalitou a množstvom našich funkčných mitochondrií v bunkách)?
 
 
 
Keď sa bežný človek zamysli nad komplexnosťou našich buniek a tým, čo všetko sa v nich neustále deje a koľko "ENERGIE" na to vynakladajú, môže sa to zdať ako neuveriteľné a nesplniteľné zároveň, že to matka príroda takto vymyslela. Keď sa však potom človek zamyslí, že príroda mala pri vývoji života neustále k dispozícii všetko potrebné, aby dokázala bez "veľkého úsilia" konať takéto množstvo práce, dáva to zmysel. Mala totiž po celý čas k dispozícii napríklad VODU, RADIÁCIU a KVANTOVÚ MECHANIKU.
 
 
Všetko v nás a v našich bunkách je prírodou uspôsobené totižto tak, aby to dávalo neustály maličký stimul k tomu, aby sa lokálne pozmenilo prostredie a vyvolalo zmenu vo fáze a štruktúre vody, ktorá obsahuje exkluzívnu zónu, ktorá obkolesuje celú bunku, mitochondriu a zároveň mitochondriu vypĺňa aj zvnútra.
 
 
 
Tieto maličké a priebežné zmeny v štruktúre VODY taktiež menia množstvo HETEROPLAZMIE v našich bunkách, čím tvoria niečo ako "CHODNÍK" medzi vonkajším PROSTREDÍM, v ktorom žijeme, a vnútrom, teda našimi MITOCHONDRIAMI. ŽENY sú v tejto metafore SPRIEVODCA. 
 
 
Noc a deň sú svojím spôsobom rôzne prostredia. Jeden podporuje bdelosť a druhý spánok. Exkluzívna zóna v našom MOZGU je kľúčom aj tu. Teraz k prirovnaniu s morom a oceánmi.
 
 
Oceány tvoria veľkú časť planéty a sú najväčším zdrojom života. Morská voda je slaná a je teda našou hlavnou VODNOU PLAZMOU. Morská voda teda pripomína vodu, ktorá je v našich bunkách. Aj v nich je veľa soli a to z podobného dôvodu, prečo je soľ v moriach.
 
 
 
Keď cez deň svieti slnko na morskú vodu a časť sa odparí, soľ tam zostane a voda, v ktorej ostala, bude slanšia. Podobné to bude, aj keď sa pridá nejaká sladká voda, napríklad z dažďa alebo keď sa topia ľadovce, z ktorých sa sladká voda pridá do slaného mora, soľ sa zriedi a voda potom ostane menej slaná.
 
 
 
Slanosť sa mení vždy s hĺbkou, ale spôsob, akým sa slanosť mení, závisí aj od toho, kde sa miesto nachádza.
 
Je to kvôli ďalšej vlastnosti vody, ktorou je jej HUSTOTA.
 
 
O tomto členovia videli pekné obrázky v EKURZE a rovnako sú aj v knihe od Geralda Pollacka.
 
 
Hustota vody predstavuje to, ako „ťažké“ je množstvo danej vody. Inými slovami, hustota predstavuje množstvo molekúl vody v danej jednotke jej objemu. „Ťažšia“ voda má tendenciu klesať a zostať pod tou „ľahšou“ VODOU. To je myslím logické.
 
 
 
Otázka však znie, od čoho závisí hustota morskej vody a či to má nejaký súvis alebo je to porovnateľné s našim mozgom? 🤔
 
 
Hustota morskej vody závisí väčšinou najmä od toho, koľko soli sa v nej rozpustí (viac rozpustenej soli = ťažšia morská voda a naopak).
 
... Avšak, vplyv na jej hustotu má aj TEPLOTA
 
 
Preto sa aj v rôznych oceánskych prúdoch, ale aj v závislosti od polohy a blízkosti k pólom mení hustota vody v mori.
 
Hustota vody sa mení ako funkcia jej teploty.
 
 
Čistá voda, bez soli, má maximálnu hustotu okolo 4 stupňov Celzia. Môžete si to pamätať aj z krátkych dávnejších príspevkov na IG. Napr. tu:
 
 
 
 
 
 
Tak napríklad v takom jazere bude najhustejšia voda teda ležať na jeho dne, nad ktorou bude ležať naopak menej hustá voda. Toto je prirodzený stav vody, nazvime to s jej "najnižšou energiou", no je v ňom uloženej veľa POTENCIONÁLNEJ ENERGIE, ktorá môže vykonať "PRÁCU", ak sa začnú vrstvy z rozdielnou hustotou nejako miešať a presúvať. 
 
 
 
Teraz by sa mal každý pozastaviť a už trošku premýšľať, pretože v našom tele máme veľa SODÍKA, a nie je žiadnym tajomstvom, že sa sodík presúva medzi membránami buniek. SODÍK ide dnu, ale aj von a mení aj hustotu a štruktúru vody v bunke a okolo bunky. 
 
 
 
To je tiež dôvod, prečo voda vždy prirodzene prúdi alebo cykluje takmer bez akejkoľvek vstupnej práce. Stačí jej len nejaká vstupná RADIÁCIA, ktorú voda dobre zadržuje, prechováva a presúva, ktorú má neustále a takmer všade k dispozícii. Spomínate? 
 
 
Pre každého by mal byť známy minimálne článok o štvrtej fáze vody a vzťah medzi VODOU a INFRAČERVENÝM SVETLOM (teda termálnou radiáciou). 
 
 
 
 
 
OTÁZKA teda znie, môžu aj naše bunky využívať túto fyzikálnu vlastnosť vody, jej zmenu štruktúry a hustoty na to, aby ŽIVOT dokázal to, čo dokáže? 🤔
 
Publikované : 4. februára 2021 12:59
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

S predpokladom, že aspoň článok o vode máš prečítaný a s vedomím, že základné vzťahy medzi termálnou riadiácou a vodou poznáš, pokračujem. 

 

Ak si teraz predstavíme prípad počas dňa, kedy slnko svieti napríklad na jazero, voda na povrchu sa logicky začne ohrievať a bude meniť svoju povrchovú teplotu (bude teplejšia), zatiaľ čo hlbšie bude voda chladnejšia. Nastane tam teplotný rozdiel. 

 

Týmto spôsobom sa prirodzene nastaví konvekčná štruktúra "DNU" a "VONKU", ktorú som spomenul vyššie. 

 

 

Vďaka tomuto bude voda na povrchu menej hustá (a tým pádom viac plávajúca, pretože je ľahšia), a preto bude plávať nad chladnejšou vodou, ktorá bude pod ňou a je hustejšia. 

 

 

Chladnejšia voda dole má väčšiu hustotu elektrónov, pretože je hustejšia a povrchová voda má v sebe menšiu hustotu elektrónov. Toto tiež znamená že hustejšia voda nižšie ma väčšiu hustotu KYSLÍKA, zatiaľ čo voda na povrchu menšiu. (Teraz by ste sa možno mohli tiež zamyslieť nad dávnejším článkom o HYPOXII, alebo prečo naozaj ADAPTÁCIA NA CHLAD zvýši človeku VO2.) 

 

 

No nie len elektróny a kyslík sa vo vrstvách vody zmenil. Aj vodíkové väzby v oboch hustotách vody sú odlišné, a preto teraz pracujú rôzne s fotoelektrickým efektom.

 

Toto všetko laicky znamená toľko, že takýmto "obyčajným" spôsobom, takmer bez akejkoľvek vstupnej práce, sa vrstvy vody v jednom jazere zmenili a zároveň sa zmenil aj ich ELEKTRICKÝ NÁBOJ (vrstva na povrchu viac kladné nabitá, zatiaľ čo vrstva pod je viac negatívne nabitá). Obe vrstvy majú teda odlišné množstvo EZ (EXKLUZÍVNEJ ZÓNY) 

 

 

Toto je veľmi dôležité vedieť a preto to teraz zdôrazňujem a vysvetľujem na princípe jazera, pretože aj naše mitochondrie plávajú vo vnútri našich buniek, v cytoplazme plnej VODY. 

 

V oceánoch alebo v jazere je to tiež dôležité pre tunajší ekosystém a pre všetky veci, ktoré v ňom žijú, vrátane rastliniek aj živočíchov. 

 

 

Čím viac sa voda zohrieva, tým viac sa ROZŤAHUJE, stráca hustotu, KYSLÍK, aj elektróny a získava vztlak. Preto bude vyhriatá voda plávať na chladnejšej vode. 

 

Energia v takýchto vodných "stĺpcoch" v prírode tiež prúdi z chladnej do horúcej kvôli konvekcii.

 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ocean_thermal_energy_conversion

 
Publikované : 4. februára 2021 13:00
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 
Pamätaj však, že jazerá a oceány sú rozdielne. Záliv sa napr. líši od oceánu aj kvôli svojej slanosti (obsahu SOLI). 
 
 
 
Ak má teda voda v sebe viac soli, bude mať tendenciu byť „ťažká“ a bude mať tendenciu klesať.
 
 
Aj preto často dochádza k zvyšovaniu slanosti s nárastom hĺbky v polárnych vodách. Podmorský život to tam využíva naplno. 
 
 
Aj preto je život pod hladinou v blízkosti pólov veľmi pestrý, zatiaľ čo pri rovníku nie je takmer žiadny. Pri rovníku sa voda na povrchu priveľmi zohreje a má menej kyslíka. 
 
(Už rozumiete členovia, prečo príroda vytvorila BAZANOV EFEKT tak ako ho vytvorila?) 
 
 
 
Rovnako ako život v oceánoch aj naše mitochondrie využívajú takéto fázy vody v našich bunkách a to podobným spôsobom, pretože slanosť súvisí s jej elektrickým nábojom.
 
 
 
 
Teraz sa zamyslite nad tým, čo každý priemerný človek vie, ale z nového uhlu pohľadu, ktorý som vám práve načrtol. Prečo sa všetko v nás kúpe v slanej vode? Prečo sa cez naše membrány neustále a kontrolovane prenáša SODÍK (okrem iných iónov) 🤔
 
 
Môže byť sodík vo všetkom živom z nejakého dôvodu, pretože príroda potrebovala zabezpečiť vode, aby dokázala meniť svoje fázy aj elektrický náboj a tak vykonať PRÁCU, takmer bez akejkoľvek potrebnej vonkajšej energie? 
 
 
To znamená, aby voda takto mohla vykonať "za málo peňazí, veľa muziky "? 
 
 
Aj preto sa v dnešnom modernom svete stáva prísun SOLI veľmi kriticky a dôležitý, a to aj napriek tomu, čo počúvame v médiách a z verejných, mnohokrát nezmyselných odporúčaní, ktoré sa menia príliš pomaly. Členovia by týmto riadkom mali čoskoro o niečo lepšie pochopiť. 
 
 
Všetci ostatní taktiež, pretože už v najbližších týždňoch budú ďalšie blogy ktoré vec objasnila ešte viac. 
 
 
 
Viem, že informácií je pre niekoho na mojom webe zdá sa moc, no má to svoj dôvod a budú pribúdať. 
 
 
"Plynový pedál" treba podľa mňa zošliapnuť, pretože DOBA aj SPOLOČNOSŤ sa posúva míľovými krokmi vpred a tým sa menia aj vnemy aké naše mitochondrie cítia, ktoré následne robia ROZHODNUTIA za nás, bez nášho VEDOMIA. 
 
 
To, čo vidíme v zrkadle, ako napríklad zvyšujúce sa HMOTNOSŤ a OBJEM je už iba dôsledok, ktorý má svoj ochranný zmysel. Pamätaj, že VODA s obsahom SOLI je hustejšia a všetko VÄČŠIE vydrží dlhšie odolávať stratám ENERGIE. 
 
 
 
A ak si sa dočítal až sem a stále si myslíš, že POČÍTANIE KALÓRII, priveľa sacharidov a TRÉNING sú zodpovedné za zhoršujúci sa stav populácie, alebo našu priemerne sa zvyšujúcu HMOTNOSŤ,... si asi na zlej webovej stránke 
 
 
 
Publikované : 4. februára 2021 13:02
Karol
(@karol)
Príspevky: 136
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky Takze aj preto vela ludi ktori zacnu jest prilis nizkosacharidovo ma s tymto problem a radi sa vtedy jest viac soli?

 
Publikované : 4. februára 2021 16:21
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 
Publikoval: @karol

Takze aj preto vela ludi ktori zacnu jest prilis nizkosacharidovo ma s tymto problem a radi sa vtedy jest viac soli?

Som rád, že si sa na to spýtal Karol. Schválne som to vyššie tak trochu aj naznačil. 🙂

Áno, je to tak, že ľudom pri veľmi nízkosacharidovom (a hlavne "keto") spôsobe života vzniknú isté problémy týkajúce sa straty sodíka, no vždy mi príde smiešne, ako sa to prezentuje, čo sa im odporúča a prečo sa im to odporúča, pretože pravdu a skutočný dôvod majú po celý čas pred očami, no ak človek hľadá pod nesprávnym kameňom, iba ťažko ho uvidí.  

 

 

 
Publikované : 4. februára 2021 19:52
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Čo sa stane, ak má človek v tele ochabnutú kolóniu mitochondrií, ktorá stratila vzájomnú vibráciu a nedokáže preto správne oxidovať mastné kyseliny a prestane jesť sacharidy a začne jesť iba tuk (ketogénna strava)?

Jednoducho svojim mitochondriám nechá iba mastné kyseliny, no nie všetky mitochondrie v jeho tele ich dokážu využiť a tak prestávajú tvoriť vodu. 

 

Je to ako keby mal človek hybridné auto, ktoré vie využívať BENZÍN (sacharidy), NAFTU (mastné kyseliny), ale aj ELEKTRINU (SLNKO a ZEM), pričom posledné dva mechanizmy má takmer po celý svoj život nefunkčné a zrazu autu odoprie ešte aj benzín. 

 

Spomeň si, že naše mitochondrie tvoria H2O s CO2, keď spaľujú mastné kyseliny (TUK). Takže ak človek nemôže dobre spaľovať tuk, jeho mitochondrie nevytvoria dostatok vody, z ktorej by sa následne stala dostatočne veľká exkluzívna zóna, ktorá má vyššiu HUSTOTU ako obyčajná voda. Toto je dôvod, prečo ľudia, ktorí nevedia čo robia, následne trpia aj zápchou (dehydratácia tráviaceho traktu)  

 

Tiež je to dôvod prečo majú títo ľudia spoločný znak a to nízke hladiny vitamínu D3. Keď je človek dehydratovaný, nemôže tvoriť z LDL cholesterolu za pomoci izomerizácie vitamín D3.  

 

Presne kvôli tomuto zvýšený príjem soli pomôže. Vyššia slanosť = vyššia hustota = kompenzácia zníženia EZ = stabilizácia vibrácie mitochondrie = stabilizácia voltov na membráne mitochondrie. 

 

 
Publikované : 4. februára 2021 20:08
Karol reacted
Karol
(@karol)
Príspevky: 136
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky vďaka za odpoveď Jaro. Takže aj pri nizkosacharidovej strave človek potrebuje naozaj prísun soli?

 
Publikované : 5. februára 2021 13:44
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

@karol áno. U nizkosacharidovej aj ketogennej stravy. No nie len vtedy.

V dnešnej dobe sa potreba soli zvyšuje takmer u každého človeka, vzhľadom na množstvo technológie, aké využívame a akými sme obkolesení.

 
Publikované : 5. februára 2021 15:23
Karol reacted
Karol
(@karol)
Príspevky: 136
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky Vďaka

 
Publikované : 5. februára 2021 18:35
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@karol 👍 

 
Publikované : 5. februára 2021 19:00
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

Pekné video trochu k téme ▼▼▼

 

 
Publikované : 5. februára 2021 19:01
Ivana and Karol reacted
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky nemáš prosím ťa aj nejakú štúdiu ohľadom tej soli? Myslím niečo že naozaj znížený príjem nemá benefity. Občas sa zíde mat niečo v rukáve. Ďakujem 🙂 

 
Publikované : 7. februára 2021 10:52
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@ivana samozrejme. Keď človek nahliadne do verejnej evidencie záznamov a pozrie si to zistí, že hoci je odporúčaní nižší príjem soli, nemá to žiadnu podporu. Reálne dáta hovoria opak.

 

https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/article-abstract/2712563

 

 
Publikované : 7. februára 2021 11:04
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@ivana a ešte aj tu napríklad. O tomto som písal dávnejšie aj v druhom fóre: 

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/postid/113/

 

Nižší príjem sodíka má horšie výsledky ako vyšší. Odporúčaný denný príjem sodíka je vo verejnosti 2 až 2,5 gramu max, no opäť, dáta poukazujú na to, že optimálna hranica denného príjmu sodíka s najväčšími benefitmi a nízkym rizikom je medzi 4 až 6 gramov

 

(Z pohľadu kvantovej biológie je jasné prečo. Dnes to bude platiť obzvlášť...)

 

 

 
Publikované : 7. februára 2021 11:08
Ivana reacted
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky citam, citam, nie vsetko chapem, ale mam otazky:

 

1. Ak som dala detom zlu heteroplazmiu, viem tu heteroplazmiu nejako opravit? Sak ak ja som mala napr8kald 30 percent pri narodeni , povas tehu 80 percent, tak moje deti mali pri porode 80 percwnt, teraz maju horsie a ked budu baby tehotne, tak budu mat 90%, a potom dalsie dievcata potomkovia uz ani neotehotneju? Sak takto vlastne skonci zivot na zemi

 

2. Ako zmeram heteroplazmiu?

3. Ked ma dieta heteroplazmiu aku som mu dala v tehu, preco su moje deti zdravsie ako ja? Asi je tam vela faktorov...

4. Ked cucham vone, parfem , etericky olej, moze sa poskodit dna a  vzniknut rakovina?

5.preco chcu mitochindrie v lete odpocivat?

6. Preco jest orech a nie orechove maslo?  / asi mus8m kuk ten webinar, ale uz mi ide hlava vybuchnúť:)))

 

Dakujem

 

 
Publikované : 6. augusta 2021 11:04
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

@zuzana12345

OTÁZKY sú len fajn, chce to vždy čas a ver mi, že postupne budeš všetkému rozumieť lepšie a lepšie. Pytanie sa a byť zvedavý je zároveň jediný spôsob, ako napredovať podľa mňa, v čomkoľvek.

 

1. Samozrejme, že vieš. Denným voľbami a svojim aj ich životom. V tomto práve vidim osobne veľký potenciál a túžbu predať informácie ďalej a obzvlášť pre ženy, pretože ovplyvňujú ďalšie generácie viac ako muži. Je to komplikovanejšie, ale už počas prvých týždňov tehotenstva, keď sa formuje nový život, u dcérky sa vtedy formuje vlastný "základ", ktorý prenesie na ďalšie dieťatko.

Čiže práve život matky pred a počas tehotenstva naozaj ovplyvní do veľkej miery ďalšiu generáciu a v prípade dcérky, aj generáciu potom, no to by bolo na dlhšie. Osobne si však myslím, že práve preto dnes vidíme mnohé problémy už u malých detičiek a teenagerov, ako napr. cukrovka, pretože tieto problémy podľa mňa začínajú cca 10 az 20 rokov predtým, ako sa prejavia prvé klinické znaky.

 

2. Priamo momentálne žiadno, ak nemáš veeeeeeeeela peňazí. Pozri nejaké videa od Douglasa Wallace, urobil v tejto oblasti najväčší posun a venuje sa tomuto celosvetovo najviac a najdlhšie.

 

3. Hej veľa a prvá vec je ich "mladá" krv a druha vec je efektivita a väčšie rezervy ako u starších ľudí. Plus ďalšia vec je, že u zdravého človeka sa zhoršuje heteroplazmia cca každých 10 rokov o 10%, v zavislosti od časti tela/orgánu, pričom ak má mladý človek dobrý základ vydrží takto dlho, kým vyčerpá rezervy. Taktiež ma mladé dieťatko viac tuku = vosc kmeňových buniek a tiež lepší a dlhší spánok keďže nemá toľko povinnosti ako dospelí (a mnoho ďalšieho)...

 

4. Nie. Teda aspoň ma nenapadá ako by to mohlo súvisieť.

 

 

5. V skratke, v lete celkovo nepotrebujeme toľko jedla a stačí nám iba voda, pretože získame dostatok elektrónov a silne svetlo + uzemnenie z prostredia. Preto ani naše mitochondrie nepotrebujú toľko oxidovať glukózu a mastné kyseliny a môže sa viac činiť apoptoza.

 

 

 

6. Pretože deuterium a "inteligentný" človek robí rád veci, ktoré by nemal 😀
Ale áno, určite webinare dajú postupne odpovede, ako vravím, chce to čas a postupne pytanie sa

 
Publikované : 6. augusta 2021 21:19
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ale v podstate platí, že ako pri všetkom, reálne dáta a údaje o tvojom tele napovedia veľa.

Napr. sporometria množstvo vydýchovaneho CO2, množstvo vody v tele, krvne testy - biochémia, fyzické výkony, objem tela (váha, veľkosť), pomer pásu bokov, chorobnosť,... čím viac odchýlok alebo abnormalit, tým viac zvýšená heteroplazmia "pravdepodobne" je, pretože samo od seba sa telo a jeho energetika nemení.

 

Čím viac veci sleduješ a rozumieš ich prepojeniu, tým lepší obraz získaš, podobne ako keď chceš podľa pár puzzle uhádnuť ako vyzerá obraz. Čím viac puzzle máš, tým jasnejší obraz 

 
Publikované : 6. augusta 2021 21:48
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky 

Dakujem za odpovede.

Ad 1. Heteroplazmiu teda viem opraviť vsetkymi vecami ktore riesis v knihách,  ekurze a tu na fore, tak?

Popravde mne v tom clanku o heteropazllmii chyba sekcia, AKO OPRAVIT/VYLEPSIT HETEROPLAZMIU.

 

6.  Citujem z

https://jaroslavlachky.sk/mitochondrie-11-deuterium-v-potrave/

To znamená, že povedzme v 100 gramoch celých mandli prijmeš 12 gramov omega 6, zatiaľ čo v 100 gramoch mandľového masla príjmeš až 3-násobok omega 6. [6] Toto je obrovský problém pre tvoju biológiu. Suchozemské zvieratká majú schválne v lete a na jeseň k dispozícií viac omega 6, no nie v takom množstve, ako je to v spracovanom orechovom masle. 

Tomuto nerozumiem, ako ved ako sa omega 6 rozmnozia zo 100g pomletych mandli,ked ich pomeliem.na maslo?

Kazdy semeno, orech ihned po pomleti zacina oxidovat? Ak hej, tak napr. Olivový olej je uz zoxidovany ked ho kupujem?

7. Ako.zistim, ci je pre.mna vhidne keto? Riesim moje zdravie s funkcnou lekarkou a ona mi.navrhuje keto. druha kamoska /tiez funkcna lekarka/ vravi, ze kazdemu vyhovuje iny typ stravy, niekto prosperuje na keto, niekto potrebuje sachry. Dovod som uz asi pochopila:) len ako sa mam rozhidnut ja? Mam nejake health issues, ktore este potrebujem poriesit a chcem skusit keto... dam pokus a uvidim?

 

Dakujem,  ja budem mat este vela.otazok a super, ze to beries sportovo:)

Velmi casto ked.mi odpises, tak mne.hned vznikaju dalsie otazky...

Pekny den:)

 
Publikované : 7. augusta 2021 4:53
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 

@zuzana12345 Nie je začo a áno, všetko čo Vás chcem naučiť sa týka tochto. Prevziať kontrolu nad svojími mitochondriami, ich recykláciou a opravou.

 

Keď si vezmeš, že ako by si v hlave vlastne opísala život, prídeš na to, že najjednoduchšia odpoveď je, že život je len najpomalšia forma umierania. A zdravie je tá najideálnejšia. 

Avšak jediný rozdiel medzi zdravým človekom, chorým alebo aj mŕtvym je stav energie.

Veľa energie = zdravý človek. Málo energie = choroba. Žiadna energia = prázdne (mŕtve telo).

 

Potom sa zamysli nad tým, že za 99,99% našej energie sú zodpovedné mitochondrie a hneď je človeku jasné, prečo sa musí zamerať sem a prečo všetko, čo pomôže našim mitochondriám, pomôže nášmu životu a tomu, aby sme ho prežili dlhý a v zdraví.

 

 

 
Publikované : 7. augusta 2021 8:37
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
 
Publikoval: @zuzana12345

6.  Citujem z

https://jaroslavlachky.sk/mitochondrie-11-deuterium-v-potrave/

To znamená, že povedzme v 100 gramoch celých mandli prijmeš 12 gramov omega 6, zatiaľ čo v 100 gramoch mandľového masla príjmeš až 3-násobok omega 6. [6] Toto je obrovský problém pre tvoju biológiu. Suchozemské zvieratká majú schválne v lete a na jeseň k dispozícií viac omega 6, no nie v takom množstve, ako je to v spracovanom orechovom masle. 

Tomuto nerozumiem, ako ved ako sa omega 6 rozmnozia zo 100g pomletych mandli,ked ich pomeliem.na maslo?

Kazdy semeno, orech ihned po pomleti zacina oxidovat? Ak hej, tak napr. Olivový olej je uz zoxidovany ked ho kupujem?

Skús zjesť 100 gramov mandlí, normálne celých a 100 gramov masla a uvidíš 😉 keď zješ celé, zasýtia ťa viac a zješ iba tých 12 gramov omega 6. V masle je iný objem, pretože je to rozomleté a na 100 gramov masla sa v skutočnosti rozomelie viac mandlí. To ti myslím ako povedzme mame, ak si niekedy robila koláč musí byť jasné.

 

Ďalšia vec je to požutie v ústach má svoj zmysel, verzus pomletie a posledná vec sú ďalšie látky, ktoré sa pri mletí znehodnocujú, plus oxidácia a vystavenie kyslíku. Normálne je orech vo svojom obale a mastné kyseliny sú pod jeho povrchom, pri masle to neplatí. 

Čiže nemám nič proti občasnej konzumácií, ale vadí mi, keď to ľudia nechápu a berú to ako "zdravú" alternatívu niečoho, ktorá je len pozitívna.

 

 

A ten olivový olej Zuzi sa nemelie, ale lisuje. Čiže keď sa bavíme o prírodnom a pomalom lisovaní, plus správnom skladovaní a preprave, tieto MUFA, plus PUFa sú pomerne bezpečné. 

 

Už však napríklad slnečnicové a podobné, ktoré sú len plné PUFA, je tam iná výroba, iné balenie, skladovanie, preprava, ...

 
Publikované : 7. augusta 2021 8:43
Stránka 1 / 3
Zdieľať: