Prvá Vysoká škola n...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Prvá Vysoká škola na Slovensku, ktorá dostala grant, ktorý možno poodhalí niečo aj z Kvantovej Biológie?

4 Príspevky
1 Užívatelia
1 Likes
29 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3858
Admin
Zakladateľ témy
 

Včera, 27. februára 2023 v Bratislave bol udelený pomerne zaujímavý Grant, prvý svojho druhu u nás na SK, ktorý sa za mňa osobne do budúcna oplatí sledovať.

Citujem: "Univerzita Komenského v Bratislave je prvou vysokou školou na Slovensku, kam zamieri grant ERC z Európskej rady pre výskum v hodnote 1,55 milióna eur. Grant získal mladý výskumník Michal Májek z Prírodovedeckej fakulty UK na výskum v oblasti chemickej katalýzy s piezoelektrickými materiálmi. Takýto grant v minulosti získali na Slovensku len jeden výskumník a jedna výskumníčka zo SAV."

 

Tento Projekt bude zameraný na využitie mechanickej energie na aktiváciu organických molekúl. Cieľom bude využiť novú metódu aktivácie molekúl pomocou piezoelektrických katalyzátorov pri hľadaní nových reakcií.

 

Zdroj:

https://uniba.sk/spravodajsky-portal/detail-aktuality/back_to_page/spravodajsky-portal/article/historicky-uspech-nasej-vedy-vyskumnik-uk-michal-majek-ziskal-prestizny-grant-erc

 
Publikované : 28. februára 2023 21:31
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3858
Admin
Zakladateľ témy
 

A hoci je ako obyčajne, projekt zameraný (aj financovanie) na vylepšenie a výskum nových liečív, kto vie,...možno sa popri výskumu aj u nás objavia nové veci, ktoré začnú postupne ďalším a ďalší ľudom ukazovať, že Fyzika diktuje Biológiu a je to Svetlo, ktoré kontroluje biochemické reakcie!

 

Nezabúdajte na to, čo ste počuli v posledných 2 webinároch. Naše membrány sú preplnené schválne cholesterolom, aj DHA, pretože vďaka tomu prenáśajú vibráciu aj osciláciu z vody. Čo Ďalej? Všetko v našom tele je zložené z kolagénu. Kolagén zároveň prepája mitochondriu a jej cytoskeleton s jadrom bunky a DNA, ale aj všetkým ostatným v bunke a povrchom tela. 

Kolagén je tiež piezo a flexoelektrický. Čo znamená toto? Źe transformuje mechanickú rotáciu aj deformáciu na elektrický prúd a opačne. Tiež bliká a vylučuje svetlo, keď je takto piezoelektrický stimulovaný. Toto je dôvod, prečo dokáže piezo a flexoelektrina stimulovať a katalyzovať chemické reakcie v bunke. Slnečné svetlo je zároveň to, čo buduje exkluzívnu zónu, ktorá začína IČ a naďalej sa rozširuje absorpciou UV. Konkrétne 270 nm. 

Keď je EZ vytvorená, v blízkosti hydrofilného materiálu, akým je kolagén, separuje sa na negatívny a pozitívny pól. Pozitívna strana je tvorená hydroniovými iónmi, ktoré EZ z okraja vylučuje. Takto EZ vylučuje neustále protóny. Prečo je to dôležité a prečo by som bol rád, keby si daný Slovenský výskumníci začali spájať aj tieto veci dohromady? 

 

Pretože každý enzým na planéte Zem pracuje na báze tunelovania protónov. EZ je to, čo katalyzuje tento transport na základe slnečného svetla a najmä IČ svetla. 

Tieto vylúčené protóny sú následne schopné až 40-násobne rýchlejšie prechádzať z bodu A do bodu B vďaka protónovým káblom v bunke, keď je svetlo okolo optimalizované.

 

 

Pri pokusoch v labáku, kde sa tieto výskumy budú robiť, toto svetlo zrejme nebude optimalizované nikdy!

 

Ak totiž ani len nevieš, že niečo nevieš, iba ťažko prídeš na to, čo je to, čo doposiaľ nevieš! Toto je jedno z veľmi dôležitých "kréd" každého mitochondriaka!

 
Publikované : 28. februára 2023 21:38
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3858
Admin
Zakladateľ témy
 

https://arxiv.org/abs/1703.00789

 

 
Publikované : 28. februára 2023 21:39
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3858
Admin
Zakladateľ témy
 

https://www.quantamagazine.org/quantum-tunnel-shows-particles-can-break-the-speed-of-light-20201020/

 

 
Publikované : 28. februára 2023 21:39
Zdieľať: