Viroza, bakt. infek...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Viroza, bakt. infekcia hornych dychacich ciest

7 Príspevky
4 Užívatelia
1 Likes
48 Videní
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Jaro, chcem sa opytat, ci mas nejaky tip, postup, ako ked "nachladnem", ako zabezpecit co najmiernejsi priebeh ochorenia, pripadne ako zasiahnut, aby sa infekcia nerozsirila.    

Ja mam jeden postup, ktory mam z protokolu karen hurd (uz som ju tu spominala) a funguje to. ale treba zasiahnut skoro, hned pri prvych priznakoch. Uz 3x ked som takto postupovala, tak to zafungovalo bajecne.

Postup je tu:

Ako rýchlo a efektívne vyliečiť chrípku? (Infekcie horných dýchacích ciest) | Téma Zdravie (temazdravie.sk)

Zaujima ma, ci z hladiska metod, ktore siris, sa da nieco pouzit cielene pri zasahu virozou:-)

 

dakujem

 
Publikované : 19. augusta 2021 8:19
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

@zuzana12345

Áno, niečo ti môžem poradiť, ale najlepšie je niečo takéto, keď to vieš vystriehnuť ešte keď neprepukne úplne. Čiže pri tých prvých takých príznakoch, ako keď ťa začína škriabať v hrdle, apod.

 

Môžeš to však skúsiť tak max 2 až 3 dni, keď to začína, potom by to už nemalo zmysel.

 

  1. Zinok (s dobrou vstrebateľnosťou iba), cca 15 – 20 mg na jednu dávku
  • Nechaj si ho rozpustiť v ústach, kľudne aj s vodou, a maj ho v ústach aspoň 15 minút a normálne dýchaj.
  1. Opakuj cca každé 3 hodiny počas dňa (okrem spánku samozrejme)
  2. Možno tiež skúsiť vitamín C, ale ten ak tak intravenózne, a to bežný človek nevie zariadiť, tak ak tak cez deň aspoň vodu s citrónom popíjať
  3. A tiež odporúčam vtedy zvýšiť prísun Medi. V 100 gramoch tmavej čokolády (napr. tá Vivani 99%, ktorú som Vám vo webinári naposledy spomínal, má cca 2mg Medi v sebe, čo je super)

 

 
Publikované : 19. augusta 2021 18:47
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

Prečítam si ešte neskôr článok, ktorý si postla a napíšem názor. 🙂

 
Publikované : 19. augusta 2021 18:57
Zuzana Srncova
(@temazdravie)
Príspevky: 863
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky ok dakujem  

 
Publikované : 19. augusta 2021 19:01
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3891
Admin
 

Pozrel som si daný odkaz a čo sa protokolu týka, spomínam si na autorku, že si o nej písala a asi ti napíšem podobný postoj, ako pár dní dozadu. 

Určite je odborníčka v chémií aj biochémií (plus alternatívne veci/medicína) a vyzná sa, no v tomto jej podľa mňa chýbajú základy biofyziky

 

S protokolom súhlasím s prvým, štvrtým, piatim a šiestym bodom, plus možno s posledným (teplo lieči), no môj súhlas je myslený v inom kontexte, ako to myslí autorka.

 

Myslím, že o tej šatke sme sa bavili niečo aj minule a to teplo je určite pravda, no je tu jeden dôležitý bod a to kauzalita nerovná sa korelácia. Podobne ako keĎ si sadne terorista s bombou do autobusu a potom odpáli letisko, na vine nie je autobus (korelácia autobusu na mieste činu s teroristom), ale terorista.

 

Pamätaj, že teplo je forma infraČervenej radiácie a je vždy asociované s pohybom hmotných častíc. V nás najmä s protónmi. Práve preto naše telo využíva slnko na to, aby kontrolovalo pohyb vodíka v tele, podobne ako chloroplast v tele rastlinky.

 

Na pohyb napr. deutéria vyžadujeme viac, konkrétne UV, pretože deutérium je ťažšie. A práve toto je aj častý prípad choroby, respektíve zápalu, kedy sa v danej časti tela zvýši zápal, množstvo cytokýnov, znižuje sa pH a koncentruje sa tam viac protónov, čo znamená väčšie teplo.

 

Aj vďaka tomuto si daná časť tela dokáže nahromadiť viac ťažšieho vodíka (deutéria), ktorý vie pomôcť imunitným látkam ľahšie „zajať“ patogén a pomocou makrofágou ho zahubiť a z tela vyplaviť. Aj preto vtedy človek paradoxne horšie zvláda chlad, hoci je na dotyk horúci (viac tepla z neho uniká).

 

Čiže urČite by som zvážil niektoré rady, pretože napríklad ešte zbytočné prehrievanie sa a zakrývanie sa pri iba trochu zvýšenej teplote, nemusí byť optimálne. Naše telo si teplotu zvýši aj samé a najlepšie v spánku a počas nejedenia, kedy sa aj viac spotíme.  

 
Publikované : 20. augusta 2021 16:58
Táňa
(@tania)
Príspevky: 73
PLATINOVÝ ČLEN
 
Publikoval: @jaroslavlachky

Zinok (s dobrou vstrebateľnosťou iba)

Môžem sa spýtať aký napríklad zinok máš na mysli?   

 
Publikované : 30. augusta 2021 12:42
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@tania napríklad acetat, glukonat 

 
Publikované : 30. augusta 2021 18:22
Zdieľať: