Vznik choroby, rako...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Vznik choroby, rakovina

98 Príspevky
7 Užívatelia
31 Likes
765 Videní
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, keďže v mojom okolí resp.skoro všetci moji blízki (mama, otec, ujo, teta, krstná..) zomreli na rôzne typy rakoviny, tak mi nedá opýtať sa ťa, že čo si myslíš ako vzniká rakovina v našom tele. Prípadne, aké markery v krvi ju vedia odhaliť, keďže moja mama chodila k rôznym lekárom, všetci jej brali krv aj pre problémy so srdcom a cukrovkou, ale nič neodhalili, až keď ju otvorili pri operácii. Boli to pre mňa až neuveriteľné, keďže som do tohto času žila v tom, že krvné testy vedia odhaliť skoro všetko. Priznám sa, že rakovina je pre veľkým strašiakom a snažím sa pochopiť jej vznik v tele, priebeh prip. zvratenie, lebo nemyslím si, že chemoterapia je jediným riešením ako prezentuje väčšina lekárov.         

 
Publikované : 28. júna 2022 21:55
Táňa
(@tania)
Príspevky: 73
PLATINOVÝ ČLEN
 

Toto zaujíma aj mňa čisto zo zvedavosti. Niekde som dokonca čítala aj o rakovine ešte niekde v Egypte údajne, v minulosti.  

 
Publikované : 29. júna 2022 10:54
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@andrea

Ahoj Andrea veľmi dobrá otázka. Je fajn to aj takto samostatne napísať.

 

Tiež je fajn, že nad tým premýšľaš aj takto, pretože vieš, že tvoje gény jie sú priorita, no Epigenetika áno, a vzhľadom na to, že pri rakovine sa bavíme aj o Epigenetike, ak mali v tvojej rodine (predovšetkým matka, babka,...) takýto problém, je to veľký výkričník!

Ono o tomto si ja osobne myslím, že vo verejnosti, ale dokonca aj v niektorej odbornej komunite panujú mnohé nedorozumenia a nepochopenia, no keď človek pochopí patofyziologii rakoviny, veľa mu dôjde.

 

Ja osobne som sa taktiež veľa krát stretol s tým, že niekto hovoril slová tipu "ak sú teda všetky choroby" len dôsledkom zleho redoxu, prečo aj v minulosti, dokonca v praveku a podobne boli nájdené znaky rakoviny a tak?"

Práve takéto slová sú dôsledkom nevedomosti. Čiže v prvom rade si treba uvedomiť, že naša vlastná ignorácia toho, čo ešte nevieme nás najviac brzdí a v druhom rade, že naše telo je neuveriteľné adaptabilné.

Vo fyzike sa to označuje ako Metastabilita. To znamená, že sne neustále v kontakte s prostredím a reagujeme naň okamžite. Každý malý stimul registrujeme a reagujeme.

 

Aj naše zdravie je v podstate len dôsledkom toho malého flowu elektrónov na vnútornej membrane mitochondrie. No a čím lepší flow, tým dlhší a zdravší život prežijeme. Ak by však naša Biológia nebola metastabilna (adaptabilná), umreli by sme pri prvom stresore, či stimuluj. Príroda je však inteligentná a nikdy sa nemýli.

 

Preto má množstvo "žolíkov" v rukáve ako napr. rozpätie v Redoxe, v ktorom dokážeme pracovať. Napr. v zime, kedy je náš redox nižší, no prežijeme aj tak, alebo pri chorobe, apod. Ak však dosiahne kritickú hranicu, a je takto redox dlhodobo, vtedy prichádzajú vyššie komplikácie, ktoré navonok vyhodnocujeme ako zdravotný, či mentálny problém a práve sem spadá aj rakovina.

 

Rakovina je totižto niečo, čo je s nami evolučnej od počiatku, len s tým rozdielom (a toto zároveň vysvetľuje aj mnohé Vaše predošlé otázky), názov "Rakovina" sme dali my na daný fenomén.

V skutočnosti však je tento stav, kedy naše bunky a mitochondrie vykazujú Warburgov metabolizmus spôsob, ako prokaryoty fungovali ďaleko predtým, ako bola endosymbioza, keď ešte nebol na Zemi kyslík, ozón, ani DHA.

https://jaroslavlachky.sk/vznik-zivota-5-endosymbioza/

 

 

Warburgova hypotéza bola postulovaná laureátom Nobelovej ceny Ottom Heinrich Warburgom v roku 1924.

Predpokladal, že rakovinu spôsobuje to, ako nádorové bunky získavajú energiu. Zistil, že v porovnaní so zdravými bunkami, rakovinové bunky obsahujú vyšší podiel kyseliny mliečnej, ktorá je v procese glykolýzy produktom anaeróbneho rozkladu glukózy, z čoho vyplýva, že rakovinové bunky získavajú energiu predovšetkým týmto spôsobom. Zdravé bunky vytvárajú energiu hlavne z oxidačného rozkladu pyruvátu v tzv. Krebsovom cykle - teda za prístupu paramagnetickeho kyslíka.

 

Viem že na prvý krát trochu ťažšia myšlienka, preto odporúčam prečítať ešte raz tento kúsok a pokračujem.

 

Naše mitochondrie za normálnych zdravých podmienok majú svoju vnútornú membránu u pekne stocenu ako vejár, pretože na nem majú komplexy, vďaka ktorým využívajú elektróny z jedla, ktoré cez ne prevádzajú, pričom ich na konci zredukujú a vytvoria vodu.

Popri tom všetkom tvoria kvantá energie, pumpuju protóny, a tiež tvoria elektrický potenciál okolo membrány, ktorý poznáš pod pojmom Redox (záporné množstvo milí Voltov). Toto je to, čo nás drží na žive a zároveň kontroluje všetko v bunke. Práca mitochondrii alias dýchací reťazec.

 

 

 

Dnes máme dokonca aj priamo dôkazy a štúdie o tom, že disfunkcua prvého komplexu v mitochochondri koreluje patofyziológii rakoviny

 

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34606156/

 
Publikované : 29. júna 2022 13:09
Ivana and Táňa reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Dokonca dnes vieme aj to, že mutácie enzýmu urikáza u ľudí zvyšuju riziko rastu rakoviny.

 

Niektoré štúdie naznačujú, že fruktóza, ako aj jej metabolit, kyselina močová, sú spojené so zvýšeným rizikom výskytu a rastu rakoviny. Teraz sa opäť zamysli a potom si vyhľadaj tu na fóre tému o kyseline močovej a chorobe DNA. Písal so o nej veľa a aj téma od Mira tu bola k tomu.

 

Obe látky, kyselina močová aj fruktóza, sú známe tým, že spôsobujú oxidačný stres mitochondrií a znižujú produkciu adenozíntrifosfátu (ATP) blokovaním akonitázy v Krebsovom cykle. Práve o tomto som hovoril a v poslednom QaA, keď sa Michaela pýtala na to, prečo jie je konzumácia fruktózy vhodná s tukmi, apod. Fruktóza je pre nás vhodná iba v istých špecifických podmienkach, no co je kľúčové je to, že má vplyv na oxidačnú fosforyláciu. Preto som jasne povedal, že športovci, ktorú počas závodov pijú gély s obsahom fruktózy (zvyčajne cca 60 g glukózy a 30 g fruktózy) svojmu telu z dlhodobého hľadiska ubližujú.

 

V štúdiách sa uádza, že mutácia urikázy, ktorá sa vyskytla už v miocénnej epoche (obdobie ďalej ďaleko pred, ktoré sa začalo pred 23,03 mil. rokov, skončilo sa pred 5,33 mil. rokov ), zvyšuje hladinu kyseliny močovej v sére a zosilňuje účinky fruktózy na stimuláciu akumulácie tuku.

 

Tiež dnes vieme, že chronická zvýšená kyselina močová súvisí s metabolickým syndrómom u ľudí.

 

Teraz sa zamysli opäť, o tom, čo by ste mali vedieť. Glykolýza a Pentózový cyklus sú evolučne najstaršie Metabolické dráhy. Glykolýza znamená oxidácia glukózy aj anaerobne zatiaľ čo Pentózový cyklus aeróbne. Oba prípady však spája to, že kedykoľvek ma mitochondria znížené napätie kyslíka (nemá prístup ku kyslíku), musí prejsť na jednu z týchto dvoch dráh.

 

Teraz opäť laicky. Keďže sú obe dráhy evolučne staré, ešte z pred čias endosymbiozy ako ste to čítali v článkoch vznik života #5 a #6, Glykolýza je niečo, čo využívame keď máme k dispozícii silné solárne žiarenie, no Pentózový cyklus vyžaduje chlad. Práve preto je táto Metabolická dráha prepojená s chladom.

 

Čiže... kedy je jediná normálna podmienka, kedy baktéria využíva nedostatok kyslíka a nie je to pre ňu na škodu? V chlade. To je pod morskou hladinou, kde je vysoká hustota vody, vyšší tlak (=viac štruktúrovaná voda =viac rozpusteného kyslíka vo Vode) a zároveň je tam chladno. Presne tam sa baktérie vyvinuli počas evolúcie a tam vznikol Pentózový cyklus, ktorý majú naše bunky v sebe dodnes, čo je dlen dôkazom toho, že sú mitochondrie prokaryoty. Tiež to však znamená, že v chlade a vo vode nerastie žiadna fruktóza a tým pádom neinhibuje Pentózový cyklus.

 

Naopak v lete, v teple, kde nie je voda a chlad, tam rastie fruktóza, ktorá Pentózový cyklus inhibuje a zvyšuje kyselinu močovú, no vždy je to evolučne spojené s Teplom a silným UV. Takto to bolo napr. v oblasti Afriky, kde sme sa vyvíjali od cca 10 miliónov rokov dozadu až 170 tisíc rokov dozadu, v období pliocenu, ako ste to mali jasne popísané v článku Črevo a mozog #1 a #7.

 

Toto je dôvod, prečo je zvýšený prísun fruktózy a kyseliny močovej spájaný s rakovinou aj metabolickým syndrómom, pretože počas evolúcie to vždy korelovalo prostrediu. Dnes to už neplatí.

 

 
Publikované : 29. júna 2022 13:10
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

 

Teraz potiahnem myšlienky o kúsok vpred, hoci momentálne tomu nie každý pochopí, no časom, ako pôjdu webinare ďalej, áno. Momentálne vychádzam z posledného webinaru, Júnového o TI a polovodičoch a aj dôležitého patričného QaA

 

Takže. Čo keby ti napíšem, že Rakovina je len prejav a návrat našej kolónie mitochondrii v danej časti tela k evolučne straršej Metabolickej dráhe z dôvodu získania neefektívneho (no aspoň nejakého) zdroja energie?

 

Keďze mitochondrie v takomto štádiu, s dlhodobo a chronicky nízkym redoxom bez kyslíka nedokážu tvoriť energiu efektívne a už nemajú schopnosť presúvať elektróny so 100% efektivitou, ako to dokážu na svojom 2D povrchu topologické izolatory.

Ich schopnosť vnútornej membrány správať sa ako TI je totiž dôvod, prečo sú mitochondrie také efektívne a prečo ich Evolúcia počas endosymbiozy pridala do všetkého komplexného života.

 

Ak však mitochondrie strácajú svoj tvar a Redox, v bunke sa aktivuje redoxovy prepínač, ktorý prechádza na metabolicky staršie dráhy - glykolyza a Pentózový cyklus, vid riadky vyššie, ktoré bunke aj mitochondrii umožňujú získavať nejakú energiu inak, bez prístupu kyslíka.

 

 

V skutočnosti, o tomto som Vám už písal aj rozprával a možno je na čase pomaličky prepájať ďalšie súvislosti. Konkrétne hovorím o článkoch hormóny #9 az Hormóny #11.

 

https://jaroslavlachky.sk/hormony-9-preco-sportovci-ne-potrebuju-sacharidy/

 

 

Ako opäť raz vidieť, tieto články o Pentózovom cykle sú extrémne dôležité a kto ich nečítal niekoľkokrát, robí sam sebe zle. V týchto článkoch som písal o tom čo veľa ľudí ani len nevie a to, že naše mitochondrie vedia svoj flow na vnútornej membrane aj switchnut. Elektróny nemusia plynúť od prvého komplexu po štvrtý, kde vznikne voda, ale aj naopak.

 

A to, čo ich flow (smer) po membrane kontroluje je Redox (mnozstvo mV) okolitých komplexov a molekúl.

 

Keď mitochondria svoj flow Reverzne, elektróny idú skrz koenzým Q na prvý cytochrom, kde redukujú pár NAD/NADH, vďaka čomu vyprodukuje mitochondria vysoke množstvo špecifických voľných radikálov, ako je napr. Peroxid vodíka. Tento mitochondrii pomáha signalizovať napríklad inzulínu čo ma robiť (toto je dôvod @zuzi-2 prečo ma živočích po jeseni s prísunom sacharidov najnižší inzulín a nie vtedy, keď je už na ketogénnej strave), no tiež mitochondrii ale aj jadrovej DNA dáva ďalšie signály.

 

Peroxid vodíka sa napríklad zapája v enzymatickych krokoch priamo v jadrovej DNA, kde sa podieľa na metylacii našich génov a tiež odtiaľto mitochondria kontroluje transkripciu proteínov, z ktorých skladá svoje Komplexy.

 

Mitochondria totižto na svojej membrane obsahuje 5 komplexov, to už vie Každý z Vás. Prvé štyri preberajú elektróny a piaty je ATP - syntaza. Avšak tieto komplexy mitochondria neustále prerába, no a ich "vzor" (stavebný plán) nemá uložený vo svojej mitochondrialnej DNA, ale v jadrovej DNA. Aj túto vidíte tu krásnu komunikáciu.

 

Toto je to o čom som Vám v sobotu vo webinari hovoril. Mitochondria je skrz hydratovany kolagén (=TI) spojená s každou časťou v bunke a aj s jadrovou DNA a dokáže priamo regulovať expresu génov.

 

https://jaroslavlachky.sk/premium/webinare/webinare-2022/webinar-jun-2022-asociacno-indukcno-topologicka-hypoteza/

 

V takomto prípade, keď je človek chronicky hypoxicky (znížené množstvo kyslíka), mitochondria prechádza redoxovym "prepnutím" kedy prechádza na chronický reverzný flow a teda aj evolučne najstaršie Metabolické dráhy, vďaka čomu dokáže bunka prežiť. Ak by to mitochondria nespravila, bunka by zahynula a človek by umrel omnoho skôr. A nech to znie akokoľvek revolučne pre niektorých z Vás, je to pravda.

 

No a to, čo tento prepínač riadi je to "malé" množstvo milí Voltov skrz mitochondrialnu membránu, teda Redox. Zasa raz vidíte, že nie kalórie a makroživiny, ale Redox je to, čo je najdôležitejšie.

Práve preto si príroda vybrala elektróny a protóny, ktoré obsahuje všetko vo vesmíre a aj naše mitochondrie a rovnako elektromagnetickú silu. Prečo?

Pretože elektromagnetická sila pôsobí na nekonečné veľké vzdialenosti, je najsilnejšia so všetkých síl vo vesmíre a zároveň je to ta, ktorá ovláda elektrický nabité častice. No a aké častice sú elektrický nabité? Proton a elektrón.

 

Proton je pozitívny a elektrón negatívny.

 

Z rovnakého dôvodu som spomínal v sobotu ja ten vitamín C pri Karolovej otázke. Aj sam objaviteľ a držiteľ Nobelovej ceny Szant Giorgyii si pomocou chémie uvedomil, že v našom tele sa toho deje omnoho viac ako verejne vieme.

 

Rovnako aj Linus Pauling, ďalší držiteľ Nobelovej ceny, ktorom som písal už dávno. Tiež sa venoval VITAMÍNU C a hádaj ešte čomu. Bol to prebornik v Kantovej mechanike. Aj na základe ich práce vieme, že vitamín C ma mnoho úloh, no nie len ako donor elektrónov, ale aj protónov, čím dokáže v podstate "suplementovat" mitochondriu v prípade, že má svoje vodiče v poriadku. Iba takto, pomocou protonicity, dokáže mitochondria aj bunka využívať protóny.

 

 

 

Práve preto existujú niektoré záznamy, ktoré poukazujú aj na efektivitu vitamínu C pri liečbe rakoviny.

 

 
Publikované : 29. júna 2022 13:16
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Ak by som ti to mal ešte úplne laicky zhrnúť, tak pomyslí na Tarzana

Chlapec, ktorý je človek, narodil sa ľuďom, no vychovali ho zvieratká v prírode, kde tuk niekoľko rokov. Čiže všetko čo sa naučil, ma z prírody a od zvieratiek (svoje zvyky, správanie, pohyb, atď.). 

 

Potom, v dospelosti, sa však vrátil k ľuďom a do civilizácie, kde sa naučím nové zvyky a spôsoby. Avšak, neustále ma v sebe zakorenené svoje detstvo a prírodu, zvieratká. 

 

Môže teda takto žiť v civilizácií, no podobne ako v knihe, neskôr mu to liezlo "na nervy" a proste sa vzal a vratil sa radšej do džungle.

 

Naše mitochondrie, ktoré nezvládajú život v takomto hypoxickom prostredí, a vyústia v rakovinu, sú rovnaký prípad. Je to ich návrat ku evolučne starším koreňom

 
Publikované : 29. júna 2022 13:31
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, ďakujem za odpoveď, dlhe čítanie na niekoľko krát pre pochopenie, takže z tvojej odpovede mám znova niekoľko otázok či tomu celému začínam dobre rozumieť: 1, zo zdravej bunky sa stane rakovinotvorna vtedy, ak naše kolónie mitochondrie v danej časti tela majú dlhodobo znížený redox, mitochondria stráca svoj tvar a redox, v bunke sa aktivuje redoxovy prepínač a začína využívať buď glykolyzu alebo pentozovy cyklus?, ktorú dráhu kedy? alebo od čoho to závisí? 

2, Čiže rakovinotvorné bunky využívajú energiu z glykolyzy a pentozoveho cyklu, čiže energiu bez prístupu kyslíka, chápem tomu spravne?

3, Čiže ak moje telo začne využívať glykolyzu z príjmu nadmerného množstva fruktózy, sacharidov, alebo pentozovy cyklus, a ja nezaživam silné solárne žiarenie alebo chlad, môžu sa moje zdravé bunky zmeniť na rakovinotvorné? Možno sa opýtam nevhodné už po toľkých webinaroch a článkoch, ale neužíva naše telo glykolyzu a pentozovy cyklus  stále?

4, je možné v prípade vzniku rakoviny, ju nejako zvrátiť? t.j nejakým spôsobom odobrať rakovinotvorným  bunkám možnosť získavať energiu a zahubiť ich?

5, Ak budem využívať všetky možnosti pre dobrý redox, t.j UVA svetlo, infračervené svetlo, grounding, sezónnu stravu, chlad, okuliare blokujúce modré svetlo, viem si týmto udržať dobrý redox dlhodobo a predísť vzniku rakoviny?

6, aký máš názor na psychosomatiku, ktorá pomenúva dôvody vzniku rakoviny?

7, aký máš názor na vitamín B17 podávaný intravenozne ako prostriedok pre zničenie rakovinotvorných buniek prostredníctvom kyanidu??prip.ako prevencia proti vzniku rakoviny.

Ďakujem, že to dočitaš do konca😀 a za odpoveď 

 



 

 
Publikované : 2. júla 2022 23:03
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2639
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@andrea

prvom rade takto:
 
Na to, aby mohla rakovina prežiť, respektíve vôbec v tele prepuknúť vyžaduje 2 veci. Nič viac a nič menej. Tieto 2 veci sú základ a kľudne si ich zapíš/zapamätaj:
 
  • Vyžaduje plynulý flow elektrónov na membráne mitochondrie
  • a ZASTAVENIE (inhibícia) Apoptózy.
 
Už len tieto 3 veci ti automaticky ako laikovi veľa napovedia, aj bez nutnosti vedieť detaily a odborné mechanizmy. Mám pravdu? Ak nie, zamyslime sa spolu... čo vieme o apoptoze, či už z predošlých blogov alebo webinárov?
 
Apoptoza a autofágia sú 2 hlavne programy aké v sebe majú naše mitochondrie. Apoptoza znamená smrť (zahubenie celej mitochondrie/bunky) a autofágia recykláciu.
 
 
Zároveň ich oba ma pod kontrolou predovšetkým najsilnejší antioxidant, ktorý je tak starý, ako samotné prokaryoty a to melatonin. (možno teraz tiež lepšie vidieť, prečo slnečné svetlo, Ktoré melatonin tvorí rakovinu nespôsobí, ale naopak, umelé modré svetlo, ktoré melatonin potláča, môže...)
 
 
 
 
No a pre Vás je prioritou to, čo som veľakrát opakoval, že Apoptoza je ovládaná prioritne UV svetlom a Autofágia Červeným svetlom. Práve preto sa naša výstelka čreva aj bunky pokožky obnovujú na dennej báze, pretože sú v kontakte neustále so slnkom a UV svetlom a naopak taky mozog a jeho neurony, kam UV UV neprenikne, apoptoze nemá rád.
 
Naše neurony nesmú takto umierať, pretože ak áno, výsledok je napr. alzheimer. Avšak cez lebku (kosť) pomerne fajn penetruje infračervené svetlo, ktoré tam autofágiu reguluje. Tiež preto môžeme jesť v lete veľa sacharidov, pretože mame vonku veľa UV svetla a naše brucho mu má byť odhalené.
 
Naopak strata tejto kontroly v čreve vyústi v leaky gut, SIBO, a iné...
 
Tiež je preto Apoptoza spojená s letom, sacharidmi a teplom a naopak autofágia so zimou, chladom, fastingom a ketogénnou stravou.
 
Toto sú prírodné pravidlá, ja si ich nevymyslam, no ak bude každý z vás pozorne sledovať, veľa mu dôjde.
 
 
Čiže, teraz takto. Ako to UV svetlo ovláda Apoptozu? Skrz vitamín D, jeho aktívnu časť (1,25 OH) a hlavne receptory (VDR).
 
 
Vieš ešte, čo sa stane popri tvorbe VITAMÍNU D v našej KOŽI? UV svetlo taktiež stimuluje aktivitu práve týchto RECEPTOROV na VITAMÍN D. Nazývajú sa VITAMÍN D RECEPTORY (skratka VDR). Tieto receptory sú na viacerých miestach po tele, no nachádzajú sa aj v MITOCHONDRIÁCH... Aká to náhoda. Zasa sme pri mitochondriach. Hádaj, čo tam robia. Pracujú ako „SWITCH“, ktorý prepína medzi JEDLOM a SLNKOM.
 
 
 
 
 
Presne ako hybridné autá dokážu ísť na dva pohony, aj tvoje telo má na výber. BENZÍN je JEDLO a ELEKTRINA je SLNKO. Ak je tvoja pokožka vystavená správne SLNKU, pri tak silných UV lúčoch nepotrebujú všetky mitochondrie využívať DÝCHACÍ REŤAZEC. VDR lokálne zastaví donášku ELEKTRÓNOV z PRVÉHO až TRETIEHO KOMPLEXU na membráne MITOCHONDRIE, čím minimalizuje tvorbu VOĽNÝCH RADIKÁLOV a dá MITOCHONDRII ČAS ZVOĽNIŤ. Využije ho na OPRAVU, OBNOVU, REGENERÁCIU, prípadne na ZAHUBENIE (apoptozu).
 
 
Vidíš? A sme pri riadkoch vyššie. To, že naše mitochondrie vyžadujú Plynul flow elektrónov viete všetci. No väčšina z vás nad tým premýšľa čierno bielo a to je chyba. My totižto tento flow musíme mať aj pod kontrolou a vedieť ho pribrzdiť. A na to slúži práve VDR. Ak tento mechanizmus stratíme, výsledok je rakovina.
 
 
 
Toto je niečo čo si ani veľa odborníkov podľa mňa neuvedomuje pretože rakovinové bunky využívajú dýchací reťazec aj naďalej. Potrebujú totižto elektróny, rovnako ako ty. Tiež preto potrebujú nejaký magnetický prvok, ktorý elektróny "ťahá", a takýmto je kyslík. Toto je dôvod, prečo rakovina metastazuje do oblasti, z vysokou hustotou kyslíka.
 
 
 
Rakovina na svoj RAST vyžaduje vždy tkanivá s vysokým prísunom KYSLÍKU. Toto maj na pamäti. Preto sa vyskytuje na takých miestach, kde je veľa mitochondrií, pretože mitochondrie sú naše TOVÁRNE, ktoré kyslík PRIŤAHUJÚ a „premieňajú“ na VODU. Je tu však niečo ďalšie, čo ťa šokuje.
 
 
Niektoré druhy RAKOVINY zvyknú metastázovať, čo znamená, že sa rozšíria inam. Je to kvôli tomu, že keď je rakovina na mieste, kde je mitochondrií málo, musí sa dostať do tkanív, kde ich má viac, aby mala lepší prístup ku kyslíku, aby PREŽILA. Preto v mozgu rakovina nemetastázuje tak často, ako inde.
 
 
V dávnejšom článku o jóde (vznik života 7) si čítala, koľko mililitrov mozgomiešneho moku prefiltruje mozog za minútu. Dnes pridám ďalší zaujímavý fakt. Určite vieš, že v našom mozgu máme rôzne časti a dve významné sú SIVÁ HMOTABIELA HMOTA.
 
Sivá hmota (lat. griseum, substantia grisea) je časť centrálnej nervovej sústavy stavovcov pozostávajúca z veľkého množstva nervových buniek (neurónov) a obsahuje len málo myelinizovaných nervových vlákien (axónov). Za názov vďačí svojej sivastej farbe. Má len veľmi nízky obsah tukov a keďže má veľa neurónov, je v nej najviac Mitochondrií.
 
 
Naopak biela hmota (lat. substantia alba) je typ tkaniva miechy a mozgu, ktorý obsahuje vysoký podiel myelinizovaných nervových vlákien (axóny), ktoré sú vláknami neurónov. Preto má bielu farbu, pretože má viac tukov, no za to má menej MITOCHONDRIÍ. Teraz tie fakty
 
 
Naša sivá hmota mozgu spotrebuje 94% z celkovej spotreby kyslíka, zatiaľ čo biela hmota spotrebuje 6% z celkovej spotreby kyslíka. Asi vieš prečo. Prietok krvi do sivej hmoty mozgu je 75 ml/100 g za jedinú minútu, zatiaľ čo do bielej hmoty je to 45 ml/100 g za minútu. Slušný rozdiel, čo povieš?
 
 
Môže byť toto dôvod, prečo je väčšina metastatických lézií mozgu medzi sivou a bielou mozgovou hmotou, keďže sa daný nádor dostáva do miesta sivej hmoty, kde má k dispozícii viac mitochondrií? Môže toto tiež naznačovať, v akom stave sú mitochondrie v mozgu človeka, ktorý má nejaký nádor? Napríklad ak sa rozvíja viac v bielej hmote, teda vo vnútri mozgu, môže to byť aj kvôli tomu, že vyššie nad ním, v sivej hmote, sú mitochondrie na toľko poškodené, že nedokážu priťahovať kyslík? Tiež to môže vysvetľovať, prečo sa u malých detí vyvíja väčšina zhubných nádorov vo vnútornej oblasti mozgu a nemetastázuje, keďže ich sivá hmota sa ešte len vyvíja.
 
Čo tak ešte ženský prsník?
 
 
Malé bábätko je tiež odkázané na matkine mliečko a prísun ku prsníku. Veľa ľudí nevie, že v kojení je toho ukrytého omnoho viac.
 
Matka má vďaka tehotenstvu trošku pozmenené vylučovanie steroidných hormónov, ktoré jej okrem iného umožnia ZVÝŠIŤ MNOŽSTVO MITOCHONDRIÍprsníku, pretože vďaka nim svojmu potomkovi odovzdá množstvo energie, ale aj informácií. Aj preto majú dnes ženy väčšie problémy s RAKOVINOU PRSNÍKA, no málo lekárov rozumie skutočným príčinám.
 
 
Keď žena nie je tehotná a vzniká u nej RAKOVINA, jej receptory začnú pracovať viac ABNORMÁLNE, čo znamená, že zvýšia svoju aktivitu (majú akoby neustále spustené tlačidlo ON) , čím začnú strácať svoju CITLIVOSŤ. Čo to znamená? Že vyžadujú viac VSTUPU na vykonanie rovnakej PRÁCE. Toto je to, o čom sme hovorili aj v Masterclass pri steroidných hormonoch a estrogéne,... prečo sú ženy viac citlivé. Keď ženský prsník vďaka nadmernej činnosti receptorov zvýši množstvo mitochondrií v prsníku, daná rakovina nepotrebuje metastázovať a napádať ďalšie tkanivá, aby mohla rásť. Je to pre ňu lepšie. Toto v skutočnosti ženu dočasne chráni, aby jej rakovina menej ublížila.
 
 
 
No a to, čo naše steroidné hormóny brzdí, je UV svetlo dopadajúce na pokožku. Práve preto ti krv pri pobyte na slnku vystúpi von a je vidieť žily. To sa týka aj brucha (kde je výsteľka čreva), ale aj pŕs, atď.
 
Ak chce niekto laické prirovnanie, stačí pomyslieť na mladého človeka. V puberte začne prudko rásť ochlpenie v intímnych partiách a následne sa vyvinie so svojími sexuálnymi charakteristikami. Ženy sa dokonca vyvíjajú skôr a skôr aj zarastajú. Dôvod je ten, že miesto, kde vyrastú chlpy/vlasy, už ostane zahalené pred UV, vďaka čomu bude rast v danom mieste pod lepšou kontrolou. UV sa dostane pod povrch menej, čo znamená, že tam bude menej apoptózy. Žeby preto malo už malé bábätko vlásky na hlave, kde je veľa dôležitých neurónov???
 
Práve preto sú najviac rozšírené rakoviny rakovina prsníka a prostaty u mužov, pretože tieto časti tela slnku nevystavujeme už takmer vôbec.
 
 
 
Práve preto máme tieto receptory na Vitamín D aj v čreve, hoci každý vie, že takto hlboko, do pečene, či čreva sa UV svetlo nedostane. Avšak dostane sa tam z vnútra, pomocou krvnej plazmy, Ktorá obsahuje čo? Hemoglobín...
 
 
No a hemoglobín je čo? Laicky povedané "čln, Ktorý prepravuje viditeľné svetlo".
 
 
Čo ešte naša krv obsahuje? Vodu. Čo rada absorbuje voda? Všetko ostatne, čo hemoglobín nie - UV a infračervené.
 
 
Vidíš ten pekný cyklus a eleganciu Prirody?
 
 
 
 
 
 
 
Publikované : 5. júla 2022 9:28
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

Čo tak nejaké štatistiky:

Úmrtnosť na rakovinu prsníka v USA na 100 000 obyvateľov bola v roku 1900 4,5. Zaokrúhlene teda v roku 1900 umreli na rakovinu prsníka zo 100 tisíc obyvateľov 5 žien.
 
V roku 1910 to bolo na 100 000 obyvateľov 6,9, v roku 1920 7,6 žien a v roku 1930 o trochu viac, konkrétne 9,2 žien. Teraz však roky neskôr. Tie, kedy začal moderný agro priemysel a tiež technológie.
 
 
V roku 1970 bolo medzi ženami v USA odhadom 68 000 nových prípadov rakoviny prsníka (Silverberg a Grant 1970). Do roku 2014 došlo k 242 percentnému nárastu(232 670) nových prípadov rakoviny prsníka u žien (Siegel, Zou a Jemal 2014).
 
 
 
Počas tohto obdobia - 1970 až 2014 - sa však populácia v USA zvýšila o 56,8 percenta(z 203 392 031na318 892 100obyvateľov. Miera nárastu rakoviny prsníka u žien bola teda viac ako 4-násobná (tj. 4,26-násobná) vzhľadom k nárastu populácie v USA za rovnaké obdobie.   
 
 
 
Na porovnanie, nové prípady rakoviny hrubého čreva/konečníka u žien v USA medzi rokmi 1970 a 2014 vzrástli o 84,0 percenta (39 000 až 7 760), čím prekonali nárast populácie v USA počas rovnakého obdobia o takmer polovicu (1,48-násobok) (Silverberg a Grant 1970; Siegel, Zou a Jemal 2014). Ešte úžasnejšie je, žerakovinapľúc súvisiaca s cigaretami u žien v USA vzrástla v rokoch 1970 až 2014 o 884 percent (11 000 až 108 210). Napriek tomu jerakovinapľúc v roku 2014 stále na druhom mieste medzi novými prípadmi rakoviny prsníka u žien. Štyrmi najčastejšími novými druhmi rakoviny žien v USA v roku 2014 odhaduje americká rakovinová spoločnosť prsník(232 670), pľúca/bronchus (108 210), hrubého čreva/konečníka (71 760) a maternicového korpusu (52 630) (Siegel, Zou a Jemal 2014). Očakáva sa teda, žerakovinaprsníka bude v roku 2014 predstavovať viac nových rakovín ako druhé, tretie a štvrté najbežnejšie nádorové ochorenie dohromady.
 
 
 
 
Publikované : 5. júla 2022 9:32
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 
Publikoval: @andrea

Ahoj Jaro, ďakujem za odpoveď, dlhe čítanie na niekoľko krát pre pochopenie, takže z tvojej odpovede mám znova niekoľko otázok či tomu celému začínam dobre rozumieť: 1, zo zdravej bunky sa stane rakovinotvorna vtedy, ak naše kolónie mitochondrie v danej časti tela majú dlhodobo znížený redox, mitochondria stráca svoj tvar a redox, v bunke sa aktivuje redoxovy prepínač a začína využívať buď glykolyzu alebo pentozovy cyklus?, ktorú dráhu kedy? alebo od čoho to závisí? 

2, Čiže rakovinotvorné bunky využívajú energiu z glykolyzy a pentozoveho cyklu, čiže energiu bez prístupu kyslíka, chápem tomu spravne?

3, Čiže ak moje telo začne využívať glykolyzu z príjmu nadmerného množstva fruktózy, sacharidov, alebo pentozovy cyklus, a ja nezaživam silné solárne žiarenie alebo chlad, môžu sa moje zdravé bunky zmeniť na rakovinotvorné? Možno sa opýtam nevhodné už po toľkých webinaroch a článkoch, ale neužíva naše telo glykolyzu a pentozovy cyklus  stále?

 



 

Teraz k otázkam.

 

Nie je dôležité koľko času zaberie/zabralo, ale že pochopila 🙂

 

1. V skratke áno, ak je to dlhodobo a to je vtedy, ak nemáme kontrolu nad autofágiou a apoptózou (viď riadky vyššie).

 

2. Nie úplne bez kyslíka. To je práve niečo, čo si roky dozadu ľudia mysleli, no ukázalo sa, že kyslík potrebujú tiež. Práve v tom je ten problém a preto metastázuju. Ide však o tvoje napätie kyslíka (nízky proteín NAD, znížené množstvo myslíka dlhodobo).

 

3. V podstate áno, no je to dlhodobý proces. Ako vidíš vyššie, tvoje bunky využívajú flow elektrónov takmer neustále, no medzi Redoxom výšky povedzme -200 a -400 sa ukrýva "tisíc odtieńov sivej" !

 

No a čo je dôležité (asi si zopakuj aspoň článok o Pentózovom cykle na blogu), naše telo využíva pentózový cyklus nie stále a nie všade. Prioritne v bunkách, kde vznikajú steroidy (tuk, nadobličky, vaječníky,...) a tiež kde je RAST. Napríklad isté časti oka ho využívajú neustále, aj červené krvinky (ktoré zhodou náhod, nemajú mitochondrie), no iné časti menej. Napr. naše svalstvo ako už vieš, tento ceklus využiť nedokáže (pretože svoj rast musí mať pod kontrolou). 

 

 

 

 
Publikované : 5. júla 2022 9:58
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 
Keď sú naše hladiny proteínu NAD v bunke nízke, v bunkovom jadre nastáva sekvencia udalostí, ktoré nakoniec vedú k nedostatku adekvátnej expresie mitochondriálnych DNA génov, ktoré sú potrebné pre komplex I, III a IV v mitochondriálnom transporte elektrónov (dýchací reťazec). 
 
 
 
V tomto scenári sú nukleárne kódované proteíny potrebné pre mitochondriálny transportný reťazec elektrónov stále exprimované, ale nie sú exprimované proteíny, ktorých gény sú kódované iba mitochondriálnou DNA.
 
Mitochondriálny transport elektrónov teda nemôže nastať a bunky si vyvinú metabolický obraz, ktorý je „typický“ pre rakovinu, ktorý sa nazýva Warburgov efekt. O tomto je ajj kapitola v druhej knihe s obrázkom bunky nádoru mozgu a bez. Mitochondria, ktorá vykazuje tento "prepínač" a rakovinové vlastnosti má aj naďalej ETC, no jej membrána stratila TVAR a VEĽKOSŤ. To znamená, že jej TOPOLÓGIA sa zmenila.
 
Teraz si spomeň na slová z Júnového webináru o Topológií a polovodičoch.  Naše mitochondrie vedia využívať v istých situáciach presun elektrónov po membráne so 100% efektivivou. Toto dokážu iba TI, no a práve vhodný tvar membrány, ktorý sa hydratuje sa správa ako TI. Práve preto sa zdá, že naše mitochondrie a bunky v tele porušujú 2. termodynamický zákon, hoci to tak nie je. Sú iba energeticky veĺmi efektívne. 
 
Keď však mitochondria svoj tvar stratí, warburgov metabolizmus - rakovina môže byť výsledkom, pretože nedokáže spustiť apoptózu, no elektróny dnu vháňa neustále (či už skrz rýchlu glykolýzu, PC, alebo glutamín). 
 
 
Prípadne bunky negenerujú ATP z mitochondrií a namiesto toho sa stávajú závislými od cytoplazmatickej tvorby ATP prostredníctvom aeróbnej glykolýzy. Toto je ďalší "odtieň sivej". 
 
Primárnou hnacou silou tohto „metabolického preprogramovania“ je transkripčný faktor, hypoxiu indukujúci faktor 1 alfa (HIF-1a), ktorý normálne aktivuje Warburgov  metabolizmus iba vtedy, keď sú hladiny kyslíka nízke a to dlhodobo (chronicky). O tomto som Vám daČo písal v článku Adaptácia na chlad 5 a tiež je tomu venovaná kapitola v 2. knihe ak chceš. 
 
 
 
 
 
Niektorí ľudia, a obzvlášť tí, ktorí sa zaujímajú o šport, nové výskumy, či moderný biohacking určite poznajú HIF (Hypoxia inducible Factor, v preklade hypoxiou indukovaný faktor). Jedná sa obrovský proteínový komplex, ktorý má viacej tipov aj úloh, no pointou je, že sa spúšťa pri nedostatku kyslíka v bunke a následne môže vyvolať tvorbu nových kapilár.
 
 
Dokáže to vďaka rastovému faktoru s názvom VEGF (Vascular Endothelial Growth Factor, v preklade Vaskulárny endoteliálny rastový faktor). Problémom však je, že iba málo ľudí naozaj rozumie tomu ako HIF pracuje.
 
druhej knihe o tom píšem viac a teraz napíšem iba to podstatné. HIF má viacej tipov, pričom jeden z nich (HIF-beta) sa v našich bunkách nachádza neustále a konkrétne v jadrovej DNA. Za normálnych podmienok je tento tip HIF nečinný, no ak sa v mitochondrii z nejakého dôvodu zníži napätie kyslíka, pretože mitochondria prichádza o magnetizmus, stáva sa hypoxickou a spúšťa tvorbu iného tipu HIF (tzv. HIF-alfa), ktorý následne prechádza k prvému, s ktorým sa spoja v jeden veľký proteínový komplex, kde spolu zasahujú do DNA a menia expresiu génov. 
 
Toto je veľmi podstatné, pretože dnes už vieme, že funkčné mitochondrie sú scvrknuté a rovnako je to v bunke. Zdravá bunka je menšia a mitochondrie v nej sa nachádzajú bližšie k jadru, pretože tak s DNA lepšie komunikujú skrz voľné radikály. Naopak disfunkčná bunka sa zväčšuje, pretože sa potí a mitochondrie v nej sa od jadra vzďaľujú. Presne toto sa deje, ak mitochondrie dnu prichádzajú o proteín NAD, ktorý donáša vodík na prvý komplex
 
Ak sa pýtaš prečo, odpoveď je jednoduchá.
 
Proteín NAD donáša vodík na prvý komplex, kde vzniká najvyšší redox (až – 400 mV), vďaka čomu mitochondria vyvinie najvyššiu silu a dokáže úspešne „priťahovať“ PARAMAGNETICKÝ KYSLÍK. Ak v mitochondrii proteín NAD klesne, napätie kysliku dnu sa zníži, mitochondria sa stane hypoxickou a spúšťa produkciu HIF. A práve v tomto je ako sa hovorí „zakopaný pes“. 
 
Živočíchy sú stavané na to, aby boli hypoxické iba z dvoch dôvodov. Keď je to krátkodobé, alebo v CHLADE. Druhý príklad sa týka napr. žraloka, ktorý z hypoxie ťaží. Prvý prípad sa zas týka napr. mladého a zdravého športovca. Avšak to, čo oba prípady spája, je funkčná kolónia mitochondrií v ich tele. Ak nie sú mitochondrie v poriadku, aj šport za účelom vyvolania hypoxie môže človeku ublížiť. Toto je kľúčom. Stav tvojich mitochondrií a prostredie, aké cítia, sú rozhodujúce. 
 
 
Toto je dôvod prečo som v mojej prvej knihe napísal celkom zaujímavú finálnu kapitolu (stiahni si a pozri) o tom, prečo je dnes konzumácia tukov prospešná a ako to súvisí s modrým svetlom, dopamínom, či chladom. Iba ak sú tieto 3 faktory optimalizované súčasne, iba vtedy je ketogénna strava v prospech. 
 
Toto je zároveň aj ďalší oxymoron modernej spoločnosti, kedy sa neprihliada na tieto zdanlivé maličkosti a procesy v mitochondriách, ktoré sú v skutočnosti kľúčové. 
 
Expresia VEGF (rastového faktoru, ktorý vyvoláva tvorbu nových kapilar) je veľmi vysoká práve v hnedom tuku, pričom noradrenalín, leptin a irisin mu v tom pomáhajú. Chlad je ten, čo ich prepája a stimuluje. 
 
 
Takýmto spôsobom ostanú naše časti tela zásobované krvou aj v chlade, hoci akútny (krátkodobý) chlad naše cievy naopak stiahne. Opäť vidíš, že som ti nie nadarmo písal, že niektoré zmeny vyžadujú čas.
 
Keď sa nám počas adaptácie na chlad optimalizuje leptin aj cirkadiánny rytmus, v hnedom tuku aj vo svaloch budeme mat zvýšenú tvorbu kapilár a naše mitochondrie budú zároveň tvoriť silné magnetické pole, ktoré pritiahne kyslík z daných kapilár dnu a zabráni chronickej hypoxii. Takýmto spôsob sa nie len okysličíme, ale tiež vytvoríme oxid dusnatý aj bez použitia silného UV svetla ako je to napr. v lete. 
 
CHLAD v nás takto stimuluje produkciu nie len eNOS (endoteliálna syntáza oxidu dusnatého), ale aj iNOS (inducible nitric oxide synthase, v preklade indukovateľná syntáza oxidu dusnatého). Takto sa okysliči naše svalstvo a pokožka ale aj mozog a konkrétne SCN (naše hlavné CIRKADIÁLNE HODINKY), ktoré sa stanú v tej chvíli menej citlivé na umelé svetlo. 
 
 
Toto je tiež dôvod, prečo ti chlad sám o sebe zvýši v priebehu mesiacov VO2 a tiež ti zvýši fyzickú výkonnosť. Výsledkom však pravdepodobne nikdy úplne neuveríš, pokým to sám nevyskúšaš a neuvidíš na vlastnej koži. 
 
 
Keď sa všetky tieto veci dejú súčasne a normálne (nie chronicky, ale napr. pri športe či krátkom strese), naše bunky sú naprogramované tak, aby používali aeróbnu glykolýzu v prítomnosti normálneho kyslíka.
 
HIF-1a inhibuje reťazec udalostí, ktoré v konečnom dôsledku vedú k zníženej expresii mitochondriálneho transkripčného faktora (MTF), ktorý normálne migruje z bunkového jadra do mitochondrií, aby stimuloval replikáciu mitochondriálnej DNA. V dôsledku toho sa exprimujú mitochondriálne kódované gény. Keď však HIF-1a inhibuje MTF, nestane sa to.
 
 
 
 
Laicky povedané, keď je HIF stimulovaný dlho, keď ma´me chronicky dlhodobo vyčerpaný proteín NAD (nedostatok UV svetla, hypoxia, nízky redox), naše mitochondrie sa nedokážu replikovať, ani opraviť a tvoje TELO šlape s "motorom", ktorý je starý a nemôže zájsť mechanikovi.
 
 
Teraz, keď máš v bunke nízky NAD, toto všetko sa deje:
=> HIF-1a je prítomný vo vyšších množstvách (stimulácia hypoxie)
=> MTF sú potlačené (mitochondria sa nevie replikovať)
=> mitochondrie nedokážu vytvárať dobre ATP (mysli na to, že tuk vytvorí 4,4 krát viac ATP)
=> avšak tieto mitochondrie majú stále ETC, no ich membrána stratila TVAR a elektróny začnú prúdiť dozadu = Aktivácia chronického spätného flowu (teraz prečítaj opätovne článok Hormóny #9)
=> z tohto obráteného toku elektrónov sa generuje veľa ROS a chronicky!
 
Tento zvýšený náboj voľných radikálov ničí pH gradient protónovej hybnej sily (Redox) v mitochondriách. Takto bunka nevie dlhodobo pracovať
 
 
Všetky tieto udalosti možno vysledovať späť k neadekvátnemu NAD v jadre. Práve preto Sinclair prichádza každý rok s novými prácami a výskumami o tom, že hladina NAD je prepojená s každou chorobou a stárnutím. 
 
Bez adekvátneho NAD v jadre bunky nemôže SIRT1 fungovať.
 
Ukázalo sa, že NAD+ je povinným kofaktorom pre všetky správne fungovanie sirtuínovej signalizácie
 

Zopár linkov ešte tu:

 
 
 
 
 
Publikované : 5. júla 2022 9:58
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 
Publikoval: @andrea

4, je možné v prípade vzniku rakoviny, ju nejako zvrátiť? t.j nejakým spôsobom odobrať rakovinotvorným  bunkám možnosť získavať energiu a zahubiť ich?

5, Ak budem využívať všetky možnosti pre dobrý redox, t.j UVA svetlo, infračervené svetlo, grounding, sezónnu stravu, chlad, okuliare blokujúce modré svetlo, viem si týmto udržať dobrý redox dlhodobo a predísť vzniku rakoviny?

6, aký máš názor na psychosomatiku, ktorá pomenúva dôvody vzniku rakoviny?

7, aký máš názor na vitamín B17 podávaný intravenozne ako prostriedok pre zničenie rakovinotvorných buniek prostredníctvom kyanidu?? prip.ako prevencia proti vzniku rakoviny.

Ďakujem, že to dočitaš do konca😀 a za odpoveď 

4. Áno, samozrejme. Riadky vyššie ti dali odpoveď. 

Rakovina vyžaduje flow elektrónov a NEMOŽNOSŤ aktivovať apoptózu. 

Aktiváciou apoptózy to zvrátiš!

 

 

5. Áno, samozrejme Andrea. Práve to je pointou tvojho tela a mysle. Musíš si uvedomiť, že TY máš polnú kontrolu nad sebou. Minulosť, históriu, či gény nezmeníš, no to, ako sa správajú a ako ich "spúšťame" alebo nespúšťame áno. 

 

6. . Tvoja myseľ, myšlienky a telo je prepojené neustále a viac, ako si bežne človek uvedomuje. Skrz kolagén + vodu = TI (Júnový webinár). Takže taký.

Ak sú tvoje 4 fenomény biológie v poriadku (viď posledný, včerajší webniár, kde o nich hovorím), pomocou mysle vieš ovplyvniť aj svoje telo a naopak.

 

7. V tomto by som sa nezhodol, pretože ak človek nepozná príčinu a nefixne dôvod, pre ktorý vzniklo, nemusí mať žiadny efekt. Avšak naopak zbavenia sa deutéria v tele má efekt obrovský, vrátane rakoviny aj jej prevencie, ale aj liečby !

 
Publikované : 5. júla 2022 10:05
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 
Je slnečné svetlo a príroda prirodzenou vakcínou proti rakovine? Navonok to znie šialene, ale je to naozaj tak.
 
Rakovina je teda strata kontroly nad rastom (disfunkcia apoptózy). Odkedy sa človek presťahoval do interiéru mimo slnečného žiarenia, výskyt a prevalencia rakoviny explodovala. Stačí si pozrieť záznamy vyššie o rakovine. Práve preto je Darwinova teória v tomto chybná, keď ľudia hľadajú odpoveď v génoch (v poslednom webinári k tomu zistíš viac). 
 
 
Je teda zároveň možné, že aj také srdcové choroby, zápalové ochorenia čriev, autoimunitné ťažkosti sú pred rakovinové stavy? Podľa mňa áno.
 
 
Epidemiologické štúdie spájajú všetky tieto ochorenia s tvorbou zápalu, o ktorom sme sa bavili uź viackrát (zápal = strata elektrónov = prevaha a straty kontroly nad protónmi = strata TI).
 
Dráha u ľudí viazaná na zápal je tzv. NRF2.
 
V júni 2010 American Journal of Pathology publikovali štúdiu, ktorá sa zaoberala receptorom vitamínu D (VDR) a vznik zápalu v hrubom čreve na myšom modeli. Toto si prečítaj.
 
 
Dokument sa zaoberal zápalom čriev v prítomnosti infekcie Salmonella. Salmonella je bakteriálna infekcia a myši sú nočné tvory. Zdá sa, že myši, ktorým chýbal VDR, mali vyšší zápal čriev a horšie výsledky ako kontrolné skupiny. Ich kľúčovým rozdielom však boli vysoké hladiny IL-6, zápalového cytokínu. IL-6 je viazaný priamo na dráhu NrF2.
 
IL-6 sa do určitej miery sa vyskytuje u väčšiny druhov rakoviny a všetkých zápalových stavov u ľudí. Väčšina črevnej absorpcie sa uskutočňuje transcelulárnou cestou. (90 % cez enterocyty) Zvyšok transportu črevami prebieha prostredníctvom intracelulárnych metód (tesné črevné spojenia), ktoré sú kontrolované stavom sulfátovaného vitamínu D3.
 
 
 
Čím menej sulfátovaného vitamínu D3 máme v týchto tkanivách, tým viac budú naše tesné spoje deravé a to vystavuje imunitný systém v GALT priamemu útoku. Tento útok v tenkom čreve je potom zameraný priamo na našu pečeň, pretože obehový systém odvádza krv do pečene na spracovanie a detoxikáciu. 
 
 
 
Redoxový potenciál našej pečene je kľúčový. To je dôvod, prečo Doug Wallace nazval našu pečeň zástupcom slnečného žiarenia. Dole je video a odporúčam kaźdému pozrieť aspoň tých pár nastavených minút!
 
 
Naša pečeň musí brániť zvyšok nášho tela pred zápalovými cytokínmi, ako som už dávno uviedol na blogu. Kľúčovým zistením však v śtúdiach bolo, že zvieratá s intaktnou VDR čelili menšiemu zápalu čreva a mali nižšiu mieru infekcie Salmonella. Mechanizmus účinku VDR sa používa na blokovanie prenosu signálu NF-Kb  z bunkovej membrány do jadra bunky. Akonáhle sa dostane do jadra, naviaže sa na DNA, aby podporil mnoho zápalových dráh, ktoré vedú k väčšej produkcii cytokínov.
 
 

Tiež by teraz mohol každý chápať, prečo vždy tvrdím, že by nikto nikdy nemal mať na sebe položený notebook, ktorý je v nabíjačke. Je to najrýchlejší spôsob ako si privodiť celiakiu, Histamínovu intoleranciu a bohužiaľ, aj horšie veci...

 

To platí aj o mobile v nabíjačke. Veľa ľudí ho takto dokonca máva v noci pri vankúši a dokonca aj malí teenageri. Teraz možno začínaš chápať, prečo majú mladšie ročníky toľko problémov. K tomuto ti napíšem ešte niečo z dávnejšieho článku série Črevo a Mozog 

 

Keď je telo v strese, napr. vďaka umelému vlneniu, aktivuje sa NFKapa Beta, stúpne aj hlavný cytokin IL-6, ktoré automaticky spolu zvýšia činnosť Th17. Th17 sú zas priamo spojené s Autoimunitou, ale tiež Autizmom, či Sklerózou. [R]

 

A ak si stále neuvedomuješ dôvod, niečo ti naznačím. V článku Črevo a mozog #8 o ketóze a vývoji dieťatka si videl, ako sa tvorí myelín, aj čo všetko pre nás robí a tiež to, že malé deti ho tvoria až do 25 roku života. Práve vďaka myelínu napríklad regenerujeme svoje tkanivá.

No a každé umelé vlnenie myelín nie len zhoršuje, ale zároveň vyvoláva v dieťatku bez myelínu väčší STRES.

Vieš čo to znamená?

 

Že menej myelínu +  nadbytok umelého svetla a vlnenia = vyššia aktivita NF-Kb aj IL-6 a teda horšia imunita

 

Možno by si teraz mimochodom mohol lepšie chápať, prečo je dnes viac rozšírený HIV ako kedysi, hoci je tu s nami daný vírus roky rokúce.

HIV je totižto neuromodulačný vírus, ktorý sa dobre dostane do tela aj skrz črevo, ak je viac priepustné a rozmnoží, pričom v tele napadá Gliové Bunky, ktoré potom pracujú zle. A hádaj čo v mozgu tieto gliové bunky robia. Myelinujú ho... [R]

 

Práve preto majú mladí ľudia menej MYELINOVANÝ nie len čelný lalok, ale aj miechu, na ktorú je napojený blúdivý nerv, ktorý vďaka nemu regeneruje aj imunitné látky v lymfatickom systéme za výstelkou čreva.

Ak je však myelín narušený, nič z toho sa neudeje. Takže si nabudúce rozmysli, či si k sebe na noc vezmeš zapnutý mobil a tiež, či pri malom bábätku necháš položený baby sitter, ktorý vysiela rádiové vlny, ktoré mu zhoršia myelináciu..

 
 
Zdá sa tiež, že VDR ani nevyžadujú dokonca prítomnosť aktívneho vitamínu D3, aby sa to v tejto dráhe vyskytli. To dáva zmysel, pretože slnečné svetlo na koži je stimulom, ktorý upreguluje receptor VDR u cicavcov, pretože vitamín D sa tvorí zo svetla a nie z doplnku. 
 
A ak chceš ešte lepšie pochopiť, keďže si zlatý člen, prehraj si starý záznam z 2020 tuším o KRVI a endogénnom UV svetle. Dostaneš obrovský náskok pred vedou, pretože im ešte potrvá, kým na toto prídu. Tebe však hneď dôjde, prečo aj ako sa to UV svetlo dostane do čreva vtedy, kedy treba!
 
 
 
Publikované : 5. júla 2022 10:14
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

Video od Dougha Wallace tu: 

 

 
Publikované : 5. júla 2022 10:15
Ivana reacted
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, tvoje odpovede sú teda naozaj na poriadne zamyslenie sa😉. Musím síce ešte dopočuvať master class, ale opýtam sa ohľadne krvných testov. Ak si budem robiť Krvné testy podľa tvojich odporúčaní a sledovať trend, tak predpokladám, že budem nielen pred rakovinou ale aj pred ďalšími chorobami popredu a budem vedieť  podchytiť ich vznik. Samozrejme robiť všetky tie veci, ktoré som písala vyššie ( UV svetlo, infračervené svetlo, ....) Taktiež sa ešte opýtam, pred tehotenstvom t.j cca dvoma rokmi, mi alergolog diagnostikoval imunologicky deficit, ale keďže som otehotnela tak som vysadila všetky lieky a neliečila sa. Nedávno som ti zasielala výsledky krvných testov, ale nič z toho nepoukazovalo na imunologicky deficit, ako teda odhaliť krvnými testami tento deficit? Ani neviem vlastne aké príznaky by som mala pociťovať, keďže ja sa cítim v pohode, aj napriek tomu, že som na materskej, t.j necítim sa unavená z dôvodu nočného vstávania, mám energiu celý deň,  chodím cvičiť a atď.

Ďakujem za odpoveď 

 
Publikované : 5. júla 2022 21:51
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

@andrea v tom prípade odpoveď splnila účel Andrea 😉

A áno, samozrejme. Musíš myslieť na to, že keď sa pýtaš konkrétne na rakovinu (a hoci ja nie som zrovna "rakovinový odborník"), tvoje telo obsahuje množstvo časti (puzzle, ako som to v poslednom webinari vysletloval) a preto sa nemôžeme pozerať naň iba ako na celom, ale ani ako iba na časti (ako to robia napr. jednotlivý lekári - gastro, neurológ, dietolog, ortopéd,...).

No a vieš ako sa hovorí, že reťaz je iba taká silná, ako jej najslabší článok? Tak v tomto prípade to metaforicky platí tiež.

Niekto môže mat veľmi degradovany kolagén a teda aj Redox napr. v pečeni, čo je tipicky prípad cukrovky 2. tipu, a tiež Metabolického syndrómu, iný zas v častiach mozgu (napr. anorexia), iný zasa v PVN v mozgu (napr. pri vyčerpaní nadobličiek), niekto ďalší zasa v čreve, atď., atď., a preto si musíš svoje telo a zdravie všímať aj ako CELOK, aj ako jednotlivé časti a "signály", aké dostávaš.

 

Ak sa napr. bude človek cítiť dobre, no bude ho stále bolieť chrbát, platničky (hlavne spodok, L1,...) vie že sa tam niečo deje a jeho lokálne časti tam prichádzajú o elektróny a teda aj energiu. Čo to znamená? Že si ju berú z iných častí tela.

 

Nezabudaj na moje časté prirovnanie, že tvoj Mozog je ako Robin Hood. Berie bohatým a chudobným dáva. Čo to znamená?

 

V našom tele sú najviac energeticky náročné časti 

1. Mozog

2. Imunitný system

3. Kosti 

4. Srdce 

5. Pecen

6. atď... svaly sú až niekde neskôr 

 

Čiže ak sa v nejakej časti tela niečo deje, povedzme v pečeni, mozog, ktorý má najviac energie a elektrónov, pretože jej najviac potrebuje, začne ako prvý vnímať situáciu, a bude mu pomaličky "brané", avšak dlhé roky to nepocíti, pretože jej ma veľa.

 

Avšak každým dňom, ako takto fungujeme, že berieme "bohatému" a dávame "chudobnemu" sa stav zhoršuje.

 

Ak sa ti dostane do istého štádia, vtedy môže vzniknúť daný problém, choroba, zlyhanie orgánu, či rakovina. Nikdy to nie je to dňa na deň a iba čierno biele. 

 
Publikované : 6. júla 2022 10:54
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

@andrea no a ohľadom imunologického deficitu, neviem co presne máš na mysli, či nejako Špecificky, no v tomto prípade sa zvyčajne jedna o znížené množstvo leukocitov. Čiže toto by som si sledoval.

A tiež D dimer, železo, ferritin a objem krvných došticiek.

Ľudia s takýmito ťažkosťami zvyčajne nevedia dostatočne rýchlo diferenciovať leukocyty 

 
Publikované : 6. júla 2022 10:56
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj, ďakujem za odpoveď,  to všetko čo si mám sledovať som mala krvnými testami zmerané a mala som to v poriadku. Takže preto neviem, ak by som si nedala na vlastné požiadanie u lekára vyšetriť imunitu, tak ako by som na to prišla z krvných testov. Dôvod som nemala na vyšetrenie imunity, chcela som len vedieť ako je na tom moja imunita kvôli covidu. Lekár z výsledkov usúdil, že moja vírusová imunita je dobrá, ale bunková je na tom  zle, tak mi predpísal IMUNOR, ktorý som musela vysadiť kvôli tehotenstvu.  Takže nejako mi to nedáva zmysel, mám diagnostikovaný imunodeficit, ale bez špecifických krvných testov na to nijako neprídem?alebo žeby sa to počas tých dvoch rokov dalo do poriadku, nejako samo?? Teraz mi to lekár nechce vyšetriť, lebo dojčim a nemôže má aj tak liečiť.

 
Publikované : 6. júla 2022 12:52
(@andrea)
Príspevky: 177
ZLATÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Ahoj Jaro, k tomu imunodeficitu zasielam aj krvné testy, na základe, ktorých môj lekár stanovil diagnózu. Možno ti tie krvné testy lepšie objasnia o akú diagnózu ide. Mne lekár nič viac nepovedal a ani nič bližšie nevysvetlil, len predpísal lieky. 

 
Publikované : 11. júla 2022 21:20
Stránka 1 / 5
Zdieľať: