Elektrosenzitivita
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Elektrosenzitivita

29 Príspevky
6 Užívatelia
4 Likes
105 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

Publikoval: @maja

V QaA si spomínal, že matrac Magnetico by mi určite pomohol. Viem to aspoň trochu kompenzovať spaním v pivnici? Matrac (obyčajný) mám položený na paletách. Pivnica je murovaná, je tam úplná tma, vetranie dobré, signál z wifi od susedov tiež nie. 

Nie, povrch Zeme u nás má v ideálnych podmienkach cca 0,45 až 0,5 Gauss. Pre teba schválne Magnetico, a kľudne aj niekde okolo 20 Gauss. Ty potrebuješ viac. Avšak čokoľvek môžeš spraviť k zlepšeniu okolia, kde nebude toĺko uEMP je plus, takže niečo takéto ako "presťahovanie" spálne tiež pomôže. 

Druhý spôsob miesto magnertica je ešte viac DHA, no toľko koľko by si ho potrebovala jesť sa asi ani nedá s jedným žalúdkom. 

Tretí spôsobom je voda. Vaňa, nejaká kaďa, alebo niečo podobné, napustiť vodou, veľa veľa soli, a keď sa dá - byť v nej ponorená. 

 
Publikované : 27. februára 2023 18:19
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

Publikoval: @maja

Možná si prehliadol, ale na email som ti písala, že v BA zatiaľ nič. Objednaná som na ďalšie vyšetrenia a kontrola 14.4. Posielala som ti aj nejaké výsledky, či sa mi k ním nevieš vyjadriť. Lymfocity abs. počet 3,23 (1,3-3,2), CD3+85(59,4-84,6), CD3+abs. počet 2,75(0,72-2,33) CD4+ abs.počet 1,91(0,5-1,76), CD16+ CD56+ 5(5,6-30,9), celkove IgE 97IU/ml. 

Možno som ho ešte nemal čas pozrieť Mária, alebo sa prehliadol. Vďaka za pripomienku. Čo sa výsledkov týka, jednoznačne vidíš to, čo vieš. Všetko čo máš zvýšené sú tipy T pomocných buniek (imunitné látky z bielych krviniek), ktoré súvisia ako s adaptívnou, no najmä natívnou imunuitou. V tvojom prípade je to znak nadmernej stimulácie úniku vápnika, ktorý ovplyvňuje tvoju reakciu imunity. V podstate si neustále "pod stresom", ktorý však piatimi zmyslami nevidíme. 

 

V predošlých výsledkoch, tieto údaje neboli takéto, alebo? 🤔 

Čo sa týka ďalších vecí pre teba, nevedel som, či chceš rozoberať viac, keď si sa v qaa pýtala iba na cholesterol, a zároveň si uvedomujem, že nie vždy sa dá dohadovať konzultácia so mnou (financie, čas, plus sám mám teraz toho veľmi veľa), tak ti idem napísať aspoň zhrnutie na email, a kľudne sa v rámci času vyjadri na email, alebo akokoľvek inak uznáš za vhodné, sem, ďalšie qaa,...

 

 
Publikované : 27. februára 2023 18:35
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

Tiež by som odporučil Mária prečítať nový článok a to veľmi pozorne, pomaly a hlavne úvod a možno druhú polovicu. 

U teba je totiž vďaka týmto problémom (žiaľ) ubikvitinácia zvýšená nadmieru, čo logicky ovplyvňuje aj zvyšok bunkových cyklov a hlavne spotrebu tvojho ATP. U teba je to ten hlavný dôvod, prečo sa po väčšinu roka potrebuješ držať v ketotickom stave, s neustálym prísunom DHA a síry, no tierž to potrebuješ uspôsobiť sezóne, pretože v lete by tvoj ketotický stav mal byť nie z ketogénnej stravy plnej tuku, ktorý príde do brucha, ale najmä v spánku a vtedy, keď si vonku a svieti na teba UV svetlo, ktoré tvoj ETC rozpája a nepotrebuješ toľko elektrónov z jedla celkovo. 

Prečítaj si email a tiež nový článok:

https://jaroslavlachky.sk/voz-7-co-je-ubikvitinacia-alias-nahradzanie-proteinov/

 
Publikované : 27. februára 2023 18:56
Mária Petrusová
(@maja)
Príspevky: 61
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Tie odbery som mala robené až teraz. Na e-mail som ti poslala výsledky z EMG z januára. V piatok idem na to meranie tuku, potom ti pošlem. A rozhodla som sa kúpiť matrac, to som ti tiež napísala už v emaily. 

 

 
Publikované : 28. februára 2023 17:01
Mária Petrusová
(@maja)
Príspevky: 61
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky Ahoj Jaro. Poslala som ti pár emailov to meranie tuku a vody, aj výsledky z EMG. Možná si prehliadol, viem že toho máš veľa. To moje svalstvo ma neposlúcha. Pred dvoma týždňami som umyla doma podlahy (4 izby) a dodnes mám odpísané ruky aj prsty. Nechci vidieť ako píšem. Ešte začiatkom februára som umyla vaňu a umývadlo + prezliekla posteľnú bielizeň. 3 dni som ležala s bolesťami a slabosťou celého tela. Presne ako keď máš chrípku s vysokými teplotami. A spánok stále nie je dobrý. Preto som sa rozhodla pre matrac. Dúfam, že pomôže. Ale manžel asi nebude môcť spať vedľa matraca. To asi budem musieť spať na inej posteli. Či?

 
Publikované : 4. marca 2023 15:27
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

Malé doplnenie na domáce čítanie:

Nadmerný únik vápnika z buniek je veľmi dôležitá udalosť. Dnes jedna z najdôležetejších, spolu s pochopením DHA, vitamínu A, Hydratácie a deutéria (VODA). Poďme sa na to pozrieť spolu trochu bližšie.

 

Tu prichádzajú do hry aj informácie z Knihy Body Electric od Roberta Beckera a tieź Going Somewhere od Andrew Marina.

 

Neprirodzené EMP (uEMP) spôsobuje únik vápnika v každej bunke v tele. Toto už vie každý. Ak nie, zapamätaj si. Ak nie je jasné, pozrite článok z Kvantovej Biológie.

https://jaroslavlachky.sk/kb-17-vapnik-vgcc-a-umele-emp/

 

Terz pokračujeme ďalej. Vápnik (Ca +) je ión. Ión je elektricky nabitá častica, ktorá vzniká z elektricky neutrálneho atómu alebo molekuly pridaním resp. ubraním elektrónov pri ponechaní pôvodného počtu protónov. Ak atóm odovzdá elektrón, stáva sa katiónom. Ak je počet elektrónov vyšší ako počet protónov, atóm sa mení na anión.

Vápnik je normaĺne neutrálny atóm s 20 elektrónmi a 20 protónmi. Keď elektróny stratí, napr. uvoľnením sa z tkaniva/proteínu do krvi, má iba 18 elektrónov a stále 20 protónov. Preto je vápnik v tele ión. Je to Katión.

 

Teraz prichádza časť, ktorú nepotrebujete memorovať, ani extra chápať (ak nechete). Len čítajte ďalej..

Ióny v akomkoľvek statickom a rovnomernom magnetickom poli sa budú typicky pohybovať v kruhu s frekvenciou cyklotrónu určenou jeho nábojom q, jeho hmotnosťou m a silou magnetického poľa nazývaného B. Činnosť cyklotrónu je založená na skutočnosti, že perióda pohybu nabitej častice v rovnomernom magnetickom poli je nezávislá od rýchlosti častice, ako je možné vidieť na nasledujúcom matematickom odvodení:

magnetická sila F=(vXB) nevykonáva žiadnu prácu na častici, pretože je kolmá na rýchlosť.

Magnetická sila teda nespôsobuje žiadnu zmenu kinetickej energie alebo rýchlosti častice.

Uvažujme, že existuje rovnomerné magnetické pole B kolmé na rovinu papiera a nasmerované nadol a je označené symbolom C na obrázku nižšie.

 

 

 

Teraz sa nábojová častica +q premieta rýchlosťou v do magnetického poľa v bode O s rýchlosťou v smerujúcou kolmo na magnetické pole.

Magnetická sila pôsobiaca na časticu je:

 

F=q(vXB) = qvBsin9

Pretože v je kolmé na B, t.j. uhol medzi v a B je θ=90 Na nabitú časticu v bode O pôsobí sila veľkosti

F=qvB

a smer sily by bol kolmý na v aj na B

 

Keďže sila f je kolmá na rýchlosť, nezmenila by veľkosť rýchlosti a účinkom tejto sily je len zmena smeru rýchlosti.

Pri pôsobení magnetickej sily bude častica viac pozdĺž kruhu kolmého na pole.

 

Preto nabitá častica opisuje kruhovú dráhu proti smeru hodinových ručičiek s konštantnou rýchlosťou v a tu pôsobí magnetická sila ako dostredivá sila. Teda:

 

F=qvB=mv2/r

kde polomer kruhovej dráhy, ktorú prejde častica v magnetickom poli B, je daný ako

r=mv/qB ---(5)

teda polomer dráhy je úmerný hybnosti mv nabitej častice.

2πr je vzdialenosť, ktorú častica prejde za jednu otáčku a perióda T celej otáčky je

T = 2 πr/v

Z rovnice (5):

r/v=m/qB

časové obdobie T je

T=2πm/qB (6)

a frekvencia častice je f=1/T=qB/2πm (7)

 

Z rovnice (6) a (7) vidíme, že čas ani frekvencia nezávisia od rýchlosti pohybujúcej sa nabitej častice.

Čas je vo fyzike naozaj „zaujímavá“ veličina, ako by malo byť každému jasné po článku VOZ #3 o vzniku gravitácie a času.

 

Zvýšenie rýchlosti nabitej častice by malo za následok zväčšenie polomeru kruhu. Takže čas potrebný na dokončenie jednej revolúcie zostane rovnaký.

Ak pohybujúca sa nabitá častica vyvíja magnetické pole tak, že rýchlosť v častice zviera s magnetickým poľom uhol θ, potom môžeme rýchlosť rozdeliť na dve zložky:

V paralelná : Zložky rýchlosti rovnobežné s poľom

v kolmá : zložka rýchlosti kolmá na magnetické pole B

 

Zložka v(paralelná) by zostala nezmenená, pretože magnetická sila je na ňu kolmá.

V rovine kolmej na pole sa častica pohybuje po špirálovej dráhe. Polomer kruhovej dráhy špirály je

r=mv(kolmý)/qB=mvsin9/qB

 

Tieto efekty iónovej cyklotrónovej rezonancie boli mimochodom skúmané ešte v v osemdesiatych rokoch minulého storočia napr. v Blackmanovom laboratóriu (1985, viď zdroje dole).

Všetky laboratóriá, ktoré študovali tieto účinky, zistili, že cyklotrónová frekvencia vápnika priamo ovplyvňuje kalmodulínovú reguláciu koncentrácie iónov vápnika v roztoku a množstvo biologických funkcií.

Kalmodulin protein je dôležitý signalizačný proteín, ktorý regulujú mnoho procesov v tele a je priamo závislý od koncentrácie vápnika.

 

Všetky sú spojené s výraznými zmenami napäťovo závislých vápnikových kanálov (VGCC), keď je intenzita poľa vyššia ako 30 Hz. K dnešnému dňu bolo vykonaných viac štúdií, ktoré to potvrdili.

 

Z článku KB #17 viete, že Čokoľvek, čo ovplyvňuje kalmodulín, ovplyvňuje aj koncentrácie horčíkových iónov v bunke (Mg). Kedykoľvek vápnik vniká do bunky, EZ sa znižuje, a voda odteká viac von, a s ňou aj hydrofilný horčík. Ďalšia veta, ktorú si máte pamätať. Keď je horčík ovplyvnený v bunke, ovplyvní sa ajj v krvi (v krvnom sére teda môžete na krvných testoch pozorovať nižšie hladiny).

 Všetky tieto veci priamo ovplyvňujú aj cytochrómy v mitochondriách a následne aj recykláciunašej vody v tele. Účastníci včerajšieho workhopu dokonca videli dáta a moje výpočty (aj experimenty), kde sa dozvedeli, koľko tisíc litrov denne jediný priemerný Človek iba sedením zrecykluje v tele, aj kde a ako sa berú, Voda je teda dôležitá a s ňou vždy ide ruka v ruke aj horčík.

 

Proteíny v našom tele, ako je aj kalmodulin, sú navrhnuté tak, aby vnímali nabité častice, ako sú elektróny a protóny a ich rotácie a energie. Toto je dôvod, prečo je mitochondria nadizajnovaná tak ako je. Je to veľmi elegantná baktéria a jej cytochrómy, cez ktoré prúdia elektróny, protóny, alebo deuteróny, sú veľmi elegantné kvantové počítače, ktoré vo vysokých rýchlostiach vyhodnocujú mnoho vecí. Iba na základe elekrónov a protónov, aké tam sú.

 

Toto je dôvod, prečo zmenené pole (prirodzené EMP verzus uEMP) je vždy prvoradé pre reguláciu vápnika a horčíka v tele.

 

 

Prečo je pre dôležitá frekvencia vápnikových iónov? Iónová cyklotrónová rezonancia je jav súvisiaci s pohybom iónov v magnetickom poli. Dnešné magnetické pole Zeme nie je vo svojej pôvodnej „silnej“ forme (aj preto mám rád Magnetico, hoci jeho efekt nie je poznať ako napr. „káva“).

Toto MP ovplyvňuje teda aj priamo pomer proteínu NAD nachádzajúci sa v mitochondriách. Toto je opäť niečo obzvlášť pre tých, ktorí včera videli prednášku a boli aj na niekoľko hodinovej diskusii po, pretože Vám to opäť len ukazuje ďalšie a ďalšie dôvody, prečo je hydratácia našich mitochondrií dôležitá. Jej zmena recyklácie vody je to, čo predchádza poklesu NAD. Únik vápnika udalosť ešte viac podporí, keďže znižuje EZ.

 

 

Avšak aj pre každého kto nebol, nezávisle na tom, slovám vyššie z časi musíte pochopiť.

Oxidačný stres spôsobuje, že vápnik prechádza z endoplazmatického retikula do mitochondrie, kde priamo inhibuje funkciu komplexu 1. čo znamená, že uEMP pôsobí priamo na cytochróm 1 a teda aj na NAD a únik UV svetla z mitochondrie.

 

To znamená, že je prítomných viac NADH a menej NAD. Teraz spomeňte na všetky predošlé články aj nedávny o ketóze.

Ketóza vytvára veľa NAD. Preto je ketóza istou „barličkou“ v modernom svete plného uEMP, hoci nie je liekom. To platí aj pri rakovine. Sacharidy naopak zvyšujú NADH, čím ľuďom v modernom svete zhoršujú zdravie. Nezávisle na sezóne!

 

Únik vápnika teda tiež súčasne zvyšuje glykolýzu v bunke, čím vytvára viac NADH a vytvára sa menej NAD. Teraz toto - NAD aktivuje sirtuínové dráhy, konkrétne Sirt3, ktorý reguluje mitochondriálnu superoxiddismutázu.

Keď k tomu dôjde, príliš málo NAD chronicky znamená nižšiu aktivitu MnSOD a vytvorí sa príliš veľa superoxidu. Toto je dôležité. Toto výrazne zvyšuje ROS, ktoré vyvolá rýchlejšie stárnutie. Keď je však tento stimul malý a kvantizovaný, napr. vďaka adekvátnej kontrole vápnika, dobre nadzajnovanému trénigu, sacharidom, hypoxii,... malé množstvo Superoxidu pomáha mitochondriám spúšťať autofágiu.

 

Tu je kľúčový bod zo slov vyššie: Užívanie vápnika v doplnku je dnes viac na škodu ako na osoh (podľa mňa!).

Ďalší dôležitý bod? Užívanie horčíka nespraví samo o sebe taktiež nič pre vnútrobunkové napäťové kanály (VGCC), hoci na krátky čas môže pomôcť a práve Vaša intuícia a pocity po uźívaní Vám veľa napovedia o probléme. Podobne ako metafory z posledného Februárového QaA o autobatérií. Vypočuť pre všetkých znovu.

 

https://jaroslavlachky.sk/premium/webinare/webinare-2023/webinar-februar-2023-qaa/

 

Ďalší dôležitý bod? Použitie blokátorov vápnikových kanálov môže okrajovo a na čas pomôcť. To znamená Vitamín D (slnko), chlad, alebo horčík (viď bod vyššie).

 

Ďalší dôležitý bod? Zmena prirodzeného environmentálneho EMP je najlepší krok.

Ďalší bod? Využívanie Chladu a Hydratácie. Chlad a Hydratácia, sú náš „žolík“!

 

 

 

Nejaké Zdroje:

[1] Livio Giuliani and Morando Soffritti 2010 Non thermal effects and mechanisms of interactions between electromagnetic fields and living matter (Bologna, Italy : Ramazzi institute) Eur. J. Oncol. 5

[2] Zhadin M N 1996 Effect of magnetic fields on the motion ofan ion in a macromolecule: Theoretical analysis Biophysics 4(41)

[3] Zhadin M N 1998 Combined action of static and alternatingmagnetic fields on ion motion in a macromolecule The oretical aspects Bioelectromagnetics 19 279

[4] Zhadin M N and Barnes F S 2005 Frequency and amplitude windows at combined action of DC and low frequency AC magnetic fields on ion thermal motion in a macro- molecule: Theoretical analysis Bioelectromagnetics 26 323

[5] Del Giudice E M, Fleischmann, Preparata G and et al. 2005 On the ‘unreasonable’ effects of ELF Magnetic Fields upon a System of Ions Bioelectromagnetics 23 522

[6] Novikov V V and Zhadin M N 1994 Combined action of weak constant and variable lowfrequency magnetic fields on ionic currents in aqueous solutions of amino acids Biophysics 39(1)

[7] Zhadin M N, Novikov V V, Barnes F S and et al. 1998 Combined action of static and alternating magnetic fields on ionic current in aqueous glutamic acid solution Bioelectromagnetics 19(41)

[8] Zhadin M N and Giuliani L 2006 Some problems in modern Bioelectromagnetics Electromagnetic Biol. Med. 25 227

[9] Liboff A R, Smith S D and McLeod B R 1987 Experimental evidence for 104 cyclotron resonance mediationof membrane transport ed M Blank and E Find Mechanistic Approaches to Interaction of Electric and Electromagnetic Fields with Living Systems (New York : Plenum Press) р 109

[10] Comisso N, Del Giudice E, De Ninno A and et al. 2006 Dynamics of the ion cyclotron resonance effect on amino acids adsorbed at the interfaces Bioelectromagnetics 27(16)

[11] Liboff A R 1985 Geomagnetic cyclotron resonance in living cells J. Biol. Phys. 9(99)

[12] Blackman C F, Benane S G, House D E and et al. 1985 Effects of ELF (1-120 Hz) and modulated (50 Hz) RF fields onthe efflux of calcium ions from brain tissue in vitro Bio electromagnetics 6(1)

[13] D’Emilia E, Ledda M, Foletti A, Lisi A, Giuliani L, Grimaldi S and Liboff A R 2017 Weak Field H3O + ion cyclotron resonance alters water refractive index Electromagn. Biol. Med. 36(5562)

[14] Landau L D and Lifshitz E M 1987 Mechanics Oxford: (Butterworth-Heinemann)

[15] L.D. Landau and E.M. Lifshitz 2000 The Classical Theory of Fields Butterworth-Heinemann Oxford

[16] Scalia M, Avino P, Sperini M, Viccaro V, Pisani A and Valenzi V I Some Observations on the Role of Water States for Biological and Therapeutical Effects

 
Publikované : 19. marca 2023 14:51
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

Dôležitý článok aj k tejto téme je na blogu:

 

Čo je to cyklotrón a prečo sa vápnik v tele pohybuje v istých frekvenciách a rotačne? Ako vápnik vplýva na proteín NAD, naše Zdravie a akú úlohu tu má Ketóza?

Máme tu ďalší článok, ktorým pekne nadväzujem na predošlé aj k téme mTOR a spolu s nasledovným ti predstaví 2 potencionálne „barličky“ (Ketóza + Chlad), aké potrebuješ zvažovať a hlavne ich Spoznať v súvislostí s dnešným, rýchlo sa meniacim prostredím (uEMP).

Každému teda odporúčam prečítať/vypočuť dnešný článok spolu s nasledovným a využiť pri tom zdravý sedliacky rozum. To znamená, že aj keď si dnes prečítaš niektoré „tvrdšie“ slová, máš nad nimi zodpovedne popremýšľať, pretože v budúcnosti, sa ti zídu. 

 

Viac v článku:

https://jaroslavlachky.sk/voz-11-cyklotronova-rezonancia-vapnika-uemp-a-ketoza-ako-barlicka/

 
Publikované : 2. apríla 2023 11:05
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3833
Admin
 

Audio verzia na počúvanie tu:

 

https://open.spotify.com/episode/09szLmQLIpS8DDK4LCG5I8?si=603661cbeeda42fe

 
Publikované : 2. apríla 2023 11:05
Daniel Holeva
(@daniel-holeva)
Príspevky: 55
PLATINOVÝ ČLEN Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@maja pozdravujem Vás a chcem len doplniť k tejto téme čo robím ja ak je to možné hlavne doma, no najprv opíšeme situáciu v práci. 
keďže pracujem v mieste kde je extrémne veľa elektroniky z Wifi (veľmi veľa routrov v celom objekte) Kadejaké káble vzduchové filtre na elektriku a zároveň sa tam denne stretne okolo 500 až 700 ľudí v obedných hodinách Z ktorých každý má minimálne jeden mobil. Som vystavený tabletu s ktorým pracujem a kávovaru ktorý má obrovskú energiu a musím sa ho dotýkať. Premýšľam či aj to nie je jeden z dôvodov že mám stále suché ruky a po prečítaní posledných článkov a tohto fóra to skúsim viac sledovať v pracovné dni a v dni voľna a používať gumené rukavice (majú rukavice zmysel Jaroslav?)

Taktiež som denne vystavený obrovskému množstvu papiera z tlačiarne na bločky (cca 200 - 400 ks denne) Môže byť problém aj BPA? Najsuchšie mám články na ukazovákoch ktorými tieto papiere odhadzujem. A vlastne tým istým ukazovákom stláčam gombíky na mašine.

 

TIP
Ak som doma či už niečo píšem alebo čítam snažím sa čo najviac využívať diktovanie na Apple zariadeniach a taktiež čítanie textu pričom mám zväčšenú obrazovku a môžem byť viac vzdialený od zariadenia.

 
Publikované : 7. apríla 2023 10:26
Stránka 2 / 2
Zdieľať: