Polovodiče generujú...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Polovodiče generujú elektrinu, ale aj Svetlo = DHA = regenerácia

9 Príspevky
3 Užívatelia
2 Likes
41 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Po včerajšom novom článku tu máme krátke doplnenie pre každého, kto ide so mnou!

Polovodiče generujú elektrinu, ale aj Svetlo = DHA = VOZ #4 = regenerácia

 

Väčšina ľudí pozná elektrostatickú silu. Príklady takejto slabej elektrostatickej sily sú, keď si ľudia šúchajú balónik o vlasy, či chlpy, pričom chlpy vlasy na ich hlave "vstanú". Následne, ostanú niektoré materiály takto "nabité" s nahromadením el. nábojom a potom, po trení, priťahujú ľahké častice. Aj preto sa balónik potom akoby priťahuje k vlasom. Pointou však je, že takéto sily vyžadujú prítomnosť materiálu, ktorý má voľné elektróny a tiež izolant

Izolátory, napr. látky, ktoré nevedú elektrinu, sú zvyčajne dobré pri vytváraní a udržiavaní povrchového náboja. Niektoré príklady týchto látok sú guma, plast, sklo a KOŽA. Vodivé predmety len zriedka vytvárajú nerovnováhu náboja, okrem prípadov, keď napríklad na kovový povrch narazia pevné alebo kvapalné nevodiče. Náboj, ktorý sa prenáša pri kontaktnej elektrifikácii, je uložený na povrchu každého predmetu. To je logické. 

Koža je v skutočnosti tiež veľmi dobrým izolantom, takže v porovnaní s kovom nie sú ľudia veľmi dobrými vodičmi. Teda pokým nie je koža vlhká. No a pretože je pokožka dobrým izolantom, znamená to, že ju príroda z nejakého dôvodu vytvorila tak, aby udržala elektrický náboj. Môže teda koža, ako náš izolant, ktorý máme na povrchu tela, pod ktorým sa plaví krv, zhromažďovať elektrický náboj, aký indukuje slnko, keď cez deň svieti a očividne dopadá aj na pokožku, ktorá je slnku vystavená? (teda aspoň by mala byť)? Ak áno, aké môže mať dôvody?

Slnečné svetlo vytvára elektrické polia v našej atmosfére každý deň keď svieti. Toto už všetci viete. Slnko je obrovská katóda, zatiaľ čo Zem je anóda. Keď katódový lúč dopadne na anódu, na anóde ostanú voľné elektroóny. Tieto voľné elektróny ostanú dole, zatiaľ čo voľné protóny sa odparia do atmosféry, čím indukujú elektrické pole a potenciál niekoľko Voltov, ktoré sa zvyšuje smerokm nahor so stúpajúcou vzdialenosťou od Zeme. Podobne ako v našom čreve a jeho trubici. 

No a takto slnečné svetlo vytvára nie len elektrický potenciál, ale aj tzv. Coulombovu silu. Coulombova sila je v podstate elektrostatická sila, ktorá vzniká zo síl, ktorými na seba elektrické náboje pôsobia. Takéto sily popisuje Coulombov zákon.

A aj keď sa elektrostaticky indukované sily zdajú byť dosť slabé, pretože ich prežívame v bežnom živote, keď sa mierka zmenší, a dostaneme sa na mikro rozmery, ako napr. na úroveň mitochondrie a buniek, elektrostatická sila ohromne vzrastie vo svojej sile. Presne ako ste to čítali aj v nedávnom článku VOZ #3 o gravitácií a vzniku času.

Len tak pre príklad, niektoré elektrostatické sily, ako je aj sila medzi elektrónom a protónom, ktoré spolu tvoria atóm vodíka, sú asi o 36 rádov silnejšie ako gravitačná sila pôsobiaca medzi nimi. Elektrostatická sila generovaná v pokožke je ďalším príkladom silnej elektrostatickej sily, pretože pokožka ako izolant dokáže udržať veľké množstvo náboja. No a toto je kritcký dôležité, pretože koža je náš povrch Tela, ktorý prichádza do kontaktu so Slnkom a prostredím, aj atmosférou a zároveň následne prenáša vŚetko pod, do krvi, vody,...

Ľudia si neuvedomujú, že práve táto elektrostatická sila súvisí s celou našou biológiou (aj preto som to od začiatku nazval Spoznaj Svoju Biológiu) a tiež súvisí aj s melatonínom a funkciou mitochondrií. Čím lepšie naŠa koža pracuje a čím menej narušené membrány má, a čím je lepšie hydratovaná a čím viac obsahuje DHA a síry, tým vyšší náboj dokáže nahromadiť a zadržať a následne "vybiť" do vecí pod, ako sú napr. imunitné látky, alebo aromatické aminokyseliny, ako je napr. tryptofán, či serotonín, ktoré sa prenášajú skrz biele krvinky, z ktorých vzniká aj melatonín

To isté platí aj pre T pomocné bunky, ktoré nám riadia imunitu. 

 

Aké je ponaučenie a čo ešte tieto slová vyššie znamenajú, po prečítaní nového článku na blogu o DHA?

 

Becker zistil, že ľudská kosť používa P/N spojenia pre polovodivé obvody, ktoré regenerujú naše kosti. Avšak to nie je všetko, čo Becker nechtiac objavil. My dnes totiž o polovodičoch vieme omnoho viac. Teraz si to v krátkosti prepojíme s tým, čo ste sa dozvedeli v posledných mesiacoch roku 2022 a konkrétne o Spánku (viď Novembrový webinár o Spánku).

 

Polovodiče menia svetlo na elektrický prúd a naopak, el. prúd (flow elektrónov) menia na svetlo. Viď klasické LED diódy. Takto pracujú. Rovnako pracujú aj naše kosti, ale aj iné polovodiče v tele. Ako to však súvisí s riadkami vyššie? Jednoducho. 

 

Mohla nejakým spôsobom Matka príroda prísť na to, ako využiť biologické polovodiče na výrobu Svetla (laséru) v čase, kedy nemáme svetlo k dispozícií z externého zdroja, ktoré následne môže biologický systém využiť napr. na svoju regeneráciu?

Odpoveď je zdá sa áno. 

 

Deň je spojený s jednosmerným elektrickým prúdom. Toto sa týka elektrického potenciálu nad povrchom Zeme, ale aj našich tkanív. Toto viete všetci z článkov KB, ale aj webinárov. Becker však objavil, že v noci tento regeneračný prúd zmizne. Prúd, ktorý ide skrz axóny a interfasciálnu tekutinu, v noci zmizne. Vy však viete, že tento prúd v skutočnosti nezmizne, ako si to Becker myslel, ale zmenil svoju polaritu. No a aký obrovský zmysel to má?

To, čo sa udeje medzi tým, je dôvod, prečo evolúcia vynašla spánok a tiež ako vynašla spôsob, ako vytvoriť biologický LED systém za využitia polovodičov a topologických izolátorov, o ktorých ste mali webinár ešte v Júni 2022. Čo je na Polovodičoch zvláštne?

 

Že pri zvýšení elektrického odporu dochádza k vyžarovaniu svetla fotoelektricky. Ako sa zvýši ich odpor? Napr. zvýšením teploty. Pozor, nie teplom, ale zvýšením TEPLOTY! Toto je rozdiel a opäť raz vidíte, prečo majú článku a informácie svoju postupnosť. Rozdiel medzi teplom a teplotou už poznáte!

https://jaroslavlachky.sk/forum/mitochondrie-a-redox/teplo-a-teplota-je-rozdiel/#post-8687

 

Toto nám pekne ukazuje, že jednosmerný elektrický prúd sa môže zmeniť na fotonický signál a to napr. zmenou teploty alebo zmenou toku. Môže byť toto dôvod, prečo sa naše telo počas dňa, kedy využíva jednosmerný elektrický prúd zo slnka regeneruje, a rovnako počas REM spánku, no naopak v noci, kedy spíme bez extérneho zdroja svetla, naše telo svieti ako maják a mení el. prúd na optický signál, ktorý koriguje biochemické reakcie v tele, medzi ktoré spadá aj vylúčenie melatonínu, ktoré nastáva zhodou náhod práve počas hlbokej fázy spánku???

 

Môže byť tiež toto dôvod, prečo ak človeku chýba dostatok DHA v tkanivách a bielej hmote mozgu, nedokáže v noci vytvoriť dostatok optického signálu a zregenerovať svoje tkanivá tak ako by mal a jeho spánok nie je optimálny, pričom nezregeneruje dostatočné množstvo adenozínu a cez deň nebude mať dostatok energie a zároveň dostane okamžite chuť na kávu, ktorá jeho adenozín potlačí umelo? 

 

A môže to dokonca súvisieť aj so spánkom a snívaním???

Odpoveď na všetky otázky by už mala byť pozorným členom známa a na nadchádzajúcom workshope, sa aj k tejto téme pozrieme viac!

 
Publikované : 6. februára 2023 19:15
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

P.S. Čo si tak zopakovať niektoré články, resp. 2200 znakové príspevky z 3 rokov dozadu? Slová vyššie v nich boli napísané, aj keď im vtedy pravdepodobne nikto nemohol pochopiť. Toto je dôvod, prečo informácie musia napredovať postupne! 

Ak nám chýba DHA, nedokážeme generovať dostatok el. prúdu počas dňa a regenerovať sa, no tiež nedokážeme generovať dostatok Svetla počas noci, vďaka čomu budeme aj (možno?) menej snívať!

 

 
Publikované : 6. februára 2023 19:16
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Nový článok k téme je na blogu. 

To, že DHA mení svetlo na elektrický prúd už vieš. Dnes ti však ukážem druhú stranu rovnice, ktorou je optika. V noci totiž elektrický prúd mizne a vtedy tvoríme Svetlo, ktoré nás regeneruje.

Otázka teda znie, ako v noci aj za pomoci DHA generujeme endogénne svetlo? A ako nás toto svetlo regeneruje? A akú úlohu tú hra melatonín? Odpoveďou budeš šokovaný, no ak si šikovný, niečo už tušíš!

 

https://jaroslavlachky.sk/voz-5-tvorba-endogenneho-svetla-a-regeneracia/

 
Publikované : 15. februára 2023 19:35
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

Audio verzia tu:

https://open.spotify.com/episode/3ybpBPFz8TqEodht8woMmE?si=d82fe768d2b4436f

 
Publikované : 15. februára 2023 19:35
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3860
Admin
Zakladateľ témy
 

P.S. Pre tých, ktorí radi krátke čítanie ku problematike DHA, nájdete niečo tu, v dnešnom príspevku.

 
Publikované : 15. februára 2023 19:37
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

Publikoval: @jaroslavlachky

Odpoveď na všetky otázky by už mala byť pozorným členom známa a na nadchádzajúcom workshope, sa aj k tejto téme pozrieme viac

Jaro, videl som - mal si nasadený na workshope mikrofon. Budes chciet ho aj zverejniť?

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 21. februára 2023 19:24
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@empigo-osobny-trener-kosice Vieš čo Miro, nemal som v pláne, ale Marián s Richardom ro chceli nahrávať, tak sme to nakoniec nahrali. No zverejniť to nechcem nikde, ale zrejme sa bude dať záznam tochto workshopi aj ďalších 2 zakúpiť  samostatne, až to bude nachystané.

 
Publikované : 21. februára 2023 21:13
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky samozrejme, mal som na mysli zverejniť vo forme e-kurzu za 💶😊. Tesim sa na to:)

 

Budem rad, ak by si workshop v buducnosti  naplánoval  aj v Kosiciach alebo v blízkom okoli…😊

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 22. februára 2023 11:29
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@empigo-osobny-trener-kosice Vďaka za spätnú väzbu Miro, uvidíme ako so záznamom 😊

A ohľadom workshopu, Prednášky, tiež uvidíme. Ak by si vedel pripadne o nejakom mieste tam niekde alebo na pol ceste, daj vedieť. Na teraz prezradím, že chcem asi niekedy v Máji spraviť takú prednášku pre verejnosť úplne laickú, len za symbolickú sumu (nech sa zaplatí miestnosť nejaká, občerstvenie, a tak), hlavne kí tam pôjde o diskusiu, nech majú ľudia možnosť prísť a pýtať sa čo ich zaujíma, keďže diskusie bývajú najviac výživné. Tak zvažujem práve bud niekde u nás, pripadne bližšie k BA alebo tentokrát smer východ, niekde Poprad a tak, aby to bolo tak pol na pol 🤔

 
Publikované : 22. februára 2023 13:54
Zdieľať: