Fungovanie webináro...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Fungovanie webinárov - YouTube verzus Zoom

7 Príspevky
5 Užívatelia
0 Likes
50 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3873
Admin
Zakladateľ témy
 
Ahojte 😊
 
Mám na Vás jednu otázku a budem rád za spätnú väzbu ohľadom WEBINÁROV, ktoré chystám.  Vidím, že o STRAVE, chudnutí a tak celkovo je stále veľa otázok, práve ďalší webinár by som chcel zamerať tomuto, nejaké vysvetlenie aj nadviazanie na články, ktoré sú na blogu, no zaujíma ma, ako Vám to vyhovuje (ale môže byť aj na inú tému).
 
 
 
Ako už viete, nie som extrémne technický typ, postupne sa učím za pochodu a som rád, že je spustená členská zóna, pretože tu môžeme rozoberať rôzne témy iba medzi sebou a máte k ním prístup aj inokedy.
 
Video webinár som si zisťoval, aké možností mám a zatiaľ pripadajú v úvahu dve a to: Youtube alebo Zoom.
 
 
YouTube VÝHODY :
 
Ide o to, že Youtube má výhodu v tom, že vysielanie môže trvať koľko chceme, je tam chat a všetko, môžem zdieľať obrazovku, teda vysvetľovať aj s nejakou prezentáciou a obrázkami, no má hrozne ZLÚ KKVALITU OBRAZU.
 
 
YOUTUBE NEVÝHODY :
 
Zlá kvalita. 
Vraj až keď má človek nad 1000 odberateľov Youtube mu umožní vysielať v normálnej HD kvalite, čo u mňa nehrozí dlhú dobu.  Ak budem teda robiť webinár takto, obraz je naozaj hrozný v porovnaní napríklad s Instagramom a videami, ktoré mám zatiaľ tu na stránke.
 
 
Zoom VÝHODY:
 
Tí z Vás, ktorí poznajú ZOOM vedia ako funguje. Je to platforma skvelá, hlavne na platené webináre, no to mňa teraz nezaujíma a chcem to využiť na bezplatné vysielanie a zdieľanie s Vami. Výhoda je, že je skvelý OBRAZ (oproti Youtube), tiež je tam CHAT, môže sa zapojiť až 300 ľudí, čo bohato postačuje.
 
Zoom NEVÝHODA:
 
NEVÝHODOU JE, ŽE MÔŽE TRVAŤ MAX 40 MINUT. Teda by to bolo kratšie, ale za to obraz by bol vynikajúci.
 
Nikde som nenašiel možnosť spraviť ZÁZNAM, no malo by to ísť, ak normálne zapnem nahrávanie cez externú aplikáciu a potom to uploadnem na Youtube a budete  mať teda video na webe ako ostatné webináre.
 
 
AKO BY TO FUNGOVALO V PRAXI :
 
Pri youtube by tí, ktorí budú v členskej zóne a majú záujem dostali odomňa LINK, na ktorom bude bežať webinár, môžeme sa tam baviť, klásť otázky v chate a tak a samozrejme záznam bude pre vás k dispozícií.
 
Pri ZOOM si musíte stiahnuť aplikáciu (je to zadarmo a je veľkosťou malá), iba si vytvoríte účet (MENO, EMAIL a HESLO, nič viac) a potom Vám pošlem ID kód, ktorý zadáte a automaticky Vás pripojí na vysielanie. Potom tiež môžete v chate písať, dokonca sa môže niekto pripojiť do debaty a zapnúť si kameru a mikrofón ak chce a tak.
 
 
ČO VY NA TO? 
 
Čiže budem rád za Váš názor, keďže táto členská zóna vznikla prioritne kvôli Vám, kto sa chce posúvať a napredovať v informáciach a ako to býva pri všetkom, NEJAKO SA ZAČAT MUSÍ.🙂
 
 
Kľudne teda napíšte svoje názory, kto by bol za akú možnosť, prípadne ak máte nejaké TYPY alebo návody, či rady ako spraviť inak webinár (ideálne využitím aplikácii zdarma, prípadne za malý poplatok), budem len rád.
 
 
Publikované : 17. júla 2020 17:13
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Takisto mi môžete napísať/navrhnúť TÉMY, či oblasti alebo rovno aj OTÁZKY, o ktorých by ste sa chceli baviť ako o prvých v nasledovnom webinári.

 

Predpokladám, že by bol zameraný na oblasť STRAVY, ako som to naznačil v poslednom.

Kľudne teda napíšte či možnosť YouTube alebo Zoom + TÉMA / OBLASŤ pripadne OTÁZKY 😊

⬇️

 
Publikované : 17. júla 2020 22:42
Zuzi
 Zuzi
(@zuzi)
Príspevky: 124
ZLATÝ ČLEN
 

Chudnutie a strava za mna top. Tiez nie som technicky typ preto sa priklanam k youtube ale logicky mi prisiel asi lepsi ten zoom, len to nepoznam.  

 
Publikované : 18. júla 2020 23:02
(@simona)
Príspevky: 66
BRONZOVÝ ČLEN
 

Za mňa tiež niečo o strave. A vyber asi skôr Youtube. Myslím, že obsah a informácie sú dôležitejšie ako kvalita obrazu alebo skus oboje. Aj podľa ostatných samozrejme 🙂 

 
Publikované : 19. júla 2020 14:16
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@zuzi @simona-b vďaka za váš názor 😊 ešte počkám, či sa zapoja ďalší do diskusie, aj tak predpokladám, že teraz cez prázdniny je väčšina ľudí rozlietaných a potom by sme pomaly začali 

 
Publikované : 10. augusta 2020 20:13
(@luawich)
Príspevky: 1
ČLENSTVO ZDARMA
 

Ahojte 🖐️      

Urcite som za ci uz cez YT alebo zoom 😎 

len pozeram ze tato tema sa preberala pol roka dozadu, je to este stale aktualne? 🙄 

 
Publikované : 3. marca 2021 8:43
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Ahoj @luawich 😉 hej  máš pravdu, téma bola preberaná dávnejšie a fungujeme nakoniec cez YouTube a Vimeo 🙂

 

Teraz sa už funguje v PREMIUM ČLENSTVE (je tam aj možnosť skúsiť ho free na 48 hodín a okukať si to), kde pravidelne mávame s členmi webinare (najbližší je teraz v piatok), no ak chceš, v členstve zdarma máš k dispozícii k zhliadnutiu prvé štyri webinare z pár mesiacov dozadu. Nájdeš ich tu 😉 

 
Publikované : 3. marca 2021 9:21
Zdieľať: