Voda a jej benefity
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Voda a jej benefity

70 Príspevky
9 Užívatelia
52 Likes
486 Videní
Karol
(@karol)
Príspevky: 136
ZLATÝ ČLEN
 
Publikoval: @miro

S týmto mám osobnú skúsenosť. Zlatá korunka mi vydržala 25 rokov. Keby sa mi pod ňou nepokazil zub, má ju doteraz. Odvtedy som mal už 2 korunky a momentálne čakám na tretiu. 😐

Môj otec to mal veru podobne s korunkou :/ 

 
Publikované : 12. februára 2021 11:26
Miro reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @miro

Ako Jaro často hovorí, ak niečo robia všetci, neznamená to, že je to aj správne. Asi všetci vnímame skutočnosť, že väčšina lekárov pracuje vo svojom najlepšom vedomí a svedomí. Na druhej strane, cesta od znalostí a chápania súvislostí, po zavádzanie do praxe je zložitá. Odborné (dokonca lekárske) údaje hovoria, že trvá priemerne 20-25 rokov, kým sa poznatky s aktuálnych výskumov dostanú do praxe. 

Musím len súhlasiť so všetkým, čo si napísal Miro. Aj s tými údajmi a zmenami dogiem, postupov aj postupom pri praxi. Už len ohľadom neustále skloňovaného cholesterolu je to cca 15 rokov, čo sa začalo ukazovať, že jeho obmedzovanie a zastrašovanie v súvislosti so zvýšeným cholesterolom je omyl a dnes, po 15 rokoch cca, sa stále u veľkej časti populácie berie cholesterol ako zlý za fakt, hoci už veľa ľudí, ktorí sa samovzdelávaju a čítajú vedia, že práveže je to opačne. Aj lekári.

 

Napríklad v roku 2017 bolo myslím niekde na Harvawrde a v časopise Nature to bolo aj publikované, že by sa mal začať u lekárov presadzovať individuálny prístup a individualizovaná medicína a teda že sa nebude hľadieť na každého rovnako a s rovnakým liekom/postupom, no ak sa to aj dostane viac do popredia, opäť to potrvá ešte roky a hlavne asi iba v súkromných sektoroch. Verejnými pracovníci budú stále tlačení mnohými normami a hlavne zavalení prácou.

 

Ja sa napríklad poznám osobne s veľmi dobrým lekárom na Slovensku (nebudem radšej tu menovať), pracuje v Bratislave, je jediný čo má u nás na SK aj v blízkom zahraničí prístroj, ktorý vie urobiť kompletný rozbor cholesterolu, pomáha ľuďom a za mňa je to jeden z mála odborníkv u nás, ktorý je odborník na slovo vzatý a hlavne človek so srdcom na správnom mieste a otvorenou mysľou.

 

Čo však chcem povedať na margo toho ešte, ako aj Miro napísal, naposledy som s nim bol minulý rok v Auguste (chcel som s nim nahrať aj rozhovor, no momentálna situácia od vtedy neumožní la, tak snáď tento rok sa podarí) a bavili sme sa o veciach ako napr., prečo mnohí lekári alebo pracovníci v zdravotníctve aj napriek očividným novým poznatkom musia robiť veci opačne alebo mnohokrát proti tomu čo by mali a vo väčšine prípadoch skutočne nemajú na výber.

 

Bavili sme sa aj o rôznych štúdiách, že ak by som chcel dať dohromady skupinku ľudí na nejaký pokus, ktorý by bol dobre sledovaný lekárom, zbierali by sa dáta, bol by vyhodnotený, atď., a ukázal by, že nejaké životné zmeny, ktoré napríklad síce zvýšia cholesterol no môžu človeku zlepšiť zdravie, že či by to fungovalo, či by sa to dalo niekde od prezentovať, a dúfať v prijatie a zmenu, no nie je šanca.

 

Pan doktor sám robil mnoho výskumov, má aj verejne publikované svoje práce, ktoré sú dobre známe, no jednoducho s niečím takýmto nie je možnosť uspieť. Dám rozprával že keď chodí na zahraničné konferencie, väčšinou sa prezentujú nové lieky, postupy, atď., ktoré generujú zisk, a 90% ľudí je dotovaných a platených farmaciou a ak chcú jednoducho svoje rodiny uživiť, musia robiť tak, ako majú... Niekde dokonca ešte aj ako súčasť jednej nemocnice, ak niekto radi inak pacienti je považovaný za hlupáka a v kolektíve je odstrčený

 

Čiže aj z tohoto hľadiska som osobe názoru, že v priebehu 10 rokov sa celé zdravotníctvo, aj u nás, centralizuje a elektronizuje (všetko čo sa deje posledný rok a pol mi to iba potvrdilo), a netvrdím, že lekári sú zlí ľudia ani nič podobné, no nebudú mať veľa možností ako niečo robiť inak, alebo sa vzdelávať, no hlavne mnoho z tých, ktorí sa vzdelávajú, nebudú mať žiadnu možnosť uplatniť to v praxi bez toho, aby šli sami za seba, teda ako súkromníci, čo je v dnešnej dobe náročné a málokto si zaplatí drahého súkromného lekára čo znamená, že aj malo lekárov do toho pôjde a osamostatní sa...

 
Publikované : 12. februára 2021 12:48
Martin Géč, Karol and Miro reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @miro

Na margo amalgámových plômb pripájam jeden článok.

Stačí keď si človek pozrie z čoho je zložená. Spôsob akým by mala byť amalgámová plomba odvŕtaná je tiež zaujímavý a pripomína prácou s toxickým materiálom, kedy pacient aj zubár musia (by mali) používať dýchací prístroj. A mám skúsenosť, že známej bola odvŕtaná amalgámová plomba a začali jej bolesti hlavy, ktoré boli pravdepodobne spôsobené intoxikáciou ťažkými kovmi.

Ale uznávam, že naozaj nič lepšie zatiaľ vyvynuté nebolo. Aj z tohto dôvodu, zostávam pri amalgámových plombách. 

A k tým plombam veľmi dobrý článok. Súhlasím so zaobchádzaním. Väčšina ľudí urobí lepšie ak si nechá tie, ktoré majú. 

 

Ono sa dá nájsť množstvo prirovnaní a teraz ma napadá také trochu pritiahnuté za vlasy, no aj uranium, či thorium sú prvky, ktoré máme všade v našej Zemi pod jej povrchom, dokonca pomáhajú našej zemi hybať tektonické platne a nemajú na nás vplyv. No keď sa ich rozhodneme vykopať a využijeme ich v reaktore napríklad, pri jeho nechcenej explózií môže zničiť celé mestá a vtedy sa pôvodne neškodný prvok stal škodlivým.

 

 
Publikované : 12. februára 2021 12:51
Karol and Miro reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @miro

S týmto mám osobnú skúsenosť. Zlatá korunka mi vydržala 25 rokov. Keby sa mi pod ňou nepokazil zub, má ju doteraz. Odvtedy som mal už 2 korunky a momentálne čakám na tretiu. 😐 

To ma mrzí. Ale tiež som mal v rodine podobné.    

Zlato bolo naozaj top, no cena dnes natoľko odrádza, že mnohí zubári to ani neponúkajú.

 
Publikované : 12. februára 2021 12:52
Ivana, Karol and Miro reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 
Publikoval: @miro
Publikoval: @jaroslav-lachky

že ľudia žijúci vonku na slnku, nemali problémy so zubami a to bez akejkoľvek lekárskej starostlivosti. 

Túto pravdu som si uvedomil aj z inej perspektívy. Tak ako v tele sa nič nedeje je náhodne, tak telo samo "rozhodne", kde sa dôsledok nesprávneho životného štýlu prejaví. Snaží sa ochrániť dôležité orgány "obetovaním" tých "menej" dôležitých. A tak ako Jaro hovorí o zhoršenom zraku ako príznaku vážnejšieho poškodenia v tele, ja podobne pozerám aj na zuby. Keď to zveličím, namiesto toho aby sa nám rozpadol mozog, odnesú si to zuby. 

Súhlasím. So zubami si to viac ako trafil. Tiež to vidím rovnako. Je to jeden z markeriv aj dôvodov, prečo som sám pred rokmi rovil pre niekoho možno drastické veci, ktoré ani moja rodina nechápala, až časom si to všimla na mojom zdraví a výzore, no mal som od malička zle zuby a viem že práve aj mojej mame sa keď ma čakala zhoršili zuby a keď som si to neskôr všetko začal spájať dohromady, aj s mojim zdravotným stavom, dávalo mi to zmysel a trochu mi to aj ukázalo cestu. Naše kosti a zuby, ale aj celkový stav, kalcifikacia a pohyb vápnika v tele je podľa mňa úzko spojený a teda aj nepriamo poukazuje na prostredie v akom človek žije. Keď vie kde a čo má hľadať, nájde množstvo nečakaných odpovedí.

 

Naše telo robí skutočne voľby za nás. Ak náš hlavný orgán MOZOG prichádza o energiu, ktorú potrebuje aj na zachovanie životne dôležitých funkcií, musí ju "kradnúť" od inokadial. Aj preto časti tela, ktoré majú najväčší metabolických obrat (kosti, srdce, mozog), dlhé roky prichádzajú o energiu a berú ju z iných častí tela (svaly, zuby,...), takmer bez stopy a zrazu príde zlom.

 

Aj preto niektoré druhy RAKOVINY zvyknú metastázovať, čo znamená, že sa rozšíria inam. Je to kvôli tomu, že keď je rakovina na mieste, kde je mitochondrií málo, musí sa dostať do tkanív, kde ich má viac, aby mala lepší prístup ku kyslíku, aby PREŽILA.

 

Paramagnetický KYSLÍK rakovine umožní zachovať rýchly FLOW ELEKTRÓNOV, a ak si spomínaš, čo som vám vravel vo webinári o krvi, tak ti boli dve veci, ktoré musí naše telo vedieť využívať, aby v ňom neprepukla rakovina a sú ti: musí vedieť SPOMALIŤ ETC a SPUSTIŤ APOPTOZU.

 

Rakovina kyslík potrebuje. Veľa ľudí totižto nevie, že FLOW môže byt aj reverzný a nie len od prvého komplexu po štvrtý. 

 

Aj preto sa rakovina nikdy nerozvinula u jednoduchých prokaryotov, ktoré sa vyhýbajú elektronegativnym prvkom ako kyslík, či fluor. Tiež preto dnes ľudia rakovinou trpia, pretože homosapiens je cicavce, ktorý má na tejto planéte najväčšiu kolóniu mitochondrií v tele a to dokonca v nadbytku (viac ako potrebujeme).. A najviac ich mame v hlave. Preto sa neurodegeneratívne choroby dostávajú do popredia.

 

A tiež preto v mozgu rakovina nemetastázuje tak ČASTO.

 

V našom mozgu máme rôzne časti a dve významné sú SIVÁ HMOTA a BIELA HMOTA.

 

Sivá hmota (lat. griseum, substantia grisea) je časť centrálnej nervovej sústavy stavovcov pozostávajúca z veľkého množstva nervových buniek (neurónov) a obsahuje len málo myelinizovaných nervových vlákien (axónov). Za názov vďačí svojej sivastej farbe. Má len veľmi nízky obsah tukov a keďže má veľa neurónov, je v nej najviac MITOCHONDRIÍ.

 

Naopak biela hmota (lat. substantia alba) je typ tkaniva miechy a mozgu, ktorý obsahuje vysoký podiel myelinizovaných nervových vlákien (axóny), ktoré sú vláknami neurónov. Preto má bielu farbu, pretože má viac tukov, no za to má menej MITOCHONDRIÍ. Teraz zopár faktov:

Naša sivá hmota mozgu spotrebuje 94% z celkovej spotreby kyslíka, zatiaľ čo biela hmota spotrebuje 6% z celkovej spotreby kyslíka. Asi vieš prečo. Prietok krvi do sivej hmoty mozgu je 75 ml/100 g za jedinú minútu, zatiaľ čo do bielej hmoty je to 45 ml/100 g za minútu.

Slušný rozdiel 🤔

 

Môže byť toto dôvod, prečo je väčšina metastatických lézií mozgu medzi sivou a bielou mozgovou hmotou, keďže sa daný nádor dostáva do miesta sivej hmoty, kde má k dispozícii viac mitochondrií? Môže toto tiež naznačovať, v akom stave sú mitochondrie v mozgu človeka, ktorý má nejaký nádor?

 

Napríklad ak sa rozvíja viac v bielej hmote, teda vo vnútri mozgu, môže to byť aj kvôli tomu, že vyššie nad ním, v sivej hmote, sú mitochondrie na toľko poškodené, že nedokážu priťahovať kyslík? Tiež to môže vysvetľovať, prečo sa u malých detí vyvíja väčšina zhubných nádorov vo vnútornej oblasti mozgu a nemetastázuje, keďže ich sivá hmota sa ešte len vyvíja...

 

 

Teraz späť k zubom. Naše zuby sa nevedia celé obnovovať, ako napríklad u žralokov, na veľká časť zubu, Dentin (zubovina), áno.

 

Dentin (na obrázku pod číslom 2) sa ľudí regeneruje a teda aj degraduje. Až 20 z neho tvori KOLAGÉN a kolagén ma úžasné TOPOLOGICKÉ VLASTNOSTI.

https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Dent%C3%ADn

 
Publikované : 12. februára 2021 12:54
Ivana, Karol and Miro reacted
Erika
(@eika)
Príspevky: 259
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky Ďakujem za radu,my doma roky himalajsku,tak teraz viem že morskú a keltsku.Co povieš na to vyložiť ráno pri východe slnka keď je infračervené ho svetla viac vodu v nejakej sklenej nádobe?Nenabije sa nejakými dobrymi vecami?🙂

 
Publikované : 19. augusta 2021 18:05
Ivana reacted
Erika
(@eika)
Príspevky: 259
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslav-lachky v joge sa tiež odporúča vystavovať slnečnému svetlu ďasná so zubami🙃

 
Publikované : 19. augusta 2021 18:14
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3915
Admin
 
Publikoval: @eika

Ďakujem za radu,my doma roky himalajsku,tak teraz viem že morskú a keltsku.Co povieš na to vyložiť ráno pri východe slnka keď je infračervené ho svetla viac vodu v nejakej sklenej nádobe?Nenabije sa nejakými dobrymi vecami?🙂

Veľmi dobrý nápad, sám praktikujem, prípadne aj s panelmi. 🙂 v skle to nebude až také efektívne, ale trochu áno.

A najväčší benefit získaš, ak ju dáš predtým povedzme von na zem, v nejakom vhodnom hrnci a potom na slnko 👍 

 
Publikované : 19. augusta 2021 18:56
Ivana and Erika reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3915
Admin
 
Publikoval: @eika

v joge sa tiež odporúča vystavovať slnečnému svetlu ďasná so zubami🙃

Vynikajúci nápad. Spomínali sme ho dávnejšie aj vo webinári s členmi myslím. Je to skvelý spôsob, ako si udržiavať zdravé ďasná, okrem iného. V tomto platí to, čo si sa ma pýtala tiež pred chvíľou - kontext, kontext, kontext.

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/postid/2445/

 
Publikované : 19. augusta 2021 18:58
Ivana and Erika reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3915
Admin
 

Aj vo Westonovej knihe s domorodcami je to vlastne krásne vidieť  

 

 
Publikované : 19. augusta 2021 19:02
Ivana and Erika reacted
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 
Publikoval: @jaroslavlachky

A najväčší benefit získaš, ak ju dáš predtým povedzme von na zem, v nejakom vhodnom hrnci a potom na slnko 👍 

Je lepší prosím ta hliníkový hrniec alebo nejaký smaltovaný? Budem zrejme kupovať aj niečo nové domov, nech viem. Vďaka 🙂 

 
Publikované : 20. augusta 2021 12:23
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3915
Admin
 

@ivana hliníkový hrniec vôbec. Smaltovaný = OK 👍 

 
Publikované : 20. augusta 2021 16:29
Erika
(@eika)
Príspevky: 259
ZLATÝ ČLEN
 

Ahoj chcem sa spýtať tak laicky k sprche. Keď sa sprchujem zbavuje ma tečúca voda protónov a nabíja ma elektrónmi? Kedysi dávno som niečo v tomto zmysle čítala, ale už si to nepamätám.

 
Publikované : 11. septembra 2021 19:58
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@eika Nie. Ale tým, že sa sprchuješ, mierne znižuješ teplotu pokožky a vytváraš Teplotný rozdiel medzi povrchom tela a vnútrom. Tým pomáhaš telu lepšie kontrolovať protóny aj elektróny dnu, pod pokožkou 

 

 
Publikované : 12. septembra 2021 8:09
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Toto je článok, kde bolo k tomu písané, ak Chceš 

https://jaroslavlachky.sk/adaptacia-na-chlad-9-teplotny-stres-a-hsp/  

 
Publikované : 12. septembra 2021 8:10
Erika reacted
Erika
(@eika)
Príspevky: 259
ZLATÝ ČLEN
 

Jarko spýtam sa ťa na štvrtú podobu vody/exluzívnu, vylučovaciu / zónu. Čítala som článok x-krát ale proste mu nerozumiem. Končím pri tom že H2O má 2 atómy vodíka jeden kyslíka. protóny, elektróny,...vôbec sa nechytám. Prosím ťa skúsiš mi to napísať v pár vetách úplne laicky/ako žiakovi na 2.stupni ZŠ/- viac so svojou chémiou a fyzikou proste nedávam.Ďakujem

 
Publikované : 7. decembra 2021 13:29
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3915
Admin
 

@eika veľmi rád Erika, keď vidím záujem.

Dôležité sú pre teba 3 hlavné kroky, aby si pochopila, ako voda prejde zmenou

1. Predstav si proteín. Naše telo je celé z proteínov. A práve pri proteínoch sa voda na ne doslova akoby "prilepí"

predstaviť si to môžeš ako keď ti po pokožke steká kvapka. Vyzerá to úplne, akoby bola o ňu prilepená. Presne toto je prvý krok. 

Voda sa teda v blízkosti proteínu prestane správať chaoticky, jej molekuly sa v jeho blízkosti prestanú toľko hýbať a "poskakovať" a akoby sa pri ňom zoradili

 

2. Keď sa takto voda zoradí pro proteíne, v jeho blízkosti sa začne hromadiť viac negatívneho elektrického náboja. 

Je to kvôli tomu, že sa pri kraji bude zdržiavať atom kyslíka a jeden atóm vodíka, zatiaľ čo druhý atóm vodíka bude vytlačený z okraja ďalej. 

To znamená, že sa už začne voda trochu štrukturovať (pri proteíne bude akoby pekne zoradené jej molekuly) a rovnako sa začnú rozdeľovať elektrické náboje (pri proteíne bude viac kyslíka = negatívny náboj = elektróny a ďalej od neho viac vodíka = pozitívny náboj)

 

 3. Potom prichádza na radu termálna radiácia, alias infračervené svetlo. Toto danú sepáráciu náboja ešte umocní a exkluzívnu zónu rozšíri. Teda sa separuje viac elektrónov od protónov. 

 

Jednoducho ostane viac MÍNUS na jednej strane a naopak PLUS na druhej strane. 

 

 

Na tomto obrázku to pekne vidíś

Ten hydrofilný povrch je proteín 

 

 
Publikované : 7. decembra 2021 20:56
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3915
Admin
 

Teraz sa zamysli nad tým, čo takto obyčajná voda dokázala. Separovala elektrický náboj. Čo znamená, že pri proteíne ostali elektróny, ktoré čo? Potrebujeme... Elektróny sú tie malé a rýchle časti, ktoré absorbujú svetlo a zásobujú nás jeho energiou. 

 

Protóny majú tiež svoju úlohu, no tým ťa zaťažovať nejdem. Jednoducho si musíš zafixovať, že vždy, keď máme niekde protóny, potrebujeme mať adekvátne alebo väčšie množstvo elektrónov, ktoré ich bude kontrolovať. Ak nie, vznikne problém, ktorý sa odborne nazýva ZÁPAL

 

Presne ako keď máš magnety a otočíš ich plus pólom hore. To sú akože protóny. Ak ich chceš kontrolovať, potrebuješ na nich nasmerovať opačne otočené magnety s mínus pólom (akože elektróny). Takto ostanú pod kontrolou. 

 

Presne toto spraví obyčajná voda v tebe. No iba za predpokladu, že má dostatok proteínov v tele, o ktoré sa "oprie"

 

Aj preto teraz vidíš, prečo odporúčam jesť viac proteínov. Tvoje telo ich potrebuje konštantne nahrádzať a to vo väčšom množstve

 
Publikované : 7. decembra 2021 21:01
Mirek Pramuka and Erika reacted
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky 

Preto je dvolezite mat dost proteinov, dha, elektronov z uzemnenia, trosku vyuzit chlad a zapojit IR a UV.  Bateria bude potom ready 🙂.

 

 

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 8. decembra 2021 17:57
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2657
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Jop. Dnes je viac ketogénna, morská strava potrebná podobne ako vyšší a hlavne dostačujúci prísun proteínu v strave.

Keď sa pozrieme napr. na nejaké veci a štúdie z minulosti naozaj sa ukazuje, že obmedzený prísun proteínu ma vplyv na potlačenie mTor a teda nadmerného rastu, aj na dlhovekost, no nemyslím si, že akékoľvek štúdie, ktoré toto dokázali boli vykonané na vhodných živočíchoch, vo vhodnom prostredí a vhodným spôsobom. 

 

Dnes sú Ľudia odkázaní na častejšie nahrádzanie proteínov v tele, a ak ho neprijimu v strave, telo jednodcuho spotrebuje viac ATP na tvorbu nového proteínu, rovnako viac metionínu a tiež zvýši ešte viac ubikvitináciu. O nej som ešte na blogu nepísal (no budem), no je to veľký hráč.

 

Jednoducho dnes priemerný človek spravi dobre, keď bude svoj proteín jesť. Obzvlášť ak má akékoľvek problémy.

Ked sa stane dostatočne citlivým na leptin, ako je dnes malo ludi, vtedy prichádza na radu častejšie hladovanie, preskakovanie jedál, kľudne aj tréning nalačno, občasná znížená konzumácia proteínu, aj celkovo stravy, atď. 

 
Publikované : 8. decembra 2021 19:33
Stránka 3 / 4
Zdieľať: