Voda a jej benefity
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Voda a jej benefity

70 Príspevky
9 Užívatelia
52 Likes
485 Videní
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

 
Publikované : 27. mája 2022 18:55
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

Nový článok, ktorý doplní o vode ďalšie veci, je na blogu. 

Dnešný článok je veľmi kratučký, praktický, no veľmi dôležitý, pretože v ňom úplne po prvý raz spomínam Fonón aj Solitón a nikto z Vás to nechce premeškať. Je to niečo, od čoho sa budú odvíjať ďalšie veci, takže určite prečítajte a hlavne si pekne predstavte tie prirovnania. 

V článku je vysvetlená úžasná schopnosť kryštálu prenášať vibráciu, ktorá bude čoskoro dôležitá. 

Pre každého, kto si tieto slová nedokáže v praxi predstaviť,...zavri oči, ukľudni sa, posaď sa alebo si lahni a sprav hlboký nádych a výdych. Potom si chyť dvoma prstami zátylok ruky a nahmataj si žily a vnímaj svoj TEP. To, čo počuješ, je Zvuk (fonóny), ktoré prenáša tvoja krvná plazma - VODA! 👍 

 

https://jaroslavlachky.sk/kb6-fonon-soliton-a-vibracia/

 
Publikované : 28. mája 2022 18:27
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

Audio verzia TU:

 

https://open.spotify.com/episode/1crWOhxxok5RogteF2aXuk?si=ba6317122a394573

 
Publikované : 28. mája 2022 18:29
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

Nový článok o vode je na blogu.

Ako dokáže Voda v našom tele vytvoriť kvazikryštál a zároveň (ne)pravidelný mnohosten? Prečo voda vykazuje zvláštnu symetriu a zároveň aj asymetriu, ktorá láme rozum aj vedcom? Môže byť niečo tak obyčajné ako VODA usporiadané veľmi pravidelne a zároveň aj nepravidelne? Zdá sa, že áno a odpoveď ako je Fibonnaciho postupnosť a Zlatý rez.

Dnešný článok sa ti bude určite páčiť, pretože ti poodhalí niektoré skryté tajomstvá prírody, o ktorých si zrejme nikdy nepremýšľal!

 

Osobne si myslím, že dnešný a budúci článok sa budú páčiť každému a to hlavne ľuďom, ktorí sa zaoberajú rôznymi alternatívnymi smermi, či už medicíny, ale aj čohokoľvek iného. Veď si povedzme úprimne, koho z nás nezaujme keď niekde vidí „tajomné“ slovné spojenie Zlatý rez, či Fibonacciho postupnosť. Myslím, že každého, hoci veľa ľudí týmto zvláštnostiam úplne nerozumie, no sú uchvátení danou tajomnosťou, či „mystikou“.

 

Zároveň ti však verím dnes pomôžem v pochopení toho, prečo je príroda taká „tajomná“, prečo takáto byť musí (z nášho pohľadu ako pozorovateľa) a zároveň prečo sú aj vedci niekedy dlho „slepí“ voči dôkazom, keďže sú pred nami ukryté. Práve voda je toho najlepším dôkazom.

Nezabúdaj, že absencia dôkazu neznamená absenciu efektu. Dnes ti totiž ukážem opäť raz ďalšieho vedca, fyzika, ktorému sa dokonca dlhé roky v odborných kruhoch smiali za jeho prácu a tvrdenia, až do roku 2011, kedy dostal Nobelovu cenu, pretože bola jeho práca experimentálne aj matematicky potvrdená.

 

 

Kľúčové body z dnešného článku sú:

1. Struna vody a jej vzdialenosť je dôležitá. Každý si to zapamätá podľa prirovnania sieťky na okne a komára (z článku)

2. Niektoré veci musia byť pred nami ukryté. Heisenbergov princíp neurčitosti nám hovorí prečo a VODA je toho len príkladom a voda

 

 

Viac v článku:

https://jaroslavlachky.sk/kb-13-zlaty-rez-fibonacciho-postupnost-a-voda/

 
Publikované : 14. augusta 2022 12:22
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

Audio verzia tu:

https://open.spotify.com/episode/2NXQE2TDNKY3ASraMC1psS?si=12c615932eb74817

 
Publikované : 14. augusta 2022 12:22
Ivana
(@ivana)
Príspevky: 133
ZLATÝ ČLEN
 

@jaroslavlachky mam otázku Jaro. Je normálne ze po viac tukovom jedle ostanem smädná?   

 
Publikované : 16. augusta 2022 20:03
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

@ivana Áno. V skutočnosti je to viac ako žiadúce v istých situáciách 👍 

 
Publikované : 16. augusta 2022 20:34
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

_v03

 
Publikované : 17. augusta 2022 18:02
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

Ďalší dôležitý článok k téme je na blogu. Čoskoro sa pozrieme viac na fungovanie mozgu, epifýzy, neurónov aj spánku a tieto "basic" (základy) budú pre kaźdého dôležité.

 

Ako teplota a tlak (de) štrukturujú vodu? Keď vodu stlačíš, zvýšiš jej hustotu. Podobne chladom. Keď je voda chladná, je viac hustá. Najviac hustá voda je mimochodom pri teplote kúsok pod 4 °C.

Vo vode s nízkou hustotou je množstvo chaosu (entropie) oveľa nižšie a naopak vo vode s vyššou hustotou je Entropia nižšia (= negatívna Entropia) a teda je viac organizovaná. Toto je dôvod, prečo život pod hladinou oceánu prežije.

Tento fakt však tiež vysvetľuje jednu úžasnú schopnosť vody, ktorú zatiaľ väčšina z Vás nepozná, no dnes sa to zmení. Je ňou tzv. Podchladenie alebo aj Superschladenie vody.

 

Podchladenie je proces znižovania teploty kvapaliny alebo plynu pod bod mrazu bez toho, aby sa z neho stala pevná látka. Pri vode sa takéto podchladenie dosahuje odstránením „nečistôt“ alebo nejakého jadra okolo ktorého sa môže vytvoriť kryštálová štruktúra. Inými slovami, keď sa bavíme o vode, aby sme ju dokázali podchladiť, musíme ju zbaviť všetkých soli.

 

 

Ako si totiž môžeš z nedávneho článku pamätať, minerály, ako napr. sodík, draslík, horčík, atď., vo vode tvoria tzv. hydratačný rádius. Toto je ten kryštál (jadro), o ktorom teraz píšem. Toto je to, čo umožní vode ľahšie sa zmraziť, no ak ich z vody odstránime a ponecháme v nej iba vodík a kyslík, jej bod mrazu klesá. Toto väčšina ľudí nevie, no mala by. Podobne napr. vieme znížiť bod mrazu zmenou tlaku (preto v nadmorskej výške zovrie voda skôr).

 

Práve preto som v článku o Asociačno Indukčnej hypotéze ukázal, že takáto voda vykazuje nižšiu rozpustnosť, vďaka čomu vylúči od svojho okraja všetko väčšie ako protón a teda aj soli.

 

Prechladenie vody je možné dosiahnuť bez akýchkoľvek špeciálnych techník na cca – 18 až -20 °C, no pri použití špeciálnych technik až na -48,3 °C. Ak neveríš, ľahko si to vyskúšaš aj, sám, ak máš napr. Reverznú osmózu.

 

Viac v článku:

https://jaroslavlachky.sk/kb-14-rozpolenie-vody-supravodivost-a-podchladenie/

 
Publikované : 21. augusta 2022 16:32
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3899
Admin
 

Audio verzia TU:

https://open.spotify.com/episode/7GP4GSjmaFjCwl5uclAiCt?si=61e071ee427241c6

 
Publikované : 21. augusta 2022 16:32
Stránka 4 / 4
Zdieľať: