Skleroza multiplex
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Skleroza multiplex

17 Príspevky
3 Užívatelia
10 Likes
101 Videní
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

Jaro, ako si uz vela krat hovoril, ze sa "vek chorob" znizuje, tak to mozem potvrdit. Vidim to aj sam v mojom okoli. Je to fakt smutne to vidieť.    

Mam otazku, pri ktorej ma zaujima tvoj postoj a nazor. 

"Skleroza multiplex"   

https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Skler%C3%B3za_multiplex

Skleróza multiplex alebo roztrúsená mozgovomiechová skleróza (lat. sclerosis multiplex) je chronické ochorenie centrálnej nervovej sústavy z doteraz neobjasnených príčin. Ide buď o autoimunitné ochorenie, pri ktorom ľudský imunitný systém (aktivované T-lymfocyty) napadá myelínové pošvy nervových vlákien mozgu a miechy a spôsobuje demyelinizáciu (rozpad myelínového obalu), alebo o apoptózuoligodendrocytov, ktorej príčinami môže byť nedostatok kyslíka, vírusy a podobne. Strata myelínovej pošvy výrazne negatívne ovplyvní prenos nervového vzruchu a klinicky sa prejaví neurologickými príznakmi typickými pre roztrúsenú sklerózu.

Choroba postihuje v prevažnej miere dospelých ľudí v aktívnom veku (od 20 do 40 rokov). Jej výskyt je častejší u žien (približne v pomere 2:1). Jej prevalencia sa pohybuje v rozmedzí od 2 do 150 pacientov na 100 000 obyvateľov. Ochorenie opísal v roku 1868 ako prvý Jean-Martin Charcot.

Aka je pricina? Ako je mozne, ze to vie postihnut mladeho cloveka do 25rokov? 

Podla toho co uz viem, tak zdravy pohyb a minimalizacia umeleho svetla- teda umele EMP ma na to extremny vplyv.

Ako sa da takato choroba zvratit?

Muslim si, ze tu je na mieste aj prestahovanie sa. Co si o tom myslis?

 

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 14. septembra 2022 7:11
Ivana reacted
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
 

@empigo-osobny-trener-kosice Na teraz ti napíšem to, čo som včera písal zuzke pri podobnej téme:

https://jaroslavlachky.sk/clenska-zona/forum/diskusia-tipy-a-skusenosti-clenov/als-amyotroficka-lateralna-skleroza/#post-6674

Ako asi vidíš, momentálne články smerujem práve k tomuto a ak vydržíš na webinár na začiatku Novembra, v ňom dostaneš konkrétnu odpoveď AKO, aj PREČO sa to podľa mňa deje a naozaj to začína na úrovni mozgu a atrofiou niektorých kritických častí.

 

Na teraz si možno prečítaj opätovne starší článok Črevo a mozog #8 (preto som ho viackrát prízvukoval ako veľmi dôležitý), kde je jasne napísané, že ľudský mozog sa myelinuje až do cca 21 aź 25 roku života. Tiež tam bolo jasne napísané, že sa to deje aj vďaka tomu, źe sa dieťa narodí v ketóze, v ktorej ho udržuje prirodzená strava - kojenie, a kvalitný spánok, hlavne REM. Preto dieťatko veľa spí a iba papá a kaká. Tiež je tam napísané, že akékoľvek umelé EMP (uEMP) tento proces spomaľuje. 

https://jaroslavlachky.sk/crevo-a-mozog-8-zenske-telo-porod-vyvoj-mozgu-a-ketoza/

 

To, čo tam napísané nebolo, pretože bolo skoro je napríklad to, že sú to olygodentrocyty, ktoré myelinujú CNS a schwanove bunky, ktoré zasa myelinujú PNS. Tiež som tam nepísal moc o tom, prečo veľa žien, ktoré mali problémy pred tehotenstvom, zostali po pôrode bez nich, pretože ich plod doslova zbavil veľkého množstva deutéria, ktoré mu umožnilo vybudovať telo. Tiež som tam nepísal, no dozvieš sa to teraz aj v nasledovných článkoch a webinároch, že spánok a myelinácia ide ruka v ruke. Deficit spánku inhibuje tvorbu myelínu.

No ako vidíš, neustále sa točíme okolo myelínu. Mal by si sa pýtať prečo? Odpoveď je to, čo Becker objavil v 70 rokov a Olena Bukalová pred 9 rokmi opäť a to, žejednosmerný elektrický prúd, ktorý je asociovaný s našou regeneráciou všetkých tkanív, ako aj myelínom nemá nijaké dočinenie s akčným potenciálom a tiež nie je ionický. Je to polovodivý prúd, ktorý sa šíri dokonca mimo axónu, no pod myelínom.

  • Becker ukázal, že tento regeneračný elektrický prúd nie je ionicky, ale polovodivý, pretože soľný roztok zastavil.
  • Tiež ukázal, že je to polovodivý aj tým, že pomocou prikladania tekutého dusíka na odhalený nerv, indukoval hallovo napätie. Inými slovami lokálne mrazenie spôsobilo vzrast elektrického napätia skrz nervy

To, odkiaľ pochádza tento regeneračný jednosmerný el. prúd pod myelínom, ako sa tam dostal, ako súvisí konkrétne s hlbokým a REM spánkom si povieme čoskoro, no budeš prekvapený a zároveň veľa vecí docvakne. 

Niečo už však vedieť musíš, pretože som Vám to všetkým naznačoval v článkoch aj webinári na konci. Ten mozgomiešny mok, ktorý obmýva celý neokortex tam nie je len tak. Tiež nie je jedno, že slnečné svetlo dokáže vodu rozpoliť a uvoľniť z nej molekulárny vodík, ale aj kyslík. Náš mozog spotrebuje cca 20% kyslíka z celého tela, hoci tvorí iba 2% z hmotnosti. Nie je to náhoda. 

 

Práve preto sú na toto ochorenie celkovo viac náchylné ženy a dnes, kvôli nedostatočnej myelinácií už aj deti a mladé ženy. Rovnako je to asociované s depresiami. Žena má v porovnaní s mužom vždy menej myelínu od prírody, čiže je viac náchylná na čokoľvek, čo si vyžaduje viac regeneračného jednosmerného prúdu pod myelínom. 

Práve preto existuje roky zaujímavá asociácia, že v blízkosti rovníka je prevelancia sklerózy prakticky žiadna.

 
Publikované : 14. septembra 2022 18:34
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
 

 
Publikované : 14. septembra 2022 19:05
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
 

Malý Update ku skleróze je už aj na blogu!

Beckerovu prácu som spomínal schválne od začiatku blogovania a každý, kto si dal tú námahu a číta články (ideálne má aj knihu Body Electric) má teraz obrovskú výhodu.

Becker si totiž pri svojej práci uvedomil niekoľko vecí:

  • , že regeneračný jednosmerný el. prúd, ktorý vieme, že v nervoch je, nemôže byť ionický, ale polovodivý (pokus s tekutým zmrazeným dusíkom a hallovo napätie, plus pokus so slaným roztokom a rozrezaním tkaniva)
  • Tiež si uvedomil, že tento prúd smeruje z mozgu do periférií (Becker chybne predpokladal, že ide z mozgového kmeňa)
  • No a poslednú vec:

..že tento jednosmerný elektrický prúd dokonca nie len že stimuluje rast, ale rovnako na základe svojej polarizácie (smeru) udáva nervom a axónom, akým smerom majú rásť.

Toto je extrémne dôležitá vec, pretože to vysvetľuje presne ako praxuje náš mozog, neokortex, kosti, pokožka, ale aj celá naša regenerácia.

 

 

Kolagénové vlákna sú tvorené z dlhých vlákien, ktoré sa podobajú neuvareným špagetám, z prekurzorovej molekuly nazývanej tropokolagén. Táto zlúčenina, ktorá sa často používa v biologickom výskume, sa extrahuje z vytvoreného kolagénu, často z chvostov potkanov, a potom sa vytvára roztok. Mierna zmena pH roztoku potom vyzráža kolagénové vlákna. Avšak takto vytvorené vlákna sú obyčajná, plstnatá hmota, ktorá pripomína nejakú zmotanú guľu klbka nite, ktorá v žiadnom prípade nepripomína nič ako vrstvené paralelné vlákna kosti.

Keď však pri pokusoch roztokom previedli slabý jednosmerný prúd, vlákna sa samovoľne usporiadali v radoch kolmých na siločiary okolo zápornej elektródy. To znamená,

 

Teraz, ako si má každý z vás predstaviť kolagén. Kolagén sa tvorí ako reťazce (krátke kúsky nití), ktoré sa skrúcajú do trojitých závitníc (šnúr) okolo stredu. Toto sa nazýva tropokolagén. Tieto zostavy sú následne spojené do lán (fibril). No a fibrily sú potom usporiadané do jednotlivých vrstiev, ktoré tvoria časti tela.

„Vec“, ktorá je potrebná je jednosmerný prúd, ktorý smer tvorby kolagénu usmerní!

 

Keď si ešte raz prečítaš vetu o 2 odstavce vyššie, zistíš, že flow vody z mozgu do končatín skrz miechu určuje smer rastu nervov, ktoré regenerujú ďalšie tkanivá, ako aj naše črevo, pokožku a mnoho ďalšieho. To znamená, že tento prúd, jeho Sila, intenzita, smer, množstvo,... rozhoduje o tom, kam, ako, koľko nervov rastie, ako sa myelinujú a tiež ako a koľko regeneračného prúdu dostanú.

 

Presne preto dnes vieme, že aj správne aplikované červené a hlavne infračervené svetlo dokáže podporiť regeneráciu nervov a dokonca spomaliť degeneráciu v miestach, kde sa stráca myelín, vďaka lepšej expresii olygodentrocytov a rovnako vďaka lepšiemu rozpoleniu vody v interfasiálnej tekutine.

Nezabúdaj, že myelín je dôležitý na to, aby sa tento prúd dokázal cez axón dostať a to či už v mozgu, ale aj z miechy do končatín a opačne.

Myelinácia je v podstate obaľovanie axónov (dlhých „káblov), ktoré idú s neurónov, vďaka čomu je axón chránený voči prostrediu (podobne ako kábel s bužírkou) a tiež vďaka tomu axón dokáže prenášať akčný potenciál aj jednosmerný prúd vo vode, pod myelínom.

 

Existuje niekoľko typov gliových buniek, ako napr. oligodendrocyty, Schwannove bunky, astrocyty, atď, pričom  základným typom gliových buniek v CNS sú astrocytyoligodendrocyty. V periférnom nervovom systéme (PNS) sú to zasa prednostne Schwannove bunky.

Oligodendrocyty poskytujú myelín v CNS, zatiaľ čo Schwannove bunky poskytujú myelínovú ochranu pre axóny v periférnom nervovom systéme (PNS).

 

 

Pri chorobách ako napr. skleróza multiplex je dobre známe, že títo ľudia svoj myelín strácajú a ich olygodentrocyty nie sú správne exprimované. Nikto však zdá sa nevie prečo, pretože si nespája dve a dve dohromady...

Každý kto je pozorný, nový článok mu dá veľa „lepidla“ na zalepenie mnohých „kúskov puzzle“ z predošlých článkov a webinárov do väčšieho „OBRAZU“!

 

Presne preto existujú záznamy, ktoré poukazujú na to, že každé 10-stupňové zvýšenie vzdialenosti od rovníka je spojené s 10-mesačným znížením veku pri nástupe symptómov roztrúsenej sklerózy multiplex (MS). [R] Tiež vieme, že týmto pacientom pomáha aj terapia červeným a IČ svetlom. Ani jedno nie je náhoda!

 

Viac v článku:

https://jaroslavlachky.sk/kb-20-cns-nervy-neurony-a-ich-regeneracny-elektricky-prud/

 
Publikované : 15. októbra 2022 15:57
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
 

Audio verzia TU:

 

 
Publikované : 15. októbra 2022 15:58
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
 

Ďalší dôležitý Puzzle aj do tejto skladačky - Skleróza Multiplex:

 

Je elektromagnetizmus hlavný Kontrolór Epigenetiky, ba dokonca aj OBJEMU hmoty na Zemi, vrátane niektorých proteínov, alebo glyových buniek mozgu?

Elektromagnetizmus (hlavný „aktor“ 4 síl vesmíru) kontroluje 4 modifikačné faktory Epigenetiky.  Tieto faktory sú Metylácia/demetylácia, acetylácia/deacetylácia, no dnes si doplníme aj - fosforylácia/defosforylácia a zmena Redoxu bočných reťazcov proteínov.

Tieto štyri faktory sú zodpovedné za kontrolu našej epigenetiky a všetky sú ovladané skrz lokálnu interakciu elektromagnetickej sily s elektrickým nábojom proteínu.

 

V staršom článku o 4 silách vesmíru z Kvantovej Biológie som ukázal, že vo vesmíre sú 4 hlavné sily, vďaka ktorým funguje prakticky všetko. Tieto sily sú Silnáslabá sila (tieto sú prevažne v jadrách atómov), potom gravitáciaelektromagnetická sila.

Čo je však hneď jasné a koniec koncov v danom článku som to jasne napísal, že gravitácia je na úrovni našich buniek zanedbateľná až nulová. Keď sa bavíme o veľkosti DNA, metylácií, či acetylácií, gravitácia nehrá úlohu.

Ostávajú nám teda 3 sily, pričom štiepenie jadra atómu, či rádioaktívny rozklad taktiež v tele na teraz taktiež vynechajme. 

To znamená, že aj slabá a silná sila, ktoré sú koniec koncov aj tak manifestáciou elektromagnetizmu (aspoň podľa mňa), sú z hry von. No a čo nám ostalo? Elektromagnetizmus. Tak, a sme zasa pri mojej obľúbenej téme, s ktorou som schválne začal blogovať ešte roky dozadu.

 

Dobre,...takže základ máme. Elektromagnetizmus alias elektrina magnetizmus sú pre nás kľúčové, pretože všetko, vrátane transkripcie, roztvárania a zatvárania génu sa deje na mikro úrovni. Tam tieto interakcie naberajú na obrovskej sile. Dokonca aj naše Mitochondrie, ktoré sú veľmi malé a potrebné, zhodou náhod vo svojom jadre zhromažďujú Protóny (plus) a Elektróny (Mínus). Ba dokonca aj v jadre slnka, ktoré tvorí svetlo, sú zhromaždené protóny. Aká to náhoda!

Nezabúdaj, že elektromagnetická sila je až 1040 krát silnejšia ako gravitácia na mikro rozmeroch!

 

To, že ATP nie je a nemôže byť zdrojom energie mi došlo skoro. Avšak keď sa ATP hydrolyzuje, fosfátová skupina ostane na mieste, čo znamená, že sa môže niekde pripnúť a niečo tam vykonať. No a čo je to to niečo ti prezradím nabudúce, no ak sa zamyslíš aj teraz zistíš, že minimálne ovplyvní TVAR a VEĽKOSŤ lokálneho proteínu, na ktorý sa pripne. Napríklad v DNA.

 

No a zmena tvaru proteínu predsa musí ovplyvniť jeho vlastnosti. To znamená, že sa zmení aj jeho Redox (a teda pozitívny, verzus negatívny náboj a rovnako aj výška tohto náboja). Takýmto spôsobom predsa dokáže proteín komunikovať s vodou okolo a teda aj genetickou informáciou, ktorú máme uschovanú na miestach, o ktorých zatiaľ ani len nemáš tušenia!

 

Uvedomme si, že najsilnejšia sila vo vesmíre, ale aj v tele, je elektromagnetická sila. Táto sila ako si pred chvíľou videl ovláda aj Epigenetiku a je teda základom aj vzniku (pôvodu) chorôb, ale aj stárnutia.

Toto je skutočný dôvod, prečo tvoj vek v občianskom môže byť napr. 30, no biologický vek 25, alebo opačne. Niekto môže mať 30 rokov a jeho Zdravie a biologický vek môžu pripomínať 60-ročného.

Jeho prostredia a spôsob, akým v ňom manifestuje elektromagnetická sila je totiž rozdielny, no a následkom toho aj jeho Mitochondrie, VodaEpigenetika pracujú odlišne.

 

Ak by som mal zájsť s myšlienkami ešte ďalej, tak by som ti napísal toto, aby si mal nad čím doma premýšľať. Zmena elektromagnetickej sily okolo nás je hlavným dôvodom prečo dnes ľudia viac priberajú. Ak totiž niečo zvýši svoju hmotnosť, začne viac využívať gravitáciu, no a Svetlo (fotón), hoci nemá žiadnu hmotnosť, z nejakého prírodného dôvodu, podlieha gravitačnému efektu.

Slovami Kvantovej biológie to znamená toľko, že čokoľvek s vyššou hmotnosťou je schopné viac ohnúť priestor (jeho geometriu) a spomaliť fotón a teda si „vykompenzovať“ trochu stratu energie, ale aj informácie.

 

 

Ak si to teraz prečítaš ešte raz, spolu s 2 vetami vyššie o hmotnosti a strate energie spoj si to aj s tým, čo si sa dozvedel v najdôležitejšom článku/webinári o spánku. V tomto webinári som každému ukázal presne ako prebieha náš Spánok, aj bdenie a je teda jasné, akú úlohu tu zohráva vír vody v 3. mozgovej komore.

Presne preto sa počas hlbokej fázy spánku (DEEP sleep), kedy sa reverzne flow pod myelínom, mnohé gliové bunky scvrknú (zmenšia objem), vďaka čomu náš správne nasmerovaný jednosmerný elektrický prúd vytiahne skrz interfasciálnu kvapalinu každý toxín aj zle zložený proteín z glymfatického systému. Je to elektromagnetický proces ovládaný magnetizmom a elektrinou a ich lokálnou interakciou s Redoxom v proteíne. 

 

Ak nie sme schopný tento flow obmieňať a správne aktivovať (zapnúť a vypnúť) Deep a REM spánok, naše gliové bunky ostávajú chronické s väčším objemom, nie sme schopný skrz mozgomiešny mok čistiť toxíny, proteíny, glymfu,... a tiež nie sme schopný správne zregenerovať nervové prepojenia ani myelín = Skleróza Multplex

 

Presne takúto úlohu zohrávajú epigenetické faktory a elektromagnetizmus v rozvoji aj počiatku mnohých moderných ochorení!

 
Publikované : 13. novembra 2022 12:44
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
 

Viac v novom Článku:

https://jaroslavlachky.sk/epigenetika-3-em-sila-ako-kontrolor-epigenetiky/

 

 

 
Publikované : 13. novembra 2022 12:45
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
 

Spánok scvrkáva niektoré bunky v mozgu:

 

https://www.scientificamerican.com/article/sleep-shrinks-the-brain-and-thats-a-good-thing/

 
Publikované : 13. novembra 2022 13:49
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
 

P.S. v novom článku je veľmi veľa malých "nitiek", ktoré majú prepojiť mnohé predošlé koncepty a puzzle.

(Schválne, kto ich nájde...)

 
Publikované : 13. novembra 2022 13:53
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
 

 
Publikované : 13. novembra 2022 13:54
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
 

Zväčšenie hmoty (veľkosti očnej buľvy) = problém so zrakom, ako napr. krátkozrakosť!

 

 

 
Publikované : 13. novembra 2022 13:55
(@jaroslavlachky)
Príspevky: 3872
Admin
 

Dokonca aj molekula chrolofylu je o niečo "mohutnejšia" ako molekula hemoglobínu a zaujímavé je, že rastilnky (chlorofyl) majú uprostred horčík, ktorý má menej elektrónov ako železo v hemoglobíne (u živočíchov)! 

 

 
Publikované : 13. novembra 2022 13:59
Mirek Pramuka
(@coach_empigo)
Príspevky: 652
ZLATÝ ČLEN
Zakladateľ témy
 

@jaroslavlachky 

 

Moze myslenie  | EMOCIA privodit chorobu? Môže.

 

Moze myslenie  | EMOCIA zvratit chorobu a pomoct sa vyliecit? Môže.

 

Aku silu ma myšlienka | EMOCIA ? EM=najvacsiu.

 

Vie ovplyvnit myslienka | EMOCIA vodu? Samozrejme.

 

Vie myslienka | EMOCIA ovplyvnit spanok? Samozrejme.

 

Vie myslienka | EMOCIA ovplyvnit mysticke 3 oko resp. epifyzu? Samozrejme.

 

EMOCIA | myslienka je dynamicka energia , ktora sa doslova zhmotnila v nasom mozgu. Aku silu reprezentuje myslienka? Elektromagneticku.  Aka je to sila? Najvacsia!

 

Vieme myslenim | EMOCIOU zlepsit kvaliitu spanku a teda kvalitu vody a teda kvalitu zivota? Samozrejme.

 

Vsade okolo nas prudi svetlo - prudia neskutocne mnozstva  informacii  a teda elektromagneticke  vlny ( mam na mysli hlavne uEMP), myslis si, ze to na prirodu(navšetko okolo) nema vplyv?  Ma to vplyv aj na starnutie Slnka? Má! Prečo EMS (elektrimagneticka sila) posobi ma nekonecne vzdualenosti.  Fyzika je tomu dokazom. A entropia je dosledkom.

 

Co vsetko vie vyvolat emociu, alias co vsetko vie vyvolat myslienku? Vsetko.

Ide o entropiu a chaos, ktory to vyvola.

 

Moze zmena prostredia, zmenit tvoju energiu | emociu ~ psychiku, ci epigenetiku? Samozrejme.

 

Co je tvoje prostredie?  Pozri sa par metrov okolo.

 

Vacsina vesmiru je energia a nie hmota. Aka energia je donor? Ktora energia hraje prim? EM.

 

Aky ma vplyv uzemnenie na zdravie | emociu | energiu | vodu | mozog | psychiku ? Obrovsky.

Tesim sa na dalsie clanky a webinare Jaro;)

Mirek Pramuka | Empigo

 
Publikované : 14. novembra 2022 10:45
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

@empigo-osobny-trener-kosice ^^^ Veľmi pekné myšlienky. Nemá zmysel ich nejako dopĺňať, upravovať,...

Avšak slnko, ako aj iné hviezdy, degeneruju pretože využívajú nereveezibilnú dráhu beta rozkladu, vďaka ktorej tvoria ťažšie prvky, z ktorých vzniká život. Život naopak využíva odlišnú dráhu, ku ktorej sa dostaneme časom, no je schopný chémicke pvky recyklovať, vďaka čomu len nedegeneruje, ale aj regeneruje. Toto slnko nedokáže a ani nemôže. Ak by slnko nestárlo, neboli by sme tu, pretože každých niekoľko cca 100 až 150 miliónov rokov vychrstne obrovskú masu, ktorú stráca a táto masa materiálu, prvkov a energie sa dostane do kozmu vedľa a aj na Zem. No práve táto masa je to, z čoho pochádza všetko živé na našej planéte.

Je to podobné ako keď matka porodí dieťatko, pričom to dieťatko vzalo veľa materiálu aj živín,... z matky

 
Publikované : 14. novembra 2022 11:48
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Zaujímavá myšlienka je napríklad aj v tomto výskume z 2014.

https://hsci.harvard.edu/news/harvard-researchers-present-new-view-myelin

 

 

"Na rozdiel od bežných predpokladov, že neuróny používajú univerzálny profil distribúcie myelínu na svojich axónoch, aj táto práca naznačuje, že rôzne neuróny sa rozhodnú myelinizovať svoje axóny inak."

"Tiež sa ukázalo, že čím vyššie v mozgovej kôre sú neuróny – čím bližšie k hornej časti mozgu (vrchná vrstva neokortexu), ktorá je jeho najrozvinutejšou oblasťou – tým menej myelínu človek nájde."

Zaujímavé, a pre mnohých nepochopiteľné, no verím, že pre Vás, ani pre teba pre už nie. 

 
Publikované : 14. novembra 2022 11:52
Karol and Mirek Pramuka reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2652
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
 

Čokoľvek robíme, čo zvyšuje pevnosť a zlepšuje náš kolagén v tele a najmä mozgu (CNS aj PNS), nám pomáha pomocou emócie aj myšlienky, či už negatívne alebo pozitívne, ovplyvňovať aj telo a zdravie. 

 

 

Čo drží kolagén po kope? Energia z elektrónov. Čo mu pomáha sa rozťahovať? Kortizol a slnečné svetlo. Čo ho zasa koncentruje nazad? Magnetizmus (chlad / Spánok). To je dôvod, prečo Wim Hof môže robiť to, čo robí a jeho telo aj myseľ sú dôkazom a mnoho ľudí ho nedokáže napodobniť. 

 

 

Ak naopak človek poháňa tkanivá opačne, napríklad bežný kulturista dnes, snaží sa budovať lokálne kostrove svalstvo (budovať veľa kolagénu vo svale), no jeho mozog svoj kolagén nemá dobrý a nemá dosť myelinu, neokortex a mozgomiešny mok nedokážu dobre distribuovať elektróny cez celý systém axónov, do bielych povlakov zo sivej hmoty a jeho tkaniva začnú trpieť. Preto tak veľa infarktov u mladých športovcov. Takmer vždy zlyháva kolagén v nejakej časti tela, ktorá dlhodobo nemala dobrú distribúciu elektrónov z CNS. Každý napumpovany gram svalstva naviac problém ešte zhoršoval! 

 

Kde Becker našiel jednosmerný prúd? Pod myelínom a mimo axónu, v interfasciálnej vode v tesnom priestore. 

 

To čo Becker nevedel, pretože nemohol, no ja to dnes viem a časom budú na to aj dôkazy, že tieto priestory nie sú len polovodiče (toto je dokázané), ale sú aj topologickými izolatormi

 

Júnový webinar opäť vstupuje do hry. A až sa dostanem časom k ďalším vevam aj z kozmologie, tieto myšlienky naberú pre všetkých na ďalšom veľkom význame 

 

 

 
Publikované : 14. novembra 2022 12:00
Monca reacted
Zdieľať: