Čo je to akvafotomi...
 
Zdieľať:
Upozornenia
Vyčistiť všetko

Pre zapojenie sa do fóra musíte byť prihlásený. Účet si vytvoríte Zdarma a ak chcete získať prístup aj k súkromnému fóru, môžete sa pridať medzi prémium členov.


PRIHLÁSENIE | Prémium Členstvo

 

Čo je to akvafotomika 101

2 Príspevky
1 Užívatelia
2 Likes
18 Videní
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

Akvafotomika (alebo aj aquafotomika) je metóda, kde pomocou infračervenej spektroskopie dokážeme nahliadnuť a skúmať nedeštruktívnym spôsobom neživé, ale aj živé organizmy. Dokážeme to vďaka absorpcii a reflekcii molekúl vody blízkeho infračerveného svetla.

Aquafotomika je mladá vedná disciplína založená na inovatívnych poznatkoch molekulárnej siete vody, ktorú ako prirodzenú súčasť každého vodného systému formujú všetky jej zložky a vlastnosti prostredia.

 

Vďaka vysokému obsahu vodíka ako časti molekuly vody, sa vo vode vždy nachádzajú neustále sa meniace vodíkové väzby. Tzv. blikajú, ak si spomínaš. To znamená, že tieto väzby vo vysokých rýchlostiach prechádzajú zmeny, vďaka čomu menia svoju absorpciu aj emisiu svetla.

 

To znamená, že aj mierne zmeny v živých systémoch alebo v ich okolí ovplyvňujú množstvo molekúl vody, čo spôsobuje reusporiadanie molekulárnej siete vody, ktoré následne zmenia svoju emisiu (biofotóny) a stanú sa integrujúcim deskriptorom stavu systému.

Inými slovami, pomocou „svetelnej stopy“ molekúl vody dokážeme lepšie pochopiť celému biologickému systému.

 

Čo to znamená pre každého "začínajúceho laika"? 

Že pomocou nenápadneho sledovanie svetelnej stopy vody dokážeme lepšie pochopiť tomu, o čom daný "celok" je a ako sa v danom prostredí správa. 

To znamená, že poučky tipu CICO (Calorie in Calorie out - alebo aj Kalórie dnu Kalórie von), kde sa zavre do uzatvorenej nádoby separovaná potravina, a skúma sa koľko kcal sa uvoľní a aplikuje sa to na ľudí, nemusí byť úplne správna. 

Naše telo totiž nie je uzavretý systém, ale naopak - otvorený a je to voda, ktorá neustále transformuje energiu aj informáciu dnu a von. Dnu a von. 

 

Práve preto chcem, aby Vám bol aspoň tento pojem už po vedomý a známy. Akvafotomika

 

 

 

Viac v novom článku:

https://jaroslavlachky.sk/voz-19-akvafotomika-a-infracervene-svetlo-nir/

 
Publikované : 12. júla 2023 10:49
Erika reacted
Jaroslav Lachký
(@jaroslav-lachky)
Príspevky: 2653
Administrator Absolvent Mito hack #2023 s deutériom
Zakladateľ témy
 

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0195057

 
Publikované : 12. júla 2023 10:52
Erika reacted
Zdieľať: